Şimdi Ara

Diş Teli Varken Döner yenir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
25.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben buün diş teli taktırdım ama doktora sormayı unuttum

Diş teli takılıyken dönerdir lahmacundur hamburgerdir yenilir mi ? Ön dişlerinle ısırmayacaksın demişti doktor

• Yapay Zekanın Yanıtı

Diş Teli Varken Döner Yenir mi?

Diş teli takarken beslenme alışkanlıklarınıza dikkat etmek çok önemlidir. Bazı yiyecekler diş tellerinize zarar verebilir veya tellerin etkinliğini azaltabilir.

Döner Yenebilir mi?

Diş teli varken döner yemek genellikle önerilmez. Döner, lifli ve çiğnenmesi zor bir besindir. Sert et parçaları diş tellerinize takılabilir ve tellere zarar verebilir.

Çiğ Köfte, Dürüm ve Cips Yenebilir mi?

Çiğ köfte, dürüm ve cips gibi diğer lifli ve çiğnenmesi zor yiyecekler de diş teli varken yenmemelidir. Bu yiyecekler diş tellerinize yapışabilir ve tellerin yerinden oynamasına neden olabilir.

Pizza ve Pasta Yenebilir mi?

Pizza ve pasta gibi yumuşak ve çiğnenmesi kolay yiyecekler diş teli varken genellikle yenebilir. Ancak, pizzanın üzerindeki sert malzemeler, örneğin zeytin veya mantar, diş tellerinize zarar verebilir. Pastadaki krema veya fındık gibi yapışkan malzemeler de diş tellerinize takılabilir.

Diş Teli İle Ne Yenebilir?

Diş teli varken yumuşak, çiğnenmesi kolay ve lifsiz yiyecekler yemelisiniz. Örneğin:

• Yumuşak meyve ve sebzeler (muz, çilek, havuç)
    • Yoğurt ve puding
    • Makarna ve pilav
    • Yumurta
    • Peynir

Diş teli takarken beslenme alışkanlıklarınızla ilgili herhangi bir sorunuz varsa, ortodontistinize danışmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Basliktan soyle bir sonuc cikardim:
    "Diş teli gibi bir yiyecek varken doner yenilir mi? Bu ne bicim zihniyet.Dis teli dunyanin en iyi yiyecegidir.'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KGokturk -- 11 Eylül 2013; 15:28:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yucuklu Sumurta

Ben buün diş teli taktırdım ama doktora sormayı unuttum

Diş teli takılıyken dönerdir lahmacundur hamburgerdir yenilir mi ? Ön dişlerinle ısırmayacaksın demişti doktor

1 ay önce taktırdım ben diş tellerini sende ön dişlerle ısırma parça parça böl ağzına ar ben ilk 3 gün çok çok küçük parça yapıyordum arka dişlere gödneriyordum direk ama şimdi ısırsam ısırıım ama ısırmıyorum bölüp bölüp ağzıma atıyorum hiç sorun olmuyor herşey yiyorum

• diş teliyle her şeyi yersin
  • Her şey yenir (yani ben her şeyi yiyordum )(hatta kola çok asitliyse biraz şeker katıp içebilirsin bile)

• quote:

Orijinalden alıntı: pvp_headshot

quote:

Ben buün diş teli taktırdım ama doktora sormayı unuttum

1 ay önce taktırdım ben diş tellerini sende ön dişlerle ısırma parça parça böl ağzına ar ben ilk 3 gün çok çok küçük parça yapıyordum arka dişlere gödneriyordum direk ama şimdi ısırsam ısırıım ama ısırmıyorum bölüp bölüp ağzıma atıyorum hiç sorun olmuyor herşey yiyorum

Hmm mantıklı sağol

quote:

Orijinalden alıntı: KGokturk

Basliktan soyle bir sonuc cikardim:
    "Diş teli gibi bir yiyecek varken doner yenilir mi? Bu ne bicim zihniyet.Dis teli dunyanin en iyi yiyecegidir.'

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: atat54

Her şey yenir (yani ben her şeyi yiyordum )(hatta kola çok asitliyse biraz şeker katıp içebilirsin bile)

Cips ? Akşam pringles yedim dilim damağım arasına sıkıştırıp parçalara ayırıyordum ama şimdi acıyor damağım tam acı değil aslında pek birşey sayılmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ACBO

quote:

Her şey yenir (yani ben her şeyi yiyordum )(hatta kola çok asitliyse biraz şeker katıp içebilirsin bile)

Cips ? Akşam pringles yedim dilim damağım arasına sıkıştırıp parçalara ayırıyordum ama şimdi acıyor damağım tam acı değil aslında pek birşey sayılmaz

cips yemek yasak dedi doktor bana ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: ACBO

quote:

Aynı telden mi bahsediyoruz? Benim dediğimde damakta tel yok :)

• quote:

Orijinalden alıntı: KGokturk

Basliktan soyle bir sonuc cikardim:

• parcala onlari evlat

• Evet benimde damak yok ama tahriş etti @atat54

Evet banada öyle dedi ama dişlere değdirmeden dilim - damağım arasına sıkıştırıp parçalıyorum ıslatıp yumuşatıp yutuyorum @Yucuklu Sumurta
  • Cips bana da yasaktı ilk 1 yıl ne kola ne cips yedim ; sağlıklı oldum böylece

• Kullandığınız tele göre de değişebilir belki; ama böyle katı yasaklar yok. Ben de 1 yıldır tel takıyorum, doktor herhangi bir yasaklama koymadı.

Başlangıçta acıtabilir, normaldir. Zamanla geçiyor o, sonra rahat rahat yiyebiliyorsunuz.

Döner de yiyorum, cips de. :) Kola gibi asitli içecekleri pipetle içmeye çalışın ama.

Yalnız, en kötü yanı, yediğiniz şeylerden dişle tel arasına artıkların sıkışması. Özellikle bol malzemeli bir pizza yedikten sonra iğrenç bir görüntü oluşabiliyor dişlerinizde. Bu nedenle dişlerinizi sık sık fırçalamanız lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 11 Eylül 2013; 15:26:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: teoska

Kullandığınız tele göre de değişebilir belki; ama böyle katı yasaklar yok. Ben de 1 yıldır tel takıyorum, doktor herhangi bir yasaklama koymadı.

Başlangıçta acıtabilir, normaldir. Zamanla geçiyor o, sonra rahat rahat yiyebiliyorsunuz.

Döner de yiyorum, cips de. :) Kola gibi asitli içecekleri pipetle içmeye çalışın ama.

Yalnız, en kötü yanı, yediğiniz şeylerden dişle tel arasına artıkların sıkışması. Özellikle bol malzemeli bir pizza yedikten sonra iğrenç bir görüntü oluşabiliyor dişlerinizde. Bu nedenle dişlerinizi sık sık fırçalamanız lazım.

peki sert sert fırçalasam bişey olmaz dimi

• 3 gün yersin parça parça canın istedikçe telin arasında kalanları yersin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: teoska

Kullandığınız tele göre de değişebilir belki; ama böyle katı yasaklar yok. Ben de 1 yıldır tel takıyorum, doktor herhangi bir yasaklama koymadı.

peki sert sert fırçalasam bişey olmaz dimi

Doktorum yumuşak kıllı bir fırçayla sert davranmadan fırçalamamı söylemişti. Zaten istesen de o kadar sert fırçalayamıyorsun, acıtıyor, özellikle de ilk zamanlarda. Doğru hareketlerle, mümkün olduğu kadar her noktayı temizlemek üzere, normal hızla fırçala.

• Simit gibi sert yemekleri elinle parçalayarak ye , ben sorunsuz çoğu şeyi yiyodum, asitli içeceklere elimi bile sürmedim,
  • @teoska teşekkürler hocam
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.