Şimdi Ara

dikkat....fatalist

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
1.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yeni üye olan arkadaslar fataliste dikkat eğer malzemeden anlamıyorsanız özellikle bu arkadastan yapacağınız alısverişlerde dikkatli olmanızı öneriyorum işler referanslarla cözülmüyor

quote:

Orjinalden alıntı: futi_fincir

Endonezya nasıl Müslüman oldu?

250 milyonluk nüfusa sahip olan bugünkü Endonezya'nın Müslümanlığı kabul etmesindeki sır sadece beş akçelik kumaştı. Yapılan tek şey vardı: İnandığı gibi yaşamak.

Kendi halinde bir tüccardı. Bir gün kumaşları gemiye yükledi. Endonezya'ya gitti, oraya yerleşti. İşini orada devam ettirdi. Kumaşları kaliteliydi. Tam da halkın aradığı cinstendi. Kendisi de kanaat sahibi bir insandı. Kazancı az olsun, temiz olsun düşüncesindeydi.

Bir gün geç geldi yerine. Eleman iyi bir kâr elde etmişti sattığı mallardan. Merak etti, sordu: "Hangi kumaştan sattın?" "Şu kumaştan efendim." "Metresini kaça verdin?" "On akçeye." "Nasıl olur?" diye hayret etti, "Beş akçelik kumaşı on akçeye nasıl satarsın? Bize hakkı geçmiş adamcağızın. Görsen tanır mısın onu?"

Eleman gitti, müşteriyi buldu, getirdi. Dükkan sahibi müşteriyi karşısında görür görmez, helâllik istedi ve fazla parayı müşteriye uzattı. Müşteri şaşırmıştı. Böyle bir durumla ilk defa karşılaşıyordu. "Ne demekti hakkını helâl et?" Olay kısa sürede dilden dile dolaştı.

Çok geçmeden kralın kulağına kadar vardı. Sonunda kral kumaş tüccarını saraya çağırdı. Kral sordu: "Sizin yaptığınız bu davranışı daha önce biz ne duyduk, ne de gördük. Bunun aslı nedir?" "Ben," dedi tüccar, "bir Müslüman'ım. İslâm dini böyle emreder. Müşterinin bana hakkı geçmişti. Dolayısıyla kazancıma haram girmişti. Ben sadece bir yanlışı düzelttim.

" Kral, "İslâm nedir, Müslümanlık nedir?" gibi peş peşe sorular sordu. Birer birer sorularını cevapladı. Kral ilk defa duyuyordu böyle bir dinin varlığını. Fazla zaman geçirmeden İslâm'ı kabul etti. Daha sonra kısa süre içinde de halk Müslüman oldu.

ÖNEMLİ OLAN YAŞAMAK

250 milyonluk nüfusa sahip olan bugünkü Endonezya'nın Müslümanlığı kabul etmesindeki sır sadece beş akçelik kumaştı. Yapılan tek şey vardı sadece: İnandığı gibi yaşamak, sahip olduğu güzellikleri çevresiyle paylaşmaktı.

Efendimizin müjdesi herkese açık: "Doğru ve güvenilir tüccar, kıyamet gününde peygamberler, sıddıklar (doğrular) ve şehitlerle beraberdir."

Yani, asıl etkili olan söz dili değil, hal diliydi. Konuşmaktan çok yaşamaktı. Anlatmaktan ziyade davranış dilinin devreye girmesiydi. (Mehmet Paksu, İman Hayata Geçince / D. B. Tercüman)

teşekkürler ibrahimural

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi єянαη -- 7 Ocak 2006 13:52:10 >

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• HAYIRDIR DOSTUM NE YANLIŞINI GÖRDÜN BEN KENDİSİNE KEFİLİM HERYÖNDEN

SEN ÖNCE KENDİNİ AKLA BİZE MONİTÖR İÇİN SÖZ WERİPTE 2 GÜN BOYUNCA TEL İ ACMIYORSUN SONRA FİYAT KIZIŞTIR HİÇ WERİLMEMİŞ BİR FİYATI WERİLMİŞ GÖSERİYORSUN SEN KENDİNE BAK ÖNCE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geforce525 -- 7 Ocak 2006 11:58:59 >
  • Endonezya nasıl Müslüman oldu?

250 milyonluk nüfusa sahip olan bugünkü Endonezya'nın Müslümanlığı kabul etmesindeki sır sadece beş akçelik kumaştı. Yapılan tek şey vardı: İnandığı gibi yaşamak.

Kendi halinde bir tüccardı. Bir gün kumaşları gemiye yükledi. Endonezya'ya gitti, oraya yerleşti. İşini orada devam ettirdi. Kumaşları kaliteliydi. Tam da halkın aradığı cinstendi. Kendisi de kanaat sahibi bir insandı. Kazancı az olsun, temiz olsun düşüncesindeydi.

Bir gün geç geldi iş yerine. Eleman iyi bir kâr elde etmişti sattığı mallardan. Merak etti, sordu: "Hangi kumaştan sattın?" "Şu kumaştan efendim." "Metresini kaça verdin?" "On akçeye." "Nasıl olur?" diye hayret etti, "Beş akçelik kumaşı on akçeye nasıl satarsın? Bize hakkı geçmiş adamcağızın. Görsen tanır mısın onu?"

Eleman gitti, müşteriyi buldu, getirdi. Dükkan sahibi müşteriyi karşısında görür görmez, helâllik istedi ve fazla parayı müşteriye uzattı. Müşteri şaşırmıştı. Böyle bir durumla ilk defa karşılaşıyordu. "Ne demekti hakkını helâl et?" Olay kısa sürede dilden dile dolaştı.

Çok geçmeden kralın kulağına kadar vardı. Sonunda kral kumaş tüccarını saraya çağırdı. Kral sordu: "Sizin yaptığınız bu davranışı daha önce biz ne duyduk, ne de gördük. Bunun aslı nedir?" "Ben," dedi tüccar, "bir Müslüman'ım. İslâm dini böyle emreder. Müşterinin bana hakkı geçmişti. Dolayısıyla kazancıma haram girmişti. Ben sadece bir yanlışı düzelttim.

" Kral, "İslâm nedir, Müslümanlık nedir?" gibi peş peşe sorular sordu. Birer birer sorularını cevapladı. Kral ilk defa duyuyordu böyle bir dinin varlığını. Fazla zaman geçirmeden İslâm'ı kabul etti. Daha sonra kısa süre içinde de halk Müslüman oldu.

ÖNEMLİ OLAN YAŞAMAK

250 milyonluk nüfusa sahip olan bugünkü Endonezya'nın Müslümanlığı kabul etmesindeki sır sadece beş akçelik kumaştı. Yapılan tek şey vardı sadece: İnandığı gibi yaşamak, sahip olduğu güzellikleri çevresiyle paylaşmaktı.

Efendimizin müjdesi herkese açık: "Doğru ve güvenilir tüccar, kıyamet gününde peygamberler, sıddıklar (doğrular) ve şehitlerle beraberdir."

Yani, asıl etkili olan söz dili değil, hal diliydi. Konuşmaktan çok yaşamaktı. Anlatmaktan ziyade davranış dilinin devreye girmesiydi. (Mehmet Paksu, İman Hayata Geçince / D. B. Tercüman)

teşekkürler ibrahimural

• Açık açık yazarmısın ne oldu?
  • Ya şu konuları aranızda halletsenize arkadaşlar. İkinizide tanımam ama senin yaptığın bir çeşit yönlerdime.
    Bu tip alışverişleri hazmedemiyorsanız, malı görüp kontrol etmeden almayınız.
    Ayrıca malzemeyi tanımayan arkadaşların 2. El bölümünde ne işleri olabilirki. Burada çoğu insan parçaları az çok bilmek zorunda. Bilmiyorsada gidip garantili sıfır, faturalı malzeme alır, sorun olmaz.

... Lütfen aranızda çözebileceğiniz durumları, buraya yazıp forum kirliği yaratmayalım. Lütfen...
  • FATALIST biraz pahalıdır olabilir ama yamuk yapmaz onu söliyim bende kefilim kendisine
  • Dostum bende FATALİST le alış-veriş yapmıştım hiçbir sorun yaşamadım. Sorunun neyse açık konuş çözülsün burda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • EWET SADECE FORUM KİRLETME KARALAMA
  • MERHABALAR
    ÖNCELİKLE TÜM DOSTLARIMA TEŞEKKÜR EDERİM...

ARKADAŞIN ŞÖYLE BİR SORUNU VAR.

KENDİSİYLE MALZEME TAKASI YAPTIK. KENDİSİNE 2500 BARTON VE ORJİNAL AMD FANI VERDİM. FAKAT NEDENSE ARKADAŞA BİR TÜRLÜ ANLATAMIYORUM. LÜTFEN YARDIMCI OLUN. ARKADAŞ OC YAPACAKMIŞ... BEN KENDİSİNE ÖZENLE SEÇİLMİŞ BİR CPU SOĞUTUCUSU VERMEK ZORUNDA MIYIM? BENİM BÖYLE BİR ZORUNLULUĞUM OLDUĞUNU SANMIYORUM... ZATEN ANLAŞMAMIZDA İŞLEMCİ+FAN TERİMİ GEÇİYOR VE BANA KENDİ İŞLEMCİSİ İLE VERDİĞİ FANDA ÇOK ESKİ. ŞİMDİ BENDE BUNUN İÇİN TOPİK Mİ AÇMALIYDIM... ALLAH ALLAH... BANA BİRAZ ÇOCUKÇA GELİYOR. İNSAN KARALAMAK BU KADAR KOLAY OLMAMALI...

BU OLAY 3-4 HAFTA ÖNCEYDİ. 1 HAFTA ÖNCE BEN ARTIK İYİCE BUNALDIM VE EĞER MEMNUN DEĞİLSEN TAKASI BOZALIM MALLARI GERİ ALAYIM DEDİM FAKAT. ŞİMDİ BANA BİRSÜRÜ MESAJ ATIP BENİ KANDIRDIN, BENİ ALDATTIN, BENİ DOLANDIRDIN, HAKKIMI HELAL ETMİYORUM, SENİ ŞİKAYET EDECEĞİM, GÖRECEKSİN GÜNÜNÜ, GİBİ YAZILAR YAZIYOR VE TOPİK AÇMIŞ...
    HATTA ELİME GÜZEL BİR FAN GEÇERSE SANA HEDİYE EDECEĞİM BİLE DEDİM, BEN DAHA NE YAPAYIM

TAKTİR SİZİN ARTIK...

BANA ATTIĞI PM. LER :
    1- benim bakır tabanlı fanımı bugunde vermiceksen urunlerimi geri istiyorum memnun değilsen gel geri urunlerini al teklifin hala gecerlimi sıkıldım bu artık senin işlemcin ve anakartından bende seni millete duyurucam simdi sorunlu alısveri,ş diye

2-adminlerede sikayet edicem anlamıyorum diye bana bartonun üstüne takılmıs sempron fanı yolladı diye

3- oki topic acmıyorum sadece sorunlu alısverişlerime yazıyorum seni hakkımda sana gectiyse haram olsun sen ekmeğimi burdan kazanıyorum demiştin allah şahit kimin kime ne kadar hakkının geçtiğine ben sana hakkımı helal etmiyorum sunuda bilmeni isterim topic acsam haklı olan sen değil ben cıkarım ama ekmeğinle oynamıcam senin sadece benden bişey gectiyse haram olsun diyorum

4- sen konu ac ben haklı cıkarım referanslarım var senin yok demeye getirdin sen zorladın beni acmam için 1 tanede pm attım admin arkadaşalardan birine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FATALIST -- 7 Ocak 2006 12:49:01 >

• Arkadaş ÇAMURU AT YAPIŞMASSA İZİ KALIR tarzı hareket etme. Anlat ne oldu bilelim. İnsan karalamak o kadar kolay mı?
    O şahıs ile alışveriim oldu mu hatırlamıyorum ama çok kişinin alışverişi oldu. Çok parça sattı ilk topic senden ve sebebi belli değil...

BEnde 2 aşşağıya senin dolandırıcı yazıp kaçsam nasıl olur?

EDİT: FATALIST olayı açıklamış. Görünüşe göre de haklı. futi_fincir büyük ihtimalle senin yaşın küçük..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amddma -- 7 Ocak 2006 12:09:28 >
  • Bu sorunları kendi aranızda halledin.Ortada FOL yok YUMURTA yok kendi kendinize konu başlıkları açıyorsunuz????

Derdiniz ne sizin anlamadım???Bu işleri kendi aranızda halledin!!!!
  • ben uzun zamandır (2senedir) forumdayım.Tanıdığım devamlı alışveriş yapan sağlan kişiler var.Fatalist le alışverişim olmadı ama olursa güvenebileceğim birisidir.Böyle bişey yapacağını asla düşünmem
  • ßenim fataList iLe aLışverişim oLdu ve hiç bir şekiLde sorun yaşanmadı..
  • Murat beyle benimde alışverişim oldu ve bir problem yaşamadım
  • FUTİİ SEN COKMU DÜRÜSTSÜN ONU SÖLE BİZE MONİTOR İÇİN GÜN WE SÖZ WERİP 2 GÜN TELİ ACMAYIP 3.ÜNCÜ GÜN ACIP EE ŞEY BİRİ İLE SÖZLEŞTİM SU GUNE KADAR ALMAZSA SANA WERİRİM YADA ONUN WERDİĞİ FİYATI SEN WER OGÜNÜ BEKLEMEDEN SANA WEREYİM DİYORSUN NASIL OLCAK BU İŞ YANİ ADAM SATMA GİBİ BİŞİ OLUYO BU 2 AY DA SATAMADIN BU ŞEKİLDE FORUMU KİRLETMEYE NE SENIN NEDE SENIN GIBILERIN HAKKI YOK FATALİST,İNDE BURDA BENCE HİÇ BİR ŞEKİLDE HATASI YOKTUR = KARAR BERAAT
  • fataliste bende kefilim doğru belki pahalı satıyor isteyen istediği fiyatı yazmakta özgürdür. isteyen alır istemeyen almaz diye düşünüyorum sonuna kadar destekliyorum fatalisti!!
  • oki geldim demek bana pmden attığın benm referanslarım var bana arka cıkarlak demek istediğnde böyle bir seyi kastetmişsin

şahısa p4 2,66 işlemci sis 651 anakart verdim karsılığında modem nforce anakart 2500 barton işlemci aldım şahısın verdiği işlemci barton üstünde dandikten bir tane sempron fanı takılı anlamıyorum bu işten fan ısılarını ölcen programlardan indirdim ısıya bir baktım 50 kusur o/c suz oyun acık değil sadece internetteyim forumdan bir 2 arkadas bana o fanın dandikten bir sempron fanı olduğunu söyledi bende şahısa bana barton fanı vermesini sempron fanı olduğunu işlemcinin üstünde diye izah ettim aynen bana gel al urunlerini dedi bende maldan memnun olduğumu ama fandan memnun olmadığımı söyledim oki ayarlıcam dedi bir hafta gecti hala ayarlıcak peki bunu öğrenmeseydim de ALLAH'tan bilgisayarda oyun yuklememişim 2 ısıyı ölcene kadar oyun felan işlemci yansaydı bu şahıs bana aynı teklifi sunucakmıydı şimdide memnun değilim bana bu kadar laf ettikten sonrada hakkımı helal etmiyorum buunları aldıktan sonraki arada kalan 15 milyonu de helal etmiyorum ekmeğimi bundan kazanıyorum demiştin aynen devam et

• quote:

Orjinalden alıntı: Geforce525

FUTİİ SEN COKMU DÜRÜSTSÜN ONU SÖLE BİZE MONİTOR İÇİN GÜN WE SÖZ WERİP 2 GÜN TELİ ACMAYIP 3.ÜNCÜ GÜN ACIP EE ŞEY BİRİ İLE SÖZLEŞTİM SU GUNE KADAR ALMAZSA SANA WERİRİM YADA ONUN WERDİĞİ FİYATI SEN WER OGÜNÜ BEKLEMEDEN SANA WEREYİM DİYORSUN NASIL OLCAK BU İŞ YANİ ADAM SATMA GİBİ BİŞİ OLUYO BU 2 AY DA SATAMADIN BU ŞEKİLDE FORUMU KİRLETMEYE NE SENIN NEDE SENIN GIBILERIN HAKKI YOK FATALİST,İNDE BURDA BENCE HİÇ BİR ŞEKİLDE HATASI YOKTUR = KARAR BERAAT

sana hakaret etmicem ama seninle telefondamı konustuk anlastıkmı sana onun verdiği parayımı ver dedim

ya demek öyle burdaki millete yaranmaya calısıcağına gercekleri söyle senle ne anlasması ne monitörü sen neden bahsediyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi єянαη -- 7 Ocak 2006 12:22:13 >

• 2500+ Barton için o/c'suz "idle" durumdayken 50 derece normal bir sıcaklıktır.
    saçma sapan konularınızı foruma taşımaktan vazgeçin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: futi_fincir

quote:

Orjinalden alıntı: Geforce525

FUTİİ SEN COKMU DÜRÜSTSÜN ONU SÖLE BİZE MONİTOR İÇİN GÜN WE SÖZ WERİP 2 GÜN TELİ ACMAYIP 3.ÜNCÜ GÜN ACIP EE ŞEY BİRİ İLE SÖZLEŞTİM SU GUNE KADAR ALMAZSA SANA WERİRİM YADA ONUN WERDİĞİ FİYATI SEN WER OGÜNÜ BEKLEMEDEN SANA WEREYİM DİYORSUN NASIL OLCAK BU İŞ YANİ ADAM SATMA GİBİ BİŞİ OLUYO BU 2 AY DA SATAMADIN BU ŞEKİLDE FORUMU KİRLETMEYE NE SENIN NEDE SENIN GIBILERIN HAKKI YOK FATALİST,İNDE BURDA BENCE HİÇ BİR ŞEKİLDE HATASI YOKTUR = KARAR BERAAT

sana hakaret etmicem ama seninle telefondamı konustuk anlastıkmı sana onun verdiği parayımı ver dedim

ya demek öyle burdaki millete yaranmaya calısıcağına gercekleri söyle senle ne anlasması ne monitörü sen neden bahsediyorsun

KİMİNLE KONUŞTUN PEKİ GERCİ KONUSTUGUN KİŞİ TEYZEOGLU YANIMDA SENLE KONUŞUYOR NE FARK EDER SONUCTA SENLE KONUŞULDUMU ONU SÖLE İŞTE SALI GUNUNE BİRİNE SÖZ WERDİM ALMASSA SANA WERİRİM AMA ONA WERDİĞİM RAKAMI SEN ÖDE SANA WEREYİM SALI GÜNÜNÜ BEKLEME DİYEN HERHALDE FATALİST DEĞİL TELİ ARIYORUZ TELE CEWAP WERMİYORSUN GÜLÜNCEK Bİ DURUM WARSA SA ODA SENSİN SEN KENDİNE BAK ÖNCE BU ARADA HAKARET EDİLCEK Bİ DURUM WEYA SÖZ YOK ZATEN BUNU YAPARSAN YANLIŞ YAPARSIN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geforce525 -- 7 Ocak 2006 12:30:30 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.