Şimdi Ara

Dini Sohbetler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Acılarımızı ve sevinçlerimizi hissettiğimiz, binbir tür duyguyu içinde taşıdığımız, bazen gülmemize, bazen ağlamamıza neden olan kalbimiz. dini sohbet Evet, acaba iddia ettiğimiz gibi temiz bir kalbe mi sahibiz yok ise kendimize mi öyle geliyor?
    Şöyle bir düşünelim; ‘ Benim ibadete ihtiyacım yok, benim kalbim temiz ‘ diyen biri, Tanrı ‘ a iman edenlerin kalplerinin pis bulunduğu ve bu lekesi temizlemek içersinde iman edildiği neticenine ulaştırmuyor mu bizi?
    Bir doğrultuda gaflet uykusunda olup, Tanrı ‘ a hiçbir şeklinde taatte ve imanda bulunmayan birinin ‘ Kalbim temiz ‘ diyerek, tüm bunlara gereksiniminin olmadığını söylemesi, öbür yandan yüzünde secde izinin yer aldığı, Tanrı ‘ a karşı mesuliyet bilincinde olup, hiçbir taat ve ibadetten kaçınmayan ve islam-i görevlerini hakkıyla adına getirme endişesi taşıyan bir mü’minin, tüm bunlara karşın ‘ Rabbim, günahlarımı bağışla! ‘ diye niyazda bulunması sizede acayip gelmiyor mu?dini sohbet odalari Evet, harbiden kalbi temiz olanların(!) İslama ve Allah’ın kaidelerine göre yaşamalarına lüzum kalmasaydı, peygamber efendimizin(sav) islam dinini insanlara ulaştırma çabaları ve bu uğurda çektiği acıların bir anlamı olabilir miydi(Haşa)? Oysa, peygamberimizin(sav) ufak bir çocuk iken, kalbinin melekler doğrulusunda yıkandığını biliyoruz.
    Eğer vaziyet buysa nedir, peki nedir kalbin temiz olması ya da kalp sebep temizlenir? Rad müddetinin 28.ayetinde; ‘ Onlar ibadet edip, kalpleri Tanrı ‘ ın zikriyle mutmain olanlardır. dini chat
    Dikkat edin, kalpler yanlızca Tanrı ‘ ın zikriyle mutmain gerçekleşir ‘ buyrulmaktadır.Sadece ifadesine ilgi edelim ki, kalbimizin yatışması, mutmain olması ve hijyenik hale getirilmesi, Tanrı ‘ ı zikretme şartına bağlanmıştır.Ve biliyoruz ki Tanrı ‘ ı hakkıyla zikretmek, fakat islamı yaşamakla mümkündür.Efendimizin(SAV), sıddıkların, şehitlerin, alimlerin ve önderlerin yolunu sürdürerek ulaşabiliriz o ulu degaha.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.