Şimdi Ara

Dış ticaret Bölümü Maaşlar ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
45
Cevap
2
Favori
75.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Caped 117 Crusader

quote:

Orijinalden alıntı: alora35

Bu sene bende çanakkale yenice de lojistik kazandım + işletme + 2 dil ile ne kadar maaş alablirim acaba

Yabancı dilini geliştir, 2 sene daha okursan üstüne, Ktt, mars gibi firmalarda 2500'den aşağı almazsın

Alıntıları Göster
    Su miktardan asagi almazsin diyen elemanlar iyi kesiyorsunuz ha

• quote:

Orijinalden alıntı: netcore

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Zaten 1-2 sene tecrube kazanmadan sağlam maaş beklemek biraz aptalca bir beklenti olur fakat 1-2 sene asgarı bıle olsa biryerde kendımızı yetıstırırsek devamında güzel şeyler olabılecegını dusunuyorum , En azından lojıstık fırmasına girebiliriz çok yönlü bir meslek bizimki
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozieekus

Zaten 1-2 sene tecrube kazanmadan sağlam maaş beklemek biraz aptalca bir beklenti olur fakat 1-2 sene asgarı bıle olsa biryerde kendımızı yetıstırırsek devamında güzel şeyler olabılecegını dusunuyorum , En azından lojıstık fırmasına girebiliriz çok yönlü bir meslek bizimki

Alıntıları Göster
    ben de uluslararası ticaret okumayı düşünüyorum . dumlupınar istiyorum . 2 yıllıkmış okudktan snra 4 yıllığa nasıl geçiş yapılıyor bi türlü öğrenemedimm .s lütfenn bna bi yol gösterın

• quote:

Orijinalden alıntı: mmorte

ben de uluslararası ticaret okumayı düşünüyorum . dumlupınar istiyorum . 2 yıllıkmış okudktan snra 4 yıllığa nasıl geçiş yapılıyor bi türlü öğrenemedimm .s lütfenn bna bi yol gösterın

Alıntıları Göster
    Dış ticaret mezunuyum ekim ayında diplomamı aldım sakarya üniden mezun oldum . Bu bölümde ağustos-aralık ayları içinde iş bulmak nerdeyse imkansız çünki piyasa bu aylarda durma noktasına geliyor. Ocak ayında firmalar yeni anlaşmalar yapıp yeni antrepolarla sözleşme imzalayınca haliyle YGM ye ihtiyaç oluyor ve bu şekilde işe giriyosunuz tabi bir gümrük müşavirinin yanında getir götür ayak işleri yapıp çalışmakda var ama o şekilde bi ihtiyaç da şu an gözükmüyor .

3 senelik YGM stajınız bitmeden bu meslekten 1500 üzeri para alamazsınız . Başlangıç maaşınızda asgari ücretin biraz üzeri oluyor zaten geçen hafta görüştüğüm bi işverenin beyanıydı . Kısacası iş bulması en zor çalışması en riskli bölümlerden biri bu çünkü kağıtta hayal edemiyeceğiniz bin dolarlar , eurolar dönüyorken olası bi hata ya da sahtecilikde ananızı ağlatırlar .

Şimdiki aklım olsa sağlık bölümlerinden birini seçerdim heralde sağlıkçı olup iş bulamayan görmedim şu 2 senedir .

• Arkadaslar bende istanbuluniversitesi iktisat 2.siniftayimbu senede sinavsiz ikinci uni olayindan dis ticaret bolumune basladim bh donemden sonra dil kursunada basliyorum hayirlisi bakalim umarim hayirlisi olur ama ben bir secenek olarak okuyorum dis ticareti , bolum onemli bir bolum ama 93 yilindan bu yana mezun veren ve piyasada 6 aylik kurslarla dis ticaret uzmani vs olunabiliyor yani degerini turkiye icin kaybetmis bir bolum ne yazikki belki buyuk bir sirkette dis ticaret uzmani olabilirim amacimda bu zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: economist93

Arkadaslar bende istanbuluniversitesi iktisat 2.siniftayimbu senede sinavsiz ikinci uni olayindan dis ticaret bolumune basladim bh donemden sonra dil kursunada basliyorum hayirlisi bakalim umarim hayirlisi olur ama ben bir secenek olarak okuyorum dis ticareti , bolum onemli bir bolum ama 93 yilindan bu yana mezun veren ve piyasada 6 aylik kurslarla dis ticaret uzmani vs olunabiliyor yani degerini turkiye icin kaybetmis bir bolum ne yazikki belki buyuk bir sirkette dis ticaret uzmani olabilirim amacimda bu zaten
    Ben de dış ticaretçiyim ama söylenenler kadar zor iş bulmadım. Memlekette dış ticarette eleman arayan yerler çok, sanayi bölgelerinin web sitelerine mail gönderebilirsiniz harici o duruma kadar da bi sosyal faaliyette iş bakabilirsiniz? O kadar iyiyken işsiz kalmak zor olsa gerek.

http://www.linkedin.com/groups/DENEY%C4%B0M%C4%B0-OLMAYAN-B%C4%B0R%C4%B0S%C4%B0-NASIL-DI%C5%9E-4203592.S.171247576

Linkedinde dış ticaretle alakalı gruplar var oralara üye olabilirsiniz,

Yaman Koç hocanın Kitabı var size faydası olacaktır

www.trademap.org burdan ilgilendiğiniz sektörlerlere alakalı gtip kodlarını bulup potansiyeli olan sektörleri öğrenip bir başvuru yapacağınızda bunu o firmaya analiz olarak sunabilirsiniz. Belki bu sayede bir adım önde olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aSCi -- 3 Haziran 2014; 9:28:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aSCi

Ben de dış ticaretçiyim ama söylenenler kadar zor iş bulmadım. Memlekette dış ticarette eleman arayan yerler çok, sanayi bölgelerinin web sitelerine mail gönderebilirsiniz harici o duruma kadar da bi sosyal faaliyette iş bakabilirsiniz? O kadar iyiyken işsiz kalmak zor olsa gerek.

http://www.linkedin.com/groups/DENEY%C4%B0M%C4%B0-OLMAYAN-B%C4%B0R%C4%B0S%C4%B0-NASIL-DI%C5%9E-4203592.S.171247576

Linkedinde dış ticaretle alakalı gruplar var oralara üye olabilirsiniz,

Yaman Koç hocanın Kitabı var size faydası olacaktır

www.trademap.org burdan ilgilendiğiniz sektörlerlere alakalı gtip kodlarını bulup potansiyeli olan sektörleri öğrenip bir başvuru yapacağınızda bunu o firmaya analiz olarak sunabilirsiniz. Belki bu sayede bir adım önde olursunuz.

Alıntıları Göster
    hocam hani iş buldunmu kaç alıyorsun maaş?
    benim tanıdığımda dış ticaret okudu konyada 2 yıllık şuan nerde çalştığını bende bilmiyorum

• yaaaaa kardeşim arkadaşım rusça falan biliyo demişsinde iyi çok güzel yani iş bulamamasına şaşırıyorum bankaya bile gitse 2000tl den başlar diye düşünüyorum sonuçta bu kadar dil biliyor almamaları beni çok şaşırttı açıkçası kimiside demiş sayfasda 1000tl maaş veriyolar diye ulan ben hem 4 yıl okucam 4 tane dil bilcem bana 1000tl vercekler ulan çalıştığın şirketteki çaycı bile 1200tl maaş alıyor veyatta ordaki güvenlik lütfen biraz doğru konuşun herkez bir yerden bişeyler sallıyor kimi sayfaya bakıyorum bankacılıkta gişe memuru 800 tl maaş alıyo diyo ulan asgari ücret saten 1000tl den başlıyor anlamıyorum yani nasıl bu kadar iyi sallıyonuz
  • yaaaa kafayımı yedin sen arkadaşın hem ing bilecek hemde rusça ama iş bulamıcak sen ne içtiysen bende ondan istiyorum arkadaşım
  • quote:

Orijinalden alıntı: netcore

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Sevgili Arkadaşlar...
    Ben de yukarıdaki arkadaşın benzeri gibi Rusça ve İngilizce dillerini ana dilim gibi biliyorum ve Türk vatandaşıyım (yani çalışma izni,yabancı, vergi, kayıt vb gibi bir zorunluluğum işveren
    için yok).dış ticaret okuyorum.

Yurtdışında ve Yurtiçinde çeşitli işlerde çalıştım. Yurtdışında alanında dünyanın en büyük şirketi olan bir şirkette çalıştım. ancak bunlar hiçbirşey ifade etmiyor.
    çünkü biz gerçeği anlayamadık. çünkü bize gerçeği göstermiyorlar. bizim sağ kolumuzu keserken sol kolumuza manikür yapıyorlar.
    ancak biz sağ kolumuzun korkunç durumunu ve acısını hissetmiyoruz çünkü hertarafına uyuşturucu iğneler vurulmuş ve kafamızı da sol tarafa çevirmişler.
    kanlar havaya, tavana, yüzümüze yanağımızın yanına dahi fışkırırken bize müzik çalıp önümüzde dansçılarını dans ettiriyorlar ki sol tarafımıza bakmıyalım.
    hani hastahanede çocuklara iğne vurularken bitti geçti tamam işte bu kadar derler ya.
    işte gerçekte size yapılan bize yapılan işte bu. geçti...bitti.. az kaldı... eti yardılar iyice kemiği yarıladılar kemik tabii ki kas liflerinden ve damarlardan biraz sert...
    ellerindeki testere körelmiş ama olsun, böylesi daha da hoşlarına gidiyor... birazdan kolu incelltikleri yerden kırıp tamam diyecekler! işte bu kadar bitti bile!
    korktuğumuz kadar yok muş bile değil mi???

ne anlatmaya çalışıyorum...? biliyorsunuz.

ancak açıklayacağım çünkü uyuşturuldunuz,tamamen bizim suçumuz işte bu yüzden değil!! ama yine de suçluyuz!:
    biz burada
    bintl ikibintl bilmemne, ev kiralık, onun arsası, üç artı bir, iki artı bir, araba ev bintl, oh elli tl, kaskosu, oh yirmi tl, mağazalarına gelin, kaçırmayın,
    haydi efendim ekranlarımızda, bilmemneliye sgk dan müjde, akchpmhp partisi, ulan sen napıyorsun vb...vb...

şeklinde iğrenç bir şekilde boş şeyleri dinleyerek, özümsiyerek gerçeği unutarak kurtuluşa varacağımızı sanıyoruz?
    hem de bizden sadece 500 veya 1500km uzakta yılda 100 binlerin üzerinde aynı bizim gibi, bir zamanlar bizim gibi evine işine gidip gelirlerken
    şimdi ise sokakta yürüken masum kadınları erkekleri dahi geçtik!,
    hiçbir suçları yokken kolları bacakları kopartılarak paramparça edilen 5 yaşındaki 7 yaşındaki 10 yaşındaki çocuklar varken mi,
    biz burada bunları yaptıranların sahibi olduğu firmalarda 300euro 500euro gibi paralarla kariyer için referans için önlerinde kıraate geçip
    efendim bilmemne bey bilmemne hanım tabii efendim, sizin için kendimi satarım bilmemne bey diyerek mi kurtulacağız?

biz mal ve mülkün miktarını sürekli ağzından salyalar saçarak birbirine tekrarlamak için yaratılmadık.
    biz çok mükemmel yaratıldık ve bundan uzun zaman önce kendimiz bunu hakettiğimiz için iğrenç bir duruma düşürüldük.
    biz, önceden bulunduğumuz pislik bataklığının içerisinden; aydınlığa doğru yükselişe geçmeye kalktığımızda ise bu sefer çok.... çok yüksek olan değerini anlamamız için bu kurtuluş / yükseliş insan için çok ağırlaştırılmıştır.
    ancak bu ağırlığı kaldıramayacak olanların dahi kurtulmaya çabalamalarını bilen ALLAH(Kurtuluşun ta kendisi), çabalamalarına hürmet ederek isterse ki onları kurtaracaktır.

boş şeylerle uğraşmayalım. gerçeği görebiliriz... gerçek ise çok büyük....şu anda önümüzdeki engel zannettiğimiz şey ise aslında engel değil...sizin hedefinizin ta kendisi...işte bu yüzden herşey yanlış oldu,yanlış gidiyor. yanlış yeri hedefledik.
    hedef gerçek olmalıydı. hedef gerçeğin ta kendisi yerine engelin ta kendisi olunca hedefi engel zannettik ancak aslında varacağımız yere varmıştık. artık o engeli parçalamamız lazım ki gerçek nefes alabilelim, gerçek havayı soluyabilelim.
    o engel ise şudur ki, KOSKOCA ALLAH, bizi mükemmel olarak yaratmış iken ve ALLAH kendinden başkasından kormamıza gerek dahi olmadığını

eğer ALLAH 'ı (Bizi tek yaratanı) arkadaş edinirsek karşımızdaki düşmanımızın mutlak olarak yenik olduğunu bizim ise ALLAH'ın yanında Gerçek Kurtuluşa varacağımızı, bizi yaradan ALLAH'ın kendisi söylerken bizim hala iğrenç boş şeylerle uğraşmamız vardığımız hedefti.
    yani biz engele vardık. hâlbuki ALLAH'a varmalıydık ki, kurtuluşa varalım ve tüm zevklerin en güzellerini bize bağışlasın.
    uğraştığımız bu boş şeyleri değil.

hakettiğiniz şey acının ta kendisi olmadan UYANIN. kurtuluşun ta kendisini seçin. gerçeği sahteye değişmeyin.

• Merhaba. Ben ingilizce matematik mezunuyum. 2010 yılında iş ararken ilk dış ticaret işime girmem epey zor oldu. Artık iş görüşmesinde maaş konuşmamaya, başlangıçta ne maaş olursa razı olmaya karar verdim. O şekilde ilk dış ticaret işime başladım ve 3 yıl aynı firmada çalıştım. İlk girdiğiniz firma size hem çok şey öğretiyor ama aynı zamanda size doğru dürüst maaş vermeden gözün açılana kadar olabildiğince kullanıyor. Tabi o firmadan ayrıldım. Bu arada sadece ingilizce biliyorum. Ben şu anda çalıştığım yerde 2600TL+prim ile 3100 gibi bir maaş alıyorum. Kendinizi ne kadar iyi pazarladığınız çok önemli. Bir firmada dış ticaret sorumlusu olarak 3500'e de 1500'e de işe başlayabilirsiniz. Bu tamamen iş görüşmesindeki performansınız ve kendinizi iyi sunma meselesi. Yeteneklerinizi ve niteliklerinizi asla küçümsemeyin arkadaşlar. Ve vaatkar olun ;)
  • Devlet yönetimiyle ilgili meslejler hariç hiçbi mesleğin geleceği yok bu ülkede en iyi meslek milletvekilliği
  • atere ordino nedir gümrükleme nedir ithalat ihracat nedir. malın kırmızıya düşmesi nedir lojistik nedir bunları bilen (6ay-1 sene iş tecrübesi olan) 10 tane dil artı 8 üniversiteden mezun adamdan bile fazla alır ;)
  • bide dış ticarette ilk 2 sene ayda 800 TL ye çalışırsınız 3. sene aylık kazancınız 6 bin tl ye çıkabilir. gümrük işinde en önemli hatta tek önemli nokta mezun olduğunuz salise (bakın saniye bile demiyorum) hemen bi işe girip tecrübe edinmeye baslamanizdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolfcan4

yaaaaa kardeşim arkadaşım rusça falan biliyo demişsinde iyi çok güzel yani iş bulamamasına şaşırıyorum bankaya bile gitse 2000tl den başlar diye düşünüyorum sonuçta bu kadar dil biliyor almamaları beni çok şaşırttı açıkçası kimiside demiş sayfasda 1000tl maaş veriyolar diye ulan ben hem 4 yıl okucam 4 tane dil bilcem bana 1000tl vercekler ulan çalıştığın şirketteki çaycı bile 1200tl maaş alıyor veyatta ordaki güvenlik lütfen biraz doğru konuşun herkez bir yerden bişeyler sallıyor kimi sayfaya bakıyorum bankacılıkta gişe memuru 800 tl maaş alıyo diyo ulan asgari ücret saten 1000tl den başlıyor anlamıyorum yani nasıl bu kadar iyi sallıyonuz

Son 2 senedir bu kısma girmemişim

Ben en son dediğimden bu yana hala dış ticaret yapıyorum, iş buldum ve bir çok eleman arayan firma da oldu en basitinden İŞ KUR bu tür talep gönderiyor, elemanonline.com ve net uzantılı olanıydı sanırım yine benzer alımları oluyor

Benim arkadaşlarım var ihracat-ithalat bileni 5,000 TL ile eski işine geri döndü ve diğer iki arkadaşım 3000-3500 TL arası alıyor hatta bi Suriyeli var Arapça ve İngilizce biliyor diye 1800 TL alıyor, İstanbulu bilmiyorum ama Konya'da eleman arayan çok yer oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: aSCi

quote:

Orijinalden alıntı: wolfcan4

yaaaaa kardeşim arkadaşım rusça falan biliyo demişsinde iyi çok güzel yani iş bulamamasına şaşırıyorum bankaya bile gitse 2000tl den başlar diye düşünüyorum sonuçta bu kadar dil biliyor almamaları beni çok şaşırttı açıkçası kimiside demiş sayfasda 1000tl maaş veriyolar diye ulan ben hem 4 yıl okucam 4 tane dil bilcem bana 1000tl vercekler ulan çalıştığın şirketteki çaycı bile 1200tl maaş alıyor veyatta ordaki güvenlik lütfen biraz doğru konuşun herkez bir yerden bişeyler sallıyor kimi sayfaya bakıyorum bankacılıkta gişe memuru 800 tl maaş alıyo diyo ulan asgari ücret saten 1000tl den başlıyor anlamıyorum yani nasıl bu kadar iyi sallıyonuz

Son 2 senedir bu kısma girmemişim

Ben en son dediğimden bu yana hala dış ticaret yapıyorum, iş buldum ve bir çok eleman arayan firma da oldu en basitinden İŞ KUR bu tür talep gönderiyor, elemanonline.com ve net uzantılı olanıydı sanırım yine benzer alımları oluyor

Benim arkadaşlarım var ihracat-ithalat bileni 5,000 TL ile eski işine geri döndü ve diğer iki arkadaşım 3000-3500 TL arası alıyor hatta bi Suriyeli var Arapça ve İngilizce biliyor diye 1800 TL alıyor, İstanbulu bilmiyorum ama Konya'da eleman arayan çok yer oluyor

Alıntıları Göster
    2012 de yazmışım daha dün gibi okul bitti üzerine uluslararası ilişkiler okuyorum açıktan,kendi mesleğime daha adım atmadım ama ara muhasebecilerden bi farkı kalmamış dil bilmiyorsan git gele bakıyorsun resmen beyannameyi götür getir ilk zamanlar çafçaflı geliyordu meslek ama şimdi tadı kalmamış :)

• quote:

2012 de yazmışım daha dün gibi okul bitti üzerine uluslararası ilişkiler okuyorum açıktan,kendi mesleğime daha adım atmadım ama ara muhasebecilerden bi farkı kalmamış dil bilmiyorsan git gele bakıyorsun resmen beyannameyi götür getir ilk zamanlar çafçaflı geliyordu meslek ama şimdi tadı kalmamış :)

Şöyle 3-5 yıl sonra kendi konunuza yazıyonuzya hocam hep sıkıntı yav. Zaman su gibi geçip gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.DarkGreen

quote:

Şöyle 3-5 yıl sonra kendi konunuza yazıyonuzya hocam hep sıkıntı yav. Zaman su gibi geçip gidiyor.

Hiç sorma dostum 10 dakkadır kalbim sıkışıyor desem yeridir, dedelerimiz derdi zaman geçiyor diye nasıl dalga geçerdik.
    Hep iş hayatı hep para yalnız ne zaman çalışmaya başlıyorsun ozaman zaman akıyor gidiyor maalesef

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.DarkGreen

quote:

Hiç sorma dostum 10 dakkadır kalbim sıkışıyor desem yeridir, dedelerimiz derdi zaman geçiyor diye nasıl dalga geçerdik.
    Hep iş hayatı hep para yalnız ne zaman çalışmaya başlıyorsun ozaman zaman akıyor gidiyor maalesef

Alıntıları Göster
    Üzüldüm, bu ülkede tanıdıksız torpilsiz güzel iş bulmak ne okursanız okuyun kolay değil. Aşırı emek vermelisiniz. Makine Mühendisiyim. 1500 liraya çalışan arkadaşlarım var. aylardır iş arayanları var. Utanmasa asgari ücret teklif eden işveren var.

He mesele şu: her okuyan 3k+ maaşı hakedecek donanımda yahut o pozisyon o parayı hakedecek bir pozisyonmu ? Ülke geneli olarak söylüyorumki hayır. Özellikle kendi alanımda hayır. Mühendislik yapılan yer az. Gerisindede eğer imalatta mühendisseniz ustabşı, şef gibi kağıt işi, personelin izni iş takibi yapıyorsunuz. yıllarınızı vermeniz, o kol gibi sınavları yüksek notla geçmeniz hikaye oluveriyor.

Olmadı mühendisleride polis yaparlar, durmak yok yola devam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoneyTalks -- 28 Mayıs 2016; 0:46:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MoneyTalks

Üzüldüm, bu ülkede tanıdıksız torpilsiz güzel iş bulmak ne okursanız okuyun kolay değil. Aşırı emek vermelisiniz. Makine Mühendisiyim. 1500 liraya çalışan arkadaşlarım var. aylardır iş arayanları var. Utanmasa asgari ücret teklif eden işveren var.

He mesele şu: her okuyan 3k+ maaşı hakedecek donanımda yahut o pozisyon o parayı hakedecek bir pozisyonmu ? Ülke geneli olarak söylüyorumki hayır. Özellikle kendi alanımda hayır. Mühendislik yapılan yer az. Gerisindede eğer imalatta mühendisseniz ustabşı, şef gibi kağıt işi, personelin izni iş takibi yapıyorsunuz. yıllarınızı vermeniz, o kol gibi sınavları yüksek notla geçmeniz hikaye oluveriyor.

Olmadı mühendisleride polis yaparlar, durmak yok yola devam...

Alıntıları Göster
    bende dış ticaret okuyorum son seneme başlıcam ve tecrübe 0 hiç bişey yok ingilizce desen oyunlardan filmlerden öğrendiğimiz kadar anlaşılan zor bi gelecekte beni bekliyor..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.