Şimdi Ara

Diş Hekimleri işsiz kalamaz kanıtlıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
3.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • duramamdesebileaferin D kullanıcısına yanıt
    Sanane kardeşim benim hayatımdann??

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bişey B kullanıcısına yanıt
    Evet yani sadece maaş olarak da bakmak vizyonsuzluk biraz o zaman git bekçi ol derim ,herkes Twitter daki ağlakların yazdıklarına körü körüne inanıyor evet mesleğin çok sorunu var ama sanki tek sıkıntılı bölüm biziz gibi bölümü kötülemek kötü senaryo yazmak prim yapıyor, biri yazmış "ortodonti uzmanlığı kazandım ama geleceğim şüphe ediyorum",diğeri " diş hekimliği kesinlikle yazmayın önermiyorum" demiş baktım profiline protez asistanı, yani ne diyeyim haklı davamız tamamen şova dönüştü ve bu da gerçekten bu mesleği isteyenleri soğutuyor.
    Uzun yazdım ama çok doluyum mazur görün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edward.Snowden kullanıcısına yanıt
    Öncelikle o lağım ağızlı cümlelerinizi kendinize saklayın ve mesleğimizle alakalı konuşmaya başlamadan önce ceketinizi ilikleyip destur çekin. Aksi halde o davyeyle sadece dişlerini çekmem.

2015 yılında fakülteye giren 3200 öğrenci 2020 yılında mezun oldu Diş Hekimliği Fakültesinden. Yani 1-2 hafta önce mezun olan diş tabibi sayısı 3200!

Her yıl 7 bin mezun veriyor dediğin fakülte henüz 2020 yılında 7 bine yakın öğrenci aldı ve bunlar en erken 2025 yılında mezun olacak.

Atama sayılarını da makattan sallamışsınız. Burada çocuk mu kandırıyorsunuz?

Sağlık Bakanlığı Açıktan Atama Kuralarını açın ve bakın.

Her yıl 3-4 atama gerçekleştirildi ve ortalama 1000-1200 diş tabibi atandı. (2019 yılında)

Bir atama açılan 429 kadroyu ağzı salyalı bir şekilde senelikmiş gibi yansıtmak hangi akılla izah edilebilir?

Uzman Diş Tabibi kadrosu devlette açılmasına rağmen dolmuyor. Münhal kadrolar var, yerleşen listesi var hepsi noter onaylı. 18 yaşındaki liseliden dinlediğimiz masallara bak!

TDB’ye kayıtlı diş hekimi sayısı belli, eldeki kamu ve özelde çalışan hekim sayısı belli. Atamaya katılan tabip sayısı asla paylaşılmaz nerenden uydurdun da biliyorsun ucube seni!

Eylül ayındayız, en erken mezuniyetler bile Ağustos ayında tamamlandı geçici diplomasını alamayanlar var.

5 aydır işsiz demiş, 5 ay önce kim mezun oldu ki hayırlara olsun internken bir anda virüs çıktı alın size diploma mı demişler!..

Çoluk çocuk kandırmayın.

Amcam 55 yaşında, 30 yılı aşkın süredir diş hekimi. Çok rica ettim soru/cevap ya da videoyu kabul etmedi ama bu mesajları ona tekrar göstereceğim.

İnsanların bu algı yönetimini ve bir mesleğe çapraz saldırıyla hangi amaç güdülerek yapıldığını anlamakta güçlük çekiyorum.

• Kudursunlar bırakın xd Ribas gerçekleri söylemiş sırf trollük yapmak için yazıyorlar.
  • Ribas0 kullanıcısına yanıt
    Sen bizim son kalemizsin be hocam iyi ki varsın sende olmasan su kuduruk troller yerden yere vuracak bizim mesleği iyi ki varsın Ribas!

Sen insanlara çok iyimser pembe bi tablo çiziyorsun... Suç sende değil ama sanada böyle bi tablo çizenlerde. Kontenjan artışı bölümün gerilemesi devlet atamaları ortada. Bundan zevk almıyorum. Ama insanların kendilerini ve başkalarını kandırmasını görüncede bir iki kelam edesim geliyor.
  • Robin Hood. kullanıcısına yanıt
    İşte Türkiye’nin en büyük problemi bu.

Karamsar yaklaşarak, iki makattan 20 farklı senaryo sallayan elemanlara tek kelam yok. Ben iyimser yaklaşıyorum öyle mi?

Ben olanı söylüyorum. Her mesleğin problemi var ve problemlerimizi biz gerek İDO gerek TDB aracılığıyla hükümet bürokrasi kanalıyla çözmeye çalışırız çalışıyoruz da.

Kimse burada gelip “mesleğimizi kötülemek” amacı güderek insanlara saldıramaz.

Problemlerimizi dile getireceğimiz yerler var. Bırakın bunu biz yapalım.

Kötüye kötü demek suç değildir ama olanı olduğundan kötü göstermek suçtur.

Problemi dile getirmekle bir mesleğin itibarını zedelemeye çalışmak arasında da keskin çizgiler vardır!

Burası her kesime açık bir platform, forum. Bazı hususların manipüle edilmesine hak yok. Hayali kuzenlere ise hiç her yok!

Toz pembe bir senaryo çizmiyorum. Bardağın hep boş tarafını gösterip su yok denirse suyun varlığından haberdar ediyorum.

Burası Türkiye, coğrafyanın gerçekleriyle yüzleşecek herkes ama herkes. Yarının ne getireceği meçhul önümüzde kritik bir seçim var.

Oturup burada siyaset mi tartışalım? Burası TYT/AYT forumu.

Ben aka ak, karaya kara derim.

Gelin bu mesleğin asıl problemi “Sahte Hekimleri” konuşalım, o düzenbazları o sahtekarları. Her gün onlarcasını ihbar ediyorum. CİMER’e yazıyorum odaya şikayet ediyorum.

Merak etmeyin ben forumda sadece La Fontaine’den Masallar anlatan diğer sosyopatlardan değilim.

Sevgiler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ribas0 -- 12 Eylül 2020; 15:5:38 >

Dostum çok iyimsersin ama acı gerçekler bunlar, kimsenin mesleğine çapraz saldırı yaptığımız yok ( Ne demekse artık )

5 aydır işsiz dememin nedeni mayıstan beri görüşmelere gitti ayrıca mezuniyetler haziran ayında yapıldı kimin makattan salladığı belli.

Uzmanlıkla ilgili ben herhangi bir bilgim olduğunu söylemedim yeni mezun biri direk uzman olabiliyorsa ne âla.

Atamaya katılan tabip sayısı ne alaka ? Önemli olan atanan tabip sayısı 2019'da 220 kişi atanmış makatından sallamadan önce bakabilirsin her yerde yazıyor. geçen sene atanan kişi senelikti nasıl böyle bir çıkarım yaptın anlamadım. Uzmanları kast etmedim. Belirlenen kontenjana bakabilirsin

Ayrıca ben şimdiye bakıp konuşmadım bu sene mezun diş hekimi sayısı 4900, Bu sene 7700 kişi aldı 7000 değil

Sana önerim salyalarını saçmadan önce bir araştır insanlara boş yere ümit vaad etme.

Amcan mezun olduğunda işler farklıydı fakülte sayısı vs. Amcanın şimdiki olayları idrak edebileceğini zannetmiyorum.

Sadece 10 yılda 29 fakülteden 92 fakülteye çıktı. Ben sadece düzenleme vs yapılmasını gerektiğini söyledim. O at gözlüklerini çıkar

• Edward.Snowden kullanıcısına yanıt
    İlk olarak,

Diş Hekimliği programı 5 yıllık bir program. Bu yıl mezun olanlar 2015 yılında yerleşenlerdi.

2015 yılı ÖSYS kılavuzu ile sayı, 3 bin 605 sayısına çıkartılmıştır. Bölümü bırakanlar ve sene kaybı yaşayanlar doğrultusunda bu yılki mezun sayısı yaklaşık 3000 civarında.

Bir diğeri, 2019 yılında bu kadar kişi atandı her yerde yazıyor mesajı. Dostum sen sağlık bakanlığının sitesinde personel duyurularını açıktan atama kuralarını münhal kadroları kaç kere takip ettin ya da kaç defa noter kurasına katıldın da bu sayıyı emin olarak söylediğini belirtiyorsun.

yhgm.saglik.gov.tr
    2019 Yılı İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası
    https://yhgm.saglik.gov.tr/TR,53146/2019-yili-ilk-defa-ve-yeniden-atama-kurasi.html

yhgm.saglik.gov.tr
    2019 Yılı 2. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası
    https://yhgm.saglik.gov.tr/TR,56535/2019-yili-2-donem-ilk-defa-ve-yeniden-atama-kurasi.html

yhgm.saglik.gov.tr
    2019 Yılı 3. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası
    https://yhgm.saglik.gov.tr/TR,58126/2019-yili-3-donem-ilk-defa-ve-yeniden-atama-kurasi.html

2019 yılında gerçekleştirilen açıktan atama kuraları yukarıda. Tabip, Diş Tabibi, Uzman Tabipler ve Eczacıların listesi.

Eğer incelemek istiyorsan bakabilirsin de neden bununla vakit geçiresin? Fakülte öğrencisi misin? Eğer öyleysen ÖM at bana müsait vaktinde gel klinikte konuşalım dertleşelim.

Uzman hemen olunuyorsa ne âlâ demişsin, Tıpta Uzmanlık Kurulundan TUS’tan ve DUS’tan haberin var mı bilmiyorum. Adaylar ilgili anabilim dallarında uzmanlık eğitimi kazanmaya hak kazanmalı ve eğitimini tamamlamalı.

Kontenjanlar ve artan fakülte sayısı için tüm meslek birlikleri ortak bildiri yayınladı. Şu an ihtiyaç fazlası sayıda, akademisyeni olmayan Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri var. Sağlık Bakanlığı ve hükümet kendi bildiğini okuyor. Eczacılık ve Veterinerlik mevzusuna hiç girmiyorum zaten.

Kuzenin de dilerse bana mesaj atsın eğer İstanbulda ise özellikle lütfen bana yönlendir.

Şu an hâlâ diplomasını alamayanlar var dediğim gibi geçici diplomayı alanlar var genelde. Hangi fakülteden mezun bilmiyorum ama İstanbul Diş’in mezuniyeti birkaç hafta önce gerçekleştirildi.

Sevgiler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ribas0 -- 12 Eylül 2020; 17:39:47 >

• madamefou kullanıcısına yanıt
    Sakin ol kardeşşş bir konuda görmüştüm elimi attığım yeri kurutuyorum galiba yazmıştın baskası dişi kötüleyince. Ama sen gel dişçi bu kardeşine atar yap

• duramamdesebileaferin D kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın hocam üstteki arkadaşa sinirlenip sinirimi sizden çıkarttım.
    Keşke dişçi olduğunu belirtseydin dkdkkd

• Konu yine kavgaya dönmüş. Gerçekten durum çok kötü olsa bile sürekli 2k maaş alacaksıbız işsiz kalacaksınız demek nasıl bir manyaklık ? Zevk mi alıyorsunuz böyle söylemekten?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.