Şimdi Ara

DİKKAT !!! Aras kargo dolandırıcılığı Aralık 2019 -- Kargo göndermeden mutlaka okuyun Edit:3 (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
10
Favori
48.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
439 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ayn aras sıkıntılı evde kargo beklerken mesaj geldi kapıyı çaldık evde yoktunuz diye. Saol ya evde olmadığımı bilmiyodum. En iyisi bence kargolardan mng ve yurtiçi hiç sıkıntı yaşatmadı henüz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kargonun kaybolması hasar alması yanlış adrese gitmesi farklı şeyler olmasına alışmıştık da
    Yoldayken kuryeyi arayıp elden almayı ilk defa duyuyorum nasıl olabiliyor bırak kimliği isim soy isim sorar en azından ben Ahmet'e yolladım sen Ahmet mısın Mehmet mi? Diye sormaz mı şaşırtmadın Aras...

• Kargo ve alıcı bilgilerini başkaları ile paylaşmanız güvenlik açığı oluşturmuş. Artık bu tür işlerde çok dikkatli olunması gerekiyor. Kargo firmalarından güvenli teslimat beklemek maalesef pek mümkün değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 26 Aralık 2019; 23:22:20 >
  • Arkadaşım yanlış anlama ama bu forumda laptop çaldıranda oldu telefonda, aynı bu yöntem ile hiç mi dikkat etmedin. Bu tip olaylar 2 senedir yapılıyor. Kargo firması suçlu tabiki hakkınızı arayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kargo kadar seninde hatan var. %40 kargo %60 sen kusurlusun bişi çıkmaz burdan gg.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cnytkyz

O yüzden sesimizi duyuralım kargo şirketleri önlemini alsın başka insanlar mağdur olmasın istiyorum. Sistem bu şekilde olduğu müddetçe dolandırıcılık vakaları devam edecektir.
    bu tür olaylardan sonra bir müddet kimlik olmadan teslim etmiyorlar ama sonrasında aynen devam
    yani bunun bir çözüm olmadığı defalarca görüldü

sizin yaşadığınız olay bu forumda birebir aynı şekilde yaşadığını söyleyenlerle doldu ,hiç görmediniz mi ?

ben tanıdığıma göndereceğim ona ulaştığında sizi ararım deyip ,daha fazla ayrıntıya girmemek gerekiyor
    siz düşünüyorsunuz ya ben kargo numarası falan vermedim ,o nedenle bir tehlike olmaz ama gördüğünüz gibi oluyor
  • Savcılıktan bişey çıkmaz geçmiş olsun..Yoldan teslim almışsa sahte kimlik vs uydurmuştur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: man utd

Savcılıktan bişey çıkmaz geçmiş olsun..Yoldan teslim almışsa sahte kimlik vs uydurmuştur.
    Kimlik soran yok. Geçenlerde aras şubesine gittim. Koliler kapı önünde başı boş duruyordu. Kendi kolimi buldum aldım ve içeri girdim. Ben bu paketi teslim almak istiyorum dedim. Görevli barkod numarasını kağıda yazdı, abi şurayı imzala dedi o kadar. Ne kimlik sordu ne de başka bir şey.

• Sanki muz cumhuriyeti.. Bu taşımacılık için kanun yapılmalı, dolandırıcılığa çok müsait..

• quote:

Orijinalden alıntı: man utd

Sanki muz cumhuriyeti.. Bu taşımacılık için kanun yapılmalı, dolandırıcılığa çok müsait..
    Kendi çalıştığımız acentenin sahibine, sizi kime şikayet edeceğiz diye sordum :) öyle bir merci yok diyor adam

• kimlik gormeden nasil teslim ederler ?

• Talihsiz bir durum olmuş, umarım mevcut durum düzelir. 1 hafta önce başımdan geçen olayı anlatayım. Internet alışverişim yurtiçi kargo Gedikpaşa şubesine geldi .Kargo bilgilerine soyadımı yazmayı unutmuşum. Teslim edemeyiz soyadı kimlikle uyuşmalı dediler.Fatura takip kodu her şeyi göstermeme rağmen teslim etmediler. Göndericiyle iletişim kurup gönderdiği şubeden mail attırttım. Mailden sonra teslim alabildim anca. Birde arkadaşımın kimliği bendeydi onun kargosunu da teslim alacaktım o gönderiyi de teslim etmediler şaşırtıcı biçimde. Fatih'te PTT şubesinden arkadaşımın kimlik resmini telefondan gösterip gönderisini almıştım. Kargocular tutarsız oluyor ne yazıkki. Yurtiçinin Gedikpaşa şubesini takdir ediyorum.

• Geçenlerde n11den 7 8 ayrı satıcıdan ürünler aldım ve sadece aras kargo eşyamı getirmedi. Sistemden baktığımda alıcı kargoyu kabul etmiyor, şubeden alacak yazıyordu. Şube telefonu kapalı, başıboş çalışma sistemleri var ve yalandan kafalarına göre alıcı kabul etmiyor yazabiliyorlar. Ürün gelmedi diyerek paramı iade aldım ve 1 hafta sonra özür maili geldi arastan ama nafile, lanet olsun bi daha da bulaşmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: desertstorm34

Geçenlerde n11den 7 8 ayrı satıcıdan ürünler aldım ve sadece aras kargo eşyamı getirmedi. Sistemden baktığımda alıcı kargoyu kabul etmiyor, şubeden alacak yazıyordu. Şube telefonu kapalı, başıboş çalışma sistemleri var ve yalandan kafalarına göre alıcı kabul etmiyor yazabiliyorlar. Ürün gelmedi diyerek paramı iade aldım ve 1 hafta sonra özür maili geldi arastan ama nafile, lanet olsun bi daha da bulaşmam.
    Aras kargoyu bende bu saatten sonra defterden sildim

• Bu konunun bir benzeri açılmıştı, dejavu oldum resmen

• DH'de yarbay rütbesine sahip birisinin boyle bir olay yaşaması gerçekten şaşırtıcı...

Yani yil olacak 2020 siz hala bu numaraları nasıl yiyorsunuz.. böyle internetle içli dışlı olmayanları anlarım bilemeyebilirler ama yani yarbay adamsın illaki okumussundur forumda bu tarz bir hikaye..

Neyse çokta şey etmemek gerek.

Geçmiş olsun umarım bulunur..

• Hiç bir şey çıkmaz senin kargoya verdiğin içeriği kimse bilmiyor telefon dahi yazsan hangi model olduğunu bilmez hadi bildi arızalımj değilmi onuda bilmez 1 bardak soğuk su iç geçmiş olsun

• "İrtibata geçeceği kuzenimin telefon numarasını ve adını bildirdim..."

Şu cümle tüm olayı özetliyor zaten, kime gönderileceği bilgisine sahip olduktan sonra alıcının yapması gereken tek şey 4 tane kargo firmasını arayıp alıcıymış gibi konuşmak, çünkü göndericinin ve alıcının tüm bilgisine sahip. Burada Aras kargonun tek suçu kimlik sorgulaması yapmadan malı karşı tarafa teslim etmesi. Ben zamanında birçok kargomu kuryeyi yolda çevirerek teslim aldım ancak her seferinde kimlik ibraz ederek. Şayet Aras kargoda mal dağıtımı yapan kişi "Kimlik kontrolü yapıldı sıkıntı görülmedi!.." beyanında bulunuyorsa o vakit ortada nitelikli dolandırıcılık durumu vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 27 Aralık 2019; 8:57:26 >
  • işin doğrusu iş yerine kargo geliyor, çok acil beklenen ürün oluyor. Şubede yok, dağıtıma verilmiş ama o gün gerçekten adrese teslim edileceğinin garantisi yok 1 gün hatta 2 gün sonraya bile kalabilir. Hiç belli olmuyor böyle durumlar.

Bizde aracın yerini öğrenip direk nakliye aracından alıyoruz, zaman zaman ürünlerimizi. Burada elbette bir iyilik söz konusu, yoksa cidden aractan kargo teslim edilmesi eminim doğru değildir.

Ancak işin itliğini yapanlar her türlü hırsızlık yolunu deniyorlar. Konu sahibine geçmiş olsun.
  • Adamlara atomu parçala demiyorlar kargoyu teslim ederken kimlik soracaksın kardeşim örneğin kargo serdar karamana geldi ise serdar kahrama'nın kimliğini görüp vereceksin aksi halde kargoyu şubeye geriye götürüp orda tutacaksın kargo sahibi şubeye gelip kimliğini gösterip alacak bunlar kargo kimin dedi ise çıkartıp veriyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 27 Aralık 2019; 9:24:44 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.