Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (269. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
827.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 267268269270271
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • erzurum iktisat işletme ekonometri gelir 1.öğretim
  • beyler geçen senenin sayısal verileri ile bu seneyi karşılaştırdım.

geçen sene sınava giren öğrenci sayısı /EA puanı hesaplanan /benim EA sıralamam sırasıyla 220 075 / 94 491 / 32 482
    bu sene sınava giren öğrenci sayısı /EA puanı hesaplanan /benim EA sıralamam sırasıyla 326 893 / 326 661 / 79 928

Oranlama yapınca, sıralama oranım geçen seneye göre daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur55sag -- 24 Eylül 2016; 10:21:07 >
  • Geçen sene sınava giren arkadaşlara bir sorum var puana göre sıralamalar ne durumda okul puanları düşer mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur55sag

beyler geçen senenin sayısal verileri ile bu seneyi karşılaştırdım.

geçen sene sınava giren öğrenci sayısı /EA puanı hesaplanan /benim EA puanım sırasıyla 220 075 / 94 491 / 32 482
    bu sene sınava giren öğrenci sayısı /EA puanı hesaplanan /benim EA puanım sırasıyla 326 893 / 326 661 / 79 928

Oranlama yapınca, sıralama oranım geçen seneye göre daha iyi

hocam merak ettiğim olay sudur:

geçen sene 32bin küsür sıralamayla girebileceğin ünideki bölüme, bu sene 79bin küsür iken girmen imkansız olacaktır değil mi?

herkes daha iyi net ve puan almışken sıralamada geriye gittiğini söylüyor. Bunun anlamıda büyük ihtimalle daha iyi yapsakta sıralamadan dolayı daha iyiyi kazanamıyoruz?

• Kuzenim sayısaldan 250 puan almış ve sıralaması 2200 müş. Bilgisayar mühendisliğini kazanır değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

Kuzenim sayısaldan 250 puan almış ve sıralaması 2200 müş. Bilgisayar mühendisliğini kazanır değil mi?

hocam 250 puan ile sıralamanın 22.000 olma ihtimali varmı?

yoksa 250 + başarı puanı mı almış?
  • Sume kullanıcısına yanıt
    valla bende anlamadım bu işi nasıl olacak. benim bölüm dış ticaret. uluslararası ticarete geçmek istiyorum. dediğiniz gibi sıralamaya bakarsak bu sene hakkariye falan en dandik bölüme zor yerleşirim. bu sene bence puanlama sistemi falan değişti büyük ihtimalle. sayısalcıları ve sözelcileri de bizim eşit ağırlık sıralamasına katmışlar. misal veriyorum, sözel bölümden mezun olan birinin eşit ağırlık puanı olabilir hatta bizden daha iyi olabilir fakat bu adam sözelci veya sayısalcı olduğu için gideceği bölümler belli. kılavuzda hangi bölüm hangi fakülteye geçeceği belli zaten. ben bundan kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: hogokce

258,6 sayısal puanla 17600 siradayim geçen sene giren arkadaşlar sıralamalar nasıldı istediğim okulun geçen yılki aralığının 1 buan ustundeyim bakalım olur inşallah

Hocam kuzenim 250 puan almış sıralaması 2200 müş olabilirmi böyle birşey? Siz daha yüksek almışsınız sıralamaniz daha kötü. Oda sayısal.

• Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    22000 olmasın hocam benimde 255 puanla 19000 lerdeyim

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur55sag

valla bende anlamadım bu işi nasıl olacak. benim bölüm dış ticaret. uluslararası ticarete geçmek istiyorum. dediğiniz gibi sıralamaya bakarsak bu sene hakkariye falan en dandik bölüme zor yerleşirim. bu sene bence puanlama sistemi falan değişti büyük ihtimalle. sayısalcıları ve sözelcileri de bizim eşit ağırlık sıralamasına katmışlar. misal veriyorum, sözel bölümden mezun olan birinin eşit ağırlık puanı olabilir hatta bizden daha iyi olabilir fakat bu adam sözelci veya sayısalcı olduğu için gideceği bölümler belli. kılavuzda hangi bölüm hangi fakülteye geçeceği belli zaten. ben bundan kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum

bu sene sınava 105.000 daha fazla kişi girmiş. sanırım tüm dengeleri bu bozdu. inş puanlar geçen seneye göre 10-15 yükselmez.

• Acikogretim fakultesine kayit hakkinda bilgisi olan var mi arkadaslar ?

• WhiteLotus kullanıcısına yanıt
    Puanlar yükselir çünkü 288 puanla 4068. oldum geçen seen benle aynı puanı alan 3100. olmuş. arada baya fark var.
  • 22000 dir o
    Bu mesaja eklenen görseller:

• Beyler aöf e Nasıl kayıt oluyoruz ? Sayısal puanlamı sözel puanlamı?

Ayrıyeten öbp puanı nereye ekleniyor bölümüm sayısal bilgisayar programcılığı

• Arkadaşlar benim tercih hakkında sorum olacak. Ea da 226 puan yapmışım 4 yıllık işletme veya maliye gireceğim. 2015 taban puanlarına bakıyorum misalen 228 tabanla kapatmış abc üniversitesine girebilir miyim? Yani 228 le kapatmış ama o ek tercihlere mi kalıp o puanla girmiş ? Yani bunun 2. Tercihi falan mı var ? Bilinçsiz tercih yapmak istemiyorum.

• Ea 232 gelmiş ata aof sosyal hizmetler gelir mi beyler ???

• Önlisans puanı eklenmiş halimi bu puanlar ? Yani tercih yaparken bunları mı kullanıcaz yoksa önlisans başarı puanını da ekliyecek miyiz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patavatlı

Önlisans puanı eklenmiş halimi bu puanlar ? Yani tercih yaparken bunları mı kullanıcaz yoksa önlisans başarı puanını da ekliyecek miyiz ?

eklenmiş hali. ekstra eklemiyoruz.
  • AÖF için kaç puan gerekir en düşük ?

• sahbazpower- kullanıcısına yanıt
    Sayısalcısınız galiba hocam ben söz 263 puan ile 3765. oldum, ama sözelde de artar dediğiniz gibiyse, herkes bu sene sorular daha zor derken nasıl böyle oldu anlamadım

• 
Sayfa: önceki 267268269270271
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.