Şimdi Ara

Diş Teli Varken Döner yenir mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
25.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KGokturk

Basliktan soyle bir sonuc cikardim:
    "Diş teli gibi bir yiyecek varken doner yenilir mi? Bu ne bicim zihniyet.Dis teli dunyanin en iyi yiyecegidir.'

• Sakız yasak mı peki beyler
  • quote:

Orijinalden alıntı: XeliKavlakdez

Sakız yasak mı peki beyler

Yasak
  • Diş teli kullandığım sırada döner de yedim, sakız da çiğnedim, elma da yedim, kola da içtim, cips de yedim... Diş hekimimden de hiç olumsuz bir tepki görmedim, aksine dişlerime çok iyi baktığımı söylüyordu Sadece bir kez muşmula yemiştim, telin bir parçası çıktı, ters döndü gibi oldu, tam ne oldu bilmiyorum Ama pek bir şey olmuyor, sandığınız kadar dayanıksız değil o teller.
  • la istediğin herşeyi ye tellerine yapışacak şeylerden uzak dur örneğin sakız jelibon tarzı şeylerden. bana kola içme dişlerin sapsarı olur demişlerdi hergün kola içiyodum :D çıkarttılar eskisinden daha beyaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daniel Agger

Diş teli kullandığım sırada döner de yedim, sakız da çiğnedim, elma da yedim, kola da içtim, cips de yedim... Diş hekimimden de hiç olumsuz bir tepki görmedim, aksine dişlerime çok iyi baktığımı söylüyordu Sadece bir kez muşmula yemiştim, telin bir parçası çıktı, ters döndü gibi oldu, tam ne oldu bilmiyorum Ama pek bir şey olmuyor, sandığınız kadar dayanıksız değil o teller.

+1 aynı benim gibi kullanmışın muşmula kısmı hariç :D

• quote:

Orijinalden alıntı: XeliKavlakdez

Sakız yasak mı peki beyler

Hiç bulaşmayın derim. Hele telle diş arasına yapıştığında işkenceye dönüyor.
  • Yucuklu Sumurta kullanıcısına yanıt
    keşke tekrar taktırabilsem çok sempatik duruyordu bende ahhh nerde o günler
  • diş telini taktırdığım ilk gün korkudan sadece çorba içmiştim ama şimdi istediğim herşeyi yiyorum da elmayı keserek bi de kaç ay oldu ciklet çiğnemedim
    dişe çok yapışan şeyler yersen braketler çıkabilir benim en arkadaki kelepçe çıkmıştı çok lokum yemekten
  • Kullandığım zamanlar sakız hariç her türlü yiyecek içecek tüketiyodum,arkadaşlarım kola içmezken bazı telleri düşüp atıyodu,ben günde 1 kola içiyodum bi kez bile düşme çıkma atma olmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yucuklu Sumurta

quote:

Orijinalden alıntı: ACBO

quote:

Orijinalden alıntı: atat54

Her şey yenir (yani ben her şeyi yiyordum )(hatta kola çok asitliyse biraz şeker katıp içebilirsin bile)

Cips ? Akşam pringles yedim dilim damağım arasına sıkıştırıp parçalara ayırıyordum ama şimdi acıyor damağım tam acı değil aslında pek birşey sayılmaz

cips yemek yasak dedi doktor bana ama

Ben asitli içecekler zarar verir mi tele demiştim, hiçbir şey olmaz sakıza dikkat et sadece demişti. Cips neden zararlı olsun ki? İnce uçlu braket arası temizleyiciler var, eczaneden falan alabilirsin, cips araya girse bile sorun olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: csufeardir

quote:

Orijinalden alıntı: Yucuklu Sumurta

quote:

Orijinalden alıntı: ACBO

quote:

Orijinalden alıntı: atat54

Her şey yenir (yani ben her şeyi yiyordum )(hatta kola çok asitliyse biraz şeker katıp içebilirsin bile)

Cips ? Akşam pringles yedim dilim damağım arasına sıkıştırıp parçalara ayırıyordum ama şimdi acıyor damağım tam acı değil aslında pek birşey sayılmaz

cips yemek yasak dedi doktor bana ama

Ben asitli içecekler zarar verir mi tele demiştim, hiçbir şey olmaz sakıza dikkat et sadece demişti. Cips neden zararlı olsun ki? İnce uçlu braket arası temizleyiciler var, eczaneden falan alabilirsin, cips araya girse bile sorun olmaz.

bilmiyorum işte sorun orda ama dilimle ezrek falan yerim pringlesları vazgeçemem

• Kız bile yersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece alt dislere tel takilabiliyor mu beyler?

• quote:

Orijinalden alıntı: gsliyim

sadece alt dislere tel takilabiliyor mu beyler?

Takılır herhalde
  • ya hocam merhaba ben de bugün taktırdım ama şükür acı filan yok ama tedavi sonuna kadar hiçbir şey ısıramayacak mıyım?kafama fena takıldı bu konu...
  • MehmetNK19506 kullanıcısına yanıt
    Doktoru dinlersen tedavi bitene kadar ısırarak yememeni söyler sana kola gibi asitli içecekleri içmemen gerektiğini cips yememeni söyler. Ama ben tedavimin 6-7. Ayından sonra herşeyi ısırarak koparmaya başlamıştım normalde elimle bölüp yiyordum şuan telimin çıkmasına 15 gün kaldı hala ısırarak yiyorum dürüm döner tost çiğköfte hamburger ne varsa :D sadece meyve yemedim ısırarak muz dışında elma armut yenirmi dersen ona birşey diyemem :D

• Luken Drew kullanıcısına yanıt
    hocam doktor bana ısır ya da ısırma demedi ama kola sakız lokum vb.uzak dur dedi.ağrı filan hiç olmadı çok şükür zaten kendi de demişti %95 ağrısız olur benim hastalarım diye ağrıdan yana sıkıntım olmadı ama diş fırçalaması ve ısırmamak çok zor ya.fırçalarken aman braket düşer korkusundan muzdarip olmaya başladım(fırçalama konusunda sıkıntı yaşar mıyım,kendimi bu kadar kasmama gerek var mı tavsiye bekliyorum)bunun dışında çorba filan içiyorum gece de soyulmuş armut yedim tabi çatalla bastırıp arka dişime götürüp yedim kahvaltıda da süt filan içiyorum bir 7 gün sanırım çiğnemem ama sonra tel mel dinlemem yerim artık :)

hocam benim sadece tek bir dişim arkada çıktı diğerlerinde sorun yok şeffaf tel takıldı sizce tahminen ne kadar kullanırım teli?şimdilik üste takıldı 1 yıl duracakmış teller,son 3-4 ay kala da alt dişlerime takılacak(dananın kuyruğu o zaman kopar galiba üste dayanamıyorken alta da takılırsa hepten çıldırırım)

aksilik gibi ağzımın içinde fazladan tel var onu da kesmeyi unutmuşlar yanağıma feci batıyor!

• MehmetNK19506 kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdiden armut falan yiyosan çok zorlanmazsın :D ben ilk taktırdıgım gün çorba içerken ekmek yiyemiyodum ekmeğin içi bile dişimi ağrıtıyordu. Şuan Eylül'de çıkıcak benimde aynı tek bir diş yüzünden taktırmıştım teli 1 sene dedi doktor 3-4 ay geçti ama sorun değil düzgün olsun da alıştım zaten ısırarak yiyorum herşeyi :D

O dişindeki fazlalık teli doktora gidip kestir hocam çok kötü ağrıtır

• Luken Drew kullanıcısına yanıt
    :D armutun kabuğunu soyuyorum sonra da dilimleyip lapa gibi yapıyorum öyle yiyorum (: internette okuduğum yorumların %90'ı ilk gün dişlerinin ağrıdığını söylüyor galiba bu konuda şanslıyım onun verdiği rahatlıkla da yiyorum ama çiğneyememek

hocam ben ilçede oturuyorum doktor 1.5 saatlik uzaklıkta yoksa dediğiniz gibi yapacağım ama sağlık için tekrar gitmeye değer hem de ısırmak olsun fırçalamak olsun aklımda olan diğer soruları sorma fırsatım da olur

zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.umarım istediğiniz dişlere kavuşursunuz

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.