Şimdi Ara

DİKKAT !!! 1.5 dCi motor yakıt tüketimleri paylaşımı (38. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
831
Cevap
5
Favori
223.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kasif

quote:

Orijinalden alıntı: Loading

quote:

Orijinalden alıntı: kasif

Şehiriçi yakıtımı ölçmek için depoyu fullemiştim ama trafik yüzünden Altunizade'den Ümraniye meydan avm'ye(toplam 8 Km) 3 saatte gidince doğru bir veriye ulaşamayacağımı anladım.

bu herşeyi açıklıyor bence İstanbul'da araba kullanmak bi dert kullanmamak bi dert

Toplu taşım yerine göre daha pahalıya patlıyabiliyor. Şöyle ki. Bahçelievler'den Eyüp'e 13 km mesafe var.Geri dönüş 26 km. Toplu taşımayla gitmeye kalksam 1,5 minibüs + 2,40 metrobüs= 3.90 tl sadece gidiş. Geri döndüm X2= 7.8 tl

2011 symbol 1.5 dci araçla gidiyorum yol bilgisayarı gidiş geliş 1.2 litre mazot yaktığım söylüyor. 4,45 X 1,2 = 5,34 tl mazot yakmış oluyorum. Bu durumda kendi araçımla işe gidip gelmem toplu taşıma ile gidip gelmemden daha karlı. Demem o ki toplu taşıma araçlarının şahsi araçlardan daha cazip, ekonomik hale gelmesi gerekiyor ki insanlar toplu taşımı kullansınlar. Belki raylı sistem yada metrobüs felan kullansaydınız daha çabuk giderdiniz ama dediğim gibi İstanbul'da araç kullanmak da bi dert toplu taşıma kullanmak da

Yıllardır bu yolu kullanıyorum, iş saatlerinde biraz yoğun oluyor, anormal durumlar ve kazalar sebebiyle beklediğim zamanları da hatırlıyorum, eşim ve çocuğum ile birlikte gittiğim ve oradan da maltepeye geçip geç saatte geri dönmeyi planladığım için arabaya mecburdum.

Ama siz siz olun, toplu taşıma kullanma imkanınız olduğu yerlerde mutlaka toplu taşımayı tercih edin, insanlar otobüslerden inip yürüyerek devam etti, ben aracı bırakamadım, mecbur içinde kaldım. Sadece çakmak köprüsünden geçip ileriden u dönüş alıp meydan avm girişine dönmem bir saati geçti ki toplam 1 km bile olmayan bir mesafe.

Alıntıları Göster
    benim iş saatlerim standartlara uymadığı için sorun olmuyor. Akşam 4 de işe gidiyorum gece 12 de geliyorum. genelde sakin oluyor. hele gece mesaisindeysem değme keyfime. basıp gidiyorum. kimi zaman daha da az yaktığım oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loading -- 11 Ekim 2013; 11:16:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Loading

benim iş saatlerim standartlara uymadığı için sorun olmuyor. Akşam 4 de işe gidiyorum gece 12 de geliyorum. genelde sakin oluyor. hele gece mesaisindeysem değme keyfime. basıp gidiyorum. kimi zaman daha da az yaktığım oluyor
    Uzun yolda 4.6 dan aşağı inmedi Şehir içinde de 5.5 civarında oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: humerus06

Uzun yolda 4.6 dan aşağı inmedi Şehir içinde de 5.5 civarında oluyor

Alıntıları Göster
    @Loading,

trafik konusunda çok şanslısın

@humerus06

yokuş aşağı olan yerlerde ayağınızı gazdan çekin, yakıt tüketimi "0" oluyormuş(emin değilim).
    Klima kapalı ve hız olarak 91 bile değil, 90 ile gitmeyi deneyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: mst105

Selam renault severler. Renault ana baslıgı altında farklı modellerde, dCi motora sahip arkadasımız var. Bu konu da yakıt tüketimlerimizi; aracımızın modeli, toplam km si, agırlıgı, model yılı, motor gücü ve tork bilgilerini vererek paylaşırsak iyi olur kanısındayım. Böylece araclarımızda herhangi bir anarmollik olup olmadıgını yorumlayabiliriz. Ben başlıyorum ve katılımlarınızı bekliyorum.

6,7 lt / 100 km .......... 2010 sport tourer 1.450 km. 105 bg 240 nm

1.5 dci motor bloğu çatladı arkasin. 150 bin de clio. Adam yandi. Vw 1.6 tdi aldi. Vw 1.6 tdi alin. Alamazsaniz 1.3 multijet o da olmazsa kia motoru . Yok olmadi tata al daha iyi dedi arkadaş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutpafuli

quote:

Orijinalden alıntı: mst105

Selam renault severler. Renault ana baslıgı altında farklı modellerde, dCi motora sahip arkadasımız var. Bu konu da yakıt tüketimlerimizi; aracımızın modeli, toplam km si, agırlıgı, model yılı, motor gücü ve tork bilgilerini vererek paylaşırsak iyi olur kanısındayım. Böylece araclarımızda herhangi bir anarmollik olup olmadıgını yorumlayabiliriz. Ben başlıyorum ve katılımlarınızı bekliyorum.

6,7 lt / 100 km .......... 2010 sport tourer 1.450 km. 105 bg 240 nm

1.5 dci motor bloğu çatladı arkasin. 150 bin de clio. Adam yandi. Vw 1.6 tdi aldi. Vw 1.6 tdi alin. Alamazsaniz 1.3 multijet o da olmazsa kia motoru . Yok olmadi tata al daha iyi dedi arkadaş.
    Araç, Kangoo Privelege 1.5 dci 105 Beygir.

Şehir içi 700 km yaptım. 100 km'de 6.4 litre tüketim.Nasıl iyi mi?

• İstanbul-Mersin Bayramda, full yolcu ve bagaj - 1,5 saat kadar trafik yedim ne kadar tesir etti bilmiyorum ama 4,6 ortalama ile yolu tamamladım. Bir çok arkadaşın dediği gibi 90 kmh üzeri çıkıldığında yakıt beklenenden daha fazla artıyor, 80-90 arası hızlarda gidebilseydim tahmin ediyorum maksimum 4 lt bir ortalama tutturmuş olurdum.

Aracım 90 bg euro 5 motor. clio 3

Şehir içinde çok test edemiyorum kullandığım güzergahta rampa yukarı 4 tane , rampa aşağı 2 tane ışıklar var ve trafikli dur kalk yapıyorum buralarda... Üstüne sürekli sağa sola dönüş, vites 3 ten yukarı çıkmıyor ve sabah 6.5 akşam 6.5 km şeklinde. 6,4 lt civarı bir tüketimim var. Beni tatmin ediyor açıkçası.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: formalist

İstanbul-Mersin Bayramda, full yolcu ve bagaj - 1,5 saat kadar trafik yedim ne kadar tesir etti bilmiyorum ama 4,6 ortalama ile yolu tamamladım. Bir çok arkadaşın dediği gibi 90 kmh üzeri çıkıldığında yakıt beklenenden daha fazla artıyor, 80-90 arası hızlarda gidebilseydim tahmin ediyorum maksimum 4 lt bir ortalama tutturmuş olurdum.

Aracım 90 bg euro 5 motor. clio 3

Şehir içinde çok test edemiyorum kullandığım güzergahta rampa yukarı 4 tane , rampa aşağı 2 tane ışıklar var ve trafikli dur kalk yapıyorum buralarda... Üstüne sürekli sağa sola dönüş, vites 3 ten yukarı çıkmıyor ve sabah 6.5 akşam 6.5 km şeklinde. 6,4 lt civarı bir tüketimim var. Beni tatmin ediyor açıkçası.
    yapılan km 207 bin

bakımları düzenli yapılıyor

yol bilgisayarına göre şehir dışı ortalama 100 km hızla gidersen 4 lt -3.5 lt arası çok dik yerler olmayacak

şehir içinde anlamak mümkün değil yol bilgisayarının verdiği bilgiler doğru olmuyor depoyu fullemen gerekir, yaz ve kış aylarında farklılıklar gösteriyor. genelde şehir içi yazın 4.5 tir kışın 5.3 dür.

bu yaz 3 ay boyunca ege turu yaptım 15 bın km ortalama 180 kuruş, ( rastgele benzinciden almayarak )

• quote:

Orijinalden alıntı: mbfatih

yapılan km 207 bin

bakımları düzenli yapılıyor

yol bilgisayarına göre şehir dışı ortalama 100 km hızla gidersen 4 lt -3.5 lt arası çok dik yerler olmayacak

şehir içinde anlamak mümkün değil yol bilgisayarının verdiği bilgiler doğru olmuyor depoyu fullemen gerekir, yaz ve kış aylarında farklılıklar gösteriyor. genelde şehir içi yazın 4.5 tir kışın 5.3 dür.

bu yaz 3 ay boyunca ege turu yaptım 15 bın km ortalama 180 kuruş, ( rastgele benzinciden almayarak )

Alıntıları Göster
    Geçen hafta 2.el aldım aracımı.2013 fluence 1.5dci 90hp
    depoyu fulleyip Edremit-Ç.kale-İstanbul yaptım.İstanbulda 70km ş.içi kullandım.
    Dönüşte Edirneye de uğradım. 1.000km civarındaydı ışık yandı ve 30tl lik 6.5 lt mazot aldım.
    Edremite geldiğimde depoyu fulledim. 50.5 lt mazot aldı.Km 1083 olmuştu.
    1083 km de 250 TL lik 57litre mazot harcadım. 130 u geçmedim.Genelde 100-120 aralığında kullandım.
    Ortalamam 5.25 litreye geliyor. (yol bilgisayarı 5.4 gösteriyordu,az göstermesine şaşırdım doğrusu)
    TL hesabıyla da 230 kuruş yapıyor.
    Çok özenli kullandım arabayı. 4 litreler civarına ve 200kuruşun altına düşerim sanıyordum ama bu değer de fena değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: panoromeo

Geçen hafta 2.el aldım aracımı.2013 fluence 1.5dci 90hp
    depoyu fulleyip Edremit-Ç.kale-İstanbul yaptım.İstanbulda 70km ş.içi kullandım.
    Dönüşte Edirneye de uğradım. 1.000km civarındaydı ışık yandı ve 30tl lik 6.5 lt mazot aldım.
    Edremite geldiğimde depoyu fulledim. 50.5 lt mazot aldı.Km 1083 olmuştu.
    1083 km de 250 TL lik 57litre mazot harcadım. 130 u geçmedim.Genelde 100-120 aralığında kullandım.
    Ortalamam 5.25 litreye geliyor. (yol bilgisayarı 5.4 gösteriyordu,az göstermesine şaşırdım doğrusu)
    TL hesabıyla da 230 kuruş yapıyor.
    Çok özenli kullandım arabayı. 4 litreler civarına ve 200kuruşun altına düşerim sanıyordum ama bu değer de fena değil.

Alıntıları Göster
    Merhaba,

Aracım Renault Kangoo 2010 1.5 dci 105bg €4. 72.000km' de. Yakıt tüketimi 5,1lt olarak gözüküyor yol bilgisayarında.

İyi forumlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: mustino

Merhaba,

Aracım Renault Kangoo 2010 1.5 dci 105bg €4. 72.000km' de. Yakıt tüketimi 5,1lt olarak gözüküyor yol bilgisayarında.

İyi forumlar...

Alıntıları Göster
    şöyle bi yorumlara baktımda hava şartlarını göze alan hiç yok.. aracım laguna 3 1.5 dizel 110hp.. 2009 model 60bin kmde.. tabi lastik farkıda cabası yakıtı etkileyen unsurlardan. adamın altında 195mm lik lastikler var diğerinde 215mm lik lastikler sonra neden yakıt farkı var. veya artı 30 derecede kullanılan araçla eksi 15 te kullanılan aracın yakıt değerleri sürtünme katsayıları aynı olur mu hiç!
    yazın yakıt değerim 100km de fabrika verisi 4.5 olduğu halde 3.8 ile yol almaktayım.. aynı yolu şimdi bu kış gününde -7 derecede 6.3 lt ile almaktayım. lastikler aynı basınçları aynı yolcu sayısı herşey. ve gördüm ki aynı yolu +9 derecede 5.5 lara düştü..
    aracın yakıt ortalaması 6.1 iken şimdi ortalamam 6.6 ya çıktı. tabi fabrika verisi 4.9lt.
    lastikler 215 50 r17 basınçları ön 32 arka 29 fabrika verisi değeri..
    ha bu arada lastiklere 40bar vurupta yola çıkan arkadaşların yakıt verilerine aldanıpta benim araç çok mu yakıyo diye kaygılanmayın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahhaonline -- 11 Ocak 2014; 17:08:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ahhaonline

şöyle bi yorumlara baktımda hava şartlarını göze alan hiç yok.. aracım laguna 3 1.5 dizel 110hp.. 2009 model 60bin kmde.. tabi lastik farkıda cabası yakıtı etkileyen unsurlardan. adamın altında 195mm lik lastikler var diğerinde 215mm lik lastikler sonra neden yakıt farkı var. veya artı 30 derecede kullanılan araçla eksi 15 te kullanılan aracın yakıt değerleri sürtünme katsayıları aynı olur mu hiç!
    yazın yakıt değerim 100km de fabrika verisi 4.5 olduğu halde 3.8 ile yol almaktayım.. aynı yolu şimdi bu kış gününde -7 derecede 6.3 lt ile almaktayım. lastikler aynı basınçları aynı yolcu sayısı herşey. ve gördüm ki aynı yolu +9 derecede 5.5 lara düştü..
    aracın yakıt ortalaması 6.1 iken şimdi ortalamam 6.6 ya çıktı. tabi fabrika verisi 4.9lt.
    ha bu arada lastiklere 40bar vurupta yola çıkan arkadaşların yakıt verilerine aldanıpta benim araç çok mu yakıyo diye kaygılanmayın..

valla çok yakıyor:) scenic 2013 1.5 110bg şehir içi 7.8 lt ortalama hız 35km. lastik ebatları aynı havada eksiye hiç düşmüyor 4.5 lar .5.5 lar hayal benim için (km 12 bin)

• quote:

Orijinalden alıntı: althandikmen57

quote:

Orijinalden alıntı: ahhaonline

valla çok yakıyor:) scenic 2013 1.5 110bg şehir içi 7.8 lt ortalama hız 35km. lastik ebatları aynı havada eksiye hiç düşmüyor 4.5 lar .5.5 lar hayal benim için (km 12 bin)

Alıntıları Göster
    Aracım 2012 fluence 1.5 dci 110 bg edc otomatik vites. Tamamı şehir içi toplam 215 km, ortalama hız 23 km. ort. yakıt 7.4 l/100 km. daha önceki dizel megane 2 aracımdan biraz daha fazla yakıyor gibi geliyor bana. Bilmiyorum ne dersiniz. Bu değeri de arabayı hiç üzmeden elde edebildim. ama toplam km arttıkça 7 nin altına ineceğini düşünüyorum. Bu arada yol bilgisayarının gösterdiği bu değer gerçek değerden fazla. Nasıl anladın derseniz. geçenlerde yol bilgisayarı 7.6 gösterirken depoyu fulledim. Böl, topla, çarp sonuç 6,4 l/100 km çıktı. Bu değer otm vites bir araba için ortalama bir değer herhalde. Acaba benim yol bilgisayarı arızalı olabilir mi? Herkesinki az gösterirken benimki çok gösterdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1şahıs

Aracım 2012 fluence 1.5 dci 110 bg edc otomatik vites. Tamamı şehir içi toplam 215 km, ortalama hız 23 km. ort. yakıt 7.4 l/100 km. daha önceki dizel megane 2 aracımdan biraz daha fazla yakıyor gibi geliyor bana. Bilmiyorum ne dersiniz. Bu değeri de arabayı hiç üzmeden elde edebildim. ama toplam km arttıkça 7 nin altına ineceğini düşünüyorum. Bu arada yol bilgisayarının gösterdiği bu değer gerçek değerden fazla. Nasıl anladın derseniz. geçenlerde yol bilgisayarı 7.6 gösterirken depoyu fulledim. Böl, topla, çarp sonuç 6,4 l/100 km çıktı. Bu değer otm vites bir araba için ortalama bir değer herhalde. Acaba benim yol bilgisayarı arızalı olabilir mi? Herkesinki az gösterirken benimki çok gösterdi.

Yol bilgisayarında sorun yok... yol bilgisayarından doğru sonuç elde etmek istiyorsanız yakıt alırken her seferinde yol bilgisayarıını sıfırlayın. 1.5 dCi motor için 7 litreler bence çok ama yakıt tüketimi bir çok şeye göre değişiklik gösteriyor. Bence yakıtın artmasının en temel sebebi sürücüdür. Gaz pedalına çok yumuşak müdahale etmeye çalışın ve mümkün olduğunca fren e az basıcak şekilde trafikte ilerlemeye çalışın bunlar farkettirecektirecektir. Mesela ben yol bilgisayarında anlık tüketim kısmını açarım ona göre gaza basarım ve anlık tüketim 6-7 litreleri geçmez genelde 4. vites 60-80 aralığı sabit hızlarda gidiyorum. yokuş aşağı inerken vitesi boş a almam. öndeki aracın dibine girmem vs. vs. vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: GhosTon

quote:

Orijinalden alıntı: 1şahıs

Yol bilgisayarında sorun yok... yol bilgisayarından doğru sonuç elde etmek istiyorsanız yakıt alırken her seferinde yol bilgisayarıını sıfırlayın. 1.5 dCi motor için 7 litreler bence çok ama yakıt tüketimi bir çok şeye göre değişiklik gösteriyor. Bence yakıtın artmasının en temel sebebi sürücüdür. Gaz pedalına çok yumuşak müdahale etmeye çalışın ve mümkün olduğunca fren e az basıcak şekilde trafikte ilerlemeye çalışın bunlar farkettirecektirecektir. Mesela ben yol bilgisayarında anlık tüketim kısmını açarım ona göre gaza basarım ve anlık tüketim 6-7 litreleri geçmez genelde 4. vites 60-80 aralığı sabit hızlarda gidiyorum. yokuş aşağı inerken vitesi boş a almam. öndeki aracın dibine girmem vs. vs. vs.

şoförlükle ilgili sorunum yok. Neredeyse ilkokulda çıktım direksiyona. 16 yıldan beri kendi arabam var. Yani son derece tecrübeliyim. Arabayı çok hassas kullanırım. Bazen agresif çıkışlar yaparım arabayla ama bu arabayla yakıt denediğim için hiç yapmadım. Son on yıl 1.5 dci araç kullanıyorum. Sadece bu aracın yol bilgisayarı gerçek tüketimden fazla gösteriyor. Ona huylanıyorum.

• 1şahıs kullanıcısına yanıt
    Her yakıt aldığınızda yol bilgisayarını sıfırlarsanız doğru çalıştığını görürsünüz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GhosTon

Her yakıt aldığınızda yol bilgisayarını sıfırlarsanız doğru çalıştığını görürsünüz.

Zaten sıfırlıyorum. Bence bu değerler o yüzden yüksek çıkıyor. Çok kısa mesafelerden ya da bir seferlik bile olsa gaza yüksek basmalardan etkileniyor. Km arttıkça ort. yakıt tüketimi azalıyor. Bence her yakıt alımında sıfırlamak yerine uzun kmler boyunca sıfırlamamak daha dogru sonuç verecektir.
  • Dizel motorda 1.5dci için 7 litre fazla.

• Bende clio 3 almayi dusunuyorum yakit olarak 65bg mi 85 bg daha iyidir sizce.

• quote:

Orijinalden alıntı: onur-ay

Bende clio 3 almayi dusunuyorum yakit olarak 65bg mi 85 bg daha iyidir sizce.

65 lik le 85 lik arasında sadece beygir farkı yok. Şanzıman dişli aralıklarıda farklı. Yani 85 lik aynı devir sayısında daha fazla hız yapıyor. Buradan yola çıkarsak, şehir içinde 65 lik, şehir dışında 85 lik daha az yakacaktır diye düşünüyorum. Özellikle 65 lik şanzumanından dolayı şehir içinde gayet seri bir araç.

• quote:

Orijinalden alıntı: srkncglr

quote:

Orijinalden alıntı: onur-ay

Bende clio 3 almayi dusunuyorum yakit olarak 65bg mi 85 bg daha iyidir sizce.

65 lik le 85 lik arasında sadece beygir farkı yok. Şanzıman dişli aralıklarıda farklı. Yani 85 lik aynı devir sayısında daha fazla hız yapıyor. Buradan yola çıkarsak, şehir içinde 65 lik, şehir dışında 85 lik daha az yakacaktır diye düşünüyorum. Özellikle 65 lik şanzumanından dolayı şehir içinde gayet seri bir araç.

Sehir disindada hiz yapan biri degilim 90 100 giderim devamli sollamalarda falan 65bg yeterli olurmu

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.