Şimdi Ara

dil bilene tazminat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yerlerinde dildiği dil sayısı ve seviyelerine göre maaş farkı ödeniyormuş,
    hangi meslekte ve ne tür iş yerlerinde ne miktar veriliyor bilen var mı?

• bankacılıkta işe yaradığını biliyorum....
  • Resmi dairelerde KPDS den 70 ve üzeri puan alırsan maaşına her ay 50-100 YTL civarı ek ödeme yapılır
  • peki ya mühendisler ne kadar alıyor?

var mı bilen veya alan?
  • TSK'da da var aynı durum. Bizim bölük komutanı dil sınavına gireceği için postasına kelime kartları hazırlatıyordu :)
  • TSK da devlete bağlı,
    ama herhalde daha çok para alırlar dil için

ya mühendisler, ister özel sektör ister kamu
    yok mu bilem
  • Özel sektörde KPDS ile dil tazminatı yok..

Kamuda ise mühendis, memur, müdür olman farketmiyor, alıdığın nota ve kadro derecene göre dil tazminatı alırsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: maxu

Resmi dairelerde KPDS den 70 ve üzeri puan alırsan maaşına her ay 50-100 YTL civarı ek ödeme yapılır

50-100 mü 20-30 En kral notu da alsan

• quote:

Orjinalden alıntı: planlamacı

quote:

Orjinalden alıntı: maxu

Resmi dairelerde KPDS den 70 ve üzeri puan alırsan maaşına her ay 50-100 YTL civarı ek ödeme yapılır

50-100 mü 20-30 En kral notu da alsan

+1

• Bankacılık'ta İngilizce önemlidir.Örneğin İş Bankası'nda işe yeni başlayan ve İngilizce bilmeyen bir memur 650 YTL alırken, işe yeni başlayan ve İngilizce bilen memur 800 YTL alır.

Arada yaklaşık olarak %20'lik bir fark var.
  • ama olmazki, nasıl olur ya, bana bayağı bir alınıyor dediler
    haftasonu bunu bana söyleyen arkadaşla buluşacam,
  • İş bankası konusunda yanılıyorsunuz...Ben bizzat İşbankasının sınavına girmiş ve (8ay önce) kazanmış biri olarak bilgi vereyim... İşbankasının yabancı dil tazminatı 650-700YTL gibi bir şeydir...Bu sadece tazminat..Maaş ayrı.(gerçi maaş da yeni başlayan için 650ye falan geliyor..)İşbankasının ingilizce dil tazminatından yararlanabilmek için TOFELdan 550 ve üstü(eski puan ile) almak veya bankanın kendi açtığı sınavı kazanmak gerkiyor...
    Kamuda KPDS tazminatı düşük..Şu an alan birisini tanıyorum..64 puan ile 26YTL ek tazminat alıyor... Ben zamanında çok araştırdım..Herkes hatta (ankaradan personel işleri bie) 70 ve üzerine veriliyor dedi...En kesin yargıya adamın bodrosunu görünce vardım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: StranGe_PassenGer

İş bankası konusunda yanılıyorsunuz...Ben bizzat İşbankasının sınavına girmiş ve (8ay önce) kazanmış biri olarak bilgi vereyim... İşbankasının yabancı dil tazminatı 650-700YTL gibi bir şeydir...Bu sadece tazminat..Maaş ayrı.(gerçi maaş da yeni başlayan için 650ye falan geliyor..)İşbankasının ingilizce dil tazminatından yararlanabilmek için TOFELdan 550 ve üstü(eski puan ile) almak veya bankanın kendi açtığı sınavı kazanmak gerkiyor...
    Kamuda KPDS tazminatı düşük..Şu an alan birisini tanıyorum..64 puan ile 26YTL ek tazminat alıyor... Ben zamanında çok araştırdım..Herkes hatta (ankaradan personel işleri bie) 70 ve üzerine veriliyor dedi...En kesin yargıya adamın bodrosunu görünce vardım.

işte işte benizim arkadaşta öyle söylemişti,
    hadi buradan başlayalım.
    işbankası özel bir kuruluş değil mi?
    biz makine mühendislerinin hepsinin devlette çalışma olasılığımız yok,
    bu durumda bir örnek bulup, çalıştığımız özel sektörden bu ücreti talep etmek

• quote:

Orjinalden alıntı: elec
    işte işte benizim arkadaşta öyle söylemişti,
    hadi buradan başlayalım.
    işbankası özel bir kuruluş değil mi?
    biz makine mühendislerinin hepsinin devlette çalışma olasılığımız yok,
    bu durumda bir örnek bulup, çalıştığımız özel sektörden bu ücreti talep etmek

Hiç tavsiye etmem çalışacağın şirketin maaş politikası bellidir. Sen o örnekle artış talep edersen şirketin de sana kapı örneği verebilir. Bu işler ilk görüşmede olur sonradan örnekle vs. olmaz.

Memurların maaşları az, attırılsın hatta tüm işçi, memur maaşları ve asgari ücret artsın lakin görevi gereği hiç gereksiz memura dil tazminatı vermenin ne anlamı var. Bir devlet kendi eliyle Yabancı dili bu kadar özendirir mi? Kimin ihtiyacı varsa o öğrensin kardeşim hayatımızın anlamı yaptılar şu İngilizce'yi

• benim durumun aynen şu, ya bana loto çıkacak

ya ömür boyu aynı yerde kalacam, ya da değişecem

aman ne diyorum ben
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.