Şimdi Ara

Direksiyon tamirinden sonra hidrolik direksiyon sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Araba eski kasa ford fiesta hidrolik direksiyon alttan sızdıyordu ve dönüşlerde hidrolik yağı akarak yolda uzun çizgi oluşturuyordu ve arabanın altına her yanına hidrolik yağı bulaşıyordu.. Arabayı liftte 2 saat boyunca tamir ettiler.. Direksiyon mili mi yoksa nedir bilemiyorum ama uzun bir demir parçasını alttan söküp tornada filan birşeyler yaptılar sanırım tam ne yaptıklarını bilmiyorum bu kadar teknik konudan anlamam ben yağ sızıntısını tamir edin dedim yani ama uzun bir demir çubuga benzeyen birseyi söküp temizleyip başka bir odada tornadan geçirdiklerini gördüm sonra da yeni hidrolik yağı koydular bayağı da para ödedim daha sonra rot bozuldu dediler rot ayarına gittim..

Daha sonra hidrolik direksiyonda simdi tarif edecegim sorun basladı.. Bu sorun araba hidrolik yağını kaçırırken bile yoktu sorun şu:

Arabanın direksiyonu hidroliksiz sahin direksiyonuna döndü.. Gaz verip yürüyünce direksiyon yumuşak ve normal fakat motor çalışıyorken ama araba hareket halinde değilken taş gibi sert ve dönüşlerde hız mesela 20 30 gibi oldugu zaman da yine hidroliksiz direksiyon gibi sertleşiyor

Bu sorun direksiyon mili tamiri sonrası mı oldu yoksa rot ayarı sonrası mı oldu emin değilim çünkü arabayı rota götürürken ben kullanmadım ben rottan sonra direksiyona geçtim neyse sonra tekrar direksiyon milini tamir eden ustaya götürdüm dedim böyle böyle hidrolik pompası bozulmustur dedi ama pompa da falan bu tamir ve sonra rot ayarı yapılmadan önce sorun yoktu direksiyon hem yürürken hem hareket halinde değilken hem de dönerken gayet yumuşaktı..

Simdi benim ne yapmam gerekir? Arabaya yeniden rot ayarı yaptırsam direksiyon düzelir mi? Mili tamir eden usta o pompadandır diyor ama benim aklıma yatmadı.. Çünkü daha bu sabah tamirden önce hiçbir sorun yoktu.. Bu sorun sizce direksiyon milinin sökülüp tamir edilmesinden mi yoksa rot ayarından mı olmus olabilir? Nasıl bir yol izlemeliyim direksiyonun tekrar normale dönmesi icin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hell Awaits 24 -- 27 Temmuz 2020; 23:27:55 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Direksiyon Tamiri Sonrası Hidrolik Direksiyon Sorunu: Çözümler ve Hususlar

Direksiyon kutusu tamiri sonrası hidrolik direksiyon sisteminde sertlik yaşamak yaygın bir sorundur. Bu sorunun çeşitli nedenleri olabilir ve çözümleri de değişkenlik gösterebilir.

Direksiyon Yağı Taşıyor

Direksiyon sistemi fazla yağ taşıyorsa, bu yüksek basınç oluşturabilir ve direksiyonun sertleşmesine neden olabilir. Direksiyon yağı seviyenizi kontrol edin ve gerekirse fazlalığı tahliye edin.

Direksiyon Sertlik Ayarı

Bazı araçlarda, direksiyon sertliğini ayarlamak için bir ayar bulunmaktadır. Bu ayar, direksiyonun ağırlığını kişisel tercihlerinize göre değiştirebilir. Direksiyonun sertliğini ayarlamayı deneyin ve bunun sorunu çözüp çözmediğine bakın.

Dönüşlerde Direksiyon Sertleşmesi

Direksiyonunuz yalnızca dönüşlerde sertleşiyorsa, direksiyon kutusu ile direksiyon sistemi arasındaki bağlantıda bir sorun olabilir. Bu durumda, bağlantıyı kontrol ettirmeniz ve gerekirse ayarlamalar yapmanız gerekebilir.

Direksiyon Kutusu Tamiri Sonrası Sertleşmesi

Direksiyon kutusu tamirinden sonra direksiyonun sertleşmesi, yanlış takılmış veya arızalı bir direksiyon kutusu parçasının sonucu olabilir. Direksiyon kutusunu yeniden kontrol ettirin ve sorunlu parçayı tespit edip değiştirin.

Çözüm Direksiyon Yorumları

Benzer sorunlar yaşayan diğer sürücülerin yorumlarını göz önünde bulundurun. Çevrimiçi forumlarda ve sosyal medyada bu konuyla ilgili çözümler bulabilirsiniz.

Hidrolik direksiyon sistemindeki sertlik sorununu çözmek için bilinmesi gereken hususlar şunlardır:

• Direksiyon sistemindeki sıvı seviyelerini düzenli olarak kontrol edin.
    • Direksiyon sistemini düzenli olarak bakım yaptırın.
    • Direksiyon sisteminde bir sorun fark ederseniz, hemen bir tamirciye başvurun.

Direksiyon sistemi, aracınızın güvenli ve verimli çalışması için hayati önem taşır. Herhangi bir sorun yaşarsanız, teşhis ve onarım için güvenilir bir tamirciye başvurmak çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Direksiyon hidrolik mi elektrik destekli mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: sissil

Direksiyon hidrolik mi elektrik destekli mi
    hidrolik elektirik değil galiba 2008 fiesta
  • Valla hocam rot ayarı ile alakası olduğunu sanmıyorum. Mili söküp takarken pompaya zarar gelmiş olabilir. Hidrolik motordan mı basıyor acaba. Eğer öyleyse basınç kaybından dolayı sen devir verince kendini toparlıyor olabilir. Pompada sorun olduğu kesin.

Direksiyon kutusunda genelde keçe/conta değişimiyle sızıntı önlenir. Bir de sıkça mile dolgu yaparak direksiyon boşluğu giderme işlemi yapılır. Eğer kutu sökmeden işlem yapılmak istenirse de mil ayar vidasından "sıkılır". Genellikle bu işlemlerden sonra direksiyon sertleşir "maalesef". Muhtemelen sizin mile dolgu yapıp sıktılar. Bu nedenle sertlik mevcut. Gördüğüm kadarıyla bu sertlik basit işlemlerle geri alınamaz durumda. Yani " gevşetelim direksiyon rahatlasın" gibi bir durum görmedim. Bir ihtimal ufak bir pay olabilir ama eski halini yine aratabilir. Genellikle bu tarz geri dönülemez durumlarda kutu komple revizyona giriyor.

Umarım bu son noktadan önce daha basit bir çözüm bulunabilir.

Rot ayarındaki ufak değişikliklerin direksiyon sertliği ile ilgisi yoktur.

Sizin yerinizde olsam aracınıza uygun direksiyon sıvısı ile kendim bir değişim yapardım. Bir ihtimal daha iyi duruma gelebilir. Hidrolik kabınız kolay yerdeyse 2 kişi rahatlıkla değişim yaparsınız. Buradaki esas dikkat edilmesi gereken 2 şey var. İlki mutlaka aracınıza uygun kaliteli bir yağ, ikincisi sisteme hava aldırmadan değişim yapmak. Kap kolay yerdeyse 10 dakika sürmez değişim.

• Hell Awaits 24 H kullanıcısına yanıt
    Zamanla düzelir hocam kullanmaya devam et. Benim de aynı sorun başıma gelmişti. Hidrolik yağ kaçırıp duruyordu, muayeneden bile kaldım hatta. Usta keçeleri falan değiştirdi önceleri kamyon direksiyonu gibi oldu ama kullanmaya devam ettikçe eskiye döndü.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Simdi bugün öğlen arabaya bindim ve iki saat dolaştım direksiyon ilginç bir şekilde tamamen normale dönmüş yani daha ilk çalıştırmamda sorunun kendi kendine çözülmüş olduğunu gördüm.. acaba değişen yağ direksiyona yeni mi ulaştı falan diyeceğim böyle birşey olur mu bilemiyorum gerçekten fakat 2 saat kullandım hiçbir sorun yok aynen eskisi gibi fakat dün sanayiden eve gelene kadar bahsettiğim problem kesinlikle vardı bugün yok çok şaşırdım gerçekten umarım bu problem tekrar ortaya çıkmaz çünkü dünkü sekliyle kullanmaya alışamazdım yine direksiyonu kurcalattıracaktım kesinlikle

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Doblo Direksiyon problemi?
    15 yıl önce açıldı
    Fren ve direksiyon hidroliği
    17 yıl önce açıldı
    Fren problemi ???
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ayrıca yardımcı olmak icin cevap verenlere tesekkürler
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.