Şimdi Ara

Dijital Türk Lirası için somut adımlar atılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
35
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası‘nın açıklamasıyla birlikte gündeme gelen Dijital Türk Lirası ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Kısa süre önce, Dijital Türk Lirası’nın ne olduğu, diğer kripto paralardan farkının olup olmadığı ve dünyada başka örneklerinin yer alıp almadığı konusunda bilgiler veren bir rapor yayınlandı.

    Raporda, dijital para biriminin, dijitalleşmeyi, inovasyonu ve finansal katılımı arttırarak, tamamen güvenli ve likit varlıklarla desteklendiği ve genellikle “e-Para” olarak adlandırıldığı ifade ediliyor.

    Kripto para ile dijital para arasındaki farkların da anlatıldığı raporda, “Dijital para birimi, merkezî bir otorite tarafından desteklenir. Dijital para birimi işlemlerinin ayrıntıları yalnızca gönderen, alıcı ve banka yetkililerine açık olacak. Kripto para birimi ise merkezî olmayan bir sisteme dayanır ve herhangi bir merkezi düzenlemeden bağımsızdır. Tüm kripto para işlem detayları, merkezî olmayan bir defter sayesinde kamu malı olarak düzenlenmektedir.” ifadeleri yer alıyor.



    Dijital Türk Lirası 2022’de geliyor



    Faz çalışmalarının tamamlanmasının hemen ardından 2022 yılında kamuoyuyla paylaşılacağı kaydedilen raporda “İsveç, Bahamalar, Fransa, Filipinler, Japonya ve İsviçre dijital paraya geçişi gündeme alan ülkeler arasında. Bu ülkelerin bankaları da henüz test aşamasında… Avrupa Merkez Bankası da bu yıl içerisinde konuyla ilgili kesin bir karar almayı planlıyor. Uluslararası Ödemeler Bankası tarafından Ocak 2020’de yapılan bir araştırma, dünya çapındaki merkez bankalarının yüzde 80’inin dijital para ile ilgili araştırmalarla meşgul olduğunu göstermektedir” ifadeleri kullanıldı.

    Dijital Türk Lirası, işbirliği ile oluşturulacak

    Merkez Bankası tarafından yürütülen Dijital Türk Lirası Ar-Ge projesinin, teknolojik araştırma, geliştirme ve test süreçleri, ülkenin önde gelen teknoloji firmalarının desteği içerisinde gerçekleştirileceği de paylaşıldı. Bu konudaki çalışmaları için Merkez Bankası, “ASELSANHAVELSAN ve TÜBİTAK-BİLGEM ile ikili mutabakat zabıtları imzalamış ve Dijital Türk Lirası İşbirliği Platformu oluşturmuştur.” açıklamaları yapıldı.

    Merkez Bankası’nın faz testlerini tamamlamasıyla birlikte bu konu ile ilgili tüm bilgiler 2022 yılında kamuoyuyla birlikte paylaşılmış olacak.


    UYARI: Weblejyon web sitesinde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır ve bir satın alma teklifi veya başka bir işlem yapmaya davet teşkil etmez, ayrıca herhangi bir yatırım tavsiyesi içermez.



    Kaynak: Teknoloji Haberleri








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.