Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (493. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
829.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 491492493494495
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Pufy

Haklısınız, gireceğim bölümde mat 1 konuları mevcut idi. Dolayısıyla ikisinde hazırlanmış gibi olacaktım. Amacım bu yöndeydi. Ekstra olarak deneme daha Fazla çözüp bunu %100 yapabilir miyim diye düşündüm.
    Her üniversite için geçerli mi sizin dediğiniz olay?
    Edit:düzeltme
    Her üniversite %100 veriyor en azından benim gideceğim üniversitelerin hepsi veriyordu

İkinciye %80-90 verende vardı

Benim gittiğim ünide ikinciye hiç bişi yoktu birinci olmak gerekiyordu ortalama 3.50 üzeri olmasi gerekiyordu ve alttan ders olmamasi gerekiyordu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AÖF'ün kendi sitesinde 24-28 arası kayıt gösterirken, internet sitelerinde 25 eylül 5 ekim arası diyor sanırım doğrusu bu o kadar kısa olamaz. Bir de internet başvurumu yaparken ASAL bilgilerim sistem hatası diye çıkmadı, edevlet üzerinden de ulaşamıyorum, sonradan tekrar deneyip düzelmesi durumunda internet başvurumu yeniden yapabilir miyim, tek eksik istenen belge asal çıktığından.
  • All Father kullanıcısına yanıt
    Aynısı bende de oldu Asal belge hatası. Sadece kayıt çıktıları ve askerlik durum belgesi ile gittim kayıt oldum 1 saat önce.
  • askerlik durum belgesi e-devletti kabul ediyorlar mı?
  • cengaved06 C kullanıcısına yanıt
    ediyorlar
  • All Father kullanıcısına yanıt
    o normal kayıt yenileme tarihi ama cidden dgs kayıt tarihini çok kısa yapmışlar
  • Mojidozirikato kullanıcısına yanıt
    aöf muafiyet yapmıyor dgs ile geçişlerde kılavuzda öyle yazıyor yapabilen varsa muafiyet bilgi versin bende 4-5 dersi tekrar almak zorunda kalıcam yoksa
  • Benim bir arkadasim var dgs ile kazandi 4 yillik ama ilk donemden 2 tane dersi kaldi sartli kayittab yararlanabiliyormu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternetten DGS sonrası kayıt yaptırdım da, başka ne yapmam gerekiyor?

Askerlik durumu beyanında "ASAL'dan bilgi çekerken sistemde hata oluştu." yazıyor, sorun olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Methoxyphenyl

İnternetten DGS sonrası kayıt yaptırdım da, başka ne yapmam gerekiyor?

Askerlik durumu beyanında "ASAL'dan bilgi çekerken sistemde hata oluştu." yazıyor, sorun olur mu?
    Herkeste aynı sorun oluştu sanırım hocam, edevletten belgeyi çıkartıp gidin. Benim şubeden aldığım belgeyi geçersiz sayıp telefondan edevlete girmemi söylediler oradan barkodla hallettiler. Aynı zamanda gerekmediği halde yöksis bilgilerini de edevletten hallettim. Bir sorun olursa mobilden hallediyorsunuz işlemleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _A_L_İ_

Muafiyet işleri her zaman okuldaki hocaların tutumuna bağlıdır. Ders içerik kredi akts vs. %100 uyumlu dahi olsa hocalar ister muaf eder ister etmez. Mezuniyet şartı diye bişey de yoktur.

5 yıl şartı var sadece. Muaf olmak istediğin dersleri aldığın yıl üzerinden 5 yıl geçmişse muaf olamıyorsun.

Uygulama ile yönetmelikler akademik dünyada farklılık gösteriyor malesef. İş bilmez yönetmelik mevzuat bilmez akademisyenler her yıl yönetmeliğe aykırı sehven veya bilerek kararlar verir. Alınan kararların denetimi yok çünkü.

Misal merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçişte taban puan şartı var.Sen başvuru yaptın ancak puanın daha düşüktü yani yönetmeliğe aykırı. Başvuru yaptığın okul seni kabul etse kimsenin ruhu duymaz çünkü sistemin denetim mekanizması yok.

Bunları neden yazdım şimdi biri çıkar ''ben dersi aldım üzerinden 10 yıl geçti muaf oldum senin söylediğin gibi değil işte'' demesin diye. :)

Alıntıları Göster
    hocam google itü iys araştırırken mesajlarınızı gördüm, itü'de ingizlice yeterlilik olayı nasıl işliyor bilgi verebilirseniz çok sevinirim?

• Aöf kayıt olanlar e-devlet üzerinden öğrenci belgesi almayı denedi mi? Ben alamadım öğrenciliğiniz bulunmamakta diyor. Acaba sisteme düşmesi için ne kadar süre gerekli?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • korkmaztaha kullanıcısına yanıt
    Dün 1 gibi yaptırdım kayıdı. Şuan baktım e-devlet üzerinde aöf öğrencisi olarak gözüküyor bende.
  • Killabyte K kullanıcısına yanıt
    Yarın akşam saatlerinde tekrar deneyeyim o zaman

• Bu muaf işleri tamamlanan arkadaşlar kazandıkları bölümü ve muaf edildikleri dersleri yazarlarsa gelecek kuşaklar için bilgi paylaşımı sağlamış olur.İnternete bilgi almak için girmeyin sadece.Biraz da siz paylaşım da bulunun söyleyeceğiniz bilgiler dgs konusunda yeterli bilgi olmadığı için gayet değerli bilgiler.Alacağımızı alıp kaçmayalım lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melezolmayanprens

Bu muaf işleri tamamlanan arkadaşlar kazandıkları bölümü ve muaf edildikleri dersleri yazarlarsa gelecek kuşaklar için bilgi paylaşımı sağlamış olur.İnternete bilgi almak için girmeyin sadece.Biraz da siz paylaşım da bulunun söyleyeceğiniz bilgiler dgs konusunda yeterli bilgi olmadığı için gayet değerli bilgiler.Alacağımızı alıp kaçmayalım lütfen.
    2017'de kazandim 1 yil hazirlik okudum,eskisehir osmangazi'de elektrik-elektronik muh. okuyorum.Toplam 31 kredilik dersten muaf oldum.Muaf olduklarim;

Turk Dili 1 ve 2

Ataturk İlke ve İnkilaplari 1 ve 2

Aciklayici yazim(ingilizce)

Programlamaya giris

Elektrik-elektronik muhendisligine giris

Engineering graphics

İs sagligi ve guvenligi

Human behavior in organizations

Toplam 10 dersten muaf oldum.Onlisansta aldigim dogru akim devre analizi ve alternatif akim devre analizi dersleri ee muh. giris dersi yerine sayildi.10 dersten fazla dersi sayilan yok suan bolumde,makina muhendisliginde daha cok ders sayiliyor.1. siniftan basladim dogal olarak.2. siniftan 3 tane ders aliyorum.

• Phantom II kullanıcısına yanıt
    Hocam ben şöyle düşünüyordum.İlk sene bir ve ikinci sınıf karışık dersler alırım sonraki sene üçüncü sınıftan devam ederim.Böyle olmuyor sanırım.Bilgisayar mühendisliği istiyorum bende bu sene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melezolmayanprens

Hocam ben şöyle düşünüyordum.İlk sene bir ve ikinci sınıf karışık dersler alırım sonraki sene üçüncü sınıftan devam ederim.Böyle olmuyor sanırım.Bilgisayar mühendisliği istiyorum bende bu sene.
    Mesele ders almak degil o dersi verebilmek,ben ustten 1 ders daha alabiliyordum fakat alabildigim dersler mat2 agirlikli oldugu icin almak istemedim.Mat 2 ve fizik dgs ile gelenler icin buyuk problem oluyor.

Bu sene tekrar sinava girmeyi dusunuyorum ailemin yaninda olayim diye.

• arkadaşlar merhaba.
    Bu sene ilk defa girdigim dgs sınavında obp 40 puan geldi ancak benim genel akademik ortalamam 3.03
    ortalaması 2.13 olan arkadaşıma 45 puan gelmiş.
    ne yapmam gerekiyor?
  • Odtü, Hacettepe ve Boğaziçi gibi okullara yerleşen arkadaşlar, Türkçe ve Tarih gibi dersleriniz sayıldı mı?

• 
Sayfa: önceki 491492493494495
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.