Şimdi Ara

Directx 12 Nvidia'ya pek yaramadı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
375
Cevap
1
Favori
7.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Artçı yankılar hâlâ hissediliyor. Önce, "Sadece Tekilliğin Külleri mi?" deniyorken yakın zamanda "Tetikçi" ve" Tomb Raider" jetonları daha yeni düşmüş anlaşılan.
    Boynuna, "Ateşle yaklaşmayın" diye tabela as bence. Yağdanlığa fitil gibi dolaşıyorsun ortalıkta.
  • Bizim emektar R9 290x (2013 eylül / ekim gibi çıktı) bile gtx 970 'i tokatlamış, yanlış görmüyorum değil mi? Bu sanırım amd'nin gpu konusunda daha önde gittiğini gösteren bir gösterge..(Gtx 970 ise sanırım, 2014 sonu , 2015 başında çıkmıştı , 1 sene sonra çıkan bir teknoloji, 1 sene bilgisayar dünyasında çok büyük bir süredir)
    Zamanında 850 tl'ye almıştım.. Gül gibi kullanıyorum.. Dx12 nelere kadirsin..

Kalın Sağlıcakla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi togi1975 -- 31 Mart 2016; 8:44:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Artçı yankılar hâlâ hissediliyor. Önce, "Sadece Tekilliğin Külleri mi?" deniyorken yakın zamanda "Tetikçi" ve" Tomb Raider" jetonları daha yeni düşmüş anlaşılan.
    Boynuna, "Ateşle yaklaşmayın" diye tabela as bence. Yağdanlığa fitil gibi dolaşıyorsun ortalıkta.

Uuuu Google Translate rezaletini böyle mi kapatmaya çalışıyorsun Ayrıca Hitman AMD destekliyken birde ASC aktifken geride kalsa sen kendini camdan at. Hatta sen kendini camdan at. Tomb Raider olayına değindim ama yine işine gelmedi.

Ayrıca fitil felan çok seviyor gibisin? Hayırdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 2 Nisan 2016; 15:11:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BYGURSEL58

quote:

Orijinalden alıntı: Celonfix

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Myronides

dx12'nin olayını görmek için henüz çok erken. Yüzde 80 pazar payına sahip bir bir Nvidia var ortada sırf dx12 mantle üzerinden geliştirildi AMD uçacak sanıyorsunuz ya bende buna tutuluyorum.

Bende sizin nvidia size her türlü kazığı atmasına rağmen savunuyorsunuz ya buna tutuluyorum

Ortada dogru duzgun Dx12 Kullanan oyun yok. Fol yok yumurta yok. Hemen bı Tutturmuslar Dx12 AMD Gectı Holleyyy kafası. Oyunlar bi aktif olsun Dx12 bı yaygınlasmaya baslasın sonuc o zaman bellı olur. Bunlar alel acele yapılmıs testler. Dıyelım AMD Dx12 de biraz daha performanslı cıkmıs. Eeee Nvıdıanın Sogutmalardakı basarısı ve az gucle yuksek performans verme olayı ne olacak. ? Driver konularına hiç gelmıyoruz zaten. Boş yapmayın.

Driverde nvidianın iyiliği eskidendi tatlı fanboy

Tabi ya ne demessın :) Mesele nvidia amd meselesı degıl. Hangısı daha ıyıyse o konusulur. Nvidia daha ıyı bu kadar acık ve net. Gerek Driver Gerek Güç Tüketimi Gerekse Isınma Problemlerını Göz Onunde Bulundurursak Her zaman Terciyh Nvidia eee tabi ben bunları yazarken fanboy oluyorumda sız Amd nın Nvidiadan daha geride oldugunu kabul edemedıgınız ıcın asıl fanboy sız olyuorsunuz

Tamam sen az güç tüketen nvidianla mutlu ol. Zaten o gücün parasını sizden alıyor önceden fahiş fiyatlarla . Testlere bakmıyorsun herhalde "geride" diyorsun. R9 390 hem gtx 970den ucuz hem de daha iyi.

He ya daha ucuz ama ne hıkmetse bırı 500 watlık power parası alırken diğerı 750 watt alıyor ?. Hadı dıyelım amd daha ucuzmus ucuzlugunu cıkarırsak gerıye ne kalacak ? Performans desen zaten o senın r9 390 ına kafa tutacak yenı kartlar gelecek guc tuketımı desek sonuc ortada. Oyunlarda ısı desek yıne sonuc ortada. Driver desek yıne sonuclar ortada. O zaman ucuzlugu cıkarırsak amd nın neyı kalıyor acaba ? Bu kadar mıllet cahılde sen akıllısın kardes. Fanboyluk yapmak ıyı olanı alkıslamayıp ınatla gerıde olanı savunmaktır senın yaptıgın gıbı. Sımdı r9 unla oyna.

Evet millet cahil. Adı çıkmış bir NVidia gidiyor

Senin yanlışın var üstat. Ben iki markayı da kullandım. Nvidia nın daha pahalı olmasının sebebi pazarlama stratejileri, sunumu ve destek konusundaki başarısı.
    Yıllarca elimdeki parayla maksimum performansı almak için AMD kullandım ve bu konuda haklısınız; aynı fiyat skalasında AMD kartların performansları daha yüksek. (%5-10 sanırım)

Ama sizin bu tartışmalara girerken gözardı ettiğiniz bir nokta var. Her şey performans değil.
    Mesela şöyle düşünün;
    Bir restorana gittiniz. Yemekler mükemmel 10 üzerinden 10, ama sandalye rahat değil, servis zayıf, personel güler yüzlü değil. Hesap istiyorsunuz yarım saatte geliyor. 50 TL ödüyorsunuz.
    Başka bir restorana gidiyorsunuz; yemekler mükemmel değil ama 10 üzerinden 9. Mekan ferah, çalışanlar güler yüzlü, hizmet güzel. 50 TL ödüyorsunuz.
    Bunlardan hangisini tavsiye edersiniz?

İşte şahsen ben Nvidia tavsiye ederken buna benzer kriterleri gözönünde bulunduruyorum. Ve bir çok kullanıcı da bu yüzden Nvidia tercih ediyor. Ve Nvidia bu sebeplerle daha çok satıyor.

GEREKLİ CEVABI ARKADASIMIZ VERMIS YUKARDA TEKRAR OKU

Neyi iyi nvidianın amdden bi sayarmısın ? yok onlar güler yüzlü değil bunlar güler yüzlü. yaptığı sahtekarlıklar ortada 3.5gb ram mi desen cızırtımı desen. Hiç driver falan deme o hikayeler eskide kaldı. Catalstynin arayüzü bile nvidianın denetim masasından daha özellikliydi bide crimson çıktı aradaki fark iyice açıldı. Diyorsunuzki hitman amd optimizasyonlu diye amd geçiyor. peki ya Far Cry ? nvidia optimizsyonlu ama amd geçiyor.

• Celonfix kullanıcısına yanıt
    Hiç Nvidia kullandın mı üstadım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: realthing

Maalesef kullandım. o soluk cansız renklerle karşılaştım
  • quote:

quote:

Ben gecen ay 290x le gtx970 takasladim. Neden goremedim o soluk renkleri?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

quote:

quote:

Gözlerinde sorun vardır. Gta 5 te comet marka arabanın kırmızı rengini alıp ikisindede karşılaştırın farkı görürsünüz

• quote:

quote:

quote:

quote:

Gözlerinde sorun vardır. Gta 5 te comet marka arabanın kırmızı rengini alıp ikisindede karşılaştırın farkı görürsünüz

Terbiyesizliğin ahlaksızlığın ve hadsizliğin gereği yok.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Terbiyesizliğin ahlaksızlığın ve hadsizliğin gereği yok.

Görende derki küfür etmişim

• quote:

quote:

quote:

quote:

Forumdaki Amd kullanicilarinin %70-80 lik kismi coluk cocuk oldugu icin bazen sirf bu tur yorumlari gordugum zaman cidden dogrudan marka uzerinden bir tiksinti geliyor. Bu kadar sacmalamak, trollemek yetmiyor ve ustune ukalaca cevap verilip hadsizlikte sinir taninmiyorsa karsidakiyle daha da konusulacak bir sey kalmamistir. Mete, hulux trolleri yetmiyormus gibi birde forumda coluk cocukla da basa cikmaya calisilinca donanimhaber'in technopat'tan farki kalmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Asisvénia

quote:

quote:

quote:

quote:

Forumdaki Amd kullanicilarinin %70-80 lik kismi coluk cocuk oldugu icin bazen sirf bu tur yorumlari gordugum zaman cidden dogrudan marka uzerinden bir tiksinti geliyor. Bu kadar sacmalamak, trollemek yetmiyor ve ustune ukalaca cevap verilip hadsizlikte sinir taninmiyorsa karsidakiyle daha da konusulacak bir sey kalmamistir. Mete, hulux trolleri yetmiyormus gibi birde forumda coluk cocukla da basa cikmaya calisilinca donanimhaber'in technopat'tan farki kalmiyor.

Nvidianın ceosuda geldi

• Celonfix kullanıcısına yanıt
    Bunu da ilk defa duydum. Neyse ben uzatmayayım. Kolay gelsin.
  • Valla akadaşlar bende çok okumuştum çeşitli forumlarda hatta görsellerde vardı amd oyun içindeki renklendirme konusunda rakibinden önde ve rakibinden ucuz olmasına rağmen,görseller ile desteklenip bunu çoğu sitede yayın yapan yönetici ve editör kabul ediyordu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klement -- 31 Mart 2016; 20:02:19 >
  • Nvidianin dx 12 ile cok bir gelisim gosteremedigi gercek. Gtx 970 ile atilan 3.5 gb kazigi da meydanda.
    Peki hala nasil bu kadar satiyor ? Cunku kovalayan yavaş koşuyorsa, kaçanin hizli koşmasinin manasi yok. Amd ne yapti dx 12 ile ? Hani coşacakti ? Hani %20 lere varan performans artişi ? Ayni gpu yu rebrand edip edip sunmaya devam etti. Peki buradan çikarilmasi gereken sonuç nedir ? Hepsi ayni b*kun laciverti. Hangi fiyat araliğinda hangisi daha iyiyse onu tercih edeceksin, "rasyonel" bir kullanici olarak. Her yeni gpu serisine baliklama atlarsan, amd driveri kötü, nvidia en iyisi gibi içi boş hurafelere inanirsan, ekran kartini "yeaaa 128 bit ekran karti mi alinir" gibi vizyonsuz sebeplerle eleştirirsen sana layik olan da budur.

• quote:

Orijinalden alıntı: klement

Valla akadaşlar bende çok okumuştum çeşitli forumlarda hatta görsellerde vardı amd oyun içindeki renklendirme konusunda rakibinden önde ve rakibinden ucuz olmasına rağmen,görseller ile desteklenip bunu çoğu sitede yayın yapan yönetici ve editör kabul ediyordu...

Bos bos konusup milletin kafasini karistirmayin lutfen 7870'i uzunca sure kullanip bircok oyunuda bitirdim sonrasinda elime gtx590 gecmisti hicte fark falan yasamadim ki bundan once 6870 ler, gtx460 lar, 8800gt ler 4870 ler.... falanda kullanmisligim var. Sadece Amd kartlarda aydinlatma daha yuksek oldugu icin biraz daha canli gibi gozukuyor, bunu da Nvidia'nin Denetim Masasi ayarinda cok rahat sekilde arttirip Amd'deki gibi az bir sey canli kullanabiliyorsunuz. Gpu dunyasini hic bilmeyen bir arkadasta Amd'nin gizliden gorsel efekt kullandigini ya da Gameworks, VXAO, MFAA gibi teknolojilere sahip oldugunu zannedecek. Ufak tefek TressFX falan cikiyor arada asil bomba becerirlerse Polaris'deki HDR (high dynamic range) teknolojisini bekleyin, olursa bundan umutluyum.

Nvidia VXAO farki:
    />

/>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asisvénia -- 31 Mart 2016; 20:20:23 >

• valla arkadaşım boş konuşmuyorum daha önce bi kaç yerde denk gelmiştim zaten forumda konusuda varmış şimdi gördüm aşağı doğru yorumları okursanız fazla değil konuyu açan arkadaş bile aynı muhabbeti yapmış sonunda kubul etmiş çok enteresan ben firmaya b.. atmak için konuşmuyorum vakti zamanında çok meşgul etmişti forumlarda sizin söylediğiniz gibi bir durum olduğunu yazmış kullanıcılar ama gel görki diğer kullanıcılar yalanlamışlar dediğiniz gibi bir durum olmadığını sorunun firmanın kullandığı kodlamadan kaynaklandığını velhasıl zamanında olan bir konuyu yok sayıp (görmezden gelip,yada fark etmemişseniz) böyle bir durum yok demek o konularda yazan kullandığı ekran kartlarından çıkarım yapan kullanıcıları silmek manasına geliyor buda takdir edilirki saçmalığın daniskası...

Nvıda...

Not:Amd ekran kartı kullanıyorum,Nvıda kullanmayı zaman sonra fiyat performans konusunda revizyona gitmesi halinde düşünürüm ne Amd ne Nvıda firmaları ile uzaktan yakından ilgim yoktur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klement -- 31 Mart 2016; 21:07:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Asisvénia

quote:

Orijinalden alıntı: klement

Valla akadaşlar bende çok okumuştum çeşitli forumlarda hatta görsellerde vardı amd oyun içindeki renklendirme konusunda rakibinden önde ve rakibinden ucuz olmasına rağmen,görseller ile desteklenip bunu çoğu sitede yayın yapan yönetici ve editör kabul ediyordu...

Bos bos konusup milletin kafasini karistirmayin lutfen 7870'i uzunca sure kullanip bircok oyunuda bitirdim sonrasinda elime gtx590 gecmisti hicte fark falan yasamadim ki bundan once 6870 ler, gtx460 lar, 8800gt ler 4870 ler.... falanda kullanmisligim var. Sadece Amd kartlarda aydinlatma daha yuksek oldugu icin biraz daha canli gibi gozukuyor, bunu da Nvidia'nin Denetim Masasi ayarinda cok rahat sekilde arttirip Amd'deki gibi az bir sey canli kullanabiliyorsunuz. Gpu dunyasini hic bilmeyen bir arkadasta Amd'nin gizliden gorsel efekt kullandigini ya da Gameworks, VXAO, MFAA gibi teknolojilere sahip oldugunu zannedecek. Ufak tefek TressFX falan cikiyor arada asil bomba becerirlerse Polaris'deki HDR (high dynamic range) teknolojisini bekleyin, olursa bundan umutluyum.

Nvidia VXAO farki:
    />

/>

Boş boş tabi tabi. Nvidia sana iyi para ödüyor olmalı

• Nvidia fanları ve onların gameworks masalları.

Sürücüler bitti.
    Yazılım bitti.
    Dx12 başlamadan bitti.
    Şimdi sıra "bizim geymvörksümüz var" a geldi boş boş konuşmayın artık.

• %40 performansı düşüren teknolojiyi buradan getirip paylaşmak ve "destekliyor" diyebilmek... Destek öyle olmaz, performans kaybettirmeden hatta performansı arttırarak olur. Git bak bakalım yukarıdaki tablolarda AMD'nin performansı desteklediğini işaret ediyor mu etmiyor mu...
    Oh be! 980Ti al, 970 hızında kullan - ne de olsa bedelini sen ödemiyorsun konuşurken...
    Konu ne? Neyi tartışıyoruz? GameWorks mü tartışıyoruz, yoksa Nvidia'da olmayan Directx 12 desteğini mi? Pascal da mimari yenilik içermediğinden o da Directx 12'de iyi çalışmayacak. Varsa konuyla alakalı birşey duyalım!
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.