Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (342. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
829.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 340341342343344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hernos2

quote:

Orijinalden alıntı: Mastermind33

quote:

quote:

2.sınıfta DGS'ye girilip önlisans bittikten sonra o yıl lisansa başlayabilir miyiz?

Teşekkürler

2.sınıfta derken? okulun bitmesi lazım. 2.senenin başında dgs giremiyorsun.

2017-2018 >>> 1.sınıf bitti

2019-2019 >>> 2.sınıfta okuyoruz + olarak mezuniyete az kala başvurular başlıyor sanırım daha sonra da eğer başvurabiliyorsak Temmuzda başvuruyoruz. Haziranda mezun oluyoruz zaten (2.senenin sonunda staj varsa bilemem)

2.senen bitince girebiliyorsun sınava

Bir şey buldum

DGS'ye kimler başvurabilirler? Sınava, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar başvurabileceklerdir.

KAYNAK:
    www.takvim2017.com
    DGS Dikey Geçiş Sınavı Başvuru Koşulları Nelerdir? | Takvim Eğitim
    http://www.takvim2017.com/node/1224

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

2.sınıfta DGS'ye girilip önlisans bittikten sonra o yıl lisansa başlayabilir miyiz?

Teşekkürler

2.sınıfta derken? okulun bitmesi lazım. 2.senenin başında dgs giremiyorsun.

2017-2018 >>> 1.sınıf bitti

2019-2019 >>> 2.sınıfta okuyoruz + olarak mezuniyete az kala başvurular başlıyor sanırım daha sonra da eğer başvurabiliyorsak Temmuzda başvuruyoruz. Haziranda mezun oluyoruz zaten (2.senenin sonunda staj varsa bilemem)

2.senen bitince girebiliyorsun sınava

Bir şey buldum

DGS'ye kimler başvurabilirler? Sınava, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar başvurabileceklerdir.

KAYNAK:http://www.takvim2017.com/node/1224

evet stajı bırakabiliyorsun stajı yapman şart değil ama dediğim gibi o sene okulun bitmesi lazım staj hariç.

• hernos2 kullanıcısına yanıt
    Staj hariç değil alttan dersi olsa da girebilir.Normal şartlar da 1.sınıf olmayan herkes girebiliyor.Ancak uygulamada 1.sınıfların dahi DGS'ye girdiği görülmüştür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _A_L_İ_

Staj hariç değil alttan dersi olsa da girebilir.Normal şartlar da 1.sınıf olmayan herkes girebiliyor.Ancak uygulamada 1.sınıfların dahi DGS'ye girdiği görülmüştür.

Altdan dersi olupta DGS'ye girse dahi kazandığı bölüme yerleşemiyor. Bölümü kazanıp yerleşmesi için önlisans okuduğu okulla tamamen ilişiği kesilmesi gerekiyor öğrencinin.Kazanıpda kazandığın okula giremedikden sonra kazanmanın ne anlamı var?
  • Altan 1 dersin bile olmaması lazım dgs için

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Arkadaşım bilmediğiniz konulara cevap vermeyin lütfen. DGS 4 aşamalı bir sınavdır.

1.aşama : Sınava başvurmak

2.Aşama : Sınava girmek

3.aşama : Tercih yapmak

4.aşama : Yerleştirilirseniz yerleştiğiniz okula kayıt yaptırmak.

1.aşamayı dediğim gibi normalde 1.sınıf olmayan herkes yapabilir . 1.aşamayı yapan 2.aşamayo da yapar 2.aşamayı yapan 3. Aşamayı da yapar buradaki sorun 4.aşamadadır yani senin söylediğin gibi 3.aşamada değildir

Şimdi ilk 3 aşamayı hallettiysek gelelim 4.aşamaya. Burada da şartlı kayıt dediğimiz olay var Eğerki MYO dan mezun olamayıp DGS ile yerleşirseniz şartlı kayıttan faydalanabilirsiniz. Şartlı kayıt size derki en geç 2. Dönem başlangıcına kadar ne yap et MYO dan mezun ol gel kaydını yaptır.

Sizin yazdıklarınızı okuyan biri sizi dinlemeye kalksa alttan dersi varsa DGS ye girmez . Oysa herkesin alttan dersi bile olsa şansını denemesi gerek çünkü 1 dönem hak veriyor şartlı kayıt dediğimiz olay ve bundan faydalanan bir sürü kişi var. O yüzden bu konularda birine cevap verip yönlendirme yaparken dikkat edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _A_L_İ_ -- 16 Temmuz 2017; 2:25:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Arkadaşım bilmediğiniz konulara cevap vermeyin lütfen. DGS 4 aşamalı bir sınavdır.

1.aşama : Sınava başvurmak

2.Aşama : Sınava girmek

3.aşama : Tercih yapmak

4.aşama : Yerleştirilirseniz yerleştiğiniz okula kayıt yaptırmak.

1.aşamayı dediğim gibi normalde 1.sınıf olmayan herkes yapabilir . 1.aşamayı yapan 2.aşamayo da yapar 2.aşamayı yapan 3. Aşamayı da yapar buradaki sorun 4.aşamadadır yani senin söylediğin gibi 3.aşamada değildir

Şimdi ilk 3 aşamayı hallettiysek gelelim 4.aşamaya. Burada da şartlı kayıt dediğimiz olay var Eğerki MYO dan mezun olamayıp DGS ile yerleşirseniz şartlı kayıttan faydalanabilirsiniz. Şartlı kayıt size derki en geç 2. Dönem başlangıcına kadar ne yap et MYO dan mezun ol gel kaydını yaptır.

Sizin yazdıklarınızı okuyan biri sizi dinlemeye kalksa alttan dersi varsa DGS ye girmez . Oysa herkesin alttan dersi bile olsa şansını denemesi gerek çünkü 1 dönem hak veriyor şartlı kayıt dediğimiz olay ve bundan faydalanan bir sürü kişi var. O yüzden bu konularda birine cevap verip yönlendirme yaparken dikkat edin.

Kardeşim bilmediğin konu hakkında atlama ortaya milleti kandırıyorsun burda hadi git işine.

Kimin bilip bilmediği belli . Varsa bu yazıdğıma bir cevabın kanıtla konuşursun. Ama olmadığı için anca bunu yazarsın. Senin gibilerin örneklerini yöneticisi olduğum platformlarda çok sık görüyorum ve bu gibi kişilerle tek tek uğraşıyorum her zaman ben ortaya bişey sallar kaçarım gibi düşünme yani endişen olmasın.

Linki oku bakalım ne anlatılıyor ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _A_L_İ_ -- 16 Temmuz 2017; 16:4:20 >

• Arkadaşlar seneye dgs ye gireceğim tasarı eğitime gitmek mantıklı mı yoksa evde mi çalışmalıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joney1sTR

Arkadaşlar seneye dgs ye gireceğim tasarı eğitime gitmek mantıklı mı yoksa evde mi çalışmalıyım ?

Evde çalış dershaneye vericeğin parayı kitaplara ver daha iyi olur.Dershane seni yavaşlatır sadece.
  • quote:

Kimin bilip bilmediği belli . Varsa bu yazıdğıma bir cevabın kanıtla konuşursun. Ama olmadığı için anca bunu yazarsın. Senin gibilerin örneklerini yöneticisi olduğum platformlarda çok sık görüyorum ve bu gibi kişilerle tek tek uğraşıyorum her zaman ben ortaya bişey sallar kaçarım gibi düşünme yani endişen olmasın.

Linki oku bakalım ne anlatılıyor ;
    http://www.yok.gov.tr/web/guest/duyuru-detay1/-/asset_publisher/64ZMbZPZlSI4/content/dgs-2016-sartl%C4%B1-kay%C4%B1t-duyurusu-07-10-2016-

Hocam askerlik konusunda şey sormak istiyorum. Şimdi önlisans mezununun tecil halkı bar değil mi şubeye gittiğimde beni sen kaçaksın deyip silah altına alırlar mı?

O durumları tam olarak bilmiyorum hocam. Ön lisans bitikten sonra belli bir tarihe kadar tecil ettirmen gerekiyor. Ben zamanında o tarihi öğrenip o tarihten önce tecil ettirip DGS ye hazırlanmıştım. Ettirmeyince yoklama kaçağı mı olursun bakaya mı kalırsın nolursun ne hüküm verirler bilmiyorum ama gecikmeden herhangi bir askerlik şubesine gidip durumunu öğrenmeni öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _A_L_İ_ -- 16 Temmuz 2017; 21:6:6 >
  • steganography kullanıcısına yanıt
    O durumları tam olarak bilmiyorum hocam. Ön lisans bitikten sonra belli bir tarihe kadar tecil ettirmen gerekiyor. Ben zamanında o tarihi öğrenip o tarihten önce tecil ettirip DGS ye hazırlanmıştım. Ettirmeyince yoklama kaçağı mı olursun bakaya mı kalırsın nolursun ne hüküm verirler bilmiyorum ama gecikmeden herhangi bir askerlik şubesine gidip durumunu öğrenmeni öneririm.
  • İyi günler,

DGS ile bir yere yerleşirken bölüm birincisi olmanın bu geçiş sürecinde herhangi bir faydası olucak mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_Csharp -- 19 Temmuz 2017; 22:53:1 >
  • By_Csharp kullanıcısına yanıt
    Hayır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_Csharp

İyi günler,

DGS ile bir yere yerleşirken bölüm birincisi olmanın bu geçiş sürecinde herhangi bir faydası olucak mı?

Ortalamanın bile öyle ahım şahım bir etkisinin düşünmüyorum

• By_Csharp kullanıcısına yanıt
    Eskiden AÖBP vardı ve 80 puan bölüm birincisine geliyordu. Şimdi 4.00 ortalaması olan kişi 80 ÖBP alıyor.Onun dışında Bölüm birincisi olmanın süreçte herhangi bir durum için avantajı yoktur.
  • merhaba arkadaşlar, önlisans mezunlarının açıköğretim e kaydolması için artık dgs şartı gerekiyormuş.. yani açıköğretimden devam etmek için dgs ile mi tercih etmemiz lazım artık? yoksa kayıt olabilmemiz için dgs sınavına girmiş olmamız mı gerekiyor sadece? eğer tercih ile giriyorsak bir sonraki sene okul puanını kırarlar.

önümüzdeki sene için dgs ye hazırlanırım aynı zamanda 1 sene boş geçmesin açıköğretimden devam edeyim diyordum ama böyle bir durum olması kötü oldu..
    bilgisi olan var mı bu konuda? açıköğretime kayıt yaptırırsak sonraki sene okul puanı kırılır mı ?
  • Yegemen Y kullanıcısına yanıt
    Tercih ile giriyorsun dostum.
  • Tercih yaptığınız anda, nereyi yazdığınız önemsiz bir sonraki ve diğer seneler için puanınız kırılır.
    EDIT:
    Arkadaşlar farketmediğim hatayı hemen düzeltiyorum. Tercih yaptığınız anda değil bir yer kazandığınız anda kesilir. Yani tercih yaptınız ama hiçbir yer çıkmadı o zmn kesinti olmaz.

Gidemeyeceğiniz okulu öylesine sakın yazmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oKsyqeN -- 20 Temmuz 2017; 14:48:54 >
  • 
Sayfa: önceki 340341342343344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.