Şimdi Ara

Direkt Enjeksiyon Araçlarda Lpg

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese merhabalar direkt enjeksiyonlu aracı olup lpg kullanan veya kullanmayı düşünen arkadalar buaradan araclarını ve sisitemlrini yazabilir mi?

    ayrıca yakıt durumları ne kadar lpg ile ne kadar benzin tüketiyorlar

    benim aracım 2015 model renault kadjar 1.2 tce prins vsi di sistem bulunmakta




  • Merhabalar bu konu kanayan bir yara bence kimse bu sisteme yanaşmak istemiyor. Ben bu konuda çok iyi tecrübeler edindim çünkü araç ile yurtdışına çok sık seyahat ediyorum minimum ayda bir kez en az tek marşta 6000 km yol yapıyorum. En son Nissan Juke F 16 kasaya 2021 model LPG taktırdım ve izlenimlerimi size yazıyorum. Öncelikle şunu belirteyim bu sistemde yani direk enjeksiyonlu sistemlerde aracım benzin enjektörleri bozuluyor sebebi ise Enjektörler yanma odası içerisinde olduğu için LPG‘nin benzine göre ısı farkından enjektörlerin deliklerin de genişleme oluyor ve araba tekleme zengin karışım hatası verip olduğu yerde kalıyor çok ilginçtir ki araç LPG de çalışıyor fakat benzinle çalışmıyor 25.000 km sorunsuz kullandım ancak en son uzun soluklu yolculuk yaparken 2500. km’de benzin enjektörleri bozuldu Türkiye’ye motoru soğutmadan direkt gaz ile ulaşabildim. Sistem yaklaşık 100 km’de 1,5 litre benzin tüketiyor.




  • Hocam geçmiş olsun. Son zamanlarda BRC MAESTRO olarak geçen ve direk enjeksiyonlu araçlar için gaz fazında lpg kullanımı sağlayan yeni nesil bir kit çıktı. 1000 km de (Bin) km de araca göre değişmekle birlikte minimum 2 litre maksimum 5 litre civarı benzin tükettiği belirtiliyor.

  • quadratics Q kullanıcısına yanıt
    Sağolun teşekkür ederim. 100 km de 1-2 lt arası benzin tüketimi var. Ben araçla uzun km yapıyorum. (Tek marş 2000-3000 km arasında). Aslında sistem güzel. Prins yazılımı ve elektronik aksam kullanılıyor. Ama bu sistemler yeni olduğu için biraz tecrübe istiyor. Her markanın benzin ecu lari farklı. Doğal olarak Toyota ya çok güzel olan sistem, başka bir markada sorun yaratabiliyor.
  • Selamlar benim kadjarda da LPG de zengin karışım var aslında egzoz emisyonuna girdiğimde HC değeri benzinde 20 civarları cıkarken LPG'de 700 civarlarında idi diğer değerlerde sıkıntı yoktu emisyondan geçti fakat yapan arkadaş bu şekilde LPG'de biraz fala yakarsın ayar gerekli demişti fakat Prins te ayar yok Hollanda'ya @kadar yazdım yol testi yaptık fakat bir sorun olmadığını söylediler arabada da çalışmasında rolentide gidişte hiçbir sıkıntı yok aslında maestroda ayar yapılıyormu yoksa oda araca göre paket program mı? Bu sistemlerde bildiğim kadarıyla sadece cangaz master direk te ayar yapılabiliyor
  • profesör35 P kullanıcısına yanıt
    Merhaba herhangi bir ayar yok. Sisteme kimse müdahale edemiyor. İtalya ne yazdıysa o. Bir müdahale gerektiğinde ordan bağlanıyorlar. Ama zaten sistem kendi herseyi ayarlayacak şekilde programlanmış. Bende kısmetse yeni aracıma (Skoda Kamiq 1.0 TSI) deneyeceğim. Tecrübelerimi kısa zamanda paylaşacağım.
  • profesör35 P kullanıcısına yanıt
    Ayrıca zaten LPG benzine göre hacimsel olarak %20 fazla tüketiyor. Bu değerleri de göz önünde bulundurarak değerlendirin.
  • Evet LPG dediğiniz gibi benzinden biraz fazla yakıyor o doğru benim araçta şehir içi yaklaşık 40 litre LPG 4 litre benzin ile 400 km civarlarında bir yakıt sarfiyatı var yeni aracınızlada tecrübelerinizi bekliyorum
  • 1.6 fsi akl LPG takılı yaklaşık 10 bin km yaptım sıkıntı yok şimdilik
  • haziranyagmuru kullanıcısına yanıt
    Sizin motor FSI ama, burdaki konu Turbo Benzinli araçlar. Zaten sizin araçta düzgün montaj yapıldıysa sorun olmayacaktır. İyi günlerde kullanın
  • Arkadaşlar diyelim araca göre ortalama 100 kmde 1-2 lt benzin tüketimi varsa ve şuan benzin 18 TL
    Bu direk enjeksiyonlu araçlarla yılda en az 50bin km yapmıyorsanız LPG taktirmanin pek bir anlamı kalmıyor gibi.
    Geçen hafta aracımı İstanbul'dan teslim aldım Ankaraya gelirken Kaynasliya kadar TEM sonrası eski yol ve yarım saat civarı köy yolu dahil 6.3 lt tüketim oldu.

    Şuan guncel fiyatla hesaplarsak 490 kmde 544 liralık benzin harcamış olurum.

    En az 20bin lira verip LPG kiti taktırmış olsaydım,
    490 kmde en iyi ihtimalle 5 lt benzin, 40 lt gaz tuketseydim 490 lira harcamış olurdum.

    Bu hesapla benim gibi yılda 15-20bin km yapanlar için bu araçlara LPG kiti biraz anlamsiz oluyor.
    Hesabı iyi yapmak lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.