Şimdi Ara

Direksiyondaki Tuşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Kullandığım aracın direksiyonundaki tuşlardan bir tanesi bayağı bir zorlayınca basıyor. Muhtemelen tozlandı veya oksitlendi. Araç doblo yeni kasa, resim ekledim. Çıkarıp temizleme yapamam diye düşünüyorum. Ama bir sprey veya benzeri birşey ile temizleme yapılabilir mi diye düşündüm.

    Arkadaşlar fikir vermenizi istiyorum nasıl tamizlenebilir.







  • Tuşların arasındaki boşluk çok az daha kötü olabilir bir şey yaparsanız. Garantisi devam ediyorsa servise götürün hallederler.
  • Az önce o aradan azda olsa wd-40 sıktım. Eskiye göre bayağı bi düzelme oldu fakat sonradan bir sorun yapar mı wd-40 orasını bilemem. Garantisi devam etmiyor sağolun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bykalibre

    Az önce o aradan azda olsa wd-40 sıktım. Eskiye göre bayağı bi düzelme oldu fakat sonradan bir sorun yapar mı wd-40 orasını bilemem. Garantisi devam etmiyor sağolun.

    hocam sıkmasanız daha iyiydi. wd40, kiri pası daha çok toplar. .. .bence açıp içini güzel bir temizleyin,el beceriniz varsa yapılır ne kdaar zor olabilirki .. .
  • WD 40 mı sıktım dediniz yada benmi yanlış gördüm kullandığınız ürün mekanik parçalara kullanılır yağlayıcı özelliğe sahiptir direksiyondaki tuşların altında düğmeye entregre elektronik kart düzeneği vardır başınıza iş almışa benziyorsunuz. Kullanacağınız ürün kontakt temizliyeci spreydir bilginize.
  • fiatlar da kronik,,, üzerine biraz bastırarak bir süre kullanın düzelecektir nedeni tozlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmreGLC

    WD 40 mı sıktım dediniz yada benmi yanlış gördüm kullandığınız ürün mekanik parçalara kullanılır yağlayıcı özelliğe sahiptir direksiyondaki tuşların altında düğmeye entregre elektronik kart düzeneği vardır başınıza iş almışa benziyorsunuz. Kullanacağınız ürün kontakt temizliyeci spreydir bilginize.


    Çok yanlış yazmışsınız kardeşim..

    Elektrik iletmeyen, temizleyici bir sprey kullanılması lazımdı bu gibi bir durumda..

    Kontakt sprey direkt elektrik ileten bir sıvı barındırır.. O tuşların ikisi (üçü, dördü, beşi, ....) arasında kısa devre yarattığı zaman çalışmasını tamamen bozacaktır..

    PC anakart ve aksamları için elektrik iletmeyen spreyler bulunmakta temizleyici özellikli.. Bunlara benzer bir sprey kullanılmalı..




  • WD40 Yağlayıcı olduğu için kullanılması daha zararlı bu tür durumlarda ama tabi en doğrusu sizin izah ettiğiniz gibi.
  • Yahu dün gece sıktım . Sıktığım an güzeldi . Bugün tekrar denedim neredeyse eski haline dönmüştü yine, yani geçici bir çözüm oldu wd-40. Kontak spreyi deneyeceğim tabi iletken olmayan bir tane bulmam lazım ilk önce. philips mavi kapak iletken mi ? bilen var mı ?
  • İşin aslı plastik aksama zarar vermemek için silikon bazlı malzemeler kullanmak gereklidir ama onlarda yapış yapış olur. Wd40'ın uzun vade de plastik kısıma zarar verdiği söyleniyor ama net bilgi yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pi10

    İşin aslı plastik aksama zarar vermemek için silikon bazlı malzemeler kullanmak gereklidir ama onlarda yapış yapış olur. Wd40'ın uzun vade de plastik kısıma zarar verdiği söyleniyor ama net bilgi yok.

    net bilgi var. silikon ihtiva etmediğinden wd40 conta gibi kauçuk parçalara zarar verir. sert plastiğe bir tesiri olmaz.
  • Aradan bir haftaya yakın zaman geçti şunu rahatlıkla söyleyebilirim plastik maddelere bir zararı olmadı. Ama elimde bez ile fazlalıkları sildim ve sıktığım yere bezi bağlayıp bıraktım akan fazlalıklar bir kaç saatte bitti. Tuşun durumu ise şuan için eskisinden bariz iyi işliyor ama tam işlevini rahatça yaptığını söyleyemem biraz bastırımak gerekiyor bazen. Bana göre kullanılabilir ama bence kontak temizleyici daha iyi diyorlar bakalım onuda deneyip görücez artık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.