Şimdi Ara

Dikkat Nextstar YE-5000 HD CX da yazılım sorunu. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
2
Favori
16.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cihazı şu anda test edemiyorum. Nextin yazılımında yazıyla kanal arama var misal hepsinde varmı ? Sonra video çözmesi dosya bulması seçtirmesi daha bilgisayar tarzı.

Son yazılımla alınabilir cihaz oldu. Madem adamlar cihazın arkasında durdu al ilerde yazılım geldimi dahada iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskibirkurt

Cihazı şu anda test edemiyorum. Nextin yazılımında yazıyla kanal arama var misal hepsinde varmı ? Sonra video çözmesi dosya bulması seçtirmesi daha bilgisayar tarzı.

Son yazılımla alınabilir cihaz oldu. Madem adamlar cihazın arkasında durdu al ilerde yazılım geldimi dahada iyi olur.

Teşekkürler hocam. Satın aldım cihazı. Yarın elimde olur. İşimi görür umarım.
  • Cihaz elime geçti. Ben HD kanallarda atlama, donma gibi problemler yaşamadım. Son yazılım yüklenmiş , kanallar sıralanmış şekilde elime ulaştı. Kanal geçişleri biraz yavaş ama çokta kötü değil. Özellikle kumandasına bayıldım doğrusu. İnce, kibar kullanışlı bir kumanda olmuş. Bu fiyata F/P bir ürün gerçekten. Benim ihtiyacımı karşıladı. Yalnız aklıma takılan bir durum. Kart yuvasına digitürk ya da D smart kart taksak paralı kanalları çözer mi ?

@eskibirkurt
  • Powerofdreams kullanıcısına yanıt
    Hd kanallarda geçişler yavaş sdlerde hızlı. Hd kanallar devreye girdiğinden o şekilde...

Cihaz makul hale geldi ancak kanal ağırlıklı kullanıcaklar için tamamda bugün h264 bir 720p mp4 ü uyumsuz format diye açmadı. İçindeki ses kodeği aac ile mi sıkıntı oldu yoksa görüntü mü bilemiyorum işallah sunplusun sınırlamaları ile ilgili bişi değildir. Hangi format uyumsuz öğrenirsem burdan yayınlarım.

• Anladım hocam. Bir de bizim Televizyon Arçelik 3 HDMI girişli bir TV. Alıcıyı çalıştırır çalıştırmaz direk HDMI'dan gelen görüntü otomatik açılmıyor. Menüden kaynak seçmek gerekiyor. Annem babam da pek anlamıyor kaynak seçmeyi felan. Bu durumu nasıl otomatikleştirebiliriz. Daha önceki scart girişli alıcımızda otomatik kendisi açılıyordu. TV'nin menülerini dolaştım fakat varsayılan olarak HDMI açılsın diye bir ibare yok malesef

@eskibirkurt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powerofdreams -- 9 Kasım 2014; 8:36:39 >
  • Powerofdreams kullanıcısına yanıt
    Televizyon sinyalin nerden geldiğini algılayıp oraya yönelebilir. İçinde bir ayar olabilir. Bu konuda bir eksik varsa arçelik yazılıma eklemeli.

Next ye5000 hdcx default olarak 1080i 50hz veriyor. Onu 1080p 50 yada 60 yap belki ozaman sinyali algılar geçiş yapar.

Olmadı en güzeli arçelik müsteri hizmetleriyle görüşürsün bir eksik varsa yazılıma eklesinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 9 Kasım 2014; 12:41:15 >
  • Yeni yazılım düzeltti zannettim ama yok. Biraz uzun kullanımda herşey çıktı.

• eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    her şey çıktı derken ne gibi sorunlar çıktı? ben sadece tv için almayı düşünüyorum. diğer işler için tv ye notebook bağlıyorum.
  • ramazan_d kullanıcısına yanıt
    Bazen kanal değiştirdiğinde ekranı kapatıp açıyor. Kanal değistirdiğinde önce yeni kanala ait bir resim geliyor duruyor sonra kanal harekete geçiyor.
    Bugün bir kanalda ara ara seste kesilme oldu. Ama çok anlık. O kanaldanda olabilir... Bunlar hadi bi derece...

En kötü tarafıda bazen görüntünün atlama yapması. Yeni yazılımda eskisi kadar çok yapmıyor ve yaptığında az sonra düzeliyor ama tam düzelmemiş.

Bir mp4 formatı videoyu açmadığını gördüm. Cep telefonum ve başka cihazlar açıyordu... Neyazıkki ozaman tam formata bakamadım. Diğer mp4 leri açtı. Altyazı ekliyor ama türkçe harfleri bozuk gösteriyor.

Ek olarak cihazda renk ayarları var. Ancak bu renk ayarları orjinal renk skalasını bozuyor. Yani sinyali olduğu gibi orjinal renk değerleriyle alıp görmek istesem o ayarlar ne belli değil...

Tamam 100 liralık cihazdan fazla beklentim yok ama sadece normal görevini tam yapsın. İçine renk ayarlama özelliği koymasa bana çok daha iyiydi.zaten dijital sistemde renk skalası ile oynama renk kaybıdır. İllaki renklerle oynanacaksa zaten takıldıkları tv lerde bunlar fazlasıyla var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 26 Kasım 2014; 19:16:12 >

Hocam senin üründe bi silinti var olabilir mi? Alis veriş sitelerindeki yorumları urunun iyi de o yüzden soruyorum?

Aynı sorunlar diyer arkadaşlardada oldu. Birebir aynı.

Son yazılımdan sonra atlama problemi azaldı. Mesela ailemde yaşı ileri olanlar farketmiyor ama genç olanlae oldu mu hemen cakıyor.... Şimdi son yazılomda kısa süre atlama bazennnn yapıp düzeliyor. Yeni yazılım cihazı iyileştirdi ama tam olmadı. Yani ucuzdur kanalları yavaş geçer vs. anlarım ama düz görevini yapmalı. 40 tl ye aldıgım scard sd uydu alıcısı bile bunun yapığı sorunu yapmıyordu...

Mesela o beğenen yorumlarda altyazı problemi var diyor mu ? Bazı video dosyalarını açmıyor diyormu. Bunları demiyorsa sen bana güven...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 26 Kasım 2014; 20:19:13 >
    Yani bu cihaz alinir mi bu fiyata hocam? Yada bu fiyatlarda ayni özellikte başka bi uydu alici var mi bildiğin sorunsuz olan, aslında şeytan diyo al bu cihazi güncelleme bekle ama bilmiyorum.

Görevini düzgün yapıp bilinen tüm mediaları açıp (tabi h.265 hevc dışında. Onlarda daha gelmez) altyazıyı düzgün ekleyen birşey tavsiye ederim.

• Edit: aspect ratio için ana menüden görüntü ayarlarında 16:9 ve letter boxu aktif edip cihazı elektrikten kapatıp açmak gerekiyor. Oynatılan dosya tekrar devam etmiyorsa cihazın ürettiği resum klasörünü silip tekrar çalıştırmalı.

Video dosyası açarken türkçe altyazı problemi yine sunplus kullanan next amigo da olduğu gibi altyazı utf-8 kodlama ile kaydedildiğinde düzeliyor ancak filmin aspect ratiosu değişmiyor... Bugün 1920 x 800 cözünürlüklü filmi gererek ekrana kapladı bende

bunu hiç sevmem. Altta üstte siyah şerit kalacaksa kalsın görüntü gerçek olsun. Bide asıl kötü olan çalıştırdığı mp4 ü bu dosya desteklenmiyor diye çalıştırmamaya başladı. Dosyada bozulma falanda yok ama çalıştırmıyor :) filmi izlemeye başladın başladın sonra çık aç yaparsan çalışmama ihtimali var.

Panasonic 42et5e mp4 e altyazı eklemez. Eklese alyazı boyutu çok değişken.. Ye 5000 desen ayrı bir olay. İkisi bi samsungun 32f5570 ü etmiyor. 32h5570 de h265 de var. Her dosya her altyazı boyut aspect ratio senkron boyut sorunsuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 29 Kasım 2014; 1:49:31 >

• Altı üstü bir mp4 1080p açıcam hikaye şu

Altyazı utf8 encodinge cevrildi...

Dosya çalıstı alttan üstten görüntüyü çekti ekranı kapladı altyazılarda çok büyüktü....

Aspect ayarı video programından yapılmıyor. Kapat aç dön. Bu arada video resume klasörünü silip makineyi aç kapa yapmassan video çalışmıyor. Sonradan altyazıda çalışmamaya başladı. :)

Video dosyası ismini değistirip basit bir isimle ana klasöre kopyaladım. Yine sonu mp4 şimdi desteklenmeyen dosya diyor iyice sapıttı :)

• Yeni yazılım geldi!

http://www.nextservis.com/indir.php?id=1533

10.12.2014 yazılımı cihazı makul hale getirdi gibi görünüyor. Açıklamaları bu topiğin başına ekledim.

Next cihazı boşlamadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 11 Aralık 2014; 17:47:44 >
  • HD kanallarda vformat 1080i 50hz.
    Bunun 60hz ile arasında ne fark var ve hangisi tercih edilmeli?

Bir de HD'lerde vformatı 1080p mi yapmalıyız yoksa 1080i'de kalmalı mı?
  • Prof.Matematik kullanıcısına yanıt
    Vformat virtual format olabilir ama tam olarakne olduğuni bilmiyorum.

Merhabalar ben cihazı aldım kurdum.Benim sorum, ac3 yani dolby yayın yapan arte ve trt hd kanalına geldiğinde ses normal çıkıyor (philips bht3510 ses sistemi) önceki uydu alıcısında ses orjinal dolby pro 5.1 çıkıyordu.Bu cihazda ses ile ilgili ayar seçeneğide yok,yada benmi bulamadım bana yardımcı olursanız sevinirim
  • Arkadaslar 17.12.2014 tarihinde yeni bir güncelleme gelmiş. Yükleyen varsa sonuçları söylerse iyi olur ?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.