Şimdi Ara

Diplomatik plakalı araç, emniyet şeridi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşımın elçilik plakalı aracını kullancam 1 ay boyunca. Bana istediğim zaman siren takıp emniyet şeridinden gidebilceğimi söyledi, polis ceza yazamıyormuş bu araçlara diplomatik dokunulamazlık yüzünden.

Ama benim kafama bazı sorunlar takıldı, benim diplomatik dokunulmazlığım yok, aracın var, polis beni durdurup bana ceza yazabilirmi, yoksa yazamazmı?
    Arkadaşa göre yazamazmış arabanın diplomatik plakalı olması yüzünden. Ama benim hala içim rahat etmedi, bu forumda polis arkadaşlar biraz aydınlatabilirmi?

NOT: KESİNLİKLE EMNİYET ŞERİDİNİ İHLAL ETME GİBİ BİR DÜŞÜNCEM YOK, gerçekten merak ettim sadece bu kadar rahat at koşturabiliyormu bu adamlar diye.

YANLIŞ ANLAŞILMASIN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caipirinha -- 9 Ekim 2011; 17:58:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Caipirinha

Arkadaşımın elçilik plakalı aracını kullancam 1 ay boyunca. Bana istediğim zaman siren takıp emniyet şeridinden gidebilceğimi söyledi, polis ceza yazamıyormuş bu araçlara diplomatik dokunulamazlık yüzünden.

Diplomatik plakalı araç, emniyet şeridi
  • Emniyet şeridini kullanmak gibi bir hakkınız yok.
  • Diplomatlarında birtakım dokunulmazlığı olması lazım. Arkadaşının dediği şey doğru olabilir.
  • O değil de geçen gün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum emniyet şeridi ile ilgili.

Kocaeli Üniversitesinde okuyorum. Evim İstanbul - Bahçelievler'de. Servis ile anlaştım hafta içi hergün istanbuldan kocaeliye gidip geliyorum.

Giderken yol çalışması yüzünden trafik tıkandı ve bizim servisçiler dörtlüleri yakıp emniyet şeridine daldı 7-8 araba tampon tampona emniyet şeridinden gittik bir süre.

O sırada bizim araçtaki radyo açıktı ve aynen şöyle denildi ;

" X Turizm'in araçlarına emniyet şeridi galiba. " ( Bizim servislerin bağlı olduğu şirketin ismi denildi
  • Niye kullanmak istiyorsun anladığım kadarıyla keyfi bir kullanım söz konusu.......
  • 3 şeritli yolda dur kalk trafikte ilerlerken yeşil plakalı(cc); yanlış hatırlamıyorsam 2002-2003 station wagon bir E serisi Mercedes emniyet şeridine daldı, bir süre sonra emniyet şeridi de tıkandı yanyana geldik. Tam yol ayrımında polis çevirmesi vardı, 5-6 araç arka arkaya sıra olmuştu çünkü, polis ceza yazmaya yetişemiyordu. Yol hafif açılınca bu direk devam etti yoluna. Polis durdurmadı bile..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FB Plakalı araçlar
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Emniyet şeridini kullanmanız için diplomatik plakaya ihtiyacınız yok..birazcık maganda olsanız yeter .Piyasada okadar çok emniyet şeridi kullanan varki ceza falan yedikleride yok ....herkes takılıyor o şeritte zaten.
  • emniyet şeridi kullanmak yasakmı ki ?
  • emniyet şeridini kullanma hakkınız var ancak bu yaptığınızı mazur gösterecek bir durum olamaz. vicdanınıza kalmış bir durum.
  • üç hafta önce bir haftasonu boğaz köprüsüne girerken, 06 AK plakalı önünde ve arkasında polis arabası olan ve sonradan araç trafiğine kapalı İstiklal Caddesinde giderken açık camından içinde Başbakan yardımcı Bülent Arınç olduğunu gördüğümüz araç için emniyet şeridini kullanmak sonuna kadar haktı.(!)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

O değil de geçen gün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum emniyet şeridi ile ilgili.

Kocaeli Üniversitesinde okuyorum. Evim İstanbul - Bahçelievler'de. Servis ile anlaştım hafta içi hergün istanbuldan kocaeliye gidip geliyorum.

Giderken yol çalışması yüzünden trafik tıkandı ve bizim servisçiler dörtlüleri yakıp emniyet şeridine daldı 7-8 araba tampon tampona emniyet şeridinden gittik bir süre.

" X Turizm'in araçlarına emniyet şeridi galiba. " ( Bizim servislerin bağlı olduğu şirketin ismi denildi

Aracın Radyosunda TA (Trafik Anons) açıktır o nedenle o anonsu duydunuz (CD yada kaset de dinleseniz TA geldiğinde müzik pause olur TA duyulur, aslında çok iyi bir uygulama ama yaygın değil Kartepe ve Nurtepe tünellerinde de Anons mevcut ama bazen bazen radyoların frekansı karışabiliyor sizin duyduğunuzda sanırım polis frekansı karışmış

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

O değil de geçen gün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum emniyet şeridi ile ilgili.

O birşey mi ki. Kırıkkale Ankara arasında emniyet şerid,ne tersten gireni gördüm.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.