Şimdi Ara

Diseqc Multiswitch’den Gelen Tek Kabloya İki Ayrı Receiver Bağlanabilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
27.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Konuyu hortlatmak gibi olacak ama benzer bir sorum olacak. Apartmandaki merkezi sistem santralden her daireye 1 kablo geliyor ancak benim salon ve yatak odası olmak üzere 2 reciverım olacak. Apartman santralinden gelen kabloyu aşağıdaki gibi bir multiswitch e bağlarsam aynı anda iki reciever da iki farklı kanal izleyebilir miyim? Splitter ile yaptığımda izlenemediğini öğrendima ancak multiswitch ile yapılıp yapılamayacağını ttam olarak çözemedim.

http://www.hepsidijital.com/Bravoo-Multiswitch-Santral-9-8_226999.html#0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi telliibrahim -- 4 Şubat 2012; 17:05:30 >

Orijinalden alıntı: telliibrahim

Konuyu hortlatmak gibi olacak ama benzer bir sorum olacak. Apartmandaki merkezi sistem santralden her daireye 1 kablo geliyor ancak benim salon ve yatak odası olmak üzere 2 reciverım olacak. Apartman santralinden gelen kabloyu aşağıdaki gibi bir multiswitch e bağlarsam aynı anda iki reciever da iki farklı kanal izleyebilir miyim? Splitter ile yaptığımda izlenemediğini öğrendima ancak multiswitch ile yapılıp yapılamayacağını ttam olarak çözemedim.

http://www.hepsidijital.com/Bravoo-Multiswitch-Santral-9-8_226999.html#0

Apartmandaki multisviç santralınız kaskatlı ise, link'teki multisviçi, mevcut multisviç'e kaskat çıkışından irtibatlayıp, abone sayısı(çıkış sayısı) çoğaltabilirsiniz. Kaskat; sizin link'ini verdiğiniz santral kaskatlıdır. Mevcut sisteme ilave edeceğinize göre sonlu tip multisviç santral almalısınız.

Apartmandaki santral sonlu ise, link verdiğiniz kaskatlı olanı alıp, mevcut santralın(eski) yerine takabilirsiniz. Eski olanıda kendi aldığınızın peşine bağlayıp, abone sayısını artırmış olursunuz.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Orijinalden alıntı: jonywayt

şimdi bende bir soru soracagım.

multiswitchden gelen 3 çanaklı uyduyu evin içinde dagıtıcıdan gelen kablo tv kablosunu ekleyebilirmiyim ?

yanı 1 hat uzerınden hem uydu hem kablo tv olur mu ? biraz saçma gibi duruyor ama biri digital digeri analog :D bu arada kablo tv hd .

Bahsettiğiniz uygulama malesef olmaz!

Zira bahse konu yayın tiplerinin sinyal karakteristiği farklıdır.

Olur Ben bu şekilde kullanıyordum
    Santralden çıkan uydu kablosuna bir aparat takılıyor
    [simage][/simage]
    aynı aparatın benzeri (ekteki resimdeki daireye takılıyor)
    kablo tv olan çıkışı 2 veya 4 llü veya 8 li splitter la her odaya dağıtılabiliyor.
    Ama Uysdu kısmı splitterla dağıtıldığında sadece 1 tanesi çalışabiliyor
    hoş ben 2 tane bağladım.
    Aynı anda her iki reciever da aynı polarite olmak şartıyla ya yatay ya dikey (yani her iki reciever dada aynı türden kanal olmalı)
    çalışıyor . Lakin cihaza veya santrale zarar verirmi onu araştırıyorum

Diseqc Multiswitch’den Gelen Tek Kabloya İki Ayrı Receiver Bağlanabilir mi?

• merhaba

oturdugum dairede merkezi sistem mevcut salona duvarında 2 adet kablo var kabloları duvardaki prize bağlarken kopuyor haliyle kablolar kısaldı iyice buna ne gibi bir çözüm önerirsiniz lehim yapılırmı yada Goldmaster RM-06 Diseqc Switch böyle bir swiitch alsam yararı olurmu yada komple catıdan yeni bir kablo hattımı çeksek hangisini önerirsiniz
    elektironik bilginiz var ise bir aded role ile ile bu ayraçı otomatik olarak yapabilirsiniz. ve her iki eceiver açık olsa dahi birbirleri ile çakışmaz şase haricinde birbirlerini görmezler. ve avantajı dahi vardır. şudur röle beslemesini birinci eceiver dan verdiniz (lnb beslemesi) role cekili olduğu için ikinci eceivera hat vermez, fakat bu arada avantaj olan ikinci eceiver hat almadığı halde birinci eceiver ın bağlandığı kanal horizantall ise diğer eceiver bütün horizantal kanalları eksiksiz bağlanır iki eceiver açık olduğunda bunu yapar. birinci eceiverı kapattığınız anda role beslemesi kesilecek diğer eceivera hat verecektir. bunu daha önce şemasını bu siteye koymuştum.

• tekli role kısadan
  • Arkadaşlar, bizim apartmana da geçen gün merkezi sistem takıldı, yalnızca Türksat' a bakıyor. Ben motorlu bir uydu anten almayı düşünüyorum, alacağım anteni çatıya takıp, bu merkezi sisteme entegre edebilir miyim? Yani; iki anten, eve gelen tek kablo şeklinde olmasını istiyorum.

Orijinalden alıntı: koalaxy

Arkadaşlar, bizim apartmana da geçen gün merkezi sistem takıldı, yalnızca Türksat' a bakıyor. Ben motorlu bir uydu anten almayı düşünüyorum, alacağım anteni çatıya takıp, bu merkezi sisteme entegre edebilir miyim? Yani; iki anten, eve gelen tek kablo şeklinde olmasını istiyorum.

Motorlu anteni merkezi sisteme option sviç ile çatıda birleştirebilirsiniz. Böylece eve tek kablo iner.

Motor tanımlamasına gelince ;

Merkezi sistemde Türksat bulunduğu için, motora Türksat tanımlaması yapılmaz.

Uzaktan kumanda ile Türksat'a ait bir kanal seçildiğinde, uydu cihazı option sviç üzerindenden merkezi siteme gider ve sabit çanak anten üzerinden Türksat'ı açar.

Kolay gelsin.

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler .

arkadaşlar bu nedir bilgisi olan var mı?

http://www.hepsidijital.com/Smartwi-II-Kablosuz-Yayin_209529.html#0
    Kaç zamandır kablosuz görüntü aktarıcıların peşindeyim hd olacak elbette bu da değişik bir sistem ama tam olarak çalışma mantığını kavrayamadım ayrıca mesafeside çok kısa bu tarz aktarıcılar diğer kablosuz sinyallerden de çok etkileniyorlar ve duvarlarlardan da etkileniyorlar
    TV:LG 50pb690-Luxor 40L600D-vivibright f-30/UYDU:Digitürk Humax DCR HM-9504HD-Tivibu Vestel S7830/MP: Xiaomi mi box s4-k/AVR:SONY STR DH-550/HOPARLÖR:MAGNAT 102,252,800-SONY sa-w2500-/TELEFON:General Mobile 20/AĞ:TP-Link wd9970
  • Merhabalar, Tek bir çanak ve türksat yayını alıyorum. İki ayrı odada tv var ve her ikisindede reciver var. Hiç çatıya çıkmadan aynı kablodan gelen yayını diğer odadaki tv'de nasıl izlerim,yada izleyebilirmiyim.? Basit bir şekilde uydu terimlerini fazla kullanmadan anlatabilecek arkadaş varsa çok çok memnun olurum.Cümleten saygılar.
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.