Şimdi Ara

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.502
Cevap
41
Favori
171.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Orijinalden alıntı: eray026

quote:

quote:

Çenemin sağ alt tarafına üçlü köprü yaptırdım, iki sene önce. Köprü ayağı olarak kullanılan dişim daha önce kanal tedavisi oldu, yarısı yoktu tamamlandı. Fakat bu diş kırıldı ve köprü tek dişe kaldı. Bu kırılan dişin yanında 20 lik diş var.
    İmplant, 4lü köprü nasıl bir tedavi önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler.

İmplant ve dişin birbirine bağlamasını kesinlikle önermiyoruz. Çünkü hem implantın hem dişin ömrünü azaltıyor, kemik erimesine sebep oluyor.

İmplant yapılacak olursa 2 implant ve kalan dişinizin tek başına kaplanması daha uzun ömürlü olur.

20 yaş dişinizin ve kalan diğer dişinizin durumunu bilemiyorum. O yüzden köprü için bir şey diyemem.

20 yaş dişim sağlam gözüküyor, gerekirse kanal tedavisi yaptırıp, diğer sağlam olan köprü ayağı ile 4 lü köprü düşünüyorum. Önerirmisiniz? Aslında bir implant yaptırıp yaptırıp 3 lü köprü düşünüyordum. Fakat sağlıklı olmayacağını söylemişsiniz. O zaman 2 implant 1 kaplama olabilir. İmplant için yerli yabancı ne marka önerirsiniz? Sgk ya bağlı ağız ve diş sağlığı hastanelerinde yapılıyormu? Nerde yaptırmamı önerirsiniz? Nelere dikkat etmem gerekiyor implant için?

İmplantı devlete bağlı olan hastanelerden sadece dİş hekimliği fakültelerinde yaptırabilirsiniz; devlet hastaneleri ya da Ağız diş sağlığı merkezleri yapmaz. Ayrıca nerede yapılırsa yapılsın SGK implant ücretini karşılamaz.

İmplant yapılırken ucuza kaçmayın; implant başına 1000 tl nin altındaki bir öneri gerçekçi değildir.
    İsrail ya da çin malı ürünler tercih etmemenizi önerebilirim.

Köprü için dediğim gibi dişleri ve ağız içi durumunuzu görmeden -bilmeden yorum yapamam.

4lü köprü yaptırmayı düşünüyorum. Bu köprüde duruma göre 3, 5 yıl idare eder diye düşünüyorum. Bu köprüyü kullandığım süre içerisinde dişlerimin olmadığı yerdeki çene kemiğinde erime oluyormu? İlerde implant yaptırmak için uygun olurmu? Tek implant ile ikili protez duydum olurmu? Öneri ve cevabınız için şimdiden teşekkürler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Be_Yourself

Merhaba Tuba hanım,

6 ay önce ağzımın sol üst kök dişlerimden bir tanesine kanal tedavisi ve dolgu yaptırdım, bugün birşeyler atıştırırken o dişimden hafif bir çıt sesi geldi ardından hafif sızlama daha sonra aynada dişime baktım dolguda herhangi bir problem yok ama ağzımın içi kısmında olan yerden diş kırılmış, ete ise tutakta yani dolgudan o kısım ayrılmış umarım tam olarak anlatabilmişimdir. Diş hekimine başvursam bunu ne şekilde tedavi eder? Tedavisi var mı?

Anlattığınızdan anladığım kadarı ile dişinizin çekimi gerekebilir gibi gözüküyor.
    Bir ihtimal kırık çok derin değil ise kaplama da yapılabilir.

Cevabınız için teşekkür ederim,
    Şimdi siz böyle dedikten sonra moralim bozuldu, kırık derin mi bilmiyorum ama küçük bir kırık dediğim gibi ete tutuyor dilimle dolgudan ayırabiliyorum inşallah müsait bir zamanda dr. gittiğimde bir ihtimalde olsa kaplama yapılabilir. Kaplama tedavi fiyatları nedir acaba?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Çenemin sağ alt tarafına üçlü köprü yaptırdım, iki sene önce. Köprü ayağı olarak kullanılan dişim daha önce kanal tedavisi oldu, yarısı yoktu tamamlandı. Fakat bu diş kırıldı ve köprü tek dişe kaldı. Bu kırılan dişin yanında 20 lik diş var.
    İmplant, 4lü köprü nasıl bir tedavi önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler.

İmplant ve dişin birbirine bağlamasını kesinlikle önermiyoruz. Çünkü hem implantın hem dişin ömrünü azaltıyor, kemik erimesine sebep oluyor.

İmplant yapılacak olursa 2 implant ve kalan dişinizin tek başına kaplanması daha uzun ömürlü olur.

20 yaş dişinizin ve kalan diğer dişinizin durumunu bilemiyorum. O yüzden köprü için bir şey diyemem.

20 yaş dişim sağlam gözüküyor, gerekirse kanal tedavisi yaptırıp, diğer sağlam olan köprü ayağı ile 4 lü köprü düşünüyorum. Önerirmisiniz? Aslında bir implant yaptırıp yaptırıp 3 lü köprü düşünüyordum. Fakat sağlıklı olmayacağını söylemişsiniz. O zaman 2 implant 1 kaplama olabilir. İmplant için yerli yabancı ne marka önerirsiniz? Sgk ya bağlı ağız ve diş sağlığı hastanelerinde yapılıyormu? Nerde yaptırmamı önerirsiniz? Nelere dikkat etmem gerekiyor implant için?

İmplantı devlete bağlı olan hastanelerden sadece dİş hekimliği fakültelerinde yaptırabilirsiniz; devlet hastaneleri ya da Ağız diş sağlığı merkezleri yapmaz. Ayrıca nerede yapılırsa yapılsın SGK implant ücretini karşılamaz.

İmplant yapılırken ucuza kaçmayın; implant başına 1000 tl nin altındaki bir öneri gerçekçi değildir.
    İsrail ya da çin malı ürünler tercih etmemenizi önerebilirim.

Köprü için dediğim gibi dişleri ve ağız içi durumunuzu görmeden -bilmeden yorum yapamam.

4lü köprü yaptırmayı düşünüyorum. Bu köprüde duruma göre 3, 5 yıl idare eder diye düşünüyorum. Bu köprüyü kullandığım süre içerisinde dişlerimin olmadığı yerdeki çene kemiğinde erime oluyormu? İlerde implant yaptırmak için uygun olurmu? Tek implant ile ikili protez duydum olurmu? Öneri ve cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Bir köprünün ömrü sizin ağız bakımınıza, köprünüze gösterdiğiniz özene ve destek olacak dişlerin durumuna bağlıdır.1 sene de sıkıntı da çıkarabilir 10 seneden fazla sorunsuz da kullanılabilir.

Diş çekildikten sonra oradaki kemik erimesi hemen başlar. Kullanılmayan doku eriyor.
    (Uzun süre alçıda kalan kol ya da bacağın alçıdan ilk çıktığı zaman diğerine göre daha ince kalmış olması gibi.)

Köprü yapıldığı zaman, çekilen dişin olduğu bölgedeki kemikte herhangi bir kullanım olmadığı için erime devam edecektir.

Daha sonra implant yaptırmak isterseniz, kemikteki erimenin derecesine göre sentetik kemik tozu desteği ya da çenede başka bölgesinden blok kemik desteği gerekebilir; ya da ekstra hiç bir işlem gerekmeden implant yerleştirilebilir.

Tek implant ile ikili protez, iki implant ile yapılana göre daha riskli bir işlem olur. Bir köprünün- üst geçidin vs sağlam olabilmesi için nasıl en az 2 ayak gerekiyorsa; evlerde en zayıf yerler çıkıntı şeklinde olan balkonlarsa; bu tarz bir protez de çok sağlıklı olmayacaktır. Zorunlu hallerde tercih edilebilir; ancak önerilen tercih edilen bir durum değildir.

• quote:

quote:

quote:

Merhaba Tuba hanım,

6 ay önce ağzımın sol üst kök dişlerimden bir tanesine kanal tedavisi ve dolgu yaptırdım, bugün birşeyler atıştırırken o dişimden hafif bir çıt sesi geldi ardından hafif sızlama daha sonra aynada dişime baktım dolguda herhangi bir problem yok ama ağzımın içi kısmında olan yerden diş kırılmış, ete ise tutakta yani dolgudan o kısım ayrılmış umarım tam olarak anlatabilmişimdir. Diş hekimine başvursam bunu ne şekilde tedavi eder? Tedavisi var mı?

Anlattığınızdan anladığım kadarı ile dişinizin çekimi gerekebilir gibi gözüküyor.
    Bir ihtimal kırık çok derin değil ise kaplama da yapılabilir.

Cevabınız için teşekkür ederim,
    Şimdi siz böyle dedikten sonra moralim bozuldu, kırık derin mi bilmiyorum ama küçük bir kırık dediğim gibi ete tutuyor dilimle dolgudan ayırabiliyorum inşallah müsait bir zamanda dr. gittiğimde bir ihtimalde olsa kaplama yapılabilir. Kaplama tedavi fiyatları nedir acaba?

Dişinizin kurtulma ihtimali küçük de olsa varsa, kontrolü geciktirerek bu ihtimali kaybedebilirsiniz. Çünkü kırık diş orada vücut tarafından yabancı parça olarak algılanır iltihap oluşturmaya başlar. Bahsettiğiniz durumdaki bir dişte apse oluştuğunda hiç bir şansı kalmamıştır.
    Fiyatlar oldukça değişkendir.

• Merhabalar,
    Merak ettiğim şey şu, her diş fırçalamadan sonra gargara kullanmalı mıyız? Bunun yararları ve zararları nelerdir?
    Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qabRiéL

Merhabalar,
    Merak ettiğim şey şu, her diş fırçalamadan sonra gargara kullanmalı mıyız? Bunun yararları ve zararları nelerdir?
    Teşekkürler.

Merhaba.
    Öncelikle kullanılacak olan gargaraya bağlı.
    Alkol içermeyen ve flor içeren bir gargara günlük kullanım için uygundur.
    Alkollü gargaralar uzun dönem sık kullanımlarda ağız kanseri riskini oldukça artırmaktadır.
    Eczanelerde satılan kloroben andorex tantum vs gibi ilaç içerikli gargaralar 1 haftadan uzun kullanımlarda dişlerde ve dilde renklenme ve tat alma bozukluklarına yol açar.

Rutin günlük kullanımda, gargaraların haftada 1 ya da 2 kere kullanılması yeterlidir. Ancak çürük riski artan ağızlarda bu sıklık her fırçalamadan sonra olacak şekilde artırılabilir.
    Şu an için her fırçalama sonrası alkolsüz florlu gargara kullanımının diş yada ağız dokularına bir zararı gösterilmemiştir.

• Merhaba On dislerimin yarisi cizgi seklinde sarardi yarisi beyaz yarisi sari gibi sigara icmiyorum ne yapabilirim acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İçen Arı -- 11 Şubat 2014; 19:49:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İYİ AKŞAMLAR;

DİŞ KÖPRÜSÜ YAPTIRMAK İÇİN ÖZEL HASTANEYİMİ YOKSA DEVLET HASTANESİNİMİ TAVSİYE EDERSİNİZ. YARIN DEVLET HASTANESİNDE DİŞ KESİMİ İÇİN RANDEVUM VAR. AMA ÖZEL HASTANEDE ÜCRETSİZ MUAYENE SONUCUNDA HEM SGK ANLAŞMALI HEMDE BİRAZ İNDİRİMLİ OLARAK 1800 TL CİVARINDA FİYAT ÇIKARDILAR. BU KADAR İNDİRİM DERKEN GENEDE FAZLA GİBİ GELDİ. 2 ADET KÖPRÜ, 1 ADET KRON KAPLAMA, 1 ADET KANATLI KÖPRÜ VE TEMİZLİK.

AYRICA DEVLET HASTANESİNDE DİŞ KESİMİ İÇİN UYUŞTURUYORLARMI? TEŞEKKÜRLER
  • Iyi gunler bir hafta once agriyan curumus bi disime dolgu yaptirmaya gittim o disime dolgu yapildi bi sorun yok ama bi arkasindaki azi disim dolguluydu zaten bi agri sikinti yapmiyodu ona da elindeki aletle vurdu vurunca agridi o da kanal tedavisi yapalim bu disine dedi bende kabul ettim kanal tedavisi yapildi ama disin bi kenarini da biraz kesmis o aletle sadece ortada degil dolgu bi de suan agri yapiyo biraz artti oyle zorlamadim da ufak hafif bi sekilde dis fircasinin plastik yeri carpinca boyle agri oluyo icine koydugu o ince seyi hisseder gibi oluyorum kanal bittikten sonra film cektirdim ozaman ona bakti kanalin guzel filan dedi ama sadece iki kokun biri kanal tedavisi olmus gibi duruyo gordugum kadariyla o disin kenari kesik olan yer heralde suan orasinda agri daha yuksek sizce bu agrilar normalmi 1 hafta oldu tedavi yapilali doktor bir iki ay agrir dedi gecmezse cekimede gidebilir filan dedi bende korktum biraz daha 20 yasimda dis cekimi filan bi agrimda yoktu kanldan once durduk yere disimden olmayayim :) dolguya basinca hissediyorum agriyi kanl tedavili dis hissizlesmezmi sanki gecmiyecek gibi bi his var icimde cevabinizi bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: İçen Arı

Merhaba On dislerimin yarisi cizgi seklinde sarardi yarisi beyaz yarisi sari gibi sigara icmiyorum ne yapabilirim acaba?

Dişlerinizde çatlaklar oluşmuş olabilir; çürükler olabilir; yapı bozulmaları olmuş olabilir, diş taşı ve bakteri kaynaklı lekelenmeler olabilir.

İhtimaller biraz fazla ve muayene olmadan ne olduğunu bilemem malesef. Diş fırçalam ile çıkmıyorsa sizin evde yapabileceğiniz dişinize zarar vermeyen bir seçenek yok. Diş hekimine muayene olmalısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayzeb

İYİ AKŞAMLAR;

DİŞ KÖPRÜSÜ YAPTIRMAK İÇİN ÖZEL HASTANEYİMİ YOKSA DEVLET HASTANESİNİMİ TAVSİYE EDERSİNİZ. YARIN DEVLET HASTANESİNDE DİŞ KESİMİ İÇİN RANDEVUM VAR. AMA ÖZEL HASTANEDE ÜCRETSİZ MUAYENE SONUCUNDA HEM SGK ANLAŞMALI HEMDE BİRAZ İNDİRİMLİ OLARAK 1800 TL CİVARINDA FİYAT ÇIKARDILAR. BU KADAR İNDİRİM DERKEN GENEDE FAZLA GİBİ GELDİ. 2 ADET KÖPRÜ, 1 ADET KRON KAPLAMA, 1 ADET KANATLI KÖPRÜ VE TEMİZLİK.

AYRICA DEVLET HASTANESİNDE DİŞ KESİMİ İÇİN UYUŞTURUYORLARMI? TEŞEKKÜRLER

Devlet de olsa özel de olsa dişlerin uyuşturulmadan kesilebilmesi mümkün değildir.

Özelde SGK anlaşması hiç bir yerde diş tedavileri için yok; orada bir yanlış anlaşılma olmuş olmalı.

Köprüleriniz kaç dişli bilemiyorum ancak size verilen fiyat makul bir fiyat.

İmkanınız varsa devlet yerine özeli tercih etmenizi öneririm. Devlet hastanelerinde ihale usulu en ucuz kim verirse onun ürünü satın alınıyor. Dolayısı ile ister istemez kalite düşüyor. Ayrıca hekimlerin de maalesef hastaya ayıracak yeterince vakti olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ali000

Iyi gunler bir hafta once agriyan curumus bi disime dolgu yaptirmaya gittim o disime dolgu yapildi bi sorun yok ama bi arkasindaki azi disim dolguluydu zaten bi agri sikinti yapmiyodu ona da elindeki aletle vurdu vurunca agridi o da kanal tedavisi yapalim bu disine dedi bende kabul ettim kanal tedavisi yapildi ama disin bi kenarini da biraz kesmis o aletle sadece ortada degil dolgu bi de suan agri yapiyo biraz artti oyle zorlamadim da ufak hafif bi sekilde dis fircasinin plastik yeri carpinca boyle agri oluyo icine koydugu o ince seyi hisseder gibi oluyorum kanal bittikten sonra film cektirdim ozaman ona bakti kanalin guzel filan dedi ama sadece iki kokun biri kanal tedavisi olmus gibi duruyo gordugum kadariyla o disin kenari kesik olan yer heralde suan orasinda agri daha yuksek sizce bu agrilar normalmi 1 hafta oldu tedavi yapilali doktor bir iki ay agrir dedi gecmezse cekimede gidebilir filan dedi bende korktum biraz daha 20 yasimda dis cekimi filan bi agrimda yoktu kanldan once durduk yere disimden olmayayim :) dolguya basinca hissediyorum agriyi kanl tedavili dis hissizlesmezmi sanki gecmiyecek gibi bi his var icimde cevabinizi bekliyorum

Dişinizin röntgeni varsa elinizde size daha rahat yardımcı olabilirim.Bu şekilde söylediklerinizden yorum yapmak çok zor.

Dolgunun sadece dişin ortasında olması diye bir şart yok; dolgunuz kanal tedavisi gerektirecek aşamaya geldiyse alttan- içten yeniden çürümüş ve yanlara sıçramış olabilir. Bu durumda da doktorunuz oraları da temizlemek sizin deyiminizle dişin kenarını da biraz kesmek durumunda kalmış olabilir. Ancak tedaviniz tamamlandıysa kaldırılan bütün dokular tekrar dolgu ile yerine koyulmuştur,boşluk bırakılmamıştır.

Kanalınız güzel dedi ise bir kökün boş bırakılmış olacağını hiç zannetmiyorum. Siz neyi gördünüz bilemiyorum.

Dişinizde henüz sizi rahatsız eden bir ağrı olmasa da, doktorunuz kontrol sırasında dişinize vurduğunda ağrı oldu ise bu dişinizde sıkıntı olduğunu gösterir. Muhtemelen muayene sırasında da bir sıkıntı sezdi ki vurarak kontrol etme ihtiyacı hissetti. Şimdi yapılmış olmasa bu kanal tedaviniz; bir kaç ay sonra size ağrı ve şişlik olarak geri dönecek ve yine en iyi ihtimalle kanal tedavisi belki de dişin çekimi gerekecekti.
    Dişinizin iyileşip iyileşmeyeceği de maalesef önceden bilinemiyor. Sizin vücut savunmanız, ağız bakımınız, yemek alışkanlıklarınız, sigara alkol vs gibi alışkanlıklar, bu süre içinde geçirdiğiniz girp nezle dahil hastalıklar, stres, diş sıkma gıcırdatma alışkanlıkları, dişinizin tedavi başlandığı zaman ne durumda olduğu, vs vs vs çok bilinmeyenli bir denklem. Bekleyip göreceksiniz.

Kanal tedavili bir dişte dişin sadece iç kısmındaki sinirler alınız ancak o bölgede hala sinir vardır. Ayrıca hayalet uzun diye bir durum var biliyorsunuz; eli kolu bacağı vs kesilenler bir süre hala onlar yerinde gibi ağrı sızı vs hissederler. Dişiniz de sizin bir organınız.Kanal tedavisi sırasında organınızdan parça alındı buna karşı bir tepki göstermesi gayet normal. Sadece bu tepkini ne kadar süreceği ve dişinizin kendisini toplayıp toplamayacağı önemli; bunu da zaman gösterecek.

• yakoc kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Muayene olduğum hastane son dönemde açılan bir üniversite hastanesi. SGK anlaşmalı olarak reklam yapıyorlardı. Fiyatı belirlerken ona göre işlem yapmışlardı. Eğer SGK yoksa o zaman fiyat baya iyi. Teşekkürler.
  • Ya aslinda dune kadar boyle bi agri yoktu hafifti dun aksam bi saat kadar spor yaptim ondan olmus olabilirmi agri boyle sancima zonklama seklinde dun geceye gore suan az bisey olsada hafifledi doktorada gitmek istemiyorum pek hoslamadik birbirimizle bkiyim cumaya kadar boyle devam ederse tekrar gidecegim kanal oldugu icin tekrar tadavi edilebilirmi yani yeniden kok oldurme filan yapilamazmi dis tedavisinden hic bi zman mutlu cikamadim

• quote:

Orijinalden alıntı: ayzeb

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Muayene olduğum hastane son dönemde açılan bir üniversite hastanesi. SGK anlaşmalı olarak reklam yapıyorlardı. Fiyatı belirlerken ona göre işlem yapmışlardı. Eğer SGK yoksa o zaman fiyat baya iyi. Teşekkürler.

Üniversite hastanesi ise bir miktar karışılıyor olabilir SGK bilemiyorum.
    Benim bildiğim özelde devletin hiç bir şekilde anlaşma yapmadığı.
    Geçmiş olsun. İyi günler dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali000

Ya aslinda dune kadar boyle bi agri yoktu hafifti dun aksam bi saat kadar spor yaptim ondan olmus olabilirmi agri boyle sancima zonklama seklinde dun geceye gore suan az bisey olsada hafifledi doktorada gitmek istemiyorum pek hoslamadik birbirimizle bkiyim cumaya kadar boyle devam ederse tekrar gidecegim kanal oldugu icin tekrar tadavi edilebilirmi yani yeniden kok oldurme filan yapilamazmi dis tedavisinden hic bi zman mutlu cikamadim

Ağır sporlar, vücut savunmasını zayıflatabilir. İsterseniz multivitamin takviyesi alın .
    Doktorunuzdan hoşlanmadığınızı da fazla düşünmemeye çalışın; insan bünyesi ilginç bir varlık; bu uyumsuzluğu hissedip onu da kendisine sıkıntı yapabiliyor.
    Okulda öğretmenini sevmediğiniz dersi aslında bilseniz de yapamazsınız ya da öğrenmek istemezsiniz ya; onun gibi. Doktoru sevmediğiniz zaman ne kadar iyi yapılmış olursa olsun tedaviniz sıkıntı çıkarabiliyor.
    Kanal tedavisini yenilenmesi ya da dişin çekimi kararı dişinizin durumuna göre verilecek bir karardır. Kanallar açılıp tekrar doldurulduğu zaman daha iyisi yapılabilecek mi yoksa zaten yapılabilecek en iyi tedavi mi uygulandı; üst dolguda sıkıntı yaşanacak mı;kanalların daha fazla kurcalanması dişin kırılma riskini ne kadar artıracak gibi durumların değerlendirilmesi gerekir.

Geçmiş olsun.

• Merhaba , diş macunu ve diş fırçası önerisinde bulunabilir misiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: leylimem

Merhaba , diş macunu ve diş fırçası önerisinde bulunabilir misiniz ?

Dişlerinizde hassasiyet varsa sensodyn çok yönlü koruma, ipana clinic line hassasiyet kalkanı ya da colgate hassas dişlere profesyonel çözüm ü önerebilirim.

Diş eti kanaması şikayetiniz varsa öncelikle bir diş hekimi muayenesi ve diş taşı temizliği sonrasında paradontax, colgate total profestonel diş eti sağlığı, ipana clinic line diş eti koruyucu ve yine sensodyn çok yönlü koruma yı önerebilirim.

Aşırı çay kahve sigara kullanımınız varsa ve dişleriniz çabuk sararıyorsa clinomyn önerebilirim.

Herhangi bir şikayetiniz yoksa herhangi bir diş macununu kullanabilirsiniz; flor içerikli olması yeterlidir.

Diş fırçası olarak da sert ve bastırarak diş fırçalama alışkanlığınız varsa yumuşak ( soft / S ) bir diş fırçası yoksa orta sertlikte (medium /M) her hangi bir diş fırçasını kullanabilirsiniz.Ekstra özellikli diş fırçaları çok ekstra bir işe yaramıyor.

Önemli olan dişlerinizi fırçalarken diş fırçanızı ve macunu ıslatmayın; macunu öyle reklamlardaki gibi fırça üstüne boylu boyunca değil çok az sürerek kullanın.

Dİş fırçaları ve macunlar hakkında.

• Ağzımı açıp kapattığımda ya da bir şeyler yerken her çenemi açıp kapattığımda sol taraftan "tok" diye ses geliyor. Eğer lokmamı sağ tarafla çiğnersem gelmiyor ama sağ tarafla çiğnediğimde ya da boşken aç kapa yaptığımda oluyor. Neden?

Daha önceden diş teli tedavisi görmemle ilgisi olabilir mi? Bir de diş teli tedavisinden sonra iç kısımda kalın bir tel bıraktı doktor. Hayatımın sonuna kadar durabilir dedi. Gerçi bunlarla yaşamaya alıştım ama haliyle plak oluşumunu biraz daha fazla hızlandırdığını düşünüyorum. O çıkarılabilir mi? Durması ya da çıkarılması ne gibi değişiklik yaratır?

Şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gentleman_

Ağzımı açıp kapattığımda ya da bir şeyler yerken her çenemi açıp kapattığımda sol taraftan "tok" diye ses geliyor. Eğer lokmamı sağ tarafla çiğnersem gelmiyor ama sağ tarafla çiğnediğimde ya da boşken aç kapa yaptığımda oluyor. Neden?

Daha önceden diş teli tedavisi görmemle ilgisi olabilir mi? Bir de diş teli tedavisinden sonra iç kısımda kalın bir tel bıraktı doktor. Hayatımın sonuna kadar durabilir dedi. Gerçi bunlarla yaşamaya alıştım ama haliyle plak oluşumunu biraz daha fazla hızlandırdığını düşünüyorum. O çıkarılabilir mi? Durması ya da çıkarılması ne gibi değişiklik yaratır?

Şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Tek taraflı çiğneme alışkanlığı edindi iseniz;
    Dişlerinizi sıkma alışkanlığınız varsa;
    Bir tarafta uyumsuz dolgu ya da protezler varsa;

bu eklemlerinize yük binmesine ve ses çıkmasına sebep olur.

Tel tedavisi gördüğünüz sırada bir taraf dişlerinizde daha çok ağrı olup o sıralarda tek taraflı çiğneme başladı iseniz ve bu devam ediyorsa evet çenenenizden gelen sesin tedaviniz ile ilgisi olabilir, ancak onun dışında ortodontik tedaviler eklem rahatsızlıklarına yol açmaz aksine düzeltir.

Dişlerinizin arkasına takılan tel; yapılan ortodontik tedavinin kalıcı olması, geri dönmemesi içindir. Tel çıkarılırsa dişleriniz yeniden çapraşık bir hale gelmeye başlayabilir.

Geçmiş olsun.

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.