Şimdi Ara

Diş Hekimliği - SIKÇA SORULAN SORULAR - Şeffaf Cevaplar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
16
Favori
5.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 23-24k civarı yazılabilecek dişler hangileridir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ribas0 kullanıcısına yanıt
    hocam peki bana devlet tıpı gelir mi sizce? ben tıp istiyordum zaten ama bu gelen sıralama beni altüst etti dişi de düşünmeye başladım o yüzden

• kdgn26 kullanıcısına yanıt
    Selçuk, Erciyes, Süleyman Demirel 👍🏻

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 22.6’ya kadar gerileyeceğini zannetmiyorum hocam. Her şey gönlünüzce olsun.

Hocam ben sizin bu konuda görüş bildirdiğinizi hatırlıyorum ama ne yazdığınızı hatırlamıyorum. Sorum şu: 32.195'e devlet diş gelir mi sizce?

• Bende parasal olarak bilgi vereyim.Diş hekimi değilim ancak babam diş hekimi.mesleğinde 33.yılı.
    Devlette ağız diş sağlığı merkezinde çalışıyor.sabit maaşı 7400 tl.bu 2020 temmuz ayı maaş bordrosunda yazan rakamdır.eline geçen net paradır.
    Pandemi sürecinden önce aylık yaklaşık 5-6 milyar döner sermaye alıyordu.ancak şu anda ayda 5 gün işe gittiği için döner sermaye almıyor.
    Onun haricinde doktorlar birbirlerine nöbet satıp burdanda gelir elde edebiliyor.nöbet satma olayı tamamen yasaldır ve hastanenin bilgisi dahilindedir.normal zamanlarda 350-400 tl civarı,bayramlarda 650-700 tl civarı başkasının yerine nöbet tutup para kazanabilirsiniz.nöbet süresi 16 saat ancak bu şehirden şehire,hastaneden hastaneye değişir.

• hocam ben de tıp istiyodum 24 geldi mecbur dişe kayıldı devlet 21le falan anca alır bence

• Değerli bilgileriniz için teşekkür ediyorum.

Babanıza da saygılarımı sunuyorum. Bolca selamlar, hürmetler.

• hfbcitir H kullanıcısına yanıt
    Kafkas veya Bingöl Diş’in geleceğini düşünüyorum.

• Ne demek hocam gençler en çok para mevzusunu merak ediyor diye yazdım konuyu da öne çıkardım özellikle tıpı kaçırıp diş düşünenler için yararlı bir konu.

• 24383 siralamam var.
    Tıp istoyirdum olmadi. İlk girişim daha. El becerim sıfır beceriksizin tekiyim bence. Napayim? Dışte mantıksız gelmiyor.

• UzakDiyardanYemekler U kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Fakülteye sizleri sokacak olan yalnızca başarı sıralamanızdır. Sizden ekstra bir el becerisi beklenmiyor.

El becerisi daha önce olan biri, 1. sınıfta sabun/alçı diş yapma muhabbetinde ilk başlarda ön plana çıkar.

Ödevler vs ile devam eden süreçte sabun niyetine fakülte sizi yontuyor. El becerisi, alışkanlığı kazanıyorsunuz.

Bu konuda kaygınız olmasın. İlk günden bugüne herkes değişim gösteriyor el manipülasyonu konusunda.

• Diş hekimliği aylık 3.800 ila 10bin arasına çok yoğun bir tempoda yapılabilecek bir meslek değil. O yüzden devlette tedavi olanlar hiç memnun kalmıyor. Kişi kendi memnun olamazsa başkasını nasıl memnun etsin. 250-300bin harcayıp açılan bir muayenehane de de yine ay sonu masrafların çıkınca(ki her ay harcanan sarf malzeme ve labaratuar giderleri aşırı pahalıdır) eline geçecek para yine 3.800 ila 10bin arası olur ama kafan daha rahat olur. Ha bu paraya bu iş yapılır mı derseniz ben 4. sınıfta boşuna bırakıp mühendisliğe geçmedim. Bu mesleğin ederi ancak 3.800 euro ila 10bin euro arası olmalıdır.

• perSNN kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de mühendisliği bırakıp, dişe geçtim.

Size son derece hak veriyorum fakat kişisel muayenesinde aylık 20 bin cironun altına düşen hekim yok Çapa’da.

Cirodan bahsediyorsunuz. Net kardan değil. Ayda 20bin ciro demek kimisi için ay sonu 3.800 lira kar kalması, büyük yerler içinse ay sonu 10k zararla kapatmak demek.

Hocam fark ettiyseniz en kötü senaryoyu söyledim. Görüşlerinize saygım sonsuz, sizi forumda yıllardır görürüm. Kabul edersiniz ki söylediğiniz miktarlardan çok çok daha fazlasını kazanan diş hekimleri de var. Bunu ilave etmek istedim.

Her meslekte çok kazanan da sürünen de var. Avukatlar için asgari ücret kazanıyor derler, siteden komşum avukat milyonlar kazanıyor. Kimi müvekkilinin 40bin lik davası için sadece 200 lira kazanır, kiminin müvekkili 8milyonluk davası için avukatına 40bin lira çerez parası verir. Bill Gates, Marc Zuckerberg vs var teknolojide. Dünyada en zengin 3bin kişinin onlarcası mühendis ya da avukattır ama içlerinde 1 tane bile doktor Ya da diş hekimi yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 28 Temmuz 2020; 23:24:54 >
    Vergi rekortmeni, kalp cerrahı/estetik cerrahı/ortodondistleri duymadınız hocam galiba hiç TR’deki?

Umarım dünyanın sayılı zenginlerinden biri siz olursunuz.

Yorumlarınız için teşekkürler.

İyi forumlar. 🖐🏻👍🏻

sağolun hocam. peki diş okumak ne kadar masraflı? sabun yontma diş yapma falan?

• Sabun yonttuğumuz spatüller vs çok ucuz. Onlar para etmiyor.

Mikromotor, anguldruva, aeratör, piyasemen vs aletler pahalı. 2-3 bin tl tutuyor.

2. el filan alan da oluyor daha uygun fiyatlara.

Dentaller yeni otağınız oluyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.