Şimdi Ara

Dirk Kuyt Röportajı.....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
2
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Takım içindeki her oyuncunun elinden gelenin en iyisini yapabileceğinin farkında olduğunu belirten Dirk Kuyt, "Sezonun ikinci yarısını heyecanla bekliyoruz. Takımdaki oyuncular ve hocamız yani bu ekipte olan herkes daha iyisini yapabileceğine emin ve bu doğrultuda çalışıyoruz" dedi.

İkinci yarı hazırlıklarını Antalya’da sürdüren Fenerbahçemizde, Hollandalı yıldız Dirk Kuyt, Takımımızın kamp yaptığı otelde bir basın toplantısı düzenledi.

"En iyisini yapabileceğimize eminiz"
    Sözlerine Takım içinde yer alan her oyuncunun elinden gelenin en iyisini yapabileceğinin farkında olduğunu söyleyerek başlayan Kuyt, "Burada olmaktan dolayı mutluyum. Çok güzel bir tesisteyiz. Sezonun ikinci yarısı için hazırlıklarımız devam ediyor. Takım için özellikle güneşli günlerde çalışmak önemlidir. Sezonun ikinci yarısını heyecanla bekliyoruz. Avrupa’da özellikle iyi işler yaptık. Aynı şekilde Türkiye Kupası’nda da iyiydik. Ancak lig de daha yapacak çok işimiz var. Ama takımdaki oyuncular ve hocamız yani bu ekipte olan herkes daha iyisini yapabileceğimize emin ve çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

"Hepimizin Aykut Hocaya ihtiyacı vardı"
    Süper Lig’in 17. haftasında Karabükspor ile sahamızda oynadığımız karşılaşma sonrası yaşananları değerlendiren Kuyt, "Herkes, Ligde son oynadığımız Karabükspor maçından sonra hayal kırıklığına uğradı. Söylediğim gibi ligde daha da iyi bir yerde olmalıydık. Maçtan sonra duygusal bir ortam vardı. Şu ana kadar çok şey söylendi bu konuda. Ama her şeyden önemlisi; hepimizin hocamıza ihtiyacı var. Bu nedenle bizimle olduğu için mutluyuz. Hocamız takım için önemli biri. Benim için de çok önemli biri. Amsterdam’a benim için gelen birisiydi ve transfer döneminde Fenerbahçe’ye gelmemi istedi. Beni ikna edenlerden birisi idi. Bizim için zor bir dönemdi ama daha da kuvvetlendik. Birbirimize daha da çok yaklaştık. Oyuncuların daha fazla sorumluluk alması gerekiyor" şeklinde konuştu.

"Önemli olan futbolun dilini bilmek"
    Takımda yaratılacak kadro derinliği hakkında da fikirlerini paylaşan Hollandalı yıldız,"Her takımda olduğu gibi kadroyu genişletmek önemlidir. Takıma yardımcı olabilecek her oyuncu, her zaman takımdadır ve başımızın üstünde yeri var. Futbolda bugünlerde sezon içerisinde çok fazla maç yapılıyor. Bunu 11 kişi ile yapmak çok zor. Bence en az 22-23 iyi oyuncuya ihtiyaç var. Yarıştığımız platformlarda mücadele etmek için geniş kadroya ihtiyaç var. Biz de 3 kulvarda rekabetteyiz. Oyuncuya ihtiyaç olması normal. Futbolun özü budur ve kabul etmek gerekir. Sow için de şunu söylemek isterim; iyi oynadık. Sow’un bana yaptığı asistler var, ben de ona gol pasları verdim. Bazen kültür vs. gibi şeyler önemli değildir, eğer futbolu biliyorsanız ve aynı dili konuşuyorsanız birbirinizi bulabilirsiniz. Sow ile aramızda böyle bir ilişki var ve daha iyisini yapabiliriz. Biraz daha üstüne koymaya ihtiyacımız var. Şu ana kadar iyi gittiğini düşünüyorum ve hepimiz iyi çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Şampiyon olmak için şansımız var"
    Sezon içinde yapılan hatalardan ders almak için kampın etkili olduğunu da belirten Kuyt, "Hatalardan ders almak için vakit var. Takım olarak inanıyoruz ki 6 puan geride olsak bile şampiyon olmak için büyük şansımız var. Hatalardan ders almamız gerektiğini biliyoruz. Biz kaliteli bir takımız. Yaşadığımız olumsuz şeyler geride kaldı. Sezonun ikinci yarısını bekliyoruz. Özellikle burada yaptığımız gibi iyi çalışarak, başarılı olacağız" diye konuştu.

"Öncelikle her zaman dürüst olmalıyız"
    Portekizli oyuncumuz Raul Meireles’in cezasına ilişkin de bir açıklama yapan yıldız oyuncu, "İnsanların şunu anlaması gerek: futbol duygusal bir oyun. Oyuncular, hakemler, Teknik heyet ve taraftarlar için de zordur. Bence saygı göstermek ve dürüst olmak çok önemli. Ben Meireles ile maçtan sonra konuştum. ’Ben yaptığım hatalardan dolayı cezalandırılmaya hazırım ama yapmadığım şeylerden dolayı ceza almak istemiyorum’ dedi. Bu çok önemlidir. Birbirimize karşı dürüst olmalıyız. Caner için de aynı şey geçerlidir. Hakem hata yapabilir. Ama bazen de maçtan sonra özür dileyerek ’hata yaptım’ demek gerekir. Kadıköy’deki son karşılaşmada hakeme saygım var, ben hata yaptım ve yanıma geldi ve ’bunu yapma’ dedi ben de; ’sen haklısın hata yaptım’ dedim. Ona karşı bir saygı duydum ve o da bana saygı duydu. Bu durum Türk futbolu için önemli bir durum. Günün sonunda hep beraberiz. Türk futbolu için bu yaşadığımız için çok olumlu görüyoruz" dedi.

"Genç oyuncularımızın hepsi yetenekli"
    Takımımızda yer alan genç oyuncuların çok yetenekli olduğuna dikkat çeken Dirk Kuyt, Türkiye ile Hollanda’daki futbol altyapısına ilişkin de, "Hollanda’daki altyapı okulları, dünyada olmayan sisteme sahip. Bizim ülkemizde 16-17 yaşında çocukların A takımda oynaması normaldir. Bu Hollanda kültürünün çok önemli bir parçasıdır. Hollanda altyapısında yetişen oyuncuların en önemli anahtarıdır. Bence bizle birlikte genç oyuncular da burada çok önemli performans gösterdi. Ama sorun bence A takıma yükselmek. Bu, burada Hollanda’dan çok daha zor. Bu nedenle Hollanda buna açık bir ülke olduğu için genç oyuncuların Hollanda’da oynayabilirler. Oyuncularımız çok iyiler ve A takımda maç da oyandılar" ifadelerine yer verdi.

"Başarımızı devamlı hale getireceğiz"
    Takım içindeki her oyuncunun birbirini sevdiğini, özellikle de Aykut Kocaman’a saygı duyduğunu belirten başarılı oyuncu, "Herkes Aykut Kocaman ile çalışmak istediğini ortaya koydu. Olumsuzluklardan ders alırsak, bu süreçten daha kuvvetli çıkarız. Birbirimizle konuşma şansı buluruz. Biz de bu olumsuz durumdan, olumlu bir şeyler bulmak istiyoruz. Bundan eminiz. Antrenmanlar da bunu gösteriyor. Birbirimizi seviyoruz. Türkçe derlerimiz de var. Bu defa da Türk oyuncular İngilizce dersi almaya başladı ve herkes doğru yolda olduğumuzu hissediyor. Ligdeki olumsuzluklardan da bahsettik. Ama bazen küçük detaylar, fark yaratır. İyi maçlar oynadık. Ama bunun devamlı olacağını gösterme zamanı geldi. Bu da bizi başarıya götürecektir" diye konuştu.

"Türkiye Ligi kaliteli bir lig"
    Türkiye Ligi’nin kaliteli takımlardan oluştuğunu da dile getiren Kuyt, Lig içinde yaşanacak sorunların aşılması konusunda ortak bir çalışmanın yürütülmesi gerekliliğini vurgulayarak, "Futbol duygusal bir oyun. Ama sadece Fenerbahçe için değil. Maç özetleri, maç içindeki pozisyonlar izleniyor. Sadece bizim takımımıza özgü değil, daha genel bir durum. Bütün hakemler, oyuncular, hocalar bu durumun daha iyiye götürebiliriz. Türkiye Ligi, iyi ve kaliteli takımlar var. Hakem konusunda bir sorun varsa, daha iyiye götürebilir. Ancak sadece hakemler için de konuşmak yanlış, genel olarak söylemek gerekir" açıklamasında bulundu.

"Hocam bana inandı"
    Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman’ın kendinse güvendiğini de dile getiren Kuyt, "Doktor bana Karabükspor maçında oynamamın çok zor olduğunu söylemişti. Ben oynamak için her şeyi yapmak istediğimi söyledim. Belki 45-60 dakika sahada kalırım dedim. Benim için çocuklarımla tatile daha önce çıkmak kolay olandı. Ama ben böyle birisi değilim. Eğer takımı arkada bırakırsam kendimi iyi hissetmem o yüzden böyle bir şey yapmadım. Son cuma günü de aynı şey oldu. Hocamızın önceliklerinden bir tanesi aile ortamı. Hocam bana izin verdi ve beni anladı. Bu benim için ve ailem için önemliydi. Burada oyuncular birlikte çalışıyorlar ve bolca zaman geçiriyoruz. Hocam bana inandı, güvendi ve izin verdi. Ben de ona gerekli karşılığı vererek zamanında döndüm" dedi.

"Benim için her şey futboldur"
    Son olarak geleceğe yönelik ise futbolu bırakmasına rağmen, futbolun içinde olacağını deklare eden başarılı oyuncu, "Önümde uzun bir süre var. Futbolu bırakma konusunda çok konuşmam. Futbolu bıraksam dahi futbolun içinde kalmak istiyorum. Aykut Kocaman’a saygım var ve iyi çalışıyoruz. Geleceğin ne getireceğini bilemeyiz. Oynadığım oyundan keyif almak ve dinç kalmak benim için önemli olan. Bunun için her gün çalışıyorum. Ama geleceği görmüyorum. Söylediğim gibi futbolun içinde kalmak istiyorum. Beni için her şey futboldur" şeklinde konuştu.

•  Dirk Kuyt Röportajı.....

Dirk Kuyt Röportajı.....
    ,

Dirk Kuyt Röportajı.....

Dirk Kuyt Röportajı.....

Dirk Kuyt Röportajı.....

Dirk Kuyt Röportajı.....

Dirk Kuyt Röportajı.....

• Bir tüy bile yok.adamda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • KONUYU OKUMADIM AMA SWİTİ GÜZELMİŞ REYİZİN
  • Üstündeki feneriumda varmıdır ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.