Şimdi Ara

Dişi muhabbet kuşum eve yeni gelen eşine çok kötü davranıyor yardım edin lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
6.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben 6 ay önce hollanda cinsi dişi bir muhabbet kuşu aldım çok ağresif bir kuş sürekli ısırıyor çok sinirli hiç sevdirmiyor şimdi bu kuşum sanırım 6-8 aylık yumurtlamaya başladı yumurtaların üstünde bazen yatıyor bazen yatmıyordu erkek bir eş almaya karar verdim dün 6 aylık ingiliz cinsi bir muhabbet kuşu aldım ama dişi olan erkeği sürekli ısırıyor yem yedirmiyor ve yumurtanın yanına yaklaştığında kovalıyor erkek olan kuşum dişi dışarıya çıktığında onun peşinden gidiyor onu kovalıyor ama dişi kaçıyor kafestede bazen yan yana duruyorlar sonra birden birbilerini ısırıyorlar birbirlerinin eş kabul etmeleri için ne yapmalıyım lütfen yardım edin

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dişi Muhabbet Kuşunun Erkek Eşine Kötü Davranması ve Çözüm Önerileri

Dişi muhabbet kuşunun erkeği gagalıyor olması, yeni bir eşin eve getirilmesinden sonra karşılaşılan yaygın bir sorundur. Bu davranış, bölge savunması, kaynakların korunması veya uyumluluk sorunlarından kaynaklanabilir.

Sorunun Nedenleri:

• Bölge Savunması: Dişi muhabbet kuşları, yuvalarını ve yuva bölgelerini koruma konusunda son derece bölgecidir. Yeni bir eşin tanıtılması, bu bölgeye bir tehdit olarak algılanabilir.
    • Kaynakların Korunması: Yiyecek, su ve tünekler gibi kaynaklar dişi muhabbet kuşları için önemlidir. Yeni bir eş, bu kaynaklara erişimlerini tehdit edebilir.
    • Uyumluluk Sorunları: Bazı dişi muhabbet kuşları, yeni eşlerle uyum sağlamakta zorlanabilirler. Kişilik farklılıkları veya önceki travmatik deneyimler bu uyumsuzluğa katkıda bulunabilir.

Çözüm Önerileri:

• Ayrı Kafesler: Başlangıçta, dişi muhabbet kuşunu yeni eşinden ayrı bir kafeste tut. Bu, onlara birbirlerine alışmaları ve bölgesel davranışları azaltmaları için zaman verecektir.
    • Yavaş Tanıtım: Dişi muhabbet kuşu ayrı bir kafeste sakinleştiğinde, kafesleri yan yana yerleştir. Kuşların birbirlerini görebilmelerini ancak temas edememelerini sağla. Zamanla, kafesleri kademeli olarak birbirine yaklaştır.
    • Ortak Alan: Kuşların birbirlerine alıştıklarında, nötr bir alanda (yuva bölgelerinden uzakta) etkileşime girmelerine izin ver. Bu, onların birbirlerini oyun yoluyla tanımalarını sağlayacaktır.
    • Pozitif Güçlendirme: Dişi muhabbet kuşunun yeni eşiyle olumlu etkileşimlerine ödül ver. Bu, sakin kalmaları ve birbirlerine yaklaşmaları konusunda onları motive edecektir.
    • Sabır ve Tutarlılık: Dişi muhabbet kuşunun yeni eşiyle uyum sağlaması zaman alabilir. Sabırlı ol ve tutarlı bir yaklaşım benimse.

Bu çözüm önerilerini takip ederek, dişi muhabbet kuşunun erkeği gagalıyor davranışını azaltabilir ve iki kuş arasındaki uyumu artırabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Zorla güzellik olmazki be kardeşim,görücü usulümü kaldı bu devirde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darsh

Zorla güzellik olmazki be kardeşim,görücü usulümü kaldı bu devirde

Sevdiği vardıda biz mi vermedik
  • Erkek kuşu aldığın yere gidiyorsun ve erkeği verip dişinin kendi seçtiği kuşu alıyorsun (erkek en az 10-12 aylık olsun), pete gitmişken avi-vit, yoksa büyük bir yuvalık , kuş kumu, yuvalık için hamster talaşı alıp kafes temizliğini düzenli bir şekilde yapıyorsun ve kuşları fazla rahatsız etmiyorsun en geç 1-2 ay sonrada gelip bana teşekkür ediyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: FeRMaNNN21844

Erkek kuşu aldığın yere gidiyorsun ve erkeği verip dişinin kendi seçtiği kuşu alıyorsun (erkek en az 10-12 aylık olsun), pete gitmişken avi-vit, yoksa büyük bir yuvalık , kuş kumu, yuvalık için hamster talaşı alıp kafes temizliğini düzenli bir şekilde yapıyorsun ve kuşları fazla rahatsız etmiyorsun en geç 1-2 ay sonrada gelip bana teşekkür ediyorsun

dişinin kendi seçtiği kuş derken nasıl yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: O_sK_y

quote:

Orijinalden alıntı: FeRMaNNN21844

Erkek kuşu aldığın yere gidiyorsun ve erkeği verip dişinin kendi seçtiği kuşu alıyorsun (erkek en az 10-12 aylık olsun), pete gitmişken avi-vit, yoksa büyük bir yuvalık , kuş kumu, yuvalık için hamster talaşı alıp kafes temizliğini düzenli bir şekilde yapıyorsun ve kuşları fazla rahatsız etmiyorsun en geç 1-2 ay sonrada gelip bana teşekkür ediyorsun

dişinin kendi seçtiği kuş derken nasıl yani

Petshopta uygun yaştaki sağlıklı erkeklerin arasına sal dişini biraz izle anlaştığı kuşu al

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.