Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (456. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
829.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 454455456457458
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HipokampÜs

Ben iki yıllık bilgisayar programcılığı okuyup bilgisayar mühendisliğine geçiş yapmak istiyorum ama hangi üniversite kaçıncı sınıftan başlatır bunu nereden öğrenebilirim.
    Kocaeli,Sakarya,Karadeniz Teknik ya da önerebileceğiniz başka üniversiteler(y-tyt 330 bin) var ise,ve bu üniversiteler dgs den sonra kaçıncı sınıftan başlatıyor.Çok kararsızım,yardımcı olmak isterseniz öm atabilirsiniz
    Eğer 1.sınıftan başlamam gerekiyorsa yani üniversite öğrenimim toplamda 6 yıl sürecekse btbs düşünüyorum.
    Dgsde sınıf kavramını aklınızdan çıkartın.

Kağıt üstünde 3. Sınıf gozukeceksin ama alttan 1 ve 2. sınıfın dersleri olacak.

Mesela YTÜ Makine kazanan arkadaşımin 14-15civari dersi sayıldı normalde bu kadar ders 1 yıl eder ama 1. Sınıftan bı çok ders alacak. İpler elinde çok calisirsan erkenden bitirirsin. (3 yılda filan )

İTÜ Makinede 14-15 civarı saydı ordada durum aynisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konu DGS ile alakalı olduğundan buraya yazma gereği duydum, 2 yıl myo okuyup bittiği yılın sonunda 2 yıllık tecil hakkımı kullandım fakat tecil kağıdımda sadece 1 yıl aktif öğrenimim bulunan AÖF kaydı geçiyor sonrasında pasif duruma geçti zaten. Şimdi sonuçlar açıklandıktan sonra o kaydımı silip DGS bölümüne geçeceğim. Kağıtta o pasif kaydın gözükmesinin bir önemi olmaz değil mi, yani kaydı sildirdiğimde bir sorun çıkarabilir mi? Saçma gelebilir ama böyle ekstrem örnekler devamlı başıma geliyor maalesef
  • Bilgisayar mühendisliği icin muafiyet araştırması yapmış olan arkadaşlar nereler en fazla muafiyet veriyor bilgisi olan özelden yazabilir mi daha fazla sene kaybetmek istemiyorum.

• Dgs'de 325+ puan yapmak mümkün mü sizce arkadaşlar?
  • ekonomi veya sermaye düşünen veya okuyan varmı
  • ön lisans okurken kyk yurdunda kalan birisi dgs ile lisansı kazanıp başka bir yere giderse tekrar yurtta kalabiliyor mu 4 yıl boyunca?

yine aynı soru kyk bursu için de geçerli.

arkadaşlar bilgisi olan cevap verebilir mi
  • Puanım tüm elektrik veya elektronik onlisans bolumlerine yetiyor ve istedigim uniye gidebiliyorum. Elektrik elektronik muhendisligi okumak istiyorum. En azindan rehber olabilecek birileri var mi? En kotu 2. Siniftan baslamak istiyorum cunku zaman kaybi yapamam artik. Yardimci olabilecekler pm atarsa cok sevinirim.

• slashssnakepit kullanıcısına yanıt
    +1
  • Arkadaşlar merhaba.

Dgs icin görüntülü egitim setlerinden almak istiyorum.

Bu setlerden kullanan var ise yorum yazabilir mi acaba?

Önerebileceğiniz hangisidir?

Teşekkürler.

• melihbursa kullanıcısına yanıt
    Kardeşim para vermene gerek yok sayısalciysan benim hocam da deniz hoca var kendisi dershane hocamdi ve DGS konusunda gerçekten yetkin biz DGS girerken yeni yeni videolar atıyordu bence matematikde yeterli sözel için yorum yapamam ama

• Hocam ne oldu ogrenci affı olayı? Kesin kayıt olabiliyormuyu bu sene.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sınav Sonuçlarındaki Sıralama-Puan İlişkisi Analizi

Birçok arkadaşımız sınavlardan sonra puanlar düşer mi yükselir mi gibi kaygılara kapılıyor. Birçoğu da puanlara göre çıkarım yapmak gibi yanılgıya düşüyor.Birçok kişi ise taban puanın ne olduğunu ne işe yaradığını malesef bilmiyor bu yüzden çıkarım yapıp ilişki kuramıyor. 2018 DGS sonuçları açıklanınca yapmanız gereken ilk şey puana değil sıralamaya bakmak olsun arkadaşlar. Hatta puanınıza bakmayın bile.Bir ÖSYM sınavı ne kadar zor olursa (Yani türkiye net ortalaması ne kadar düşük olursa da diyebiliriz buna) o sınavda alınan puanlar o derece artar. Niye peki böyle oluyor ? Bunun sebebi standart sapma ile ilgilidir. 2018 DGS de sayısal türkiye net ortalaması diyelim 5 net olsun siz bu 5 netin ne kadar üzerine çıkarsanız yani (burada 5 net standart olan bişeydir) standarttan ne kadar saparsanız (yukarı doğru olumlu sapma) puanınız o derece katlanarak artar. Türkiye ortalaması 10 net olsaydı sonuçta 60 soru olduğu için önceki 5 net örneğine göre standarttan daha az sapmış olacaktınız ve puaınıza daha az katlanarak artacaktı.Bu arada standart sapmanın anlamını hala yanlış bilen birçok arkadaşımız hatta uzmanım diye geçinen rehberlikçi vs. kişiler var. Sanılıyorki bir sınavda az kişi ya tarafından yapılan sorular diğerlerine nazaran daha çok puan getirir hayır her soru aynı değerdedir. matematiğin en zor sorusu da en kolay sorusu da en az yapılanı da en çok yapılanı da aynı değerdedir. Standart sapmya çoğu kişi bu şekilde yanlış anlam yüklüyor. Anlamı kabaca açıkladığım şekildedir.Sanıyorum artık zor sınavlarda neden puanların arttığını anladınız. :) Ancak artması yada azalması hiç önemli değil. Önemli olan sıralamadır. Olayı basitleştirelim 2017 DGS de 10 soru sorulsun. 10 sorunun 10 unu yapan biri 1.olsun. 2018 dgs de yine 10 soru sorulsun 10 sorunun 7 sini yapan kişi 1.olsun. Sonuçta ne oldu ? her iki sınavında birincisi var 2017 dgs deki birinicinin puanı 2018 DGS deki 1.nin puanından daha yüksek ama önemli mi değil. Sonuçta ikisi de birinci. İkisi de istediği yere yerleşir. İşte bu yüzden puanlar değil sıralamalar önemlidir. Malesef ÖSYM amcamızda bize en önemli bilgi olan sıralama yerine önemsiz olan puan bilgisini veriyor her yıl. Sıralama bilgilerine sağdan soldan kendi imkanlarımızla erişiyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: _A_L_İ_

Sınav Sonuçlarındaki Sıralama-Puan İlişkisi Analizi

Birçok arkadaşımız sınavlardan sonra puanlar düşer mi yükselir mi gibi kaygılara kapılıyor. Birçoğu da puanlara göre çıkarım yapmak gibi yanılgıya düşüyor.Birçok kişi ise taban puanın ne olduğunu ne işe yaradığını malesef bilmiyor bu yüzden çıkarım yapıp ilişki kuramıyor. 2018 DGS sonuçları açıklanınca yapmanız gereken ilk şey puana değil sıralamaya bakmak olsun arkadaşlar. Hatta puanınıza bakmayın bile.Bir ÖSYM sınavı ne kadar zor olursa (Yani türkiye net ortalaması ne kadar düşük olursa da diyebiliriz buna) o sınavda alınan puanlar o derece artar. Niye peki böyle oluyor ? Bunun sebebi standart sapma ile ilgilidir. 2018 DGS de sayısal türkiye net ortalaması diyelim 5 net olsun siz bu 5 netin ne kadar üzerine çıkarsanız yani (burada 5 net standart olan bişeydir) standarttan ne kadar saparsanız (yukarı doğru olumlu sapma) puanınız o derece katlanarak artar. Türkiye ortalaması 10 net olsaydı sonuçta 60 soru olduğu için önceki 5 net örneğine göre standarttan daha az sapmış olacaktınız ve puaınıza daha az katlanarak artacaktı.Bu arada standart sapmanın anlamını hala yanlış bilen birçok arkadaşımız hatta uzmanım diye geçinen rehberlikçi vs. kişiler var. Sanılıyorki bir sınavda az kişi ya tarafından yapılan sorular diğerlerine nazaran daha çok puan getirir hayır her soru aynı değerdedir. matematiğin en zor sorusu da en kolay sorusu da en az yapılanı da en çok yapılanı da aynı değerdedir. Standart sapmya çoğu kişi bu şekilde yanlış anlam yüklüyor. Anlamı kabaca açıkladığım şekildedir.Sanıyorum artık zor sınavlarda neden puanların arttığını anladınız. :) Ancak artması yada azalması hiç önemli değil. Önemli olan sıralamadır. Olayı basitleştirelim 2017 DGS de 10 soru sorulsun. 10 sorunun 10 unu yapan biri 1.olsun. 2018 dgs de yine 10 soru sorulsun 10 sorunun 7 sini yapan kişi 1.olsun. Sonuçta ne oldu ? her iki sınavında birincisi var 2017 dgs deki birinicinin puanı 2018 DGS deki 1.nin puanından daha yüksek ama önemli mi değil. Sonuçta ikisi de birinci. İkisi de istediği yere yerleşir. İşte bu yüzden puanlar değil sıralamalar önemlidir. Malesef ÖSYM amcamızda bize en önemli bilgi olan sıralama yerine önemsiz olan puan bilgisini veriyor her yıl. Sıralama bilgilerine sağdan soldan kendi imkanlarımızla erişiyoruz.
    Hocam sonuç açıklanınca size danışabilir miyim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• zaten 0,5 kuralı gibi bir hata yapmışım, bi de açıklanmasını bekliyorum kesinleştirmek için. umut fakirin ekmeği.. Allahtan öğrenci affı geldi, yoksa kafayı yerdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ateşle Barut

zaten 0,5 kuralı gibi bir hata yapmışım, bi de açıklanmasını bekliyorum kesinleştirmek için. umut fakirin ekmeği.. Allahtan öğrenci affı geldi, yoksa kafayı yerdim.
    Aynı durumda bekliyorum... Tamam oldu bu iş derken 0,5 kuralını öğrendim. Açıklanmasını bir umut bekliyorum. Umut işte, fakirin ekmeği :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bayraktar!

Aynı durumda bekliyorum... Tamam oldu bu iş derken 0,5 kuralını öğrendim. Açıklanmasını bir umut bekliyorum. Umut işte, fakirin ekmeği :)

Alıntıları Göster
    sınavdan çıktıktan 20 dakika sonra öğrendim. matematikten neredeyse full yapmış olmanın hazzı vardı da kursağımda kaldı 20 dakikada
  • quote:

sınavdan çıktıktan 20 dakika sonra öğrendim. matematikten neredeyse full yapmış olmanın hazzı vardı da kursağımda kaldı 20 dakikada

Alıntıları Göster
    Hocam bende AÖF Yönetim Bilişim Sistemlerine geçiş yapmak istiyorum. Geçen yıl min 144 puan ile alım yapmış. Kontenjan 5000 ve dolmamış. 3 Matematik 36 Türkçe yaptım. Matematikten 2 tanesi doğru.

Bölüm EA bir bölüm. Kazanma olasılığım hakkında ne düşünüyorsunuz? Bilgisayar Programcılığı bölümünden mezunum ve 3.10 ortalama ile bitirdim okuluda.

• BR9 kullanıcısına yanıt
    220-230 civarında bir puan alırsınız ve yerleşirsiniz diye düşünüyorum. tabi benimkisi varsayım. ben de yönetim bilişim sistemleri yazacağım aöf için bu sene lisanstan dolayı sınavsız hakkımı kullanarak. umarım pişman olmam
  • puanlar bu gece açıklanır mı acaba
  • quote:

220-230 civarında bir puan alırsınız ve yerleşirsiniz diye düşünüyorum. tabi benimkisi varsayım. ben de yönetim bilişim sistemleri yazacağım aöf için bu sene lisanstan dolayı sınavsız hakkımı kullanarak. umarım pişman olmam
    Ben açıkçası 220-230 puan yapabileceğimi sanmıyorum hocam. Min 180 ila 200 arası bir puan yapmış olacağım kanısındayım. Yeterli gelir mi sizce? Tabi açıklanmadan son durumu görmeden bilemeyiz sadece varsayım.

Sınavsız hakkınızı nasıl kullanabiliyoruz o kalkmamış mıydı?
  • 
Sayfa: önceki 454455456457458
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.