|
|

|
|
Kapıda ödemeli kargo seçeneği, çevrimiçi alışverişlerde sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir. Ancak, dolandırıcıların bu yöntemi kötüye kullandıkları "kapıda ödemeli kargo dolandırıcılığı" vakaları giderek artmaktadır.
Kapıda Ödemeli Kargo Dolandırıcılığı Nedir?
Kapıda ödemeli kargo dolandırıcılığı, sahte bir web sitesi veya sosyal medya hesabı aracılığıyla gerçekleştirilen bir dolandırıcılık türüdür. Dolandırıcılar, genellikle gerçek ürünlerin fotoğraflarını ve açıklamalarını kullanarak ilgi çekici ürünler sunarlar.
Sipariş verdikten sonra, müşterilere sahte bir kargo takip numarası verilir. Kargo geldiğinde, müşterilerden ürünün bedelini kapıda ödemeleri istenir. Ancak, teslim edilen ürün genellikle sahte, düşük kaliteli veya hiç gelmeyebilir.
Kendini Koruma Yolları
Kapıda ödemeli kargo dolandırıcılığından korunmak için şu önlemleri alabilirsin:
Sonuç
Kapıda ödemeli kargo dolandırıcılığı, çevrimiçi alışverişlerde karşılaşılan ciddi bir sorundur. Kendini korumak için güvenilir alışveriş sitelerini tercih et, ürün yorumlarını oku, sahte web sitelerine dikkat et, kapıda ödemeyi sadece güvenilir siparişlerden sonra yap ve sahte ürünler hakkında yetkililere bildirimde bulun. Bu önlemleri alarak, kapıda ödemeli kargo dolandırıcılığından korunabilir ve güvenli bir şekilde çevrimiçi alışveriş yapabilirsin.
|
|
"İlgi duymuyordum. Hiçbir şeye ilgi duymuyordum. Nasıl kaçabileceğime dair hiç fikrim yoktu. Diğerleri yaşamdan tat alıyorlardı hiç olmazsa. Benim anlamadığım bir şeyi anlamışlardı sanki. Bende bir eksiklik vardı belki de. Mümkündü. Sık sık aşağılık duygusuna kapılırdım. Onlardan uzak olmak istiyordum. Gidecek yerim yoktu ama. İntihar? Tanrım, çaba gerektiriyordu. Beş yıl uyumak istiyordum ama izin vermezlerdi."
|
|
|
İntel Pentium4 2,39-2,40 GHZ İşlemci,Kingston 1 GB DDR-400 MHZ Ram,120 GB HDD,256 MB Palit Geforce FX5500 Ekran kartı,Arçelik kasa,TP-LINK WD8961 modem- Samsung P2250 21,5 Full HD monitör Diğer Elektronikler; Nokia E72 Cep telefonu,70 Ekran Arçelik Televizyon-Goldmaster HD1090 PVR(Twinbox) uydu alıcısı-YUMATU 37 Ekran TV-Taplin 19000CI Starlight uydu alıcısı |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AvaLion -- 5 Ocak 2012; 10:22:41 > |
|
|| INTEL PENTIUM G4560 3.5GHZ / MSI B250 GAMING M3 / 16GB (2x8GB) GSKILL RIPJAWS DDR4 2400 RAM / MSI GEFORCE GTX1060 GAMING X 6GB / 250GB SAMSUNG 840 EVO SSD / 2TB SEAGATE / 1TB SEAGATE/ EVEREST ARES X1 750W 80 PLUS BRONZE KASA / LOGITECH X-530 5+1 70W SES SİSTEMİ / LOGITECH F310 GAMEPAD / LOGITECH G105 / LOGITECH G402 GAMING MOUSE / 27' ASUS MG278Q 2K 144HZ FREESYNC MONITOR ||
|
|
|
"İlgi duymuyordum. Hiçbir şeye ilgi duymuyordum. Nasıl kaçabileceğime dair hiç fikrim yoktu. Diğerleri yaşamdan tat alıyorlardı hiç olmazsa. Benim anlamadığım bir şeyi anlamışlardı sanki. Bende bir eksiklik vardı belki de. Mümkündü. Sık sık aşağılık duygusuna kapılırdım. Onlardan uzak olmak istiyordum. Gidecek yerim yoktu ama. İntihar? Tanrım, çaba gerektiriyordu. Beş yıl uyumak istiyordum ama izin vermezlerdi."
|
|
|
|
|