Şimdi Ara

Diş fırçalamak orucu bozar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün şov tivi de yazıyordu orucu bozan şeyler arasında diş fırçalamakta vardı..bana çok saçma geldi..niye bozsun ki?sağlık açısından da iyi birşey olduğuna göre....

• macunun tadını alıyosun sonuçta yemesen de ben de bozar diye biliyorum.
  • vallaha ben bozuyo diye duyorum bozmuyo diyede duyuyorum ama ne yapcağımı sasırdım ama sabah fırcaladım
  • bunu beyaz hocaya sormak lazım. ama tahmin edebiliyorum onun vereceği cevabı. o bozmaz sexte bozmaz. hatta ikisini aynı anda yapmakta bozmaz diyecek.
  • macunla fırçalamayın.. ya da sahurda yemekten sonra fırçalayın derim..
  • tadını alacağın için sakıncalı, hem sahurdan sonra fırçalamak yeterlidir, iftara kadar bir şey yemiyeceğine göre gerek yok, koku falan için diyorsan suyla çalkalayabilirsin.
  • Bu konu da dün bir vesileyle hararetli şekilde tartışıldı, ben bozmaz diyenlerden idim, neredeyse dinsiz felan ilan ettiler beni Tartışma devam edince konu silindi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    misvak mı diş fırçası mı
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sonuçta abdest alırken de ağzına su alıyosun ihtiyaçtan dolayı.
    Ben kendi mantığım doğrultusunda bozmaz diyorum sonuçta ben macunu yemiyorum ve zevk içinde yapmıyorum bu bi temizlikse bozmaz diye düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: darker

tadını alacağın için sakıncalı, hem sahurdan sonra fırçalamak yeterlidir, iftara kadar bir şey yemiyeceğine göre gerek yok, koku falan için diyorsan suyla çalkalayabilirsin.

+1905
  • quote:

Orjinalden alıntı: irish

Dün şov tivi de yazıyordu orucu bozan şeyler arasında diş fırçalamakta vardı..bana çok saçma geldi..niye bozsun ki?sağlık açısından da iyi birşey olduğuna göre....

arkadasım macunun tadı agzına gelmıycek mı.. tabıkı bozar..sende sahurda ve ıftarda fırcalarsın..
  • tabiki de sahurda fırçaladı isem iftara kadar fırçalama gereği de duymuyorum.ama fırçalamamış isem sonra da olsa fırçalarım.bunun orucu bozacak bir tarafı yok ki?

@general arkk-adaşımın açıklaması güzel olmuş..ayrıca kesinlikle bozar diyorsanız tam bir açıklama yapın.demek ki bildiğiniz bişey var ki kesin konuşuyorsunuz
  • sahurda fırçalayın riske girmeye gerek yok..
  • önemli olan niyettir ağzınıza macun tadı geldi diye orucunuz bozulmaz.
  • Ağız kokusu ile milleti rahatsız ederek oruç ibadeti olmaz, ipanol felan gibi şeylerle ağız çalkalanabilir ya da diş fırçalanabilir. Diş macununun tadı geldi die oruç gider mi hiç, diş macunu besin deil, vitamin deil, şeker deil. Abdest alırken de suyun klor bilmem ne tadı ağzımıza geliyor, oruç gidiyor mu o zaman.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airea -- 7 Ekim 2005, 14:28:57 >
  • Peygamber Efendimiz gibi misvak kullanın

Ayrıca macunsuz bozmaz,macun olursa bozar.
  • bana kalırsa normalde yemedıgın bir seyin yanlıslıkla bogazınızdan gecmesı ya da bunun tadının alınması bozmamalı dıye dusunuyorum
    tabı ruh hastası gıbı agzına bıle bıle macun almamak kaydıyla boyle dusunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatakın -- 7 Ekim 2005, 14:28:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: General

Sonuçta abdest alırken de ağzına su alıyosun ihtiyaçtan dolayı.
    Ben kendi mantığım doğrultusunda bozmaz diyorum sonuçta ben macunu yemiyorum ve zevk içinde yapmıyorum bu bi temizlikse bozmaz diye düşünüyorum.

suyu bogazına kacırmadan abdestı alman lazım... su bogazına kacarsa bozulur..
  • quote:

Orjinalden alıntı: fuzbing

önemli olan niyettir ağzınıza macun tadı geldi diye orucunuz bozulmaz.

e o zaman sakızda cıgneyabılırız oylemı ...yanlıs yonlendırıyorsun..
  • herkes fetva vermesin arkadaşlar konu karıştı..
  • quote:

Orjinalden alıntı: eleny

quote:

Orjinalden alıntı: fuzbing

önemli olan niyettir ağzınıza macun tadı geldi diye orucunuz bozulmaz.

e o zaman sakızda cıgneyabılırız oylemı ...yanlıs yonlendırıyorsun..

aynı şey değil ki...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.