Şimdi Ara

DİL İLK 3000 İÇERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba . Dilde ilk 3000 civarı yapmış olan arkadaşlara bir şey danışacağım.

    Kardeşim seneye TYT-AYT'ye girecek ve kendisi dilci. Bu sene yapılan sınavı çıkartıp çözdürdüm 63-17 yapmış. 1 senelik bir çalışma ile 75 civarına çıkmasını umuyorum sizlerden aldığım bilgilerle.

    Şimdi sorularıma başlayayım:

    1) Sene başında dilden kaç net yapıyordunuz ve gerçek sınavda kaç net yaptınız ? Sıralamanız kaç geldi dilden ?
    2) Dil için hangi kaynaklar kullanılıyor ? Kitap ismi olarak söyleyebilir misiniz ? Bunun grammeri var paragrafı var vs.
    3) Kendisinin matematiği kötü yani şuan maksimum 12-13 net yapabilir TYT'de. Bunu gerçek sınavda 25-26 net civarına çekebilmek için hangi kaynakları kullanması gerekiyor ? Antrenmanlarla matematikten başlatıp karekök ile devam mı ettireyim ? Yeni kaynaklar neler ?
    4) Türkçe ve fen için konu anlatımlı kitap ve soru bankası olarak tavsiyeleriniz nelerdir ?
    5) Son olarak yaz tatilini nasıl değerlendirsin ? Hangi dersleri bitirsin , neler yapsın ?



    Not : Ben de ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği'nde okuyorum 3.sınıfa geçtim. ODTÜ ve bizim bölümle ilgili sorusu olan arkadaşlara özel mesaj ile yardımcı olabilirim.







  • Kaynak olarak belli başlı yayınlar var: Modadil, YDS Publishing, İrem Yayıncılık, Ankara Yayıncılık, Dilko. Aralarında çok fark yok sadece zorluk farkı var. Ben olsam direk 345 başlatırdım soruları kolaydan zora doğru gidiyor ve kitabın zaten önemli kısmı yeni nesil sorular olması. 345'den ilerleyip temelinde sıkıntı olan konuyu yine başlangıç seviye bir kitaptan oturtmaya çalışabilir. 25 net istiyorsa soru bankası gereksiz. Çok fazla genel deneme ve bölüm denemesi çözmesi lazım çünkü matematik soruları zor değil zaman alıcı. Geometri kısmı için de temeline göre Birey A ya da Birey B alabilirsiniz. Türkçe için önder hocadan izleyip not çıkartırsa kitaba gerek kalmaz çok rahat fuller dil bilgisini. Fen için de aynı şekilde pdflerle birlikte ders anlatan kanallar var: Selin Hoca, Kimyacı Gülçin Hoca, Umut Öncül gibi. Bunların pdflerini çıkartmak daha mantıklı olur konu anlatım açısından. Türkçe için çoğu soru bankası iyi. Önemli olan hemen konuları bitirip sürekli bölüm denemesi çözmek. Sınav şuan tamamen süreyi kontrol etme işi o yüzden bölüm denemesi ve genel deneme çok önemli. Ben olsam yaz tatilinde en azından türkçe ve matematik kısmını bitirirdim. Sonra deneme çözüp yanlış olan konuları tekrar ederek büyük bir ilerleme kaydedilebilir. İngilizce için de İngilizce alt yazılı diziler faydalı olur. Gramer konularını da bitirirse baya rahatlar. Birkaç tane de İngilizce kitap okursa mükemmel olur.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.