Şimdi Ara

Discovery Kronik şarj sorunu çözümü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
14
Favori
46.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seanpaul18

    Aslında sorun ne sokette nede ara kabloda.. Sorun tam olarak güç adaptörü ile bağlantılı.. Güç adaptörünün USB bölümünde ki pimleri bir toplu iğne yardımı ile kabarttığınız zaman sorunun ortadan kalktığını göreceksiniz.. En azından bende ki sorun bu şekilde çözüldü..

     Discovery Kronik şarj sorunu çözümü


    Arkadaşa katılıyorum. Sırf bu konuda konu açacaktım fakat bu konuyu görüp acaba yazan varmı diye okuyunca ve benle aynı fikri paylaşan birini görünce konu açmaktan vazcaydım.

    Yukarıdaki resimdede gördüğünüz gibi şarj cihazının tele takıldığında çıkmasını engelleyen yaylı pinleri iğne ile kaldırıp pense ile kırdım. Ben hassas olan tüm teller için bu işlemi yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum. Ve bu sayede japon la bile yapıştırsam bidaha asla şarj soketi kopmuyor.

    Ama şunuda eklemek şart. Konuyu açan arkadaş gibi koptuktan sonra benim dediğim gibi yapmanız discoveryde pek mümkün olmayabilit. Çünkü baştada dediği gibi arkadaşın, anakarttaki lehimleride aldığı içün bidaha yerine lehimlemek için hat çekmek şart oluyor. Soketini sıfır kopmadan önce pinleri kırık şarj cihazı kullanın emin olun kopmayacaktır. Ama bikere koptuysa artık İzmire seyahat eden bir cep teliniz var demektir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • sana bısı sormak ıstıyorum benım dıscovery telefonumun sarj olmuyordu bazen kımıldatınca oluyordu en sonunda sarj soketı yerınden cıktı garantıye yolladım yapmadan gerı gonderdıler telefoncunun bırıne sordum tamamen parcalanmıs olmaz dedı tamamen parcalanması dogrumudur
  • AMD HASTASI 044 kullanıcısına yanıt
    Cihazi getirin bakalım fiyat çıkaralım. Sorun sarj soketiyse öyle astronomik rakamlar çıkmaz zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alpemre_1 kullanıcısına yanıt
    abi adıyamandayım tahmini fiyatınız nedir anakart kesin degişecek
  • AMD HASTASI 044 kullanıcısına yanıt
    Pm attım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar.. Hem ben de hem de eşimde GM Discovery var.. 2'mizin de tellerinde 4-5 ay arayla şarj soketi problemi çıktı. Önce benimkini Telpa servise götürdüm (İstanbul-Levent'teydi). Ücretsiz olarak 45 dak.da tamir edip verdiler. Şarj soketi değişmişti, eskisi kirli tozluydu, bu gıcır gıcırdı.

    Eşimin telefonunu da 17/10/2014 cuma günü yine Telpa servise elden götürdüm. Bu sefer taşınmışlar. Mecidiyeköy Profilo AVM içerisine. Kapı girişine büyük yazı asmışlar : 1 saat içinde hızlı teslim diye. Bir saatte de onarıp geri verdiler. Yine ücretsiz. Eşim, telefonunun yazılım güncellemesi yapılsın istememişti. Servise verirken bunu bildirdim. Tamam dediler. Fakat 10 dak. sonra beni cebimden arayıp ana kartı değiştireceklerini, yeni anakartın da mecburen son yazılımla geldiğini söylediler. Yani anakart değişmesine rağmen bir ücret talep etmediler.

    Herkese iyi çalışmalar.




  • alpemre_1 kullanıcısına yanıt
    yanıtladım abi
  • abi selamın aleyküm bn de aynı sorunun kurbanıyım aydın da oturuyom kargoyla size ulaşma şansımız var mı
    çünkü burda yaptırabilecek bi yer bulamadım
  • özcan13 Ö kullanıcısına yanıt
    Tabiki yardımcı oluruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba benimde samsung t210 tabletim şarz olmuyor. kablosuz şarz eden aletle bu sorunu çözebilirmiyim?
  • discovery 1 kullanıcısı olarak şarj soketi sorunsuz 9 ay kullandım. Taki powerbank alıpta onunla şarj ederken kızımın powerbankı elinden düşürmesiyle gerçekleşen kazamızda şarj söketini yerinden patlattık. Tamir ettirdim 30 tlye. Telefonu söküp takarken şarj soketinin ekran tarafına gelen kısmı ile ekran arasında büyük boşluk var buda soketin biraz kuvvet görmesinde serbest hareket etmesini ve patlamasına sebebiyet verdiği düşüncesindeyim fotoğrafta işaretlediğim kesime sert plastik tarzı bişey ekleyerek soketi bort ile ekran arasına sıkıştırsak direncini artırsak şarj soketi arızalarında azalma olaçağı kanısındayım.
     Discovery Kronik şarj sorunu çözümü
     Discovery Kronik şarj sorunu çözümü




  • Samsung gio nun şarj cihazını kullanıyorum.şarj soketim bozulmadı.discoveryinin şarj cihazının ara USB sini Samsung la değiştirin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpemre_1

    İzmir'deyim.

    merhaba adresini bana ulaştırabilirmisin?
  • iyi günler lehim yaparken nasıl bir havya kullanıyosunuz.
  • jokereight J kullanıcısına yanıt
    Buca üçkuyular meydan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cehennem88 C kullanıcısına yanıt
    Çeşit çeşit havya kullanıyorum. Fakat discovery soketlerinde sıcak hava kullanmadan olmuyor muhakkak soketin tabanini sıcak havayla takmak gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şaj soketim arızalanmıştı. Tamir ettirdim usta ayak bağlantısını ince kablo ile lehimleyerek gerekli yerden hat çekerek yapmış bunu resimlerinizde görünce anladım. ekranım kırılıp ekranı değiştirdiğim sırada bu ince kablo gözüme çarptı kısa devre yaptırmasın diye koparttım o da şarj ettiren kabloymuş sonradan anladım. Telefoncuya gittim abi deneyelim bir kabloda arıza olabilir dedi samsung orjinal kablo taktı telefon şarj etmeye başladı. Allah allah dedik sonrasında 10 değişik kablo denedik hiçbirisinde şarj etmedi. şimdi soketi tamir ettirmedim bekliyorum samsung şarj kablosu ile şarj ederek kullanıyorum.
    Resimlerinizden ilham alarak soketimi kendim tamir etmek isitiyorum lakin soketi sökmek için sıcak hava aletim yok saç kurutma makinası kullansam iş görürmü acaba (ekran değiştirirken saç kurutma makinasını kullanmıştım). Burdurdan selamlar iyi çalışmalar.
  • Discovery 2 de de bu problem var mı acaba ?
  • serci2001 S kullanıcısına yanıt
    Malesef saç kurutmanin sıcaklığı yetersiz kalır. 40-50liraya basit sıcak hava makinalari var onlardan alabilirsiniz ama onunla da cihaza yanlış bir müdahale de cihaz kullanilmaz hale gelebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alpemre pm attım bakarmısın
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.