Şimdi Ara

Din dersi neden zorunlu ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
2.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çünki öteki taraf da var o yüzden zorunlu junior

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burda din dersinden düşük not alınca öbür tarafta ceza mı çekecez bunu çocukluğumdan beri merak ediyorum
  • iyi ki zorunlu yoksa uçak türbülansa girince hangi sureyi okuyacaktınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.jk -- 24 Aralık 2018; 8:24:0 >
  • Din dersini İslam propagandası veya sure ezberletmek olarak görmemek lazım. İçinde bulunduğumuz coğrafyada "doğru" bir din eğitimi şart. Ayrıca din dersinden alsan kimyaya fiziğe versen mevcut sistemde birşey elde edemezsin. O derslerin de sayıları yeterliyken çocuklar yine başarısız.

Dünyayı bilmiyorum ama Avrupa'da en zor müfredatlardan birine sahibiz. Daha yeni yeni hafifletildi. Yıllarca ne kadar başarılı olmuş çocuklar?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zorunlu olmaması gerekir, isteyen alır istemeyen almaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: General Tao

Peki niye anayasa öyle diyor.
    Birşey anayasaya girmişse o artık hükümetler üstüdür, devlet politikasıdır, ve TR'de o politikalar sınırötesinden tayin edilir. Dünyanın hiçbir medeni ülkesinin anayasasında temel eğitimde din kültürü ve ahlak dersi verilir diye madde olduğunu sanmıyorum, milli eğitim yasasında olması gerekir o tür şeyler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ChiefOfficer kullanıcısına yanıt
    En zor derslerden biri olan fiziği 2 ders alıp çocuğa kinetik enerji ne olduğunu söyleyip çocuğa 100 metreden bırakılan cisim 60 da durup 40 a dönüp bu süredeki kinetik enerjinin kaçı sürtünme kuvveti diye sorunca çocuk bu ne lan ?! demesi gibi mi yeterli ? Benden fazla çalışan yoktu sınıfta yine de 70 alıyordum lise de. Ancak zorunlu olmaması gereken dersi 4 saat yapanlar da var. Din düzgünce öğretilecek eyvallah ama şuan ülkede dinle sömürmekten başka bişey yapılmıyor.

Hala neden ?

• quote:

Orijinalden alıntı: General Tao

islam dini barış dinide müminler hiç uymuyor. Sadece ona değil nerdeyse bütün kitaba. Neden oruç tutuyon desem ya farz olduğu ya da fakirleri anlama için dicekler.
    Yok dostum barış dini olduğunu düşünmüyorum.Öyle bir ayetler var ki az araştır bulursun.Barış ile ilgisi yok.
  • Din dersi olsa dinleri anlatsa neyse diyeceğim çocuklar bilgilenir ama dersin asıl adı islam dini olmalı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • D. Ace kullanıcısına yanıt
    haklısın kardeş.mesela bi örnek versene gösterelim.
  • yav neyin zorunlu olacağına kim karar veriyor. ateist olduğunu iddia edenlerin bu zorunluluk ısrarı bana matematik neden zorunlu dedirtti yani hangi çocuğa sordunuz matematik dersini istiyor musun diye? amacınız özgürlük kasmaksa din dersinin zorunluluğu yanında matematik de sorgulanmalı öğrencinin rızası alınmalı
  • Bazı kişiler de sanırsın zorla islama koyuyorlar çocukları. Mufredatlara az göz atarsanız ortaokullarda,liselerde Hristiyanlik,Yahudilik, Teizm ,Deizm hakkında da bilgi veriyor. Müslüman olmak istemeyen kişi Yahudi olur Hristiyan olur Deist olur.

Öyle bir dille yazılar yazılmış ki sanki Din hocaları çocukları zorla "Müslüman olun" diye zorluyor.

Felsefe gibi bir dersi isteyen bir kişinin Din dersi istememeside ayrı trajikomik bir olay. O kadar felsefe içinde Din de var diyen kişiler acaba ne derler bu konuya.

Din dersi adi altında sadece Islâm dinini anlatıyor kafasına girmeyelim. Ağırlıklı olarak Islâm dini hakkında bilgi veriliyor olabilir ama yinede diğer bilgilerde göz ardi edilmemeli. He tabi bana göre biraz eşit ağırlık gibi bilgiler olarak olmalı.

Zaten bunları duyan öğrenci veya talebe gördükleri kavramları araştırıp kendisinin karar verme özgürlüğü vardır.

Dayatma gibi bir sorun ortada yoktur. Insanlar özgür iradeleriyle seçim yapabilecek bir kapasitededir.

Avrupa'daki Islamafobi kafasi neyse burdakilerde o mantık.

• mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Matematik herkese göre aynı. 2 hep 2 dir. Sembolü de 2 dir. Ancak din herkesin farklı düşüncesidir. Bütün okullarda elma güzel diye öğretildiğini düşün. Birde elmanın hep bitkinin meyvesi öğretildiğini düşün. Durum bu.

• Hiç bir eğitim hayatında hristiyanlık veya diğer dinlerle ilgili bir şey görmedim. Ha yahudiliğin kitabı peygamberi dışında. Ve hep ateizm ile deizm kötü olarak anlatılıyor. Bende müminin ama o adamın düşüncesine saygısızlık yapamam. Okullarda bu durum (en azından benim) yaygındı.

• quote:

Orijinalden alıntı: banyo terliği

Hiç bir eğitim hayatında hristiyanlık veya diğer dinlerle ilgili bir şey görmedim. Ha yahudiliğin kitabı peygamberi dışında. Ve hep ateizm ile deizm kötü olarak anlatılıyor. Bende müminin ama o adamın düşüncesine saygısızlık yapamam. Okullarda bu durum (en azından benim) yaygındı.

Kötü anlatilmamasi lazım. Din ile ilgili gerekli bilgiler verilir seçme özgürlüğü adi altında talebe kendisi belirler.

Ders konusu açılmışken su soruyu sorayım en azından 8yildir ingilizce dersi verildiği halde talebelerin ingilizce bilmemesi nasıl açıklanabilir acaba?

Şimdi batıyı ovme falan diyeceksiniz ama lüksemburg da liseye gelen birisinin hem almanca hem luksemburgca bilmesi ve universiteden sonra da fransızca bilmesini nasıl karşılamak lazım acaba?

Surdan normal bir lise veya universite ogrencisini getir bir ingilizce sorsan cevaplama ihtimali kaçtır sence?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: nfsworld

İlber hoca din derslerinde incil okutulmadığını bilmiyor herhalde. “İncil okumayan rönesansı anlamaz”

Eyvallah haklısın da incil okutup rönesansı anlamanı mı sağlıyorlar sanki din derslerinde ?

Şöyle yanlış, böyle yanlış deniyor. Tahrip edilmiş din denip geçiliyor. Sınıfımızdaki gayri müslim çocuk ağlamıştı yahu. Muaftı fakat derste bulunuyordu benim dönemimde.

• Kaç tane hristiyan duası biliyorsun

Kitab ı mukaddes ve talmud nedir biliyor musun, güzel yanları hiç öğretildi mi sana kitab ı mukaddesin?

İlber hocanın dediği gibi rönesans resimlerini hristiyanlık bilginle yorumlayabiliyor musun?

St John’un anadoluda yazdığı eserleri biliyor musun?

Deizme savaş açtığını ilan eden devlet kurumu varken din derslerinde deizmin doğru tanımlarının yapılabileceğini düşünüyor musun?

• [DHTUBE=ttps://www.youtube.com/watch?v=Zh7YLMKRMMo]

ttps://www.youtube.com/watch?v=Zh7YLMKRMMo
  • Herkes müslüman değil, bu yüzden zorunlu olmamalı. Din kültürü ve ahlak bilgisi yerine sadece ahlak bilgisi dersi olmalı bence. Hatta ödev ve proje notlarını öğrencinin okul içindeki tutumuna bakarak verirsin, kredisini de yüksek tutarsın.

Din öğretmenleri ayrı hikaye. 4-5 tane din öğretmenim olmuştur. Alayı geri kafalı, laftan anlamaz, sürekli bağırıp çağıran tiplerdi. Hoca derse girdiği zaman etek giyen kızlara ceza verirdi. Kızları sınıfın soluna, erkekleri de komple sağa oturturdu. Bir kere beni dışarıda kız arkadaşımla görmüştü. Ertesi gün sınıfta yapmadığını bırakmadı lavuk
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.