Şimdi Ara

DİŞ DOLGUSU YAPTIRMIŞ OLAN VARMI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam ağrın geçer mi bilmiyorum ama dolguyu kesinlikle yaptırman lazım. Bir an önce diş doktoruna randevu almanı öneririm. Hem dolguyu yaptırırsın hem de ağrı geçer mi diye sorarsın bakarsın belki başka bişey çıkar. Ben dolguyu özelde yaptırmıştım o dolgu düştü devlet hastanesinde yaptırdığım sapasağlam 2 senedir duruyor herhangi bir sıkıntı da olmadı şu ana kadar.

• Yanındaki bir diş yine kanal tedavili. Yanındaki diğer dişe de diş hekimi vurmuştu ve bir şey hissetmedim. Sanırım rontgende o diş de çıkmıştır. Ama yine de söylediğiniz aklımda kaldı.

Yazdığıma ara verip, gidip mutfaktan bir çatal alıp arkasıyla vurdum sağına soluna yanındakilere. Bir tepki yok. Aslında sorun ağrı değil, sızlama. Ayrıca o bölgede diş etimde çekilme var gibi de hissetmiştim geçen gün. Şu an o hissiyat yok ama bu gece çay içerken sızlama yine yaptı. Sıcak uzun süre temas edince sızlama bir süre daha devam edebiliyor ve sanki dişin ucuna kadar geliyor sızlama gibi hissetmiştim.

• Mobidik kullanıcısına yanıt
    Diş etinde çekilme hissettiyseniz iltihap olabilir,sinir alınsada diş kökünde iltihap olabiliyor. Rontgen değil panaromik rontgen çekildiğinde gözükür. Belkide diş taşı biriktiyse ondan olabilir. Bir çok ihtimal var.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

Zamanla iyileşir mi kendiliğinden, iltihapsa eğer? Ya da iltihapsa antibiyotik mi verirler? Diş etinde çekilme hissi gibi bir his şu an da var mesela. Korona iyice yaygınlaştığı için, tekrar diş hekimine gitmekten uzak durmaya çalışıyorum.

Özel diş hekimine gidin ihmal etmeyin komple çene iltihabına kadar gidebilir,diş ihmale gelmez.

Teşekkür ederim bu bilgilendirme ve uyarı için.

Rica ederim geçmiş olsun.

Hocam şimdi ben kanal tedavisi oldum geçici dolgu yaptılar haftaya tamamen o dişimi dolgusunu yapacaklar 2. seans olucak kanal için. Sormak istediğim şey acaba diğer 5 tane daha dolgum var onlar yerine hepsini implant vs mi yapmak mantıklı çünkü herkes dolgu düşer vs demiş hatta dolgu ne kadar sağlam olursa olsun düşücektir diyenler var çevremde :D işin tuhafı dişçiye bile gitmeyen tipler yani? Dolgu sağlamsa ömürlük müdür? yoksa elinde sonunda implanta muhtaç mıyım?

• diş tedavisini aksatmayın. ağız ve diş hastalıklarınıda asla hafife almayın. bir çok hastalığın sebebi olabiliyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.