Şimdi Ara

diş hekimliği yatay geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • gencler mf-3 18350 sıralamam var ve malatya diş hekimliği istiyorum gecen sene 18100 le kapatmış.Gelir mi gelmez mi diye soranlardan degilim dershanede rehberlikçi gelmeme ihtiali var dedi eger malatya gelmesse bir seneliğine başka bir şehre diş hekimliğine gidip gecebilirsem yatay gecişle malatya ya gecmek istiyorum .Yatay gecişte ilk aklıma malatya ya en yakın elazıg ve adıyaman geldi lakin iki üniversitedede diş hekimliği fakültesi yeni acılmıs oldugu için yatay gecişle alaklı pek bişey bulamadım.sanırım yatay geçiş kontenjan açmıyolar. Demek istediğim su anda dişte okuyan yada okumus olan ve malatya diş hekimliğine geciş yapma imkanı olan üniversiteleri bilen varsa bi bilgilendirirse cok iyi olur.

• Rez ben de hacettepe yazdım başa büyük ihtimal gelecek Ankara'da yapamazsam(biraz onyargiliyim Ankaraya karşı) çapa veya marmaraya yatay geçiş düşünüyorum ama internet üzerinden bilgi çok kısıtlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gin and tonic -- 3 Ağustos 2016; 0:46:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu üniversiteden geçiş yapabilir diye bir durum yok. Üniversiteler kontenjan açar, yök bir sıralama yapar. Bu sıralamada hem okul ortalaman önemli olur hem de merkezi yerleştirme puanın. Buna göre başvurursun. Üniversiteye başvuranlar arasında sıralanırsın. Buna göre asillerde olursan başvurduğun üniversiteye kayıt yaptırabilirsin. Her üniversite yatay geçiş kontenjanı açmayabilir, öyle bir yükümlülükleri yok yani. Bir de üniversitenin eğitim sisteminin aynı olması gerek. Mesela çoğu diş hekimliği fakültesinde vize final sistemi uygulanırken medipolde komite sistemi uygulanıyor. Bu yüzden medipolden yatay geçiş yapmak istersen yaparsın yine ama okul sorun çıkarıp okuduğun sınıfı tekrar okumak zorunda kalabilirsin. Sınav sistemlerinin nasıl olduğuna bakıp üniversite tercihi yaparsan daha sağlıklı olur. Ama buna kesin gözüyle bakmak da yanlış, çünkü kontenjan açıp açmama durumu ve açsa da başvuranlar arasındaki sıralaman önemli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Growfru G kullanıcısına yanıt
    bende kontenjan dan bahsediyorum zaten elazığ(fırat) hi acmıyo mesela sonraki sartları bliyorum derslerin felan baya iyi olması lazım yani kontenjan acmazsa gecme ihtimaim hiç yok daha önceden geciş yapan varsa biliyodur dedim
  • 10k mı yaptın bro
    tıp düşünmedin mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: evladıhomosaphiensss

10k mı yaptın bro
    tıp düşünmedin mi

Yok düşünmedim, sınava çalışmaya başlarken diş hek o da olmazsa mimarlık okurum diye başladım işe. Sıralamam 9700 çok büyük sürpriz olmazsa banko yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gin and tonic -- 3 Ağustos 2016; 1:28:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tıp yatay geçiş
    3 yıl önce açıldı
    Tıp Yatay Geçiş
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.