Şimdi Ara

dilciler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    dostum işsiz kalmazsın ama ortalama bir hayat geçirirsin..
    deü tercümanda okuyan bir kız vardı,4k falan yapmıştı iş falan istemiyordu
    en son kendisiyle hegel idealizmi ve diyalektiği hakkında konuşuyorduk kendisini geliştiriyordu

yani her şeyi maddiyata bağlamanın anlamı yok , boun'un tadını çıkar..

yds kursları,internetten özel dersler ıvır zıvırı verirsin,devlette öğretmen olursun hayatına binlerce öğrenci katarsın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lord Henry L kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim, sıralamanız gerçekten çok iyi. bol başarılar dilerim hayatınızda. (:

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    teknoloji gelişiyor;ha 3 dilden fazla dil biliyorsan iyi işler yapabilirsin.
    yani ortalama bir uni/iyi bölüm + 1 dil dilen bilen insan önde olabilir,elma armut kiyaslamasi gibi ama..

• meolls kullanıcısına yanıt
    yaw aynen mezun olup 10 bine başlayacaksın
    bu nasıl ego ve gereksiz özgüvendir
    odtü,boun tanıdıklarım bu kadar egolu değildi
    senin gibi 10-15 tane mat sorusu işaretlemiyorlardı

Hocam tebrikler, toefl ielts falan girdiniz mi? İngilizcem iyidir ancak yds ayt gibi full test ve gramer sınavlar gözümü korkutuyor, öte yandan toefl falan daha kolay geliyor içinde speaking listening de olduğundan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demacia -- 21 Temmuz 2019; 20:7:27 >
    bu arada sona bir kaç jargon(!) eklemen baya afilliymiş ahaha (:

• Demacia kullanıcısına yanıt
    yds'ye girdim sınava hazırlanırken ortamı göreyim diye, 92 ya da 93 aldım, tam hatırlamıyorum şu an ama ihtiyacınız olursa bakıp söyleyebilirim. ydt ile aynıydı soru tarzları, sorun yaşamamıştım o yüzden. speaking için kendi kendinize konuşun sürekli, yemek yaparken şov sunar gibi falan yapın işte. listening için de altyazısız dizi film izlemenizi şiddetle öneririm. (:

yds için sırf deneme çözün, yapıştırın kolay zor, halledersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meolls -- 21 Temmuz 2019; 20:59:53 >

dostum tebrik ederim,başarılı olmuşsun ama çevirmenliğin geleceği yakın zaman için olmasa da bi 15 yıl sonrası için sıkıntılı.microsoftun deep learning kullanarak insanlar kadar iyi çeviri yapmaya yaklaşabilen translator'u var,konuşulan cümleleri kulağa çeviri yapan kulaklıklar vs.

tabi ki şimdilik yaygın değiller ve yapay zekanın sınırları insan iletişimini tam olarak kültürel farklılıkları da hesaba katarak hatasız çevirebilecek düzeyde değil,ama o zamanlar çok uzak da değil.

yani ilk 1kdakilerin hepsi sayısalcı evet ama ingilizceleri kötü olup da tyt taşımıyor bu insanları. ingilizceleri dilcilerin seviyesinde, üstüne tytyi yapıyorlar. fark bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Raistlin_Majere_ -- 21 Temmuz 2019; 23:30:25 >

İlayda naptın kızım sen ya... İleride bu yazdıklarından dolayı utanacaksın bak söylemişlerdi dersin. Ösym'nin hazırladığı dandik İngilizce testini fulledin diye İngilizce tavan öyle mi... Toefl skorunu görmek isterim açıkçası. Gerçi sen şimdiden 3 yabancı dili kafanda halletmişsin toefl senin için nedir ki

Ciddileşmek gerekirse, bu gereksiz özgüvenden ve kibirden arınmanı tavsiye ederim. Boğaziçi'nden mezun olunca işsiz de kalabilirsin o bahsettiğin işleri de yapabilirsin. Tamamen senin vizyonuna ve başarına bağlı. Ama internette tanımadığın insanlara yaptığın seçimi savunmak için böyle komik tartışmalara girmen pek vizyoner bir hareket gibi gelmiyor bana. İçimden bir ses kendinden ve seçiminden çok da emin olmadığını söylüyor. Verdiğin kararın doğruluğunu zaman gösterecek. Şimdilik hedefine odaklan ve elinden gelenin en iyisini yap. Sevgiler.

hocam dedikleriniz "argüman,dil,iş" üçgeninde geziyor.
    öncelikle türkiye sayısal birincisinin çok iyi yerlerde çalışacağına argüman veremeyiz,bütün türkiyedeki sınava girenler için geçerli. eski mezunlar olayı ise geçmiştedir,ülkenin durumu ortada,bunlar bir argüman niteliğinde olamaz.
    aynı kelimeyi tekrarlayıp durmayın.

kendinize karşı bir kompleks ve özgüven oluşturmussunuz,özgüven iyidir fakat biz her dilciye burger kingte çalışıyor demiyoruz.
    saçma sapan instagram,twitter gibi mecralarda gezen avuntu bu.

kendinize karşı vizyon geliştirmeniz iyi,ileride yapabilirsiniz ya da yapmayabilirsiniz . mümkün olmasını isteriz fakat bu konuda kutuplaşmışsınız sanki kompleksin getirdiği bir takım sonuçlar ile dahada hırslanmışsınız.

doğru,olasıdır gerçek hakikatı olan şeydir. her doğru gerçek olamaz,bizim söylediklerimiz içinde geçerli senin söylediklerin içinde. gerçeklere sen daha yakınsın,fakat iş olayını gözlemdeğim bir kaç kişiden analoji yaparak söylemiştim.

hani "sevdiğiniz işi yapın" klişesi vardır,bu gerçeğe yakın olan doğru bir klişedir,inanın.

seçimler,insanı belirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FEC8BB1EA -- 22 Temmuz 2019; 12:40:41 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.