Şimdi Ara

disaridan dosya okuma? (dil fark etmez)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaslar, yazi tabanli bir oyun gelistiriyorum. dolayisiyla oyunda cok fazla yazi var. oyunda her objeyle ilgili yazilarin disaridan bi dosyadan okunmasini istiyorum. sizce hangi yolu izlemeliyim? butun yazilari tek belgeye mi koymayaliyim (belge sisince, cunku ciddi anlamda cok yazi var, kasmaz mi sistem)? yoksa ayri ayri her obje/oda'yla ilgili yazilar ayri belgelerden mi okunsun? (bu sekilde de cok fazla dosyasi olmaz mi oyunun?). oyuna dil destegi de eklemeyi dusunuyorum, yani disaridan yazilari almasi gerekli bi sey. peki tek dosyadan alirsa butun oyun sistemini, bu dosya .ini mi olursa daha performans alirim yoksa baska bi sistem mi?

her turlu gorusunuzu bekliyorum, tesekkurler.

• Aslında ileride güncelleme sıkıntısı çekme sorunun olmadan hem de senin bahsetmiş olduğun sisteme göre bellekten kazanmak istersen veri tabanını kullanmanı tavsiye ederim.
  • recyclebin1'e katılıyorum. Veri tabanı kullanırsan daha verimli olur. İlerisini düşünmek zorunda kalmazsın ve üzerinde dilediğin oynamaları yapabilirsin. Yarının ne getireceği bilinmez:) Projelerde, text dosyalarını log üretmek amacı ile kullanmak daha mantıklı bir seçim olur diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cuhara -- 4 Nisan 2012; 8:14:27 >
  • Peki, dil destegi dusunuyorum, eger disaridan bir text'ten okunursa dosyalar tercume kolayligi olur mu? C++ kullaniyorum, hangi veritabani yapisiyla calismami onerirsiniz?
  • Tercüme konusunda iki türlüde sıkıntı yaşamazsın. Veri tabanı karakter kodu bütünlüğü ile çalışıyor zaten. Alanların özelliklerini o göre belirleyebilirsin.
    Yapı olarak ilk defa veri tabanı kullanacaksan, access'i önerebilirim. Ama araştırır, inciğini boncuğunu öğrenirim ben diyorsan SQL Server olabilir:) Gerçi ikiside rahat kullanabileceğin yapılara sahip:)
  • Tamamdir, arastirma yapacagim, tesekkurler.
  • merhabalar dreamweaver de html site yapıyorum fakat üye girişi filan yapmam gerek nasıl yapacam bilmiyorum veri tabanı bağlantılı olacak bilen varsa yardım edebilir mi acil bekliyorum hoca not verecek çünki (ücret karşılığı olabilir )
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tivibu Dil Seçenekleri Yok mu?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: muharip

Tamamdir, arastirma yapacagim, tesekkurler.

Bu veri tabanına ne kaydedeksin ? veri tabanına ne zaman veri kaydedeksin ? Eğer oyun bittiğinde kaydedilecekse eğer ver accessi gitsin 1GB kapasitesi var yok oyun durmadan kayıt yapacak (mesela 1dk da bir) o zaman veritabanını open yapmak close yapmak falan fıstık sıkıntı yaşarsın ver txt dosyasını ister satır satır kaydet ister bir kişinin kayıdını bir satıra kaydet boşluklar ile her neyse oyun yapıyosun senin kodlamandan önce kullanıcı rahatsız olmaması lazım tavsiyelerim bunlar
  • Text dosyası kullanmak karmaşaya neden olur. Raporlama yada log oluşturmak için text kullanmak daha mantıklı. Özellikle verimli bir program istiyorsan veri tabanı kullanman gerekiyor. Veri tabanında ise; access başlangıç için süper basit Sonrasında text dosyası işi bozar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cuhara

Text dosyası kullanmak karmaşaya neden olur. Raporlama yada log oluşturmak için text kullanmak daha mantıklı. Özellikle verimli bir program istiyorsan veri tabanı kullanman gerekiyor. Veri tabanında ise; access başlangıç için süper basit Sonrasında text dosyası işi bozar :)

Katılıyorum txt derken log ini bunları kast ettim neredeyse aynı kullanırken. Hatta DLL kullan içinide açamasın kullanıcı lar :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihcan92

quote:

Text dosyası kullanmak karmaşaya neden olur. Raporlama yada log oluşturmak için text kullanmak daha mantıklı. Özellikle verimli bir program istiyorsan veri tabanı kullanman gerekiyor. Veri tabanında ise; access başlangıç için süper basit Sonrasında text dosyası işi bozar :)

Katılıyorum txt derken log ini bunları kast ettim neredeyse aynı kullanırken. Hatta DLL kullan içinide açamasın kullanıcı lar :D

Aynen ya kusura bakma :) Hastayım, şaşı görmekten yanlış anlamışım :) Bencede şifrele :D Kullanıcı sorarsa niye diye, hiiiiiç dersin :D

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fatihcan92

quote:

Aynen ya kusura bakma :) Hastayım, şaşı görmekten yanlış anlamışım :) Bencede şifrele :D Kullanıcı sorarsa niye diye, hiiiiiç dersin :D

Bir dakika ama kullanıcı oyun dosyalarını açması mı gerekiyor :D oldu olacak düzenlesin de :D oraya skorlar kaydediliyorsa açarım arkadaş veririm puanlarımı :D kullanıcı görmek isterse oyunun bir kısmında bir tablo oluşturulur gerektiği gibi gösterir kullanıcı üstünde oynayamaz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.