Şimdi Ara

Dil ve anlatım dersi ve baraj ders olayı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
69.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu ders lise 2'de de baraj ders mi arkadaşlar? Bu dersten kalınca sınıfta kalma olayı hurafe gibi geliyor.

Ayrıca ben TM'den TS'ye geçeceğim fakat edebiyat ve dil ve anlatımın zayıf gelme olasılığı var fakat ortalamamla sınıfı geçebilirim. TS'ye geçişte, görmediğim TS alan derslerini verdikten sonra edebiyat ve dil ve anlatım dersini de aynı yazda vermem gerekmiyor, değil mi? Okul bitimine kadar verebilme şansım var?

Not: Yönetici arkadaşlar, aynı konuyu eğitim bölümüne açtım fakat ancak bir kişi yazdı ve bölüm resmen offline. Konu dışında öğrenci sayısı çok fazla, lütfen konuyu taşımayın, en azından ben cevabımı alıncaya kadar.

• Ortalaman tutuyosa dil anlatımın 1 gelse bile kalma diye birşey yok.. Sadece dil anlatımdan sorumlu oluyorsun. Lise hayatı boyunca malasef dil anlatım baraj ders..
  • Peki baraj ders olmasıyla ne farkı oluyor diğer derslerden? Ortalama tutuyorsa sorun yok demek, bu güzel. Umarım bölüm geçişi yaparken de sorun çıkmaz.
  • dil anlatım 1 olunca kalmıyorsun ortalaman tutuyorsa yükseltmeyle geçebiliyorsun olmadı sorumlu oluyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Historia Calamitatum

Peki baraj ders olmasıyla ne farkı oluyor diğer derslerden? Ortalama tutuyorsa sorun yok demek, bu güzel. Umarım bölüm geçişi yaparken de sorun çıkmaz.

Ama geçiş yaparken seçtiğin bölümün ana derslerinden biriyse en az 2 olması gerekir.. Örneğin fen alanını seçince mat fizik kimya ve biyolojinin zayıf olmaması lazım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: @DaY_WaLkeR

quote:

Peki baraj ders olmasıyla ne farkı oluyor diğer derslerden? Ortalama tutuyorsa sorun yok demek, bu güzel. Umarım bölüm geçişi yaparken de sorun çıkmaz.

Ama geçiş yaparken seçtiğin bölümün ana derslerinden biriyse en az 2 olması gerekir.. Örneğin fen alanını seçince mat fizik kimya ve biyolojinin zayıf olmaması lazım..

Teşekkür ederim cevaplar için.

Öyle bir şey olduğunu zannetmiyorum, çünkü kimyam 1'ken FM bölümüne girdim ve fen dersleri zayıf olan birçok arkadaş FM'ye girdi. Geçişte bence sorun olmayacaktır ama yine de kesin bilgi lazım. En kötüsünden esaslanırsak, bu dersleri vermek kolay olur mu yaz sınavlarıyla? İki dönem karışık soruyorlar, değil mi? Sorular çok detay oluyor mu genel olarak?

• Ortalamam tutuyo 3 ders zayıf bunlardan herhangi biri dil anlatım değil . Geçiyomuyum?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dabbemre

Ortalamam tutuyo 3 ders zayıf bunlardan herhangi biri dil anlatım değil . Geçiyomuyum?

Evet, o derslerin alan dersse sorumlu oluyorsun ve mezun oluncaya kadar verme zorunluluğun doğuyor.
  • quote:

quote:

Ortalamam tutuyo 3 ders zayıf bunlardan herhangi biri dil anlatım değil . Geçiyomuyum?

Evet, o derslerin alan dersse sorumlu oluyorsun ve mezun oluncaya kadar verme zorunluluğun doğuyor.

Seçmeli dersse veya 2 tanesi seçmeli 1 tanesi alan dersi.
  • quote:

quote:

quote:

Alan dersse sorumlu oluyorsun ve mezun olana kadar o dersi vermek zorundasın. Seçmelilerde problem yok.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Alan dersse sorumlu oluyorsun ve mezun olana kadar o dersi vermek zorundasın. Seçmelilerde problem yok.

Peki hocam saolasın

• beyler ben lıse 2 de dıl anlatım dahıl 3 dersden kaldım ancak ortalamayla gectıgım ıcın 1 ust sınıfa atladım ama dıl ve anlatım alttan sorunluluk olarak kaldı sımdı lıse 3 deyım ve yıne dıl anlatımdan kalıyorum ama buyuk bır ıhtımalle ortalamam 2.50 yı gecer acaba bu yılda gecer alttan sotumluluk mu olur yoksa 2 kere dıl anlatımdan sorumlu gecılemezmı bana bu konuda bılgı verebılırmısınız ???
  • bnm dilve anlatım 1 gelio edebiyatta 1 gelio
  • Düz Lise isen alana kaynaklık eden derslerin ortalaması 2.50 veya üzeri olması gerekiyor.Edebiyat,Dil ve Anlatım gibi sözel derslerin ortalaması yani.
  • hocam ben lise 1 ve dil anlatımdan kalıyorum birde ingilizce var sınıf hocama sordum aynı zamanda dil ve anlatım öğretmenim hocam geçebilirmiyim dedim oda evet önce ortalama yükseltmeye gir geçemezsen 2.sınıfta verirsin dedi ama ben emin olamıyorum geçermiyim geçemezmiyim sizin düşünceniz nedir
  • beyler ben lıse 2 de dıl anlatım dahıl 3 dersden kaldım ancak ortalamayla gectıgım ıcın 1 ust sınıfa atladım ama dıl ve anlatım alttan sorunluluk olarak kaldı sımdı lıse 3 deyım ve yıne dıl anlatımdan kalıyorum ama buyuk bır ıhtımalle ortalamam 2.50 yı gecer acaba bu yılda gecer alttan sotumluluk mu olur yoksa 2 kere dıl anlatımdan sorumlu gecılemezmı bana bu konuda bılgı verebılırmısınız ??? Arkadaşlar bu konuyu yaşayan yada yaşamadan doğru bilen biri yoqmu ?? varsa sozune badmofo sna soluyorum dıe başlayıp anlatabılırmı ? benım ıcın cok onemlı bı konu yardım edersenız sevınırım
  • Arkadaşlar merhaba benim de bi sorum olacaktı yardım ederseniz sevinirim :)
    Lise 2. sınıftayım ve bu sene benim için tam bir kâbus yani not ortalamam 4.00'ın altına düşmezken şuan 3.30larda geziyorum.Bu senenin ilk döneminde matematik ve kimyam zayıf geldi başka bir zayıf dersim yoktu.İkinci dönem matematik notumu düzelttim ama bu sefer de kimyanın yanına dil ve anlatımı ekledim.İlk dönemki notum 4 ama bu dönem zayıf gelicek ve dil ve anlatım baraj ders olduğu için sınıfta kalma gibi bir ihtimalim var mı ? Yoksa kimya gibi sorumluluk sınavımı vererek sınıfımı geçebilir miyim ?? Cevaplarınızı bekliyorum :)
  • cros kardes not ortalamasıyla geçersin büyük ihtimalle ama alttan sorumlu kalır yazın sınava gır yardım eder hocaların yanı o olmasa bıle 3 zayıfla dıl anlatım dahıl gecme ımkanın var korkma :D
  • @crossroadofdestiny;

Sorumluluğu vererek sınıfını geçebilirsin,10.sınıfta sorumluluğu veremezsen,Dil ve anlatım'ı 11.,12. sınıflarda da verebilirsin.
  • hacıtheblack benım sorumu okuyup onada benım adımı basda soleyerek acıklıyabılırmısın bana cevap verdıgını cumlenın basında soluyerek
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.