Şimdi Ara

Diş hastanelerindeki randevu saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 3 yıl önce, evime yakın ve yeni açılan diş hastanesine dolgu yaptırmaya gitmiştim.

Randevu falan almadan direkt içeriye girdim, röntgen çektirdim, doktor beni çağırdı ve alt taraftaki bir dişimi bugün çekeceğini, yarın tekrar gelip dolgumu yaptırmamı söyledi, randevu kağıdını verdi. Bu arada hastane de aşırı derecede kalabalık ve kimse beklemiyor, her şey hızlı işliyor.
    O zamanlar gittiğim birkaç diş hastanesi daha vardı ve bunlar da randevusuz girip tedavi olmama izin veriyorlardı.

Şimdi nereye gidersem gideyim, hastane ne kadar az hastaya sahip olursa olsun, uçuk tarihlere randevu atıyorlar.
    Dolgum düştü, muayene için 1 hafta verdiler, gittim ve 3 hafta bir dolguyu takmaları için bekledim. 1 kanal tedavi ve 2 dolguluk daha işim vardı. Başka hastaneye gideyim dedim; yine aynı olayla karşılaştım.

Son olarak doktorlar o kadar kalitesizler ki; hepsi sizi azarlamaya ve başından savmaya çalışıyor. Eminim; çoğunluğu günde 5 tane hastaya bile doğru düzgün bakmıyordur.

Seneler geçtikçe, insanlara yardımı dokunan işler yapmak yerine; tam tersi bir şekilde insanların işlerini zorlaştırıyorlar.

Özel hastane dışında düzgün bir tedavi göremiyor insanlar.
    Ben her dişçiye gittiğimde "umarım bugün gittiğim doktor iyi olur ve haftalar sonraya randevu atmaz" diye ümit etmekten bıktım.

Normal hastanelerde de aynı durum var, ama o da başka bir konunun içeriği.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• islambolda çocuk diş hekimliğinde yer yok
    sağlıkta çağ atladık hamdolsun
  • Benimde dis taslarimi temizletmem lazim vizeler gectikten sonra randevu almayi planlıyorum. Normalde hep özele giderdim ilgili sevdigim bi discim var ama suan ozele gitmeye durumum müsait degil. Devlet hastanesinde yalapşap is yapacaklarını biliyorum ama baska carem yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Heyea

Benimde dis taslarimi temizletmem lazim vizeler gectikten sonra randevu almayi planlıyorum. Normalde hep özele giderdim ilgili sevdigim bi discim var ama suan ozele gitmeye durumum müsait degil. Devlet hastanesinde yalapşap is yapacaklarını biliyorum ama baska carem yok.
    Dis tasi temizligini devlet yapiyor mu??

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatikanli Mumin kullanıcısına yanıt
    Evet? Yilda 1 kere hakkiniz var diye biliyorum. Hem niye yapilmasin ki? Estetik degil bişey degil

• Devlet hastanelerinin bu lakayt tavirları ozel hastaneleride bozdu şimdi bide sehir hastanesi icat ettiler.sistemi tamamen cop ettiler.akepe demek

• Bakın, mesela başka güzel bir olay daha var: Sessiz, sakin diye bir hastaneye gidiyorsunuz ve basit bir dolgu için bile "ben yapamam, dolgu uzmanı arkadaşım var" diyip, beni en erken 15 gün sonrasına randevu alabileceğim bir doktora yönlendiriyor.

Ülkede kalitesizlik o kadar normal ki; kimse sesini bile çıkartmıyor bu tarz anormal olaylara.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hem haklısınız hem de elden gelen bir şey yok şikayet ediyorsunuz ancak diş tedavilerinin yurtdışı fiyatlarıyla bir karşılaştırırsanız o bekleme süresi gözünüzde büyümez.Sıra beklemekten bile aciz insanlar var röntgen sırasında kavga çıkaranlar oluyor oysa içerdekiler hiç durmadan hasta alıyor ancak makinelerin bir süresi var tak diye hallolmuyor işini savsaklayan yok mudur vardır hem de çok ama insanımızda biraz sabırlı olmalı.
    Diş okuyorum üniversite hastanesi olmamıza rağmen çok yoğunuz ilimizdeki bir diğer okul bizim kadar hasta almıyor hep ileri tarihe veriyor biz deli gibi hasta bakmamıza rağmen randevular ileri tarihe verilebiliyor çünkü çok yoğunluk var keyfi olan bir durum değil bir hasta dolgu için alındığında günde en fazla 2,3 işi yapılır eğer derin bir çürüğü varsa veya çapraz çenedeyse tek iş yapılıyor genelde bölüm bölüm çalışılan yerlerde bu yüzden ileri randevular veriliyor. Ağız diş sağlığı merkezleri ve hastanelerde çok yoğun ama oralards iş biraz fazla hasta bakma noktasında olduğu için kapıdakiler sorun çıkarmasın diye acele ediliyor. Yapılan işin iyi olması için zaman gerek ve hekim o iş için sizi uzmana yönlendiriyorsa şükredin bence basit çürük dediğiniz şeylerin kanala ve sonra çekimede gittiği oluyor öyle basit olsa keşke.
    Kaliteli eleman için bizim gibi fakültelerde deli gibi hasta baktırmamaları lazım işin kalitesine önem verilmeli az baksak hastalar geç vakte kalıyor çok baksak işe gereken özeni gösteremiyorsun neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Kaliteli hekimler elbette var bu koşullara rağmen işini düzgün yapanlar.Devlet özel hiç farketmez bu konuda iyilere denk gelirsiniz inşallah. Kendiniz hekiminizi araştırıp da seçebilirsinz.

• Sabırlı olmak mı? Tamam, diş hekimisiniz ve bilginiz var; ama ben 1 dolgu için 20 gün beklemek istemiyorum. Ağzımın 1 tarafını 20 gün boyunca kullanamayıp acı çekmek istemiyorum.

2-3 sene önce hem randevusuz, hem de kaliteli iş yapılıyordu. Ne oldu da bu doktorları savunma olayı ortaya çıktı? Sizin mesleğiniz ise; yapacaksınız, bu kadar basit değil mi bu olay? Çünkü bu zorlu ortamları tercih eden de sizlersiniz. Bu yüzden insanlar sürekli: parayı, statüyü değil de sevdiğiniz bir bölümü seçin diye söylüyorlar ve biz ülkece kalitesiz olduğumuz ve gösterişi, hava atmayı sevdiğimiz için gidip sevmediğimiz şeyleri seviyormuşuz gibi davranıyoruz ve işimizi düzgün yapmıyoruz.

Yani 4 tane dolgum var ve her biri farklı bölgede diye sürekli ileri tarihe atılıyorum, hiçbiri de derin çürükler değiller, biz de boşuna şikayet etmiyoruz bu durumu. Olay doktor bulmaya gelince de; genel olarak birinin iyi dediği doktoru diğeri kötülüyor, %100 seçebileceğim bir doktor pek yok.

• nasri32 N kullanıcısına yanıt
    Peki beklememeniz için ne yapılabilir? Yani ne olmasını bekliyorsunuz sizin gibi yüzlerce hasta var hepsi aynı ilgi ve özeni istiyor erken randevu istiyor bir günde 10,20 hasta mı yazılsın? Eğer orda 20 gün sonraya veriliyorsa başka bir yerde daha erkene randevu alabilirsinz üzgünüm ki durum bu yani bu durum ne hekimlerin ne hastaların suçu ama çözüm olarak hastaneler artırılıp hasta sayıları düşürülebilir en fazla. Dolgulara acil olandan başlanarak yapılıyor ağrınız varsa sürekli bir ağrı yani o dişten başlanır geceleri devam eden ağrılar varsada kanal tedavisi gerekebilir. Gelen hastaların çoğunun çürüklerinden haberi yok birçok çürüğü olduğunu biz söyleyince anlıyolar evet ağrısı olanlar da geliyor ama zaten aciliyet durumuna göre başlanıyor.

2,3 sene önce randevusuz olma durumunu bilmiyorum o konuda bilgim yok ama eskiden bende gidince direk alıyolardı şimdi gelen hastalardan boşta birileri varsa alıyoruz biz yoksa randevu veriliyor.Doktorları savunmak değil amacım mevcut durumda szin istediklerinizin olanaksız olmasını anlatmaya çalışıyorum. Mesleğimiz bu evet zaten işini yapıyor insanlar günde kaç hasta bakıyolar haberiniz var mı acaba:) sonrada çat pat hızlıca iğne yaptı 2 dk da doldurdu gönderdi diye söyleneceksiniz.Şahsen 2 dk da sizi kaldırmak yerine güzelce uzun süre gidecek işler yapmak isterim.

4 çürüğünüz varsa sırayla yapılacaktır szin gittiğiniz yerde sistem farklı demek ki her dişi ayrı tarihlere veriyorlar keşke yakın zamana verseler ama... Yüzde yüz memnun oldukları yoktur ancak genel olarak memnun kalınanlar vardır hekiminize diğer işlerin aciliyetini ve o gün yapılıp yapılamayacağınıda sorun anestezisiz hallolacaksa yapabilirler geçmiş olsun.

• Bakın, çoğu hastanede onlarca hekim var. Sabah 9 akşam 5 mesai saatleri, 1 saat de öğle arası, geriye 7 saat kalıyor.
    7 saatte 10-20 hastaya bakamayacaksanız niye hekim oluyorsunuz? Ayriyeten devlet hastanelerinde yapılan çoğu işlem çok kısa sürüyor.

Kusura bakmayın ama bu süre olayı da fazla bahanemsi geliyor bana. Kanal tedaviler, ağır cerrahi işlemlerden ziyade basit işlemler için konuşuyorum. Yoksa 10-20 hasta kısmı; sadece dolgu yapan birisi için gayet az bir rakam.

Devlet, hastaları değil de; işini iyi yapmayan, işten kaçmaya yer arayan hekimleri savunmaya devam ettikçe bu rezil sistem devam edecek.

Ofansif olmak, sinir çıkartmak değil amacım. Sadece, işini iyi yapmayan, kalitesiz insanların çoğunlukta olduğu bir ülkede hekimlere ya da herhangi bir meslek grubuna bu kadar boş alan bırakılmasını haksız buluyorum.

Basit işlemler için bile aylarca beklemenin, git gel yapmanın nasıl olduğunu bilmeyen bir insan, şikayetimi kolay kolay anlayamaz.
    Yine de teşekkür ediyorum cevapların için. Benim illaki bilmediğim, göremediğim kısımlar vardır. Olayın tam olarak içinde değilim, iki taraflı bakmanın zor olduğu bir konu.

• Haklısınız 10,20 hasta az ben şu anki kendi durumumuza göre konuştum biz sadece öğleden sonra çalışıyoruz 13.30 -16.30 civarı oluyor bizimki rakamları yanlış kullandım.Bir doktor tanıdığımız var göğüs hastalıkları uzmanı devlet hastanesinde çalışıyor doktorlarda da hasta sayısına göre döner alınıyor sanırım bu diş hekimlerinde de geçerli yani para için zaten çok hasta bakma peşinde olanlarda az değil o doktor günde 100 hasta bakanların olduğunu söyledi günde 100 hasta ne demek bir düşünün ilaç yaz gönder durumu oluyor resmen ki onlar bizim gibi hastaya bir işlemde bulunmuyorlar yani direk müdahale olarak. Diş hekimlerinde de çok hasta bakma olayı vardır o yüzden genel olarak bakabildikleri kadar bakmak isteyeceklerdir :)
    Keşke biraz daha işlerimiz hızlanabilse bizde isteriz birgün daha iyi olur inşallah

• Yoğunluk çok fazla. Ben küçük bir yerde yaşamama rağmen dolgu yaptırmak için 2 ay bekledim. Bence hataları ve eksikleri doktorlar ve sistemde değil de biraz olsun kendimizde aramalıyız. Dişleri düzenli olarak fircalayıp diş ipi kullanırsak diş sorunlarımız minimuma düşer. Bu önerim diğer devlet hastaneleri icinde geçerli. Kendimize iyi bakar,sağlıklı beslenmeye çalışırsak ve egzersizler yaparsak hastanelerden uzak kalabiliriz diye düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _Paramedik kullanıcısına yanıt
    Benim çürüklerimin hepsi 8-9 yaşından kalma. Küçükken kimse bana "diş fırçala yoksa ileride böyle olursun" diye bir eğitim vermedi. Çocuk aklımla bir şey bilmiyordum tabii ki, sonuç olarak iş çoğunlukla ailede başlıyor ve buna biz pek etki edemiyoruz. Onun dışında, yaşı büyük olupta diş sağlığına dikkat eden insan sayısı da çok az. Maalesef bu konuda düzgün bir bilinç oluşturamadık.

Tek bir kısım değil, herkes hatalı. Sadece sistemin eskiden olduğu gibi olmasını istiyor çoğu insan.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.