Şimdi Ara

DİKKAT kapıda ödemeli dolandırıcılığı ALIŞVERİŞ SİTELERİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
38
Cevap
1
Favori
33.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR FACEBOOK GİBİ SOSYAL İLETİŞİM AĞLARINDA GÖZÜME Bİ REKLAM TAKILDI VE ORJİNAL PARFÜMLERİN 49.99 TL OLDUĞUNU YAZIYORDU.
    HEMEN SİTEYE GİRDİM VE KAPIDA ÜRÜNÜ ALINCA PARAYI ÖDEYİN DİYE BİDE YAZI YAZMIŞLAR.
    NEYSE BENDE BİTANE ALAYIM DEDİM ALDIM ÜRÜN GELDİDE KARGO GÖREVLİSİNE BAKIP ALICAM DEDİM PARAYI VERMEDEN AÇAMAZSINIZ DEDİLER
    BENDE TAMAM DEDİM YİNEDE ALDIM Bİ AÇTİM HER HALİNDEN SAHTE OLDUĞU BELLİ SİTEYE ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUM BİRTANE MUHATAB BULAMADIM.
    ŞİMDİ ARKADAŞLAR SİZE TAVSİYEM ŞU SAKIN OLA Kİ KAPIDA ODEMELİ ALIŞVERİŞ SİTELERİNDEN ALIŞVERİŞ YAPMAYIN.
    NEDEN Mİ ÇUNKİ EĞERKİ SİZ ÜRÜNÜ KREDİ KARTI İLE ALIRSANIZ SAHTE ÇIKMASI DURUMUNDA BANKANIZA İTİRAZ EDİP PARANIZI PAŞA PAŞA ALIRSINIZ
    O SİTELERDE SEVE SEVE YADA SEVE SEVE GERİ ÖDERLER.
    BU YUZDEN KREDİ KARTI İLE ÖDEME ALMIYOLAR KALİTESİZ İNSALAR.
    BUYRUN O SAHTEKAR SİTELERDEN BAZILARI:
    http://tsaat.com/
    http://www.naykayakkabi.com/index.php

http://www.parfumecompany.com benı kazıklayan site buydu bu hesap askıya alınmıştır falan yazısı çıkıyo nedir anlamadım
    SAKIN ARKADAŞLAR PARANIZI BU GIBI SİTELERE KAPTIRMAYIN SİTELERİ İNCELERYIN HİÇ Bİ MUHATAB VE TEL NOSU YOK
    İNŞALLAH YARDIMCI OLABİLMİŞİMDİR.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kapıda Ödemeli Kargo Dolandırıcılığı: Alışveriş Sitelerinde Dikkatli Olun

Kapıda ödemeli kargo seçeneği, çevrimiçi alışverişlerde sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir. Ancak, dolandırıcıların bu yöntemi kötüye kullandıkları "kapıda ödemeli kargo dolandırıcılığı" vakaları giderek artmaktadır.

Kapıda Ödemeli Kargo Dolandırıcılığı Nedir?

Kapıda ödemeli kargo dolandırıcılığı, sahte bir web sitesi veya sosyal medya hesabı aracılığıyla gerçekleştirilen bir dolandırıcılık türüdür. Dolandırıcılar, genellikle gerçek ürünlerin fotoğraflarını ve açıklamalarını kullanarak ilgi çekici ürünler sunarlar.

Sipariş verdikten sonra, müşterilere sahte bir kargo takip numarası verilir. Kargo geldiğinde, müşterilerden ürünün bedelini kapıda ödemeleri istenir. Ancak, teslim edilen ürün genellikle sahte, düşük kaliteli veya hiç gelmeyebilir.

Kendini Koruma Yolları

Kapıda ödemeli kargo dolandırıcılığından korunmak için şu önlemleri alabilirsin:

• Güvenilir Alışveriş Sitelerini Tercih Edin: Sadece bilinen ve güvenilir alışveriş sitelerinden alışveriş yapın.
    • Ürün Yorumlarını Okuyun: Sipariş vermeden önce ürün yorumlarını okuyun. Olumsuz yorumlar veya uyarılar varsa, dikkatli olun.
    • Sahte Web Sitelerine Dikkat Edin: Sahte web siteleri genellikle orijinal sitelere benzer URL'ler veya logolar kullanır. Şüpheli bir web sitesini ziyaret ediyorsanız, dikkatlice inceleyin.
    • Kapıda Ödemeyi Sadece Güvenilir Siparişlerden Sonra Yapın: Kapıda ödemeyi yalnızca güvenilir olduğundan emin olduğun siparişler için yap. Sipariş takip numarasını kontrol edin ve dolandırıcıların kullandığı sahte numaralara karşı dikkatli olun.
    • Sahte Ürünler Hakkında Yetkililere Bildirin: Kapıda ödemeli kargo dolandırıcılığına maruz kaldıysan, yetkililere (tüketici hakları kurumları veya kolluk kuvvetleri) bildir.

Sonuç

Kapıda ödemeli kargo dolandırıcılığı, çevrimiçi alışverişlerde karşılaşılan ciddi bir sorundur. Kendini korumak için güvenilir alışveriş sitelerini tercih et, ürün yorumlarını oku, sahte web sitelerine dikkat et, kapıda ödemeyi sadece güvenilir siparişlerden sonra yap ve sahte ürünler hakkında yetkililere bildirimde bulun. Bu önlemleri alarak, kapıda ödemeli kargo dolandırıcılığından korunabilir ve güvenli bir şekilde çevrimiçi alışveriş yapabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Geçmiş olsun kardeş. Aslında ben böyle ürün istemedim bu sahte diye kargocuya rapor tutturabilirdiniz. O zaman paranızı alabilirdiniz sanırım. Bide facebook ta reklamı çıksa bile her siteye güven olmuyor. Verdiğin sitelerin tasarımı bile az çok kıllandırıyor insanı. Daha dikkatli olursun artık.

bide o ne abi ya naykayakkabı abidas, SQNY falan dan daha beter
  • quote:

Orijinalden alıntı: crona

Geçmiş olsun kardeş. Aslında ben böyle ürün istemedim bu sahte diye kargocuya rapor tutturabilirdiniz. O zaman paranızı alabilirdiniz sanırım. Bide facebook ta reklamı çıksa bile her siteye güven olmuyor. Verdiğin sitelerin tasarımı bile az çok kıllandırıyor insanı. Daha dikkatli olursun artık.

valla bikere düştük bidaha düşermiyim kargocu açtırmıyor parayı almadan
  • quote:

Orijinalden alıntı: crona

Geçmiş olsun kardeş. Aslında ben böyle ürün istemedim bu sahte diye kargocuya rapor tutturabilirdiniz. O zaman paranızı alabilirdiniz sanırım. Bide facebook ta reklamı çıksa bile her siteye güven olmuyor. Verdiğin sitelerin tasarımı bile az çok kıllandırıyor insanı. Daha dikkatli olursun artık.

kapıda ödemede senin hatan olmuş ne demek parayı vermeden açamazsınız? senin aldığın siteyi bilmiyorum ama tanınmış sitelerin hepsinde kapıda ürünü açtırdım teslim almadan önce, bi sorun çıkmadı ama çıksa kargoya tutanak tutturcaksın bu yüzden vermedi diceksin. parayı verceksem kapıda ödemenin ne farkı var normal almaktan?

• quote:

Orijinalden alıntı: radressss

kapıda ödemede senin hatan olmuş ne demek parayı vermeden açamazsınız? senin aldığın siteyi bilmiyorum ama tanınmış sitelerin hepsinde kapıda ürünü açtırdım teslim almadan önce, bi sorun çıkmadı ama çıksa kargoya tutanak tutturcaksın bu yüzden vermedi diceksin. parayı verceksem kapıda ödemenin ne farkı var normal almaktan?

Alıntıları Göster
    bunlar tanınmış siteler değil zaten bunlar dolandırmak için açılmış siteler bi hepiburadan alışveriş yaparsan açarsın hatta dur kullanım dersın sonra parayı verırsın ama bunlar ole değil

• quote:

Orijinalden alıntı: caniturk

bunlar tanınmış siteler değil zaten bunlar dolandırmak için açılmış siteler bi hepiburadan alışveriş yaparsan açarsın hatta dur kullanım dersın sonra parayı verırsın ama bunlar ole değil

Alıntıları Göster
    Alacağın şeyi biliyorsan tanıyorsan sahibinden get ya da gittigidiyor, özelliklerini çok bilmiyorsan hepsiburada ya da hızlıal
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seyyah

Alacağın şeyi biliyorsan tanıyorsan sahibinden get ya da gittigidiyor, özelliklerini çok bilmiyorsan hepsiburada ya da hızlıal

Alıntıları Göster
    Sakıncası olmazsa ben birşey soracağım Ben eğer bu kısa zamanlar alabilirsem telefon almayı düşünüyorum yani hepsiburadan.comdan alışveriş yapılabilirmi yani hemen geitriyormu kargonu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

Sakıncası olmazsa ben birşey soracağım Ben eğer bu kısa zamanlar alabilirsem telefon almayı düşünüyorum yani hepsiburadan.comdan alışveriş yapılabilirmi yani hemen geitriyormu kargonu?

Alıntıları Göster
    eski bir konu ama bende bu sitelerden birinden ayakkabı siparisi verdim.. fiyat 50 lira tiger ayakkabı(?) sahte oldugunu dusunuyorum bende ama kargoyu iptal ettirmeyecegim acaba kargo gelince actırıp bakıp iyi degilse geri gondertme sansım olur mu ? bide bu durumda kargo ucretini ben mi oderim ?
  • Hic alma kardesim almak zorunda deilsin senden o
    parayi alamazlar kesin sahte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hic alma kardesim almak zorunda deilsin senden o
    parayi alamazlar kesin sahte
    Ben kapıda ödeme ile devamlı alışveriş yaparım aldığınız yere göre değişir o durum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: f-a-t-i-h

Ben kapıda ödeme ile devamlı alışveriş yaparım aldığınız yere göre değişir o durum...

Alıntıları Göster
    büyük tanınmış sitelerden bahsetmiyorum kredi kartı ile satış yapmayan bir site varsa orada sahtekarlık vardır
  • quote:

büyük tanınmış sitelerden bahsetmiyorum kredi kartı ile satış yapmayan bir site varsa orada sahtekarlık vardır

Alıntıları Göster
    @canirtuk

Hocam pm attım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatz

@canirtuk

Hocam pm attım.

cvpladım arkadaşlar bu tür sitelerden hevesle sipariş vermiş olabilirsiniz ama kargo gelse bili almayınız bir sıkıntı olmaz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fatz

@canirtuk

Hocam pm attım.

cvpladım arkadaşlar bu tür sitelerden hevesle sipariş vermiş olabilirsiniz ama kargo gelse bili almayınız bir sıkıntı olmaz

Alıntıları Göster
    siteye mesaj yazdım urunu istemiyorum yollamayın diye cevap daha gelmedi bakalım ne olacak..yollasalar da almam artık yazdım birkere..
  • her siteye dolandirici muamelesi yapmayin, hepsiburada yi iyi diye ornek veren arkadas da bir zahmet nette biraz arastirsin hepdiburada nin vukuatlarini
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheWertigo

Sahibinden.com da bende mağdur oldum aradığımda savcılığa gidin dediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beginyou

quote:

Alıntıları Göster
    ben kredi kartı kullanmadığım için (ki kullansamda güvenip kart numaramı filan yazmam) sürekli kapıda ödemeli alışveriş yapıyorum.Arada ufak tefek sıkıntılar oldu ama bukadarda değil.Güvenilir bir siteden aldığın vakit böyle sorunlar olmaz.Facebook'ta sayfa altından reklam yapıp ürün satmaya çalışan sayfaları takip bile etmiyorum.Varsa öyleleri şikayet edip listemden siliyorum.O yüzden dikkat etmek lazım bunlara...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AvaLion -- 5 Ocak 2012; 10:22:41 >

• quote:

quote:

Normal sahibinden değil ama, sahibinden "get" . Çünkü get olursa alakasız ya da bozuk mal gelirse onaylamayıp geri gönderme hakkın felan var.
  • quote:

quote:

quote:

Normal sahibinden değil ama, sahibinden "get" . Çünkü get olursa alakasız ya da bozuk mal gelirse onaylamayıp geri gönderme hakkın felan var.

Get li kapıda ödemeli sistemden bahsediyorum. 20 yıldır kullandığım cep telefonumu verdim adam sürekli arıyor şunu satıyorum bunu satıyorum diye birde işte kullanıyorum gereksiz kişilere de vermem numaramı. Hani olurda kargoda sıkıntı çıkarsa direk ulaşsınlar diye. Aradım müşteri hizmetlerini oradaki bayan,telefonunuzda numara engelleme özelliği varsa numara engelleyin ya da savcılığa suç duyurusunda bulunun dedi. İşin garip kısmı ürünü alacakken de site kendisi ilanı kaldırdı onun için aman diyorum bizim arkadaşta bilgisayar aldı satıcı get açmış yanlış kargo adresi yazmış satıcı süre geçtiği için mecbur sistem otomatik ödeme yapmış.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Get li kapıda ödemeli sistemden bahsediyorum. 20 yıldır kullandığım cep telefonumu verdim adam sürekli arıyor şunu satıyorum bunu satıyorum diye birde işte kullanıyorum gereksiz kişilere de vermem numaramı. Hani olurda kargoda sıkıntı çıkarsa direk ulaşsınlar diye. Aradım müşteri hizmetlerini oradaki bayan,telefonunuzda numara engelleme özelliği varsa numara engelleyin ya da savcılığa suç duyurusunda bulunun dedi. İşin garip kısmı ürünü alacakken de site kendisi ilanı kaldırdı onun için aman diyorum bizim arkadaşta bilgisayar aldı satıcı get açmış yanlış kargo adresi yazmış satıcı süre geçtiği için mecbur sistem otomatik ödeme yapmış.

Telefon olayının alışverişle ilgisi yok ki Öteki olayda da arkadaşında suç var, pc alıyorsan adresi kontrol edersin, hadi etmedin mal gelmedi ama süre bitiyor deyip durumu bildirip süreyi uzatırsın. Eğer pc gelmediyse satıcıyı aramayı denediniz mi, parayı geri göndermesi için. Eğer insaflı biriyse gönderir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.