Şimdi Ara

Diş doktoruyum, sorularınızı bekliyorum.. (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.063
Cevap
16
Favori
35.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Pençe_

Damaktaki dişin sağlığa bir zararı var mı?

Hocam elleme elletme ben aldırdım. Pişman oldum orası çıkur kalıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bir sorum var. Diş lerimi yanaklarımla sıkıp bırakınca çürük tadı geliyor. Dişlerimde bir sorun yok gibi düzenlide fırçalarım üstlerden her iki tarftanda çürük tadı geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: doktorum60

quote:

Orijinalden alıntı: First Premolar

Hekim, tabip, doktor ayni anlamdadir :)

hepside tıp fakültesi bitirmiş kişiler için aynı anlamdadır. Lakin doktor olmak için tıp fak bitirmeye gerek yoktur teorik olarak doktorasını tamamlamış her bölümden kişi doktor olabilir. Senin dediğin MD(medical doctor) = Tıp doktoru.
    Dişçiler ise doktor değildir. Dentist = Dişçi

tıp doktorları : md : medical doctor
    diş hekimleri: dds : doctor of dental surgery
  • üst ön diş takımında solda bir dişim ilerde. Telle düzeltmek istedim doktor 4 diş çekelim diyor.Problem yaratan dişi çekip bitirsek olmazmı?
  • doktorum60 kullanıcısına yanıt
    Neden bu kadar israr ettiginizi anlamis degilim. Buyuk harflerle yaziyorum. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ. Disci diye tabir ettigimiz sey, eskiden dis hekimligi yaygin degilken kerpetenle dis ceken abiler :) Nasil ki dahiliyeci denilince bir hekim kizmiyorsa disci denilince de kizmiyor :) Ortada sadece anlam kargasasi var, aile hekimi, dis hekimi diye halk arasinda yayginlasmis olabilir. Kalkip da neden aile doktoru diyorsun o aile hekimi demek sacma.

Sorunuza gelecek olursak da komposit dolguyla estetik saglanarak doldurulabilir o bosluk. Lamina da yapilabilir ama maddiyati vardir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: doktorum60

quote:

Orijinalden alıntı: First Premolar

Unvana degil yaptigi ise bakalim isterseniz :) Dentistin anlami da dis doktorudur, disci degil. Cok gereksiz bir tartisma, herkes bunu sormus :)

Dentist in neresinden doktor çıkardın anlamadım
    Dent = diş
    İst eki = o mesleği yapan anlamındadır
    Türkçede "ci-çi" aynı anlamda kullanılır

Yani dümdüz dişçi demek lakin benim anlamadığım nasıl doktora yapmadan bu kadar rahat doktor ünvanına yasal temel olmadan kullanabilmeniz ve dişçimin neden zorunuza gittiği. Tüm uluslarda dentist bizde dişçi deyince küfür algılanıyor.

+ Soruma cevap alamadım dişler arası boşluk doldurma işlemi

Yasal olarak diş hekimi ünvanı alır dişhekimliği fakültesi mezunları.

Cardiologist, ophthalmologist, dermatologist vb. uzman tıp fakültesi mezunlarının ingilizce adlarıdır.

Yani mükemmel ingilizce çevirinize göre kalpçi, gözcü ve ciltçidir.

• Ilk kez kendine dis doktoru diyen bir dis hekimi gordum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, yaklaşık 3-5 aydır bir şey yerken sol en arka dişim ağrıyor, baskıyla doğru orantılı ağrı. 20 dk sonra düzeliyor. Tabi soğuk bir şey içince aynı yerde ciddi bir sızlama var. Ne yapmalıyım? Nedir bu?

Teşekkür ederim

• Hala doktor kelimesine takan var. Ünvan yarışı mı yapıyorsunuz. Tabip ne demek gidin bakın. Yasalarda diş tabibi diye geçiyor ki zaten bu fakülteyi bitirenlerin vücutla ilgilendiği bölüm diş ve çevre dokuları, tme falan. Diş doktoru kelimesi bu açıdan sorun teşkil etnmez. Ama kısaltmalar farklıdır zaten. Diş hekimi: dt

• quote:

Orijinalden alıntı: ercintemirtas

Merhaba, yaklaşık 3-5 aydır bir şey yerken sol en arka dişim ağrıyor, baskıyla doğru orantılı ağrı. 20 dk sonra düzeliyor. Tabi soğuk bir şey içince aynı yerde ciddi bir sızlama var. Ne yapmalıyım? Nedir bu?

Teşekkür ederim

Bence fazla vakit kaybetmeden bir dişhekimine gitmenizde fayda var. Büyük bir arayüz çürüğü olabilir, ya da varsa eski dolgunuzda kırık oluşmuş olabilir.

• TheReedS kullanıcısına yanıt
    Doktorla hekim es anlamli sozcukler degil de bize mi yanlis ogrettiler yoksa :) Isterse tabip de diyebilir. Aile hekimi, aile doktoru diyemez mi kendine :)

• 7 adet zirkonyum diş maliyeti nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: tekilhan

7 adet zirkonyum diş maliyeti nedir?

Asgari ücret fiyat tarifesine göre 5000 TL civarı. Fakat 3500 ile 7000 TL arası fiyatlar almanız mümkün

• Dünyada Diş Hekimlerinin Kullandığı 1 numaralı diş macunu hangisi

• Merhaba geçen sene 20 lik diş çeneye yaklaşmış dendiydi bende cektirmedim ileride uzayıp çeneye birleşme ihtimali olur mu? Tesekkur ederim yanıt için .

• 4.5.6 kullanıcısına yanıt
    İyi akşamlar.

Evet zor kısımı atlattınız. Bu aşamada annenizin yapacağı şey ağızda diş kaldıysa iyi fırçalasın yoksa da gargarayla devam edebilir. Geçici protez kullanıyorsa onları temiz tutsun, gece yatarken takmasın.

Gri şeylerin gözükmesi normal.

Doktorunuz aralık ayında implantların üzerini kesip üstlerine farklı bir parça takıcak, 1-2 hafta o parçalarla dişeti iyileştikten sonra onları da çıkarıp başka parçalar takıcak. Ölçü alıcak, provalar yapıcak ve sonunda annenizin dişlerini yapıştırıcak.

Dişsizlikten dolayı kilo vermesi normal, gıda takviyesi deneyebilirsiniz. Arı polenini araştırın mesela.

• 58zara kullanıcısına yanıt
    Dolgunda bir sorun vardır, düşmüş de olabilir, başka birşey de olabilir, hekimine bi görün derim.

Plaklarını mutlaka tak, ihmal edersen dişlerin tekrar bozulabilir.

• Donanımcı Aras kullanıcısına yanıt
    Kök ucunda sorun var ama bu röntgen ne zaman çekildi, tedaviden hemen sonra mı, yoksa uzun süre sonra mı?

• Diffarensiyel kullanıcısına yanıt
    Olaya kazanç açısından yaklaşmak yanlış olur bence. Sonuçta hekimin görevi sizi iyileştirmek, paranızı almak değil :) Diş ipi kullanımıyla arayüz çürüklerinin büyük ölçüde önüne geçmiş olursunuz. Ayrıca arayüzlerinizde boşluk, kırık varsa bunu da dişipi yardmıyla hissedebiirsiniz, bu durumda hekime gitmeniz gerekecek tabi ki :)

• hilmignc kullanıcısına yanıt
    Vakit kaybetmeden yaptırmanı tavsiye ederim.

memnuniyet oranı en yüksek olan tedavi implant.

Çünkü yapısı doğal dişine en yakın olan o.

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.