Şimdi Ara

dilde yabancılaşma-nereye gidiyoruz??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    resimi indirip yakinlaştırıp okursaniz beni anlicaksiniz yazar çok hakli

• aslında tüm dünya tek bir dil konuşsa ne gözel olur
  • sizin dusunceleriniz nelerdir?????????
  • quote:

Orjinalden alıntı: The Wanted

aslında tüm dünya tek bir dil konuşsa ne gözel olur

aslinda super olur ama ne yapalim dunyanin duzeni boyle ama yakinda oda olucak ama torunlarimiz gorucek galiba
  • Kendi görüşümü yazmak istiyorum.

Telefon olsun,internet üzerinden yazışmalar olsun dildeki bozuklukların tek bir nedeni yok herkes ''özenme'' olarak adlandırıyor ama tek nedeni bu değil.
    Mesela ''V'' harfi yerine ''W'' harfini kullanmalarının nedeni ''E,R,A,S,D'' tuşlarına yakın olması yani ''W'' harfini kullanarak daha hızlı yazabiliyorlar.Aynı şekilde telefonda böyle bakınız ''V''harfi 8 numaralı tuşun en sonunda yer alıyor ancak ''W'' harfi 9 numaralı tuşun en başında yer alıyor.Mesaj atacak kişi ''taaaa V harfine gideceğime W harfine basarım yazacağım mesajı 10 saniyede atacaksam 8 saniyede atarım'' gibi bir düşünceye kapılıyor ve kısaltma olarak ''W'' harfini kullanıyor.

Özenme konusunada gelecek olursak ben de böyle saçma bir dönem atlattım yaklaşık 3 yıl önce gerçi tam özenme değilde işte üstte açıkladığım gibi yapmak amaçlı mesela ''Tamam'' diye uzun uzun yazacağıma ''ok'' demek daha mantıklı geliyordu aynı şekilde ''hadi kendine iyi bak görüşürüz'' demektense ''bb'' demeyi tercih ediyordum.Ama çok şükür aklım başıma geldide dilimin değerini anladım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zenten- -- 17 Nisan 2008; 1:14:54 >

• yukarı fox-mete yazmış
  • quote:

Orjinalden alıntı: RunneRz

yukarı fox-mete yazmış

oda işin esprisi orda oğut verici bir mesaj vermek istedim anlayana...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hayat Nasıl gidiyor?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • caddeye çıkın ve gördüğünüz dükkan, bakkal, çakkal, manav, vs. ne varsa bakın.
    Kaçının ismi Türkçe?

Dilimizin yozlaştığını ve kaybolduğunu görmek için gazetelere gerek yok, dışarısı yetiyor zaten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fox-mete

Yozlaşmadan bahsediyorsak... "anlicaksiniz " değil, "anlıyacaksınız" olacaktı
  • quote:

Orjinalden alıntı: RunneRz

yukarı fox-mete yazmış

• quote:

Orjinalden alıntı: blackpearl_86

quote:

sen benim hatalarimi arayacağina git kendi hatalarin mutlaka vardir onlari duzelt...ayrica bakinizki diğer saçma konulara herkes bi yorum yapar ama boyle bir konuya kimse nedense yazmiyor

• chatlack_chocuq
    al işte böyleleri de var bu alemde. sonunda halden anlayan birileri çıktı bir grup kursak mı acaba?
    bir de oktay sinanoğlu bu konuda kitaplar yazan birisi ingilizce eğitim ve türkçenin yozlaşmasıyla ilgili.
  • Diğer hepsine katılıyorum, SMS dışında.

Açıkçası kısa mesaj yazarken ben de bozuk bir Türkçe kullanıyorum. Kusura bakmayın ama kontörleri sokakta bulmuyoruz. Eğer forumda kullandığım gibi düzgün Türkçe ile yazsaydım, bir ileti bana 2 değil en az 4 kontöre mâl olacaktı. Internet, MSN, reklam vb. kesinlikle katılıyorum ama.
  • kardesim sizde hep karamsar bakıyosunuz aldıklarımızın yanında verdiklerimiz hiç söylenmiyo ne kadar karamsar bir milletiz
  • quote:

Orjinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::

Diğer hepsine katılıyorum, SMS dışında.

Açıkçası kısa mesaj yazarken ben de bozuk bir Türkçe kullanıyorum. Kusura bakmayın ama kontörleri sokakta bulmuyoruz. Eğer forumda kullandığım gibi düzgün Türkçe ile yazsaydım, bir ileti bana 2 değil en az 4 kontöre mâl olacaktı. Internet, MSN, reklam vb. kesinlikle katılıyorum ama.

biraz haklisin kardeş mesajda hem zaman kayibi oluyor ama forumda dişarida her yerde grup kuralim arkadaşlar gelin
  • http://forum.donanimhaber.com/m_14031125/mpage_1/key_/tm.htm
    bence önemli olan ingilizce kelime/harflerin "havalı" olduğu bilincini yok etmek.
  • ya bu grubun imzasini koyuyorum imzama olmuyor neden arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fox-mete -- 17 Nisan 2008; 23:48:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: blackpearl_86

O da olmaz "anlayacaksınız" olacaktı...
  • arkadaşlar imza nasil konuluyor yardim profilime yapiştiriyorum linklerini olmuyor yardim edermisiniz??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fox-mete -- 17 Nisan 2008; 23:59:38 >
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: The Wanted

aslında tüm dünya tek bir dil konuşsa ne gözel olur

aslinda super olur ama ne yapalim dunyanin duzeni boyle ama yakinda oda olucak ama torunlarimiz gorucek galiba

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.