Şimdi Ara

Diş Teli Kola Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
10.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben 2 ay önce tel taktırdım.Ve bugün gittim lastik taktırdım.Şimdi ben kola içebilir miyim diye sordum.İçmesen iyi olur dedi.Ben de hastasıyım kolanın.Hadi onu geçtim fanta da yok diyor.Çok sıkıntı olur mu?Çok acil yardım bekliyorum.Ona göre kola alacağım.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Diş Teli Varken Kola İçmek: Bilmen Gerekenler

Diş teli tedavisi sırasında kola içmek istemen doğal olsa da, dikkatli olman önemlidir. Çünkü kola, diş tellere ve dişlerine zarar verebilecek yüksek miktarlarda şeker ve asit içerir.

Kola Diş Teline Zarar Verir mi?

Evet, kola diş tellene zarar verebilir. Kolada bulunan şeker, diş tellerine yapışarak bakteri oluşumuna ve plak birikimine neden olur. Bu da diş çürümelerine ve diş eti sorunlarına yol açabilir. Ayrıca, kolada bulunan asitler diş tellerinin zayıflamasına ve kırılmasına neden olabilir.

Diş Teli Varken Kola İçilebilir mi?

Diş telleri takılıyken kola içmek önerilmez. Ancak çok arzu edersen, aşağıdaki önlemleri alarak ara sıra içebilirsin:

• Pipetle iç: Pipet, kolanın diş tellerine doğrudan temas etmesini önler.
    • Hemen sonrasında ağzını çalkala: Kola içtikten hemen sonra ağzını suyla çalkalayarak dişlerinden ve diş tellerinden kalan şekeri ve asidi gider.
    • Sık sık dişlerini fırçala: Kola içtikten sonra dişlerini iyice fırçalayarak kalıntıları temizle.
    • Sınırlı miktarlarda iç: Diş telleri takılıyken kola içmek çok nadir olmalıdır.

Diş Teli Varken Neden Kola İçilmez?

Diş teli varken kola içilmemesi için birkaç neden vardır:

• Diş çürümelerine neden olabilir.
    • Diş eti sorunlarına yol açabilir.
    • Diş tellerine zarar verebilir.
    • Tedavi süresini uzatabilir.

Sonuç olarak, diş teli takılıyken kola içmekten kaçınmak en iyisidir. Çok arzu edersen, yukarıda belirtilen önlemleri alarak ara sıra içebilirsin. Ancak unutma, diş sağlığın için kola tüketimini sınırlamak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kolaya icme demesinin nedeni asidi ayni asit fantada da var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun olmaz dostum korkma, elastikleri çıkartırsın asitli birşey içeceğin zaman.
  • Pipetle tellere değdirmeden içebilirsin ben öyle yapıyordum
  • Tamam teşekkür ederim arkadaşlar.Tellere değdirmeden içeceğim
  • ben 4 yıl taktım kola içmenin hiç bir zararı yok tele ancak dişlerinin arasını temiz tutman gerekir telle işin bittikten sonra bu defa beyazlatmak için uğraşırsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    diş teli yardım
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.