Şimdi Ara

Dilimden ameliyat oldum.[İkinci Ameliyatı Oldum.(Aşağıda)](Dil bağı olanlar baksın derim.) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
29.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: İmam Bayıldı

Hocam durum nasıl , ameliyat oldunuz mu?

yok hocam olmadım. her sene 1-2 gün ağrı- acı yapıyor sonra geçiyor. şu an için erteledim. ama dişçiye falan yolum düşerse o ara yaptırabilirim
  • bende oldum bu operasyonu ben lazer yöntemiyle oldum ilk gün uyuşturucunun etkisi geçince baya bi acı çektim :D şuan düzelmeye başladı gibi biraz acı hafifliyor günden güne kapatıyor kendini

bende herhangi bir diksiyon problemi yoktu sadece birazcık s ve z tıslayarak gidiyor gibi oluyordu bakalım neler fark edicek iyice iyileşsinde :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan1026 -- 2 Mayıs 2017; 23:11:55 >
  • Bu ameliyatlar bana gereksiz görünüyor. 1. sayfada bir arkadaş dilinde iyi huylu tümör cıkmış aldırmış; gerek yok, karbonat suyu ile tedavi denenmeli. 1 bardak karbonatlı su yarısı ağızda calkalanacak yarısı içilecek, günde 3 defa. dili temiz ve sağlıklı yapar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ama dilin ağızda rahat hareket etmesi önemli(dil bağı için konuşuyorum) çünkü dili alttan tutan sürekli bir şey var oluyor.hiç sorun yoksa bile uzun konuşmalarda falan sıkıntı çıkarabiliyor.
  • Nedir arkadaşlar son durum? İstanbulda yakın zamanda olan varsa nereyi tavsiye edebilir ve fiyatlar nelerdir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maeglin3

Nedir arkadaşlar son durum? İstanbulda yakın zamanda olan varsa nereyi tavsiye edebilir ve fiyatlar nelerdir?

Ameliyat bir kere oldun mu ikinci kez olmayı da hesaba katacan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 gün önce ameliyat oldum 31 yaşındayım biraz geç kaldık ama sonunda yaptırdım. Aslında r leri tam söyleyemiyordum ki bu benim için çok sıkıntı değildi konuşmamı çok az etkiliyordu önemsemiyordum. Fakat dilbağı ön diş etini aşağı doğru iyice çekmeye başladı ki bu da diş için sıkıntı yaratıyordu ondan özellikle zorunda kaldım. Hatta şimdi birde diş etimi eski haline getirtmem gerekiyor.

Devlet hastanesinde KBB ye gittim doktor biguzel anlattı yaptırmanda fayda var dedi ama karar senin. Nitekim daha önceden böyle ameliyatlar yapmış. Normalde en güzeli bu işi bebekken halletmek ama yetişkin de oldugunu söyledi. Ertesi gune sıra verdi.

Lokal anestezi yapıldı önce fıs fıs sonra dilin kök tarafından derinlere iğne yaparak iyice uyuştu. İşlem ameliyathanede oldu yanında bir doktor daha vardı. Ama göz korkacak birşey yok 5-10 dakika içinde işlem tamamlandı. 2-3 dikiş attı. Katlanılmayacak bir acı yoktu. Anestezinin etkisi geçince ağrı başladı ilk gün sağlam ağrı oldu hemen yazdığı ilaçları içtim o dindirdi. İlk günün akşamı hafif kanama devam etti dilin kılcallarından 2. gün kesildi. Sıcak yeme içme yasak. İçecekleri pipetle içtim daha rahat. Yiyecek ekmek içi çorba yoğurt bebe maması (sütle) tarzı yumuşak şeyler gerek.

Bugun 4. gun iyiye gidiyor şükür. Hafiften normal yemeklere başlıyorum ılık yada soğuk. Dilin ön uç kısımlarını tam hissedemiyorum henüz. Konuşmada biraz pelteklik var özellikle s ve z harflerinde. Kontrole gittim yavaş yavaş düzelecek dedi inş bir sıkıntı olmadan hallolur. Geçmiş olsun herkese.

• amerikada falan bu işlemin lazerlisini yapıyorlar. youtube de izliyorum kanama bile olmuyor. bizimkile hala makasla giriyorlar.

bende yaptıracağım da makaslı iğneli yöntemden korkuyorum. lazerle yaptıran varsa bana ulaşsın lütfen. teşekkürler
  • RC-1138 kullanıcısına yanıt
    Mrb dil baginzi kestirdinizmi r harfini soyleyebiliyormusunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Bende de dil bağı sorunu var. 4-5 yaşlarında "R" harfini söyleyemediğimden dolayı doktora gitmiştik. O zaman doktor: "Dil bağı var, isterseniz keserim." demişti. Babam da boşvermişti. Ben kendi kendime çalışarak "R" harfini düzelttim. Fakat her zaman doktorun söylediği aklımda kaldı. Bazen bazı uzun kelimeleri söylemekte zorlanarım. Hep aklımın köşesinde, "bu dil bağından mı?" diye geçer.

Bu forumu okuyunca 45 yaşında yeniden doktora gitmeye karar verdim. Acaba benim gibi belli bir yaştan sonra dil bağını kestirip, konuşmasının düzeldiğini hisseden var mı? Bir de İstanbul'da tavsiye edeceğiniz bir doktor var mı?
  • 2 gün evvel gittim özelde yaptırdım. lazerle yaptılar birşey hissetmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunusesss

2 gün evvel gittim özelde yaptırdım. lazerle yaptılar birşey hissetmedim.
    Geçmiş olsun. Kanama ya da ağrı oldu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunusesss

2 gün evvel gittim özelde yaptırdım. lazerle yaptılar birşey hissetmedim.
    Konuşmanda değişme var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: merakli51

Geçmiş olsun. Kanama ya da ağrı oldu mu?

Alıntıları Göster
    yok hocam, lazerde kanama olmuyor zaten. ilk gün biraz ağrı vardı ağrı kesici attım bi tane geçti. ilk 1-2 gün ağrıdan ziyade "rahatsızlık" oluyor.

yeme içmede sıkıntı ilk birkaç gün yavaş yemek olmak kaydıyla her şeyi yiyebildim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çağdaş

Konuşmanda değişme var mı?

Alıntıları Göster
    konuşmamda zaten sıkıntı yoktu. dilimi çok kullandığımda ertesi gün tahriş oluyordu. ve bazen yemek yerken soluk boruma kaçar gibi oluyordu ondan yaptırtım
  • yunusesss kullanıcısına yanıt
    Hangi hastanede oldunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: merakli51

Hangi hastanede oldunuz?
    istanbul ortodonti beylikdüzü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusesss -- 9 Şubat 2019; 19:26:27 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.