Selam; Bir arkadaşın PII mmx bilgisayarı var 128 mb ramli. Bilgisayar açılışta spd is not found dimms gibi (tam hatırlamıyorum) bir hata mesajı veriyor biraz bekledikten sonra xp system32 de bir dosyanın eksik olduğunu ve dosyayı yerine kopyalamamız gerektiğini söyleyip siyah ekranda öylece bekliyodu. Bende setupa girmek istedim ama klavye çalışmıyordu, başka bir kalvye taktık o spd ve dimm ile ilgili mesajı verdi ama xp sorunsuz bir şekilde açıldı biraz kullandık mp3 falan dinledik bir sorun yok gibi. Sanırım ramlerde bir sorun var sizce ciddi bir sorun mudur?
Ram veya dimm slotlarından birinde sorun olabilir..Birden fazla hafıza modülü varsa sistemde tek tek deneyerek bozuk olan var mı diye bakın.Tek bir hafıza modülü varsa başka bir modül ile deneyin.
pentium2 de xp kullanmamalısınız.
Neden??
quote:
Orjinalden alıntı: NOREMORSE
Ram veya dimm slotlarından birinde sorun olabilir..Birden fazla hafıza modülü varsa sistemde tek tek deneyerek bozuk olan var mı diye bakın.Tek bir hafıza modülü varsa başka bir modül ile deneyin.
ilave olarak bios'tan kaynaklanan bir sorun olabilir.benzer bir sorunu bios update'den sonra ben de yaşamıştım.ramler de sorun olması ihtimali düşük.