Şimdi Ara

Dış Ortam CAT5 veya CAT6 Network Kablosu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
7.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hocam gördüğüm kadarıyla CAT7 kablolar epey pahalı, bizim buralar maks 50-100mbit arası internet çekiyor haliyle CAT7 sınıfı bir kablo pahalı ve gereksiz kaçar. CAT6 hatta CAT5 bile yeterli olur düşüncesindeyim, yanılıyorsam söyleyin lütfen. Benim durumuma uygun bir kablo önerme şansınız olur mu? Ek olarak bu üstte resimini attığım Alfais 4219 Cat6 sanırım iç mekan kablosunu dış mekana çekersek dayanıksız mı olur? Ayrıca evin resiminde gösterdiğim ince kabloyu da inceleyin lütfen. Bu sanıyorum eski tip bağlantısı yapılmış telefon kablosu gibi bir şey. Pek dış mekana uygun gözükmese de yanılmıyorsam uzun yıllardır bu kablolar takılı ve yeni yeni sorun çıkarmaya başladılar. Bu kablo üstüne kablo ek bağlantılı düzeneği bırakıp direkt kutudan internet kablosu ile çekme amacındayım.

• XanthiN kullanıcısına yanıt

Cat6 bile fazlasıyla iş görür aslında, olay iş gördürmekse Cat5 kablo bile iş görür ama ben madem bir defa yapıyorum öyleyse alabildiğimin en iyisini ve en korumalı olanını alayım diyerek cat7 sftp kablo aldım. Söylediğiniz kabloya baktım. İşinizi görmeye görür de güneş ya da kar durumunda ne kadar uzun ömürlü olur orasını bilemeyeceğim işte. Dediğim gibi ince pvc boru ile dışını kaplayıp bir şekilde ortalıkta bırakmamak mantıklı bir iş olabilir zira hava şartlarından etkilenmese bile kutu evden biraz uzak gördüğüm kadarıyla. Kedi köpek dişler, çoluk çocuk oynarken kurcalar siz hem para verip hem de tekrar uğraşmak zorunda kalırsınız. O yüzden ben sizin yerinizde olsaydım cat6 bile alacak olsam sftp kablo seçip bir şekilde kablo kanalı ya da pvc boru ile bir şekilde evin dışında kalan bölümünü korumaya alırdım.

Ek yapma işine gelecek olursak, kesinlikle kabloya hiçbir ek yapmanızı tavsiye etmem. Alacağınız kablonun bir ucunun 2 damarına(telekomcular genelde mavi-mavibeyaz rengi tercih ediyorlar) rj11 jack, diğer ucunu da krone makası ile ankastreye çakacak şekilde ayarlayın ya da aldığınız firmaya rica edin o şekilde hazırlasınlar. Çektirdiğiniz kabloyu hiçbir ara eleman ya da ek yeri olmadan direkt modeme bağlayın.

Ben de gigabit hız vs almıyorum 70mbps civarı alıyorum ama sürekli kopma işinden gına geldiği için kablolama işine girdim. Bir şekilde kabloyu birisi kesmediği sürece uzun süre sorun yaşamadan olabildiğince az kayıpla kullanırım diye düşünüyorum.

• Slash kullanıcısına yanıt

Bu dolu dolu yorumlarınız için çok teşekkür ederim, aklıma ekstra bir şey takılırsa tekrar danışmak isterim.  Dış Ortam CAT5 veya CAT6 Network Kablosu 

Ne demek rica ederim, forum bunun için var. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: XanthiN

Merhabalar, ben de Telekom internet kutusundan eve yaklaşık 40 metre kablo çekmem gerekli. Acaba önerebileceğiniz bir kablo var mıdır? @smartcard @by.optimist @Slash Resimde görülen bir çok ek bağlantı ile eve gelen kabloyu iptal edeceğim. Alfais 4219 Cat6 gördüm bu işe yarar mı acaba? Dış mekana uygun mudur, sorun çıkarır mı?

Konuyu açalı ve belirttiğim kabloyu alalı 6 sene olmuş. Ve arkadaşlar kabloda en ufak bir sorun yok. Şiddetle tavsiye ediyorum. Bu arada ilginçtir geçen gün firmamızın bakımcısı ile bu konuyu konuşuyorduk. Bana mutlaka UV korunumlu kablo almamı önerdi. Ben kullandığım kabloyu hala öneriyorum ancak bu tarz dış ortam kablo alacak arkadaşlar UV korunumu özelliğini arasınlar.

Dış Ortam CAT5 veya CAT6 Network Kablosu

Orta kalitede bir kablonun dışına fotoğraftaki gayet uygun fiyatlı plastik spiral borudan giydirilerek uzun ömürlü bir çözüm getirilebilir hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.