Şimdi Ara

Disney Plus abone sayısında düşüş: İşten çıkarmalar başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Disney Plus abone sayısında düşüş: İşten çıkarmalar başladı
    Disney Plus abone sayısında ilk kez düşüş yaşandığı bildirilirken, Disney’in küresel iş gücünün yaklaşık %3’üne tekabül eden 7000 kişiyi işten çıkaracağı ortaya çıktı.



    Ayrıca Bkz.Disney+ yapımlarından kötü haber: Birer birer erteleniyor



    5.5 milyar dolar tasarruf sağlanacak



    Kasım ayında CEO olarak şirkete dönen Iger, işten çıkarmaların şirket genelinde hedeflenen 5.5 milyar dolarlık maliyet tasarrufunun bir parçası olduğunu söyledi. Disney’te çalışan sayısının 1 Ekim itibarıyla 220.000 kişi (166.000’i Amerika’da, 54.000’i çeşitli ülkelerde) olduğu biliniyor.



    Iger, yaptığı açıklamada şirketin akış işinde karlılığın artmasına yol açacağına inandığı önemli bir dönüşüm başlattığını söyledi. Iger, Star Wars, Marvel ve Pixar’ın sahibi olan şirketin daha çok ana markalarına ve franchise’larına odaklanacağını söyledi.



    Yöneticilerin yetki ve sorumluluğu arttı 



    Yöneticilerin Disney’in çeşitli bölümlerini nasıl yöneteceklerine ilişkin değişiklikler de duyuruldu. Yaratıcı yöneticileri artık hangi filmlerin, dizilerin veya diğer içeriklerin üretileceğinin yanı sıra pazarlama ve dağıtımının belirlenmesinden sorumlu olacak. Iger’ın açıklamasına göre, yeni yapı yaratıcı liderlerin yetki alanını genişletmekle kalmıyor, aynı zamanda içeriklerinin performansından da sorumlu tutuyor.



    Disney gelirleri ne durumda?



    Disney, 31 Aralık’a kadar olan üç ay içinde 1.28 milyar dolar veya hisse başına 70 cent kazandıklarını söyledi. Bir yıl önce şirketin 1.1 milyar dolar veya hisse başına 60 cent gelir elde ettiği açıklandı.



    Disney, tek seferlik ürünler hariç hisse başına 99 cent kazandı. Disney’in gelirleri analistlerin beklentilerinin altında gerçekleşti; 23.44 milyar dolar gelir beklenirken, 23.51 milyar dolar gelir sağlandı.



    Disney, parklar, deneyimler ve ürünler segmentinde satışların bir önceki yıla kıyasla %21 arttığını, 8.74 milyar dolara ulaştığını söyledi. Disney’in film işinden geliri ise; 14.78 milyar dolar. Bir önceki yıla kıyasla %1’lik artış söz konusu.



    Disney Plus servisinde abone düşüşü yaşandı. Platform, çeyreği 1 Ekim’den bu yana %1 düşüşle, 161.8 milyon aboneyle tamamladı. En büyük rakiplerinden biri olan Hulu, bu çeyrekte aboneliklerde %2’lik artış bildirdi.




    Kaynak:https://time.com/6254169/disney-cuts-7000-jobs-bob-iger/







  • Disney+ duraksama döneminde. Ben de yıllık aboneliğimi devam ettirmeyi düşünmüyorum ki, yurtdışı kataloglarından seyrettiğim halde. Fakat şunu da belirtmek gerekir, abone sayısındaki düşüşler Hindistan'tan kaynaklı. Orada cricket maçlarının haklarını kaybettiler. ABD ve Kanada'da 200 bin abone kazandılar ama Disney+ için bu sayı düşük kalıyor.

  • Deprem için yalandan da olsa bi mesaj yayınlamadılar. Bundan sonra üyelik falan almam. Çok umurlarında olur mu bilmem ama karınca misali bizim ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.