Şimdi Ara

DIY lambalı ampli eskizim hakkında fikirleriniz! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
371
Cevap
3
Favori
11.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: headbanger6
    Bu basligi gorunce sayin deger terem geldi aklima. Cogu baba markaya tas cikartan amfilerini gormustum

Çıkış noktamız paralel. Benimde amacım min. masraf max. kaliteli malzeme ve sıfır hata ile
    Orjinalinden altta kalmayan, ama tasarım olarak özgün ve tek çalışma çıkartmak.
    quote:

Orijinalden alıntı: unforgivenetena
    Bu arada sıradaki ampliyi ben istiyorum diyorum; ama
    sizin bu konuda görüşünüz ne?
    Sizinki tamamlanınca bana da yapar mısınız aynından?

Bu konuda görüşüm şu; ürünü sağlıklı şekilde ortaya hayırlısıyla bir çıkaralım.
    Sonra gerek videosu gerekse resimli teknik anlatımını sunayım. Devamında başta kendim sonra
    Bu çalışmada emeği geçenlerden tam puan alacak olursa işte o zaman hi-fi sevenlerin yine
    Hi-fi sevenlere desteği mantığı ile üretimi tekrarlayabiliriz. Bu konuda gerçekten ürün ortaya çıkmadığı halde kafalarında bir tane de bana yapalım algısı yerleşti daha işlerin en başından beri…
    Allahtan destek veren müh. arkadaşlar da yapmam destek vermem demiyor. Aklın yolu bir
    25.000 dolar = 2500 tl inşallah…

• Kasa işini ne yaptınız?
    Son durum nedir?
  • Mdf ağırlıklı olacak kasa. Renk olarak venge ve gümüş kullanılacak.
    Lamba ve soketleri gelmeden elime kasayı yapamayacağım için beklemedeyim.
    Vu-metre bile temin etmek bu kadar zor iken DIY ampli çalışmak çok zahmetli.
    Pıoneer vsx 921 nerede en ucuz desem istemediğim kadar yardım gelir ama
    vu-metre lazım nerede var dedim yardım gelmedi. Anlaşılan forumda elektronik
    işlere bulaşan yok. Zahmetli olan herşey kıymetli olur sağlık olsun...

Aklıma takılan bir soru daha var! Fizik ve elektronik bilgisi olan arkadaşlar;
    eskiz resimdeki trafoların olduğu kısımda yan yana bir şekilde denk gelen bu
    trafoların üzerinden geçen akım sonucu elektro mıknatıs misali manyetik alan oluşmayacakmı?
    Eğer oluşacaksa trafoları metal ya da ahşap kapaklara gömmek bu manyetik alanı
    sönümleyip girişim oluşumunu engellemeye yetecekmi? Bu alanın oluşumu ve olası girişimi
    sesi bir şekilde etkilecekmi? Etkilerse ne oranda etkiler?
    Olası manyetik girişimi hangi malzemeyi aralarına paravan olarak kullanırsam manyetik alanı
    sönümlerim? Bu soruların cevabını rahmetli Faraday biliyordur elbette En kötü ihtimalle
    büyük işler başaran değerli elektronik müh. arkadaşlarımla bu sorularıma ve olası sorunlara
    cevap bulur ve gereğini yaparız da ben aramızda bu işleri merak eden bilir kişi varmı kısa yol için
    onlardan duymak isterim!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 8 Mart 2013; 21:48:30 >

• hocam hayırlısıyla bir ortaya cıksın sıraya gireriz sanırım ikinci kişi ben olucam. bende dıyaudio dan takip ediyorum burada bursa da bir kac elektronikci ile görüştüm kise uğraşmak istemiyor bir kişi vardı eski hollanda philips calışanı tabiri yerin deyse tonton amca bu şin gercek ustası o da yaşlılıktan vaktim yok dedi. bu işlerden anlamam ama piyasada satılanlardan dıy projeleri çok daha iyi olduğunu okudum. size sabır ve kolaylıklar diliyorum
  • Çok teşekkür ederim. Böyle ciddi konulara değer veren hi-fi gönüllülerini aynı başlık
    altında,güzel duygular ile buluşturmak işin manevi keyfi ve yapılan ağır çalışmanın
    yürütücü kuvveti,manevi desteği olsa gerek. hayırlısıyla mahçup olmadan anlımızın akı ile
    bu işin içinden çıkıp, ezberleri alt-üst edip tabuları yıktıktan sonra yeniliğe açık bir bakış
    açısı kazandırmış olacağız. İsteyen istediği modelle aynı lambaları kullanarak kıyaslasın diyecek kadar iddialı bir ürün
    olacak inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 10 Mart 2013; 1:48:56 >
  • Ben çok umutluyum 25.000 dolara nere 2500 nere?
    Anladığım ya da yapabileceğim bir iş olursa
    konuyu takip ediyorum hemen atlarım.
    Merakla bu çalışmanın bitmesini bekliyorum.
    Kolaylıklar diliyorum...
  • Vu-metre resmen bulamadım,ikinci el çıkması bile yok gerçi öylesi tercihim değil.
    Sizin verdiğiniz Alibaba link teki mavi olandan bir çift sipariş vermek bugün farz oldu.
    Anolog vu-metre memlekette yalan olmuş kime sorsam o iş biteli yıllar oldu diyor...
  • bende sordum şimdi aynen o iş biteli yıllar oldu diyorlar yardımcı olamadık yine
  • Amplide ön panelde en önemli görsel vu-metre ve hakkındaki
    satıcı yorumları sizin duyduklarınızla yazdığımı doğruluyor.
    Mc olsun, Accuphase olsun ve Onkyo da prepower da halen
    kullanılan birşeyin bitmiş olması anlamlı gelmiyor bana.
    İnternetten yurt dışı sipariş vermek kaçınılmaz oldu bu gün
    büyük ihtimalle devresiyle birlikte siparişi geçerim.
    Bu özellik bile bulunması zor olduğundan ayrı bir tat katacak.
    Aşağıdakinden alırız...
    http://www.aliexpress.com/item/Export-to-Taiwan-high-precision-VU-meter-pre-amplifier-DB-Audio-power-level-meter-sound-pressure/497729680.html
    Ya da onkyo dan alırız görseli şahane bir bakınız...
    http://www.aliexpress.com/store/product/HIFI-Export-to-Japan-high-precision-VU-meter-pre-amplifier-DB-Audio-power-level-meter-sound/208837_497952663.html
    Aşağıdaki çiftli ve hazır devreli hem ekonomik hem güzel...
    http://www.aliexpress.com/store/product/Export-to-Taiwan-high-precision-VU-meter-pre-amplifier-DB-Audio-power-level-meter-sound-pressure/208837_498419319.html

İşin ilginç tarafı toplu sipariş yapmayıp birkaç tane alınca
    neredeyse 100 doları görecek. Toplu yapabilsem onda da
    50-1000 taneden bahsediyor fiyat 10 kat ucuzluyor!
    1000 tane alsam yerde fayans arasına bile hat çekip
    dağıtsak kullan kullan bitmezdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 11 Mart 2013; 13:27:33 >

• Merhabalar...
    İkinci linklte verdiğiniz vu metreyi ONKYO distribütöründen almaya çalışsan ölüsü 350 tl ister.
    Sizin getirmek istediğiniz vu metre 100 doları geçmeyecektir. Dolayısıyla tüm malzemelerin en
    kalitelisini kullanmışken en önemli görsel olan vu metrede tasarruf etmeyin.
    Ki böyle yaparsanız, tasarlayıp ortaya çıkardığınız amplinin vu metresi dahi Türkiye'de
    bulunmaz hin kumaşı olacaktır. Üçüncü linkte paylaştığınız tümleşik vu metre çok şık duruyor.
    Benim gönlüm aşağıya da kopyaladığım liinkinizdeki vu metreden yana... Yine doğrusunu ellbette siz
    bilirsiniz.
    http://www.aliexpress.com/store/product/Export-to-Taiwan-high-precision-VU-meter-pre-amplifier-DB-Audio-power-level-meter-sound-pressure/208837_498419319.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgivenetena -- 11 Mart 2013; 14:54:13 >

• Evet dostlar; bir önemli aşamayı daha hallettim.
    3. linkteki vu-metreyi sipariş ettim.
     DIY lambalı ampli eskizim hakkında fikirleriniz!

Düz hesap kargolar dahil 60 dolara devresi ile birlikte 2 haftaya kadar
    elime geçer. Ön görsel müthiş olacak. Ölçülere bakarsanız dolu dolu duracak.
    Artık gönül rahatlığı ile kasa ile uğraşabilirim. Bu arada lamba ve soketlerinin siparişlerini
    beklemedeyim. Manevi desteğini esirgemeyen arkadaşlara teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 11 Mart 2013; 17:14:32 >

• Bu vu metre eminim harika duracak amplide.
    Malzemeler, görsel... hepsi kalite.
    Bence siz bunun seri üretimini de düşünün
    Artık sesini de duymak istiyorum.
    Süreç şu an hangi aşamada?
  • valla ben şahsen ONKYO M-5000R vu metresi alırdım. tabi zevk meslesi :)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan
    valla ben şahsen ONKYO M-5000R vu metresi alırdım. tabi zevk meslesi :)))

Üstad fikirlerinize sunduğum 3 seçenek üzerinde
    kafam çok geldi gitti.
    Onkyo nun vu-metresini direk koysak bu sefer
    onkyo dan direk çakma
    İzler taşıyor gözüyle bakıp yorumlayan olmasın
    diye vazgeçtim.
    Hatta onkyo vu-metresi takıp iç ışığını mcıntosh mavisi yapalım dedim.
    En sonunda bir çok markadan görsel anlamda esinlensemde malzeme
    Olarak aynısını kopyalamayalım da alabildiğine özgünleşsin düşüncesiyle
    Resimdeki vu-metreyi aldım. Bütünleşik ekran olması ön panelde
    Mesafeden de kazandırmış oldu.
    quote:

Orijinalden alıntı: unforgivenetena
    Bu vu metre eminim harika duracak amplide.
    Malzemeler, görsel... hepsi kalite.
    Bence siz bunun seri üretimini de düşünün
    Artık sesini de duymak istiyorum.
    Süreç şu an hangi aşamada?

Konuya ilgi ve heyecanınızı anlıyorum. Bu çalışma kişisellikten
    çok ekip çalışması olacak. Ben yaptım oldu değil, biz yaptık oldu.
    Dolayısıyla ekipteki gerek elektronikçi arkadaşlar,uzmanlar ve
    gerekse mühendis
    dostlar gördüğüm kadarı ile meslek sevgisi,yaratıcılık ve
    hifi sevenlere kalite sunma
    adına emeklerini sağolsunlar esirgemediler.
    Bu belki yakın çevremizdekiler içinde bu anlamda mümkün
    olabilecek ama seri üretim çok zor, zaman isteyen ve hiç aksamayacak
    ekiple mümkün. O kadar uzun vadeli ve soluklu söz vermeyi desteği yanımda
    bulsam dahi onlar adına iddialı cümle kurmam yanlış olur.
    El ve imkan yettiği sürece gereği yapılacaktır. Yapmam diyen hiç olmadı.
    Bu çalışmanın yansımalarını bu sitenin dışında özellikle yabancı forum siteleri
    ve youtube de paylaştığım zaman geri dönütlerini,memnuniyet,eleştiri ve
    yorumlarını çevirisini de yaparak yine burada paylaşacağım.
    Ampli de kasa ölçüleri netleşti ustamla kasa için çalışma aşamasındayız,
    lamba siparişleri biraz bekletecek. İlk ürün usul kaide öğrettiği,deneyim kazandırdığı için
    uzun sürdü. İkinci ve ya üçüncüde bu süreç en fazla 40 günde biter gibi geliyor
    yurt dışı kargo süreleri dahil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 14 Mart 2013; 12:52:21 >

• 40 gün sanırım en zor sizin için geçer
  • Askerlikte şafak ve ya plaka saymak inan çok daha kolaydı değerli arkadaşım :)
    İlk ürün sancılı oldu ama güzel olacak.
  • :)) İnanın bana bu daha zor, Ben kısa dönem yapmıştım, Bizim şafak daha bir aydınlıktı şükür :)

Umarım beklentilerinizi eksiksiz karşılar ve herkeze cesaret verir
  • Bende kısa dönem yaptım Hemde acemilik ve kadrolu dahil Antalya'da.
    fakat şansıma 10 yılda bir ağır kontroller yapılıyormuş. Başımıza gelmeyan kalmamıştı...
    Askerliğin tatlı anıları forumlara sığmaz. insan o günleri de özlüyor.
    Lamba için soketler var bu gece sipariş geçmek istiyorum belki cevap,fikir geleceği tutar
    Aşağıdakilerden hangisini alalım dersiniz? Bu mu?
    http://www.alibaba.com/product-gs/446647571/8Pin_EL38_6550_KT88_6SN7_5AR4.html
    yoksa bu mu?
    http://www.alibaba.com/product-gs/708196305/8_Pin_EL34_6550_KT88_CMC.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 15 Mart 2013; 19:24:38 >

• Aynen, Askerlik anısı bitmez, Yaşanmış her gün Anlatımda en az 1 hafta sürer, Raconu bu sanırım

Öncelikle konu Dıy malzeme olunca malesef pratik tecrübem fikir yürütecek seviyede değil, Lakin her iki ürünüde incelediğimde birinin bakalit diğerinin ise seramik olduğunu görüyorum.
    Bu noktada ben seramik olanı tercih ederim ama bakalit ve seramik kalitesi ne aşamada bunu malesef değerlendirme şansım yok, Ancak yerli ve yabancı forumlar harmanlanır ise mutlaka bir sonuç çıkar gibime geliyor.
  • Porselen ile diğeri arası tanesinde neredeyse 4 dolar fark var 8 tane lazım...
    Evi yapmaktan içine harcanan paranın daha fazla olmasına benziyor bu işler.
    Lambayı hesaplı bulsam soketler kendini hatırlatıyor bizide unutma diye
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.