Şimdi Ara

DİŞ TELİ HAKKINDA BİLGİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
3
Favori
11.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diş teli takanlar ve yakın zamanda taktırmış olanlar bilgi verebilir mi? Sorularım şunlar: Takılırken anestezi uygulanıyor mu? Takıldıktan sonra ağrı yapıyor mu? Bir de Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği'nde taktırmış olanlar ayrıca belirtirlerse sevinirim.
    Şimdiden teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cartographer -- 19 Şubat 2010; 16:12:20 >

• takarken anastezi yapılmıyor takılma işlemi sırasında ağrı olmaz fakat tel takıldıktan sonra 1 hafta diş ağrısı çekiyosun oda geçiyo sonra.
  • Öncelikle hızlı cevap aldığım için teşekkür ederim. Bir şey daha sorucam estetik diş teli önerir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ateş_kafa

Öncelikle hızlı cevap aldığım için teşekkür ederim. Bir şey daha sorucam estetik diş teli önerir misiniz?

yuh Anestezimi takarken hissetmedim neredeyse ve estetik olanlardan kullanıyorum

• Hmm peki nasıl oluyo estetik olanları ya biraz daha geniş kapsamlı bilgi verirsek sevinirim. İnternette estetik olanlarla ilgili s harfi söyleme bozukluğu falan diyor. Doğru mu bu? Bir de şey gerçekten takarken ağrı olmuyor mu ya?
  • quote:

Hmm peki nasıl oluyo estetik olanları ya biraz daha geniş kapsamlı bilgi verirsek sevinirim. İnternette estetik olanlarla ilgili s harfi söyleme bozukluğu falan diyor. Doğru mu bu? Bir de şey gerçekten takarken ağrı olmuyor mu ya?

yoo S harfini gayet söyleyebiliyorum istersen kayıt yapıp göndereyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: semidos

quote:

Hmm peki nasıl oluyo estetik olanları ya biraz daha geniş kapsamlı bilgi verirsek sevinirim. İnternette estetik olanlarla ilgili s harfi söyleme bozukluğu falan diyor. Doğru mu bu? Bir de şey gerçekten takarken ağrı olmuyor mu ya?

yoo S harfini gayet söyleyebiliyorum istersen kayıt yapıp göndereyim

Ahaha ya peki takılırken nasıl oluyo acı durumları falan?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    diş teli yardım
    8 ay önce açıldı
    Devlette diş teli hk.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • estetiğin fiyatları ne kadar? bi de ss gönderebilir mi biri
  • Daha dün taktırdım acı falan yok sadece takıldıktan sonra birsüre ağrıyor dişlerin katı şeyler yiyemiyorsun.Koltuğa otur bitmesini bekle olay bu.Acı yok rocky.
  • beyler benim sadece öndeki bi diş geride duruyor biraz. dişin arkasından tel takma olayı varmış acaba ondan kullansam yerine getirir mi?

bide size olan maliyetini yazabilir misiniz?
  • 3-4 sene civarı kullanmıştım diş teli.
    Şeffaf tellerden kullan beyaz olanlardan farkedilmesi dahada zorlaşır.

Taktırırken pek fazla acımıyor ama 1-2 saat sonra dişlerini birbirine bile değdiremiyorsun.
    Acayip bir sızlama başlıyor. Gece uyurken ağzın açık uyu yoksa zırt pırt uyanabilirsin.

Tabi dişçiye, dişin hassaslığına ve dişlerin durumuna göre değişebilir.

Ulan ömrümü yemişti tel. Bi kaşarlı poğaça yede göriyim. Ertesi gün tellerin arasında kalan susam parçalarınla doyarsın

Çok büyük bakım gerektirir. Mutlaka günde 3 kere fırçalaman lazım. Yoksa sararma başlıyor.

Kaç sene geçti üstünden tam hatırlayamıyorum şimdi başka sorun olursa cevaplarım.

Edit : ek cümle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlogKaan -- 19 Şubat 2010; 17:42:05 >

• İşin 2 zor kısmı var.Takıldıktan sonra ağrıma kısmı,ısırırken falan.
    2.kısmı ise bakımı...
    Teller sararınca ne oluyor?
    Taktırıpta asitli içecek içenler varmı? Ben içiyorum da
    Pipetle içersem kabul görülür mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: atquare

İşin 2 zor kısmı var.Takıldıktan sonra ağrıma kısmı,ısırırken falan.
    2.kısmı ise bakımı...
    Teller sararınca ne oluyor?
    Taktırıpta asitli içecek içenler varmı? Ben içiyorum da
    Pipetle içersem kabul görülür mü?

bence pipetle içerken dişlere temas etmediği sürece etkisi olmaz

yahu biriniz fiyatlarını yazabilir mi yenileyip duruyorum konuyu. estetik olan daha pahalıymış sanırım
  • 1.5 senedir kullanıyorum. Takılırken acımıyor,takıldıktan 1-2 hafta sonra sert şeyler yiyemiyorsun,ısıramıyorsun ağrıyor falan. Kola sürekli içiyorum,hatta şuan bile içiyorum. Hiçbir sorun olmadı.Sadece sabah kahvaltısından sonra fırçalarım dişlerimi,sararma falan yok hikaye Fiyat olarak 5 milyardı sanırım ancak tanıdıktı 3.5 milyar civarından birşeyler verdik diye biliyorum.
  • Evet alalım başka fikirleri de
  • marmarada bende 5 yıldır tedavi görüyorum. ameliyatından, aparesine, diş teline kadar her türlü tedaviyi yaptılar bana

anestezi uygulanmaz. çünkü acı falan olmuyor takılırken. braket denilen metal parçaları önce yapıştırıcı ile diş üzerine yerleştiriyorlar snorada içinden tel geçirip onu sıkıp ona göre şekil veriyorlar. dişler böylece yönlendirilmiş oluyor.

teller sıkılıp ayarlandıktan snra haliyle diş kokleri yerinden oynamış oluyor buda senin 2-3 günlüğüne dişlerinde ağrı yapıyor.

en son geçen salı benim telin teki koptu. hatta buraya konu açmıştım ne yapabilirim diye. 1 haftadır hala o kırık telle geziyorum doktoru aradım perşembe zaten randevum vardı o yüzden tekrar çağırmadı.

başka sorun varsa yanıtlayabilirm

edit: her yiyecek yiyebiliyorum aynı şekilde içecekklerde içiyorum. cola falan. bakımını yaptığınız sürece herşeyi yiyebilirsiniz sadece sert şeyleri biraz daha narin yeyin. mesela çekirdek çıtlatabilirsiniz ama bi ceviz kabuğu kırarken bu tarz fındık tarzı şeyleri daha yavaşca kırın/yeyin. onun dışında problem yok. sadece bakımını iyi yapın yeter. en azından yatmadan öcne bi kere fırçalasanız o bile yeterli oluyor.

fiyat olarak ise: ilk başladığımda 500 $ malzeme parası yatırmıştım 5 sene önce. ardında hemen tedavi başladı tedaviden 1 yıl sonra. 1000tl ye yakın tedavi masrafı adı altında para yatırdım ama snra 800 küsür tl ssk dan geri aldım. şimdi ise protez diş takılacak eksik bi kaç yere diş başına 60tl yatırıcam. yaklaşık 4 tane falan dedi gerisini siz hesap edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seca2 -- 20 Şubat 2010; 10:55:11 >

• Ben hiç içmiyorum kola pipetle içsem sorun olmaz dime
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Fronto-

Ben hiç içmiyorum kola pipetle içsem sorun olmaz dime

iç iç bişi olmaz.
  • ben takıyorum 2.5 aydır takarken ne anestezisi ya yağıştırıyo sonra bi ışın tabancası var onla donduruyo. sonra teli geçiriyo acıyo bi hafta. sonra her ay sıkıyo teli her ay acıyo ama benim bu ay acımadı sıkınca dişlerine göre değişir. bakımı biraz ters ya fırçalamada sorun yok benim ama 4 kere kırdım ben 2,5 ayda. çok lanet git onu taktır gel falan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seca2

marmarada bende 5 yıldır tedavi görüyorum. ameliyatından, aparesine, diş teline kadar her türlü tedaviyi yaptılar bana

anestezi uygulanmaz. çünkü acı falan olmuyor takılırken. braket denilen metal parçaları önce yapıştırıcı ile diş üzerine yerleştiriyorlar snorada içinden tel geçirip onu sıkıp ona göre şekil veriyorlar. dişler böylece yönlendirilmiş oluyor.

teller sıkılıp ayarlandıktan snra haliyle diş kokleri yerinden oynamış oluyor buda senin 2-3 günlüğüne dişlerinde ağrı yapıyor.

en son geçen salı benim telin teki koptu. hatta buraya konu açmıştım ne yapabilirim diye. 1 haftadır hala o kırık telle geziyorum doktoru aradım perşembe zaten randevum vardı o yüzden tekrar çağırmadı.

başka sorun varsa yanıtlayabilirm

edit: her yiyecek yiyebiliyorum aynı şekilde içecekklerde içiyorum. cola falan. bakımını yaptığınız sürece herşeyi yiyebilirsiniz sadece sert şeyleri biraz daha narin yeyin. mesela çekirdek çıtlatabilirsiniz ama bi ceviz kabuğu kırarken bu tarz fındık tarzı şeyleri daha yavaşca kırın/yeyin. onun dışında problem yok. sadece bakımını iyi yapın yeter. en azından yatmadan öcne bi kere fırçalasanız o bile yeterli oluyor.

fiyat olarak ise: ilk başladığımda 500 $ malzeme parası yatırmıştım 5 sene önce. ardında hemen tedavi başladı tedaviden 1 yıl sonra. 1000tl ye yakın tedavi masrafı adı altında para yatırdım ama snra 800 küsür tl ssk dan geri aldım. şimdi ise protez diş takılacak eksik bi kaç yere diş başına 60tl yatırıcam. yaklaşık 4 tane falan dedi gerisini siz hesap edin.

Nasıl yani Marmara da birkaç ay içinde teli falan takmıyolar mı?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.