Şimdi Ara

'Diri diri toprağa gömülen kıza, hangi günah sebebiyle öldürüldüğü sorulduğunda,'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peki... Kurban edilmek için öldürülen hayvanlara hangi günah sebebiyle öldürüldüğü de sorulacak mı? Hayır.

Burdan anladığımız şu mu olmalı? Canlıları öldüreceksen diri diri gömerek öldürme, boğazını kes kanı fışkıracak yoksa günah.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ne alaka? İstediğin kişinin kanını fışkırt o zaman. Yenebilen hayvanları belli bir usüle göre öldürüp yemek günah değil, insan öldürmek günah. Karmaşık birşey yok bunda.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Omisis046

Ne alaka? İstediğin kişinin kanını fışkırt o zaman. Yenebilen hayvanları belli bir usüle göre öldürüp yemek günah değil, insan öldürmek günah. Karmaşık birşey yok bunda.

Hiç mi için sızlamıyor hocam? Ben de onu soruyorum; ne alaka yani. Onların ne günahı var da bizim kurban aracımız oluyorlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: Erich Fromm

quote:

Ne alaka? İstediğin kişinin kanını fışkırt o zaman. Yenebilen hayvanları belli bir usüle göre öldürüp yemek günah değil, insan öldürmek günah. Karmaşık birşey yok bunda.

Hiç mi için sızlamıyor hocam? Ben de onu soruyorum; ne alaka yani. Onların ne günahı var da bizim kurban aracımız oluyorlar?

Acı çekmiyor diye inanıyoruz. Et yiyecez sonuçta, amacımız hayvana kötülük etmek değil.

• quote:

quote:

quote:

Acı çekmiyor diye inanıyoruz. Et yiyecez sonuçta, amacımız hayvana kötülük etmek değil.

Söylediğin şeyin komikliginin farkında mısın? Acı cekmiyorsa niye inliyor, bağırıyor hayvanlar? İyi o zaman cehalet dönemindekiler de kızların acı çekmediğini düşünselermiş dimi

• Omisis046 kullanıcısına yanıt
    E acı çekmediğine inanıyoruz dedin ya kardeşim ondan öyle söyledim.

• Derinlik algısı sıfır olan saçma sapan ilkel kavramların , hayvanların nasıl öldürüleceğini emrettiğini mi tartışalım ? Felsefe yeri bura başka kapıya ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam ateist olup danaların yenebileceğini savunanlarda var siz vegansınız galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ComicsCİ

Derinlik algısı sıfır olan saçma sapan ilkel kavramların , hayvanların nasıl öldürüleceğini emrettiğini mi tartışalım ? Felsefe yeri bura başka kapıya ...

Haklısın hocam başka bölüm bulamadım ama

• quote:

Orijinalden alıntı: rainfall2535

Hocam ateist olup danaların yenebileceğini savunanlarda var siz vegansınız galiba.

Yoo vegan değilim ama et yerken içim sızlamıyor değil en azından. Burda konu farklı hem

• Erich Fromm kullanıcısına yanıt
    Hadi konu dışına .. Hadi ...
  • quote:

Hadi konu dışına .. Hadi ...

Konu dışına bu konuyu açsam ban yerim hocam

Hem sana hayırdır şikayet et geç ağa mısın paşa mısın laflara bak.

Ağayım hayırdır sana ? Açtığı konuya bak kalite düşürürsünüz ...
  • quote:

Ağayım hayırdır sana ? Açtığı konuya bak kalite düşürürsünüz ...

Kardeş şikayet et diyorum anlamıyor musun? Daha kendi dilini düzgün yazamıyorsun felsefeyi bırak bence. Zaten yeni tanışmışa benziyorsun 10. sınıf felsefe çok zor değil ama sen yine de sınavlara iyi çalış. Abi tavsiyesi.

Ahahaha
  • Kaliteyi düşüren kişi konuyu açan kişi değil sensin. Sana haklısın da demiş hala daha attığın mesajlara, üslubuna bak.
    Konunun yanlış yerde olduğunu düşünüyorsan, blockla veya şikayet butonunu kullan.
    Saygı önemli bir şey.
  • quote:

quote:

Kardeş tam KONU DIŞI'na uygun saçma sapan konu açmışsınız İslam gelmeden önceki dönemler olan CAHİLİYE devrinde erkekler soyu devam ettirdiği için kızı olan Araplar kızlar daha bebekken diri diri gömüyorlardı İSLAM bu cinayetleride yasaklamıştır konu başlığına bu konuyu yazmışsınız ama onuda doğru dürüst anlatamamışsınız altınada aradan 14 gün geçmesine rağmen KURBAN konusunu işlemişiniz ne alaka ? Amacınız eğlenmekmi ? Eğer eğlenmekse KONU DIŞI'na konu açın çünkü bu bölüm ciddi konuların ve adamların bölümü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ukba Yolcusu -- 15 Eylül 2017; 3:4:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Kardeş gecenin bu saatinde tam KONU DIŞI'na uygun saçsa sapan konu açmışsınız İslam gelmeden önceki dönemler olan CAHİLİYE devrinde erkekler soyu devam ettirdiği için kızı olan Araplar kızlar daha bebekken diri diri gömüyorlardı İSLAM bu cinayetleride yasaklamıştır konu başlığına bu konuyu yazmışsınız ama onuda doğru dürüst anlatamamışsınız altınada aradan 15 gün geçmesine rağmen KURBAN konusunu işlemişiniz ne alaka ? Amacınız eğlenmekmi ? Eğer eğlenmekse KONU DIŞI'na konu açın çünkü bu bölüm ciddi konuların ve adamların bölümü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• insan doğumdan sonra nebat ve hayvanat karışımı bi gıda zincirine tabi olur. dış yüzeyimizden içeriye doğru oluşan fizik bütünlüğümüz hayvani ve nebati gıdaların açılımıdır. bi nevi hayvan ve gıda leşlerinden hayat fışkırtan bi görünüm sunarız. dıştan içe doğru olan bu fizik bedenin aslı ölü olanın bi nevi dirilişidir.

totalde insan fizik beden olarak hayvan ve nebat ölüsünün dirimi gibidir.

insan ömür yolculuğunda kendisini harcar. bu hayvanat ve nebatat denen oluşum oluştuğu bünyeyi ölüme doğru taşırken onu kurban eder. bazen kalbinden bazen aklından keser.

bi nevi katledilenin hayat denen oluştan insan vasıtasıyla kendisini katledene karşı aldığı haklar manzumesi olarak insan da bi kurbandır. dıuyguları düşünceleri kesilmiş biçilmiş olan duygusuz düşüncesiz bi mahlukat sonuç itibari ile kendi yaşamı adına kurban ettiği değerlerin intikamına bu denli açıktır.

bence hayvan ve nebatat kısas için ruhlarla birleştirilmiş olsa idi insan diye tabir bulan şey tam manası ile meal kazanırdı.

tekvir suresinin 1970 li yıllardaki meallerinde 'hayvanlar kısas için ruhlarla birleştirildiği zaman' yazar. şimdiki meallerde bu dikkat çekici ve cevap niteliğindeki meal maalessef bulunmuyor.

• İşte bunlar hep et yememezlik. Beyne protein gitmiyor ki çalışsın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.