Şimdi Ara

Diş hekimliği seçmeyi düşünenlere yardım edebilirm (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
23
Favori
205.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazıların bir çoğunu okuyamadım ama bazı arkadaşlar diş hekimlerinin muayene açtıklarında 8-10.000 tl arası para kazandıklarına emin değilim gibi ifadeler kullanmış bu tamamı ile yanlış bir tutumdur.

Ben diş hekimliği 1.sınıf öğrencisiyim ailemdende bir hayli bu mesleği icraa edenler var bir diş hekimi devlette pek fazla maaş alamayabilir muayenede kazandığı parayı göze alırsa gerçekten düşük bir maaş olarak gelebilir kendisine ama bir özel hastanede bile ayda 3.500 tl'den başlayan bir grafik yakalar ve bu yerine göre çok iyi yerlere gelir.

Açıkcası muayenesi olan bir diş hekimi ayda en az 10000 tl para kazanıyor arkadaşlar ki siz eğerki kendinizi müşterilere sevdirirseniz işini doğru, temiz
    yaparsanız bu maaşı bir hayli katlayacaktır yani ayda 50.000 tl ve üzeri para kazanan diş hekimleri tanıyorum.

Ama tabiki Tıp'ta da durum pek farklı değildir.

Bölüm seçecek arkadaşlar çok iyi düşünsünler her ikiside birbirinden ayrı bir anlamda, ilgi alanlarına göre iyi bir seçim yapsınlar zorluk açısından ise seviyorsan bölümünü zor gelse bile koymuyor açıkcası sana...

• Usta Ne :Kadar Kazanıyor Şu ÇOcukların Nefret ETtiği Dişçiler
  • @ozgurdey

yanlış düşünüyorsun bence mühendislik eğitimi de çok zor bildiğim kadarıyla(özellikle makine ve elekrik elektronik) ama genelde aldıkları maaş 1.5-2..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurdey
    o insanlar o paraları kazanana kadar ömürleri tıp oluyor.bu kadar fedakarlıkla hak ediyorlar

Harbiden ne çektiğimizi bi bizbiliriz.
    Sürüsüne bereket mühendis arkadaşım var ODTÜ, İTÜ, Selçuk'tan. Hayat onlara güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: holyjohn

quote:

o insanlar o paraları kazanana kadar ömürleri tıp oluyor.bu kadar fedakarlıkla hak ediyorlar

Sürüsüne bereket mühendis arkadaşım var ODTÜ, İTÜ, Selçuk'tan. Hayat onlara güzel.

Çok basit diyorsun yani? Şu "çok güzel gelen" hayatı merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 13 Ocak 2011; 21:46:21 >
  • Zaten içindesin üstad
  • quote:

Zaten içindesin üstad

Benim hazırlık sınıfı bugün itibariyle bitti, yatış dönemi de bitti, merak etme. (Sen de hazırlık sınıfı okuyor olabilirdin.)

Tıp fakültesi kadar zor olmayabilir, hatta belki de mühendislik öğrencileri gerizekalı ki zorlanıyor. Bilmiyorum. Tıp için basit de demiyorum, dereceyle giren vatandaşlar bile zorlanıyorsa gerçekten zorlayıcıdır. Ama "Hayat onlara çok güzel." demek de bana göre ciddi anlamda aşağılamaktır. Oda arkadaşım makine mühendisliğinde 3. sınıf okuyor, it gibi çalışıyor. Zaten mezun olunca Türkiye'deki şartlardan dolayı hayat hiç de güzel gelmeyecek, merak etme. Sen de daha 1. sınıftasın, onun bunun bölümüne ve bölüm mensuplarının seviyesine laf atabilecek kapasiteye ve oturma organı kalkıklığına ne çabuk gelmişsin yahu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 13 Ocak 2011; 21:54:14 >

• quote:

quote:

Zor kolay görece bir kavram. Bölümü seviyorsanız zor gelecegini sanmam. Gereksiz tartışmaya gerek yok.
  • 'Tartışmak' işteş çatılı bir fiil. Halbuki ben tartıştığımı hatırlamıyorum. :)
  • quote:

quote:

Abim tıp okuyor bense mühendislik, hayat abime güzel...
    Ne demek istediğimi anladınız sanırım, mühendis adam sağlığına bakamaz delirir okurken ama doktor kendi sağlığına bakar...
    Sabahın ilk vapurunda ben yola düşüyorum ders aşkıyla, bizim abi! (umarım okumuyorsundur) bütün gün uyuyor sınav derdi yok finallerde de eşit sayılırız...

@alacakaranlık

Hocam sen çalışmalara başla, diğer döneme DH' e girecek zamanımız olmayacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havenless -- 13 Ocak 2011; 23:58:10 >

• ok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alwan -- 4 Şubat 2011; 9:10:39 >
  • @holyjohn

ezber zordur tabi,herkes yapamıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozdilek

Yazıların bir çoğunu okuyamadım ama bazı arkadaşlar diş hekimlerinin muayene açtıklarında 8-10.000 tl arası para kazandıklarına emin değilim gibi ifadeler kullanmış bu tamamı ile yanlış bir tutumdur.

Ben diş hekimliği 1.sınıf öğrencisiyim ailemdende bir hayli bu mesleği icraa edenler var bir diş hekimi devlette pek fazla maaş alamayabilir muayenede kazandığı parayı göze alırsa gerçekten düşük bir maaş olarak gelebilir kendisine ama bir özel hastanede bile ayda 3.500 tl'den başlayan bir grafik yakalar ve bu yerine göre çok iyi yerlere gelir.

Açıkcası muayenesi olan bir diş hekimi ayda en az 10000 tl para kazanıyor arkadaşlar ki siz eğerki kendinizi müşterilere sevdirirseniz işini doğru, temiz
    yaparsanız bu maaşı bir hayli katlayacaktır yani ayda 50.000 tl ve üzeri para kazanan diş hekimleri tanıyorum.

Ama tabiki Tıp'ta da durum pek farklı değildir.

Bölüm seçecek arkadaşlar çok iyi düşünsünler her ikiside birbirinden ayrı bir anlamda, ilgi alanlarına göre iyi bir seçim yapsınlar zorluk açısından ise seviyorsan bölümünü zor gelse bile koymuyor açıkcası sana...

nasıl oluyor ya diş hekimleri muaynaneden en fazla 4-5 arası kazanır diye biliyordum. E tabi çok çok fazla hastası yoksa , profesör falan değilse 10000 nasıl kazanacak? saçma geldi bana.Polikliniklerde 1.5-2 milyara çalışıyorlar. açıklayabilir misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mono87 -- 15 Ocak 2011; 8:14:29 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: combat-ant

@holyjohn

evet tıp okuyanlara içten içe imrenip bok atanlar yapamıyormuş duyduğum kadarıyla

ben lise sayısal öğrencisiyim..hedeflerimden biri de tıp..o puanı yapamasam bile en kötü ihtimal burssuz kıbrısta okurum..

ama tıp okuyorum diye millete arti"z"lenmek ne derece mantıklı bilemiyorum..

neyse size şişik egolarınızla mutluluklar dilerim..

büyük ihtimal hayatındaki en büyük başarısı tıp fakültesine girmek olan biri olarak kalacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi combat-ant -- 15 Ocak 2011; 13:39:18 >

• mrb arkadaşlar
    aslında özellikle bulduğum bi site değildi bi araştırma yaparken gördüm ve bnde şuanda endüstri mühendisliği okuyorum ama bu sınavda tekrar girip 3.senemdeyken okulu bırakıp dişe geçmeyi istiyorum sebep olarak ilk başlarda meraktı bnmki sadece yani şöyle söyleyeyim imrenmeydi üstelik tercih zamanı amaaaan dişçilikte nedir bee diyip hiç yazmamıştım bile ama şimdi bu mesleği ciddi anlamda düşünüyorum.
    velhasıl yazdıklarınızı büyük bi titizlikle okudum ve kesin olarak vermiş olduğum karar şuan bnde soru işaretleri bırakmaya başladı şimdi size sorum diş okuyan ve mezun arkadaşlar bugünde olsa yazıp okurmuydunuz ya da bnm gibi bi durumda olsanız bunu göze alırmıydınız sizce değer mi?
  • quote:

quote:

quote:

@holyjohn

evet tıp okuyanlara içten içe imrenip bok atanlar yapamıyormuş duyduğum kadarıyla

ben lise sayısal öğrencisiyim..hedeflerimden biri de tıp..o puanı yapamasam bile en kötü ihtimal burssuz kıbrısta okurum..

büyük ihtimal hayatındaki en büyük başarısı tıp fakültesine girmek olan biri olarak kalacaksınız.

ki arti"z"lendikleri insanlar da belki İstanbulda değil fakat birçok ilimizde bulunan üniversitelerde tıp fakültesine girebilecek puanları yapan insanlar yani

• Yukarıdaki mesajları okudum. Tıp kazananların egolarında bir değişme olduğu ortada. Şahsen ben ODTÜ Bilgisayar istiyorum ve bu anadoludaki birçok tıpa puanımın yeteceği anlamına gelir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: My__MaGe

quote:

quote:

quote:

@holyjohn

ki arti"z"lendikleri insanlar da belki İstanbulda değil fakat birçok ilimizde bulunan üniversitelerde tıp fakültesine girebilecek puanları yapan insanlar yani

pardon,combat-ant nickli üye bu tarife uymuyor.siz uyuyor musunuz bilmiyorum ama kimler uyuyor merak ettim

combat-ant zaten şu anda herhangi bi şeye uymuyo.. ki ben ona yazdığım mesajda arti"z"lendikleri insanlar diyorum yani onu kapsamıyor bu durum;) uyma gerekliliği yok.. daha fazla da açıklayıcı olamam.
    ben uyuyorum evet.. tıp ya da diş hekimliğini de hiç düşünmedim seçmeyi
    Alacakaranlık da bu tarife uyuyor mesela..
    ki boğaziçi itü odtü.. buralarda birçok mühendisliği tutturan kişiler(gelip de bana jeoloji de seçebiliyor mu demeyin "birçok" dedim) zaten tıp fakültesini tutturabilen insanlar ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CGR1 -- 16 Ocak 2011; 12:40:29 >

• quote:

aslında yorum yapmayacaktım ama sivasta erzurumda tıp okumak yerine itüde jeoloji okurdum ben

tercih meselesi..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.