Şimdi Ara

Dilbilgisi nasıl halledilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 10 dilbilgisi sorusundan 7 si boş ya da yanlış çıkıyor çap dilbilgisi ve yayındenizi türkçe çözmeme rağmen yapamıyorum türkçeden gelen tüm yanlışlar dilbilgisinden geliyor sanırım ben yanlış çalışıyorum,siz dilbilgisini halletmiş abi/ablalarımdan tavsiye istiyorum

• bilgi sarmal dil bilgisi yanında kadir gümüş veya hocalara geldik
  • Onur soğuk hocanın videolarını izle hocalara geldikten. Bir de onun kitabı var 1000 soruda dilbilgisi diye yayın denizinin onu al sonra 5/5 yaparsın dilbilgisinden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bak dilbilgisinin 3 temel konusu var bana göre. Sözcük türleri-Yapım-çekim ekleri ve tamlamalar.Bu 3 ü dilbilgisinin %50 si gibi.Bunları hallet en önce. 150 şer soru çöz her konudan.Ondan sonra diğer konuları kafana göre ilerle.Ama bu üç konu çok önemli

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dil bilgisini ilk çalıştığım zamanlarda 10 soru koy 2 tanesini anca yapardım ve o ikisi çok iyi çalıştığım bir konu falan olurdu çünkü göremiyordum cümledeki dil bilgisini. Ardından bolca ama bolca soru çözüm izledim. Bu konuda tavsiyem ise "Adem Hoca ile Türkçe" kanalının dil bilgisi DENEME videolarını izlemen. Yaklaşık 30 tane vardı ve hepsi birbirinden iyi. En çok onlar beni geliştirdi. En başlarda yapılmıyor dil bilgisi temelin zayıfsa. Aynı geometri gibi zamanla görmeye başlıyorsun. Çözümlü kaynak ve soru çözümü izlemek püf noktalar. + olarak Hocalara Geldik kanalının Ekspres dil bilgisi serisi iyi idi. Püf ve takınılan noktaları anlatıyorlar. Ama konuyu öncesinde bilmen gerekiyor. Ben temeli Kadir Gümüş Hocadan oluşturdum. İyi çalışmalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calmdownbro -- 18 Temmuz 2020; 17:32:39 >
  • Şunu da söylemeliyim. Dil bilgisinde kaynak aşırı bir önemi yok bence. 1 Kaynaktan bitirip TR denemeleri üzerinden devam edebilirsin. Eğer denemelerde aşırı yanlış geliyorsa hangi konudan geldiğini tespit edip 2. soru bankasından çözmek mantıklı.
  • calmdownbro C kullanıcısına yanıt
    teşekkürler deneme videoları izlemek mantıklı geldi genelde yapamadıklarım hep aynı soru tipleri oluyordu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tyt Coğrafya Nasıl Halledilir
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öznur saat yıldırım+bilgi sarmal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.