Şimdi Ara

Dil Öğrenmeye Başlamalı Mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu sene otomotiv mühendisliği kazandım, derslere baktığımda sadece "bilgisayar programlama" diye bir ders görebildim, onda da ders içeriği olarak C öğretiyorlar galiba, sizce şimdiden C ye başlamalı mıyım yoksa gereksiz mi olur çünkü sadece 1 dersi var. Kararsız kaldım :(



  • Kararsız kaldıysan öğrenme. Dersi gör geç. Zira programlama bir zanaat. Az biraz çalışmakla başarılmaz. Anladığım kadari ile gaza gelmiş fikre kapılmışsın ama motivasyonun yok o yüzden boşver derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 5 Eylül 2018; 12:46:47 >
  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    peki öğrenirsem ileride iş hayatımda bir faydası olur mu benim için? saçma bi soru oldu, kod bilmenin zararı olmaz ama iş hayatımda kullanabilir miyim yani kodlamayı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enesbsk

    peki öğrenirsem ileride iş hayatımda bir faydası olur mu benim için? saçma bi soru oldu, kod bilmenin zararı olmaz ama iş hayatımda kullanabilir miyim yani kodlamayı?
    Kodlama, en basit tabirle tekrar eden işleri ototize eder. Hayatsa tekrar eden şeylerle dolu. Velev ki çocuklara bile programlama öğretmeye çalışılıyor. Faydası tartışmasız ama dediğim gibi. Motivasyon ister, emek ister.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otomotiv müh.olarak işine yaramaz
    bölümün mezun müh. veya son sınıf öğrenciilere konuşarak otomotiv müh. daha çok hangi alana yönelmesi gerektiğini öğrenirsin
    bir son sınıf müh. tavsiyesi
  • uzun maydonoz kullanıcısına yanıt
    tavsiyeniz için teşekkürler, ben de başlangıç olarak autocad öğrenmeye başladım zaten, en başta ileride kullanma ihtimalim olan programları öğrenmeye çalışacağım, eğer ileride de zaman bulursam hobi gibi kodlamayı hafif hafif öğrenme düşüncesindeyim
  • enesbsk E kullanıcısına yanıt
    C 'yi tamamen öğrenmesen veya anlamasan dahi biraz öğrenip kullanmaya çalışırsan ileride faydası olur cunku programlamanın evrensel dilidir. Mühendislik müftedatında genelde Matlab ve Maple gibi sadece matematik odaklı ve kapalı kaynak (proprietary) yazılımlarla öğrencilerin ufku sınırlanır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.