Şimdi Ara

Dinden Çıkan İlahiyatçı Talha Hakan Alp'ın Tehdit Edilmesi Sonucu Videolarını Silmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dinden çıktığını ilan eden İlahiyatçı Talha Hakan Alp dinden çıkış sebeblerini anlattığı bir video serisine başlamıştı. 2 video çektikten sonral aldığı tehditler sonucu yanlış anlaşıldım diyerek videolarını kaldırdı.

Çok seviyeli ve güzel bir video serisiydi yazık oldu.

İlk videosunu biri yüklemiş. Ama ikinci video maalesef yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roumiruez -- 30 Mayıs 2021; 20:11:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Talha hocaya cevap diye çekilen videoları izledim, ben bile güldüm verilen cevaplara. Talha hoca izlediyse artık neresiyle gülmüştür kim bilir.

Adamlar hocanın dediğini bile anlamamış.

Ne iman konusunda dediğini anlamışlar,

Ne mucize konusuna cevap verebilmişler,

Kur'an'ın mucizevi bir kitap olduğunu papağan gibi tekrar etmekten öteye gidemiyorlar yıllardır. Neresi mucizevi kardeş neresi.

Benzeri yazılamaz, isteyen denesin diyorlar, benzeri yazılınca kitabı yasaklayıp, yazanları tehdit ediyorlar. Mesela Gerçek Furkan.

İçinde mucize ayetler var diyorlar, detaya girince ya ayetin anlamını saptırılmış oluyor, ya da bilime ters olduğu ortaya çıkıyor.

Yapay Zekanın Yanıtı

Dinî İlahiyatçı Talha Hakan Alp'e Yönelik Tehditler ve Videolarının Silinmesi

Talha Hakan Alp, dini konularda araştırmaları ve görüşleriyle tanınan bir ilahiyatçıdır. Son zamanlarda, İslam'a yönelik eleştirel yorumları nedeniyle tehdit edildiği iddia edildi. Bu tehditler üzerine Alp, kişisel güvenliği ve ailesinin iyiliği için YouTube kanalındaki tüm videolarını sildi.

Alp'in eşi, tehditler nedeniyle büyük bir korku yaşadıklarını ve bu durumdan dolayı çok üzüldüklerini ifade etti. Tehditlerin nereden kaynaklandığı veya kimler tarafından yapıldığı henüz bilinmiyor.

Alp'in videolarının silinmesi, ifade özgürlüğü ve akademik tartışmanın sınırları hakkında tartışmaları beraberinde getirdi. Bazıları Alp'in güvenliğini sağlamanın gerekli olduğunu savunurken, diğerleri dini eleştirinin susturulmaması gerektiğini vurguluyor.

Talha Hakan Alp'in videolarının silinmesi olayı, Türkiye'de ifade özgürlüğü durumuyla ilgili endişeleri gündeme getirdi. Bu olay, tartışmalı konuları tartışmanın ve eleştirel düşüncenin önemine dikkat çekiyor.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Dinden Çıkan İlahiyatçı Talha Hakan Alp'ın Tehdit Edilmesi Sonucu Videolarını Silmesi
    Dinden Çıkan İlahiyatçı Talha Hakan Alp'ın Tehdit Edilmesi Sonucu Videolarını Silmesi

• baskı olmasa daha neler çıkacak belli değil,en iyi müslüman kuranı hiç okumamış,okuduysada arapça ezberlemiş olandır,Türkçe mealine kafa yorarsan sonuç videodaki gibi oluyor malesef

• Zaten okuyup anlayan irdeleyen ya durumu niyetine göre eviriyor yada böyle olamaz deyip çıkıyor durum bu iki yol var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kör kütük şek ve şüphesiz iman edenler değil de azıcık akıl yürütmeye başlayıp mantık sorgulaması yapanlar, bir şeylerin ters gittiğini farkedince hadis reddiyatcılığı, kuran müslümanlığı, tarihselci yaklaşım ile kurtarmaya çalışıyor ama o da yetmiyor ve dinlerin reddine ve daha ötesine gidiyor.

Dürüst davranmayıp mevki ve statüsünü kaybetmek istemeyenler ise bu durumu açığa vuramıyorlar.

Aşikar edenler zaten linçe maruz kalıyor.

• Şu dindarlar neyden korkuyor da bu tip videolara karşı oluyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuşmaya bile cesaretleri yok. Sus, cennet cehennem bitti.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4D62BFE91

Konuşmaya bile cesaretleri yok. Sus, cennet cehennem bitti.

Nerde yaşıyorsun sen?

Mustafa öztürk almanyaya zor attı kendini..

Mürtedin katli vaciptir diyen biri çıkıp bişey yapsa sen mi sahip çıkacaksın?

• quote:

Orijinalden alıntı: ercuezel

Nerde yaşıyorsun sen?

Mustafa öztürk almanyaya zor attı kendini..

Mürtedin katli vaciptir diyen biri çıkıp bişey yapsa sen mi sahip çıkacaksın?

Alıntıları Göster

Sen nerde yaşıyorsun? iyi yıldırmışlar sizi, TC devleti laiktir. Herkes istediğine inanabilir, hakaret etmeden her konuyu konuşabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4D62BFE91 -- 3 Haziran 2021; 2:21:26 >
  • quote:

Sen nerde yaşıyorsun? iyi yıldırmışlar sizi, TC devleti laiktir. Herkes istediğine inanabilir, hakaret etmeden her konuyu konuşabilir.

Alıntıları Göster

Kanunda ne yazıldığını biliyorum.

Asıl sen nerede yaşıyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: ercuezel

Kanunda ne yazıldığını biliyorum.

Asıl sen nerede yaşıyorsun?

Alıntıları Göster

İyidir beya senden naber Dinden Çıkan İlahiyatçı Talha Hakan Alp'ın Tehdit Edilmesi Sonucu Videolarını Silmesi 

• Bir dine inanıyorsan onun kutsal kitabını, öğretisini okumalısın değil mi? Bizde okuyanlar arapça okuyor. Aslında arapça ezberliyor ama ne dediğini bilmiyor. Çünkü onlara göre arapça okumak daha sevap. Düşünsene anlamadığın bir şeyi arapça okudun diye sevap point alıyorsun =) Türkçe anlayarak okuyanların çok büyük bir kısmı zaten deist ya da ateist oluyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FD1540C7 -- 4 Haziran 2021; 13:19:26 >
  • quote:

İyidir beya senden naber  

Alıntıları Göster

Ahaha.. Sonradan farkettim :)

Neyse iyimserliğin güzel yine de

• Bence Taha hoca geldiği noktayı tam olarak temellendiremedi. İlk video'da ileri sürdüğü kuşkularına karşı yanıtlar gelmişti, onları dinleyip kendini yeniden kontrol etmek istemiş olmalı. Korkup kaçacak bir adam değil, düzgün karakterli bir insandır Taha hoca, inancında da samimidir, kuşkusunda da....

• OPTİMİST kullanıcısına yanıt

Talha hocaya cevap diye çekilen videoları izledim, ben bile güldüm verilen cevaplara. Talha hoca izlediyse artık neresiyle gülmüştür kim bilir.

Kur'an'ın mucizevi bir kitap olduğunu papağan gibi tekrar etmekten öteye gidemiyorlar yıllardır. Neresi mucizevi kardeş neresi.

Benzeri yazılamaz, isteyen denesin diyorlar, benzeri yazılınca kitabı yasaklayıp, yazanları tehdit ediyorlar. Mesela Gerçek Furkan.

İçinde mucize ayetler var diyorlar, detaya girince ya ayetin anlamını saptırılmış oluyor, ya da bilime ters olduğu ortaya çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roumiruez -- 4 Haziran 2021; 19:23:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roumiruez

Talha hocaya cevap diye çekilen videoları izledim, ben bile güldüm verilen cevaplara. Talha hoca izlediyse artık neresiyle gülmüştür kim bilir.

Mucize konusu spekülasyondan öteye geçmez. Taha hocanın bahsettiği Mucize - Doğa üstü olaylardır. Bu tip hadiseler yaşansa bile buna şahit olanlar için mucizedir, bizim için mucize değil RİVAYET konusudur. Mesela Taha hoca böyle bir mucize olduğuna dair kayıt olsaydı, bunu rivayet olarak nitelendirecekti. Rivayet ise aradığımız Ayın yarılması var , Miraç hadisesi , Hicret sırasında mağara girişinin örümcekle ağıyla kapanması var vs bir kaç olay var böyle, bir işe yarıyor mu İman etmeyenler için yaramıyor. Hz. Musa Kızıldeniz'i 2'ye bölmüş , Asa'sı koca yılana dönüp Firavnu rezil etmiş , işe yaradı mı, ilk etapta evet, ya sonra, inkara devam. Mucize talebi topu taca atmaktır.

Kur'anın kelam olarak mucizesine gelirsek. Mesele belagat olarak benzerinin yazılamaması değil, otur uğraş belki sen de yazarsın. Bu Allah'ın sözü diye çık ortaya bakalım Arkandan 1 kişi gelir mi, gelmez, en yakınların sana Deli der. Hz. Peygamber'in mucizesi 14 asırdır devam ediyor ve edecek, asıl mucize gözümüzün önünde aslında..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 5 Haziran 2021; 0:45:29 >

• KORKUYORLAR. İnsanların araştırmasından, bilgi sahibi olmasından KORKUYORLAR.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0FD1540C7

Bir dine inanıyorsan onun kutsal kitabını, öğretisini okumalısın değil mi? Bizde okuyanlar arapça okuyor. Aslında arapça ezberliyor ama ne dediğini bilmiyor. Çünkü onlara göre arapça okumak daha sevap. Düşünsene anlamadığın bir şeyi arapça okudun diye sevap point alıyorsun =) Türkçe anlayarak okuyanların çok büyük bir kısmı zaten deist ya da ateist oluyor..

bunlar nece okurken olmuş japoncamı?

Bir Profesörün İlk Namazı - YouTube

İslam karşıtı kitap yazarken Müslüman oldu - YouTube

Sinead O'connor Müslüman oldu! - YouTube

arapça okuyanlarında nerdeyse çok büyük bolumu hatta hepsidir belki mealini okur kafanı yorma,ben okumayan görmedim şu ana kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 5 Haziran 2021; 2:6:59 >

• Korkuyorlar fakat gerçekler er ya da geç ortaya çıkıyor. Gençler önce deist sonra da agnostik ya da ateist oluyorlar. Artık bilgi çağındayız, insanlar araştırıyor ve Emevilerin bozduğu İslam inanışının günümüz yaşantısına cevap vermediğini görüyorlar.

Bir yaratıcı tarafından gönderilen bir kitap sadece Arap yarımadası ve o zamanki hayat şartlarında yaşanılabilir olur mu?

O halde, Kuran evrensel değildir, içinde tarihsel ve dini ögeler olarak ayrım yapılmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ray Kurzweil -- 5 Haziran 2021; 8:44:2 >
  • Korkanları normal karşılıyorum. Kimse o riskleri almak zorunda değil. Enis Batur da yıllarca sakladı. Hatta o nedenle TV'ye bile çıkarmadılar adamı. Hatta daha da komiği, ateistlerden bile sonra çıktı televizyona.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 5 Haziran 2021; 12:19:26 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.